Aileler girince böyle oldu

Tam Bi rezillik napacak yengesinemi

saldıracak

Oğlana o kadar güvenmiyorsan sokağada salma yengesine yapacağını düşünüyorsan, barda tuvalete çeker yine yapar yapacağını

Senden mi korkacak yapmak istese

Madem o kadar namahrem biliyorsun kara çarşaf giy oğlanda kafa yapını bilsin

İki oğlum var, umarım sizin gibi gelinim olmaz.

Mahremiyete bizde dikkat ederiz. Ama abisi tamirci al , git demiş. Ne var yani. Sanki baş başa romantik yemek mi yediler?

Adam sapik mi yengesine yürüsün.

Kızkardeşimin okulu eşimin iş yerine yakın. Benim eşim kardesimi okuldan alır, araba ile birlikte eve gelirler.
Hiç aklımın ucunda birsey gecmez. Geçireninde aklıni alirim.

Baldız yada yenge hepsi kardeş değil mi?

Aileler girince demişsiniz. Ailede bunu sizin için diyecek. Hatta daha içimize karışmadan huzurumuzu bozdu. Kardeşleri birbirine düşürdü, gelin olsa daha neler yapar diyecekler. Ki haklılar. Abiyi, kardeşi, yengeyi zan altında bırakıyorsunuz. Ortada bir şey varmış gibi.

KOskoca annesi babası mı bırakacak kadını eve biz de bu işleri küçükler yapar hatta en küçük bekarlara kalır genelde yengesinden kıskanmanız çok anormal 🤦‍♀️

Kesinlikle cok hakli oldugunuzu dusunuyorum..ne munasebet..oyle bir toplumda yasiyoruzkii ortalik cok fena..sevgiliniz dogru soyluyor ne var bunda diyerek..hakkatende ole aslinda.ama iste gunumuz ole bi gun degilll...erkekler cok duz dusunurler genellikle bizler gibi detayci degillerdir..sevgiliniz bu konuyla alakali uzulmustur..sizi zaten soylemeye gerek yok...ama bukadar bacisi ailesi şişirip şişirip ustunuze salmislarsaa..aslinda bitmeside hayirli olmus..omur boyu bu insanlarlami ugrascaksiniz bide..

İyi akşamlar. Şu anda ağlayerek yazıyorum bu satırları. 1 buçuk yıllık sevgilim vardı. Şimdi ayrıldık. Farklı memleketlerdeyiz. Ben İstanbul o Antep. Aramız çok güzel gidiyordu evenecektik. Arada sırada kavgalerımız oluyordu tabi. Bunlar 2 erkek kardeş 2 kız kardeşler. Abisinin karısı 23 yaşlarında. Benim sevgilim 29. Abisi 32 filan. Ben 21. Sevgilim ailesiyle yaşıyordu. Bunlar abisi filan sürekli annesine yani sevgilimin yaşadığı eve oturmaya geliyorlardı. Abisi çalışıyor akşamları benim sevgilim eve bırakıyor yengesini. Babası annesi evde ama benimki bırakıyor her seferinde. Dün akşamda yengesinin buzdolabı bozulmuş. Abisi benimkini aramış git bu bak diye. Benimkide tamirciyle gitti eve. O sırada telefon açık ben duyuyorum konuşmaları. Doğru yani tamirciyle gitti. Neyse çıktılar yengesinden. Biz tartışmıya başladık yani ben kızmaya başladım. Abin yokken niye gittin o eve. Baban varken sana mı düşer. Birazcık dikkat et kaç yaşında delikanlısın sen. Eve gidiyor sen gjtürüyosun baban yok mu evde o niye yapmıyo bunları onun yapması lazım dinimizde namahrem bunlar falan filan. Ağzıma geleni söyledim. Sonrada konişmak istemiyorum bikıç gün dedim. Yapma etme nolur tamam dikkat edicem dedi. Dinlemedim kapattım telefonu. Bugün hiç konuşmadık aradı sürekli mesaj attı ailemle konuştum bağırdım çağırdım onlara bidahe böyle bişey olmicak dedi. Hiçbirine cevap vermedim. Az önce aradım. Başladı bana saydırmaye sanki o mesaji yazan o değilmiş gibi. Sen napmaye çalışıyorsun ben herkese söyledim böyle böyle diye o kız napmaye çalışıyor dedi annesi babası kardeşleri birbirine mi düşürmeye calışıyor bişey yok bunda demiş. Ablaları aynı şekilde. Abilerine sormuş bahanemi eraştırıyo senden ayrılmak istiyo bence o kız demiş. Bu da hepsine dolmuş. Ben sustum sustum en sonunda ayrılmayı çıkarınca evet ayrılmak istiyorum dedim. Direk tamam bitsin dedi. Seni ararsam şerefsizim dedi. Hakkım helal olsun dedi kapattı. Bizim ailemizde akrabada olsa böyle şeylere dikkat edilir. Ben mi abartıyorum. Normalde iyiyken çok iyiyiz ya da kalbimi kirdığında gelir gönlümü almaya çalışır herşeyi yapardı benim için. Bi anda bitirdi. Çok kötüyüm. Ne yapacağım ben şimdi... Biraz akıl verim lütfen. Bide sevgilim kaç yaş büyük olmasına rağmen adıyla sesleniyor. Kaç defa duydum. İnsan saygıdan der ya. Bu ne samimiyet dedim abi dese. Gösterse saygısını..
Bir Antepli olarak yaZıyorum , bizimkiler öyle şeylere dikkat etmezler genel olarak . Ama bana soracak olursan ben çok çok dikkat ederim , kıskancım. Bana göre ters hareketler . Dediğin gibi babası varken genç bir kadını eve götürmek ona düşmez. Bir de bu ne samimiyet hayırdır adıyla nasıl hitap ediyor ya . Ben benden küçük olsa bile aradaki mesafeyi korumak amacıyla karşımdaki erkeklere abi diyorum . Tabi bu benim fikrim , anama sorsak saçmalama yengesi getirirde götürürde derdi .

Adamın aklı varsa sana dönmez. Demek sevgilin abisinin karısına bakacak kadar kansız o halde derdin ne bacım ne güzel ayrılmışsınız. Adamı sal be

Bence abartmışsınız. Ama sizin düşünceniz böyleyse bile usulüne uygun söylememişsiniz. Kavga çıkarmışsınız daha sevgiliyken aileye kadar gitmiş mevzu hiç hoş olmamış. Ayrıca bırakan sizsiniz o değil. Biraz daha yapıcı olun. Size ters gelen bir şey varsa normal bir şekilde izah edin. Hiçbirimiz aynı çevrede yetişmedik, düşüncelerimiz aynı olamaz elbet, saygı duymak lazım. Ama iletişimi düzgün kurmanız gerekiyor, zaten bunu yapamadığınız biriyle de devam etmezsiniz.
Ben sevgilinize hak verdim. Hem olay normal (bence) hem de tavrınız çok yanlış olmuş. Hele ki daha sevgiliyken.

Dinimiz eğer bir şeyi haram kıldıysa o bizim için yanlış olmalı eğer buradakilerin dediği gibi yenge de hiç sorun olmasa dinimiz yengeyi helal kısma alırdı ki böyle bir durum yok bir erkek ve bir kadının aynı yerde yengede olsa tek kalması doğru değildir kim ne derse desin hüküm değişmez.Ama öyle bir toplum oldukki her şeye abartıyorsunuz diyolar ya bunu biz değil bizim dinimiz söylüyor diyince de hiç umurlarında değil ya onda ne varmış diye bir şey yok kardeşim siz bu düşünceleri boşverin haklisiniz sonuna kadar. Sadece tek yanlışınız bu konunun sevgilinizin ailesine taşınması olmuş onlarda topluma göre rahat olabilirler sizi de daha tanımıyorlar bu konuyu sevgilinizle çözmeniz daha iyi olabilirdi neyse artık bence sevgilinizle konuşun şuan dolduruşa gelip size böyle davranmış da olabilir kendinizi daha düzgün ifadelerle anlatın,duzeltin aranizı böyle ufak şeyleri de aileleri taşımayın derim

Benim dolabım bozulsa, kaynım eve tamirciyle gelse ve kız arkadaşı böyle bişey yapsa olay çıkarırım.
Ne münasebet yani.
Baş başa yemeğe gezmeye gidiyorlar de hadi anlarımda.
Bu düpedüz suizan.

Rahatsiz olup söylemissin, oda dikkat ederim falan demiş.niye uzattın darilmayi nazi.

durum ailelere kadar gitmiş, bundan sonra bu iş olsada tatsız olur.
Ben şahsen böyle fikirleri olan gelin istemezdim.hicbir ailede hoşlanmaz zannediyorum.

İyi akşamlar. Şu anda ağlayerek yazıyorum bu satırları. 1 buçuk yıllık sevgilim vardı. Şimdi ayrıldık. Farklı memleketlerdeyiz. Ben İstanbul o Antep. Aramız çok güzel gidiyordu evenecektik. Arada sırada kavgalerımız oluyordu tabi. Bunlar 2 erkek kardeş 2 kız kardeşler. Abisinin karısı 23 yaşlarında. Benim sevgilim 29. Abisi 32 filan. Ben 21. Sevgilim ailesiyle yaşıyordu. Bunlar abisi filan sürekli annesine yani sevgilimin yaşadığı eve oturmaya geliyorlardı. Abisi çalışıyor akşamları benim sevgilim eve bırakıyor yengesini. Babası annesi evde ama benimki bırakıyor her seferinde. Dün akşamda yengesinin buzdolabı bozulmuş. Abisi benimkini aramış git bu bak diye. Benimkide tamirciyle gitti eve. O sırada telefon açık ben duyuyorum konuşmaları. Doğru yani tamirciyle gitti. Neyse çıktılar yengesinden. Biz tartışmıya başladık yani ben kızmaya başladım. Abin yokken niye gittin o eve. Baban varken sana mı düşer. Birazcık dikkat et kaç yaşında delikanlısın sen. Eve gidiyor sen gjtürüyosun baban yok mu evde o niye yapmıyo bunları onun yapması lazım dinimizde namahrem bunlar falan filan. Ağzıma geleni söyledim. Sonrada konişmak istemiyorum bikıç gün dedim. Yapma etme nolur tamam dikkat edicem dedi. Dinlemedim kapattım telefonu. Bugün hiç konuşmadık aradı sürekli mesaj attı ailemle konuştum bağırdım çağırdım onlara bidahe böyle bişey olmicak dedi. Hiçbirine cevap vermedim. Az önce aradım. Başladı bana saydırmaye sanki o mesaji yazan o değilmiş gibi. Sen napmaye çalışıyorsun ben herkese söyledim böyle böyle diye o kız napmaye çalışıyor dedi annesi babası kardeşleri birbirine mi düşürmeye calışıyor bişey yok bunda demiş. Ablaları aynı şekilde. Abilerine sormuş bahanemi eraştırıyo senden ayrılmak istiyo bence o kız demiş. Bu da hepsine dolmuş. Ben sustum sustum en sonunda ayrılmayı çıkarınca evet ayrılmak istiyorum dedim. Direk tamam bitsin dedi. Seni ararsam şerefsizim dedi. Hakkım helal olsun dedi kapattı. Bizim ailemizde akrabada olsa böyle şeylere dikkat edilir. Ben mi abartıyorum. Normalde iyiyken çok iyiyiz ya da kalbimi kirdığında gelir gönlümü almaya çalışır herşeyi yapardı benim için. Bi anda bitirdi. Çok kötüyüm. Ne yapacağım ben şimdi... Biraz akıl verim lütfen. Bide sevgilim kaç yaş büyük olmasına rağmen adıyla sesleniyor. Kaç defa duydum. İnsan saygıdan der ya. Bu ne samimiyet dedim abi dese. Gösterse saygısını..

adam gitsin diye herseyi yapip gidince niye gitti ki demek..
tuhaf bi milletiz cidden..🤔

X