Aileler arasında sıkıntılar, beklentiler... :( Ne yapmalıyım ?

1.si ben onlar için kapanmıyorum kapanmayı zaten istiyorum kimsenin isteğiyle bişey yapmam sadece kapanmayı düşündüğüm zamanı biraz erkene çekmiş oluyorum o kadar
2.si şuanda geçici bir işte çalışıyorum kendi işim gümrük müşavirliğinde orayada sınavlara girip önümüzdeki ocak ayında gireceğim orada kapalılığım sıkıntı olmayacak
3.sü benim etrafımda gördüğüm durumu iyi olan bütün aileler çocuklarına evlerini alıyor ben vermek zorundalar demiyorum ama inadına böyle yapıyolar bizde erkek çocuğunun evi evlenirken yüzde doksanının olur ben böyle gördüm kimininde erkek tarafının durumu olmaz kız ailesiyle aile binasında oturur bu duruma göre değişir sizde evlenseniz acaba hiç eşinizin ev almasını düşünmezmisiniz, Benim kuzenim mesela iki aileninde durumu yoktu nişanlısı askerdeyken aldılar ev kız çalışıp taksitlerinin çoğunu ödedi çocuğun aileside katkıda bulundu biraz yani bu işler anlaşarak olur herkes birbirinin iyiliğini düşünürse zaten yapılacak olanlar kendiliğinden yapılır.
4.O da onların düşünesi ablaları hafız babaları hacı hoca ben kimseyi zorlayamam saygı duyarım onlarında saygı duymasını beklerdm ama
Böyle gördüysen baştan sana uymayan biriyle olmayacaktın...

Herkesin de dediği gibi, ailesi size ev almak zorunda değil. E yapanlar yok mu, tabii ki var. Onlar anne babaya kalmış bir şey. Anneniz de bi zahmet çekinmeseymiş, neler istediğinizi söyleseymiş. Sonra evlenince, kızı üzülücek, buna önceden el atması lazım. Çekinicek bi şey yok. Kuyumcuyu önümüze serin dicek hali yok. Uygun bir dille halledilebilir.
Bir de durumumuz iyi değil diyosunuz, eğlenceli nişan yapıyorsunuz. Çok saçma. Yapın evinizde, aile arasında. O parayı da çeyizinize, pardesünüze harcayın. Bir yerlerden kısmanız gerekiyor.
Düğün olayına hiç girmiyorum bile.

Durumunuz iyi değil nişan yapıyosunuz derken hanımefendi? Herkesin durumu iyi diye bişey yok ama herkes düğününü yapıyor... Salonda nişan yapmak demek oturduğumuz bölgede taş çatlasın bin liraya çıkar bi kere evleniyorum tabiki o kadarını yapabilirim. Ama düğünüde yapmış olsam düğünde çook masraf çıkıyor o kadarını yapamayız demek istedim

Böyle gördüysen baştan sana uymayan biriyle olmayacaktın...

Biz aynı mahallede büyüdük benim hayatımda bugüne kadar ondan başkası olmadı çocukluğumdan beri arkadaş sevgili herşeyimdir ben büyüdüğümüzde bu sorunlarla karşılaşacağımızı nerden bilebilirim ailesi sorun sonuçta kendisi değil ki bu sorunlarda isteme olaylarına gelince çıkıyor sonuçta

Seni anlıyorum insan bu dönemde herkes mutlu olsun özellikle kendi ailen mutlu olsun diye elinden gelenin en iyisi olsun istiyor. Hayatındaki en güzel anlar için böyle istemen çok normal. Maddi bir takım beklentilerin de normal fakat istediklerin beklentilerin sana sağlanmıyorsa hiç üzülme. Çocukluğundan beri çok değer verdiğin insanla mutlu olacağın günlere odaklan. Önemli olan birbirinizi sevmeniz birbirinize destek olmanız. Bu günler geçecek ve sen sevdiğin insanla mutlu olacaksın Böyle düşün. Size mutluluklar dilerim :KK15:

Seni anlıyorum insan bu dönemde herkes mutlu olsun özellikle kendi ailen mutlu olsun diye elinden gelenin en iyisi olsun istiyor. Hayatındaki en güzel anlar için böyle istemen çok normal. Maddi bir takım beklentilerin de normal fakat istediklerin beklentilerin sana sağlanmıyorsa hiç üzülme. Çocukluğundan beri çok değer verdiğin insanla mutlu olacağın günlere odaklan. Önemli olan birbirinizi sevmeniz birbirinize destek olmanız. Bu günler geçecek ve sen sevdiğin insanla mutlu olacaksın Böyle düşün. Size mutluluklar dilerim :KK15:

Çok teşekkür ederim duymak istediklerim bunlarmış sanırım, hep suçladılar ama düşüncelerim aynen söylediğiniz gibi inşallah herşey gönlümüzce olur sizinde öyle :KK15:

X