Aileler arası kültür farklılıkları

Şehirli kanını emcükleyen elit sineklerdir onlar. Masaya davet et hepsini de yadırgamasınlar balkondaki halını görünce.
Balkonumda hali yok ki,bahçe burası,hali koysam mahallenin 184 kedisi üstüne z.car bırakırlar. Anacim zaten İzmir 500 derece ayağıma buzlu leğen koyup cikmayi planlıyorum.

Yani herşeyin bir yeri var değil mi? Geçen hafta tatildeydik ona göre giyindik, dönüşte annemlere uğradık orada da ona göre giyindik. Tatillerde çocukları köye bırakırım, inekten sağılmış süt, o sütten yapılmış yoğurt, peynir, doğal et, bal, tavuk, ilaçsız erik, kiraz, doğal domates mısır... Kediler, koperkler, tavuklar, çocuklar bayılıyor, köyden her geldiklerinde kendilerini toplamış oluyorlar.

Benim bahçem var bahçe ekerim sebze meyve herşey var
Tavuklar var gül çiçek cennet gibi bahcem var
Biraz önce bahçe de yemek yedik bahçeye halıyı serdim yeşillik karpuz bulgur pilavı (soylemesi ayiptir)
Bir kaç gün önce bahçeye gübre attım buram buram büyük baş b.ku koktu her yer
Çapa yaparım toprağın içindeyim
Bildiğiniz köylüyüm ha köyde değilim ama köylüyüm
Herkesin kökeninde köylülük vardır köyü bilsin bilmesin
Kimse kraliyet ailesinin mensubu pirimses değil
Ama limoncu 9.Henry nin kızı galiba

O haliya kedi dadanmiyo mu ya? Pire basar sanki. Bizde de öyle bahçeye balkona halı serme alışkanlığı yok. Durun vurmayın hfhfhfh

Doğma büyüme İstanbulluyum ama anne tarafımın da baba tarafımın da kökeni köy, ara ara düğündü, bayramdı derken baba tarafımın köylerini gezerdik, şehirde şort köyde lastik ayakkabıyla şalvar giyerdim, ki kimse bize şalvar giyeceksiniz demezdi lakin ben meyve ağaçlarına tırmanmayı severdim, ağaç tepesinde şalvarla rahat ettiğimden onu giyerdim, medeniyet modernlik ne aslını inkar etmek demektir ne de köylüyü aşağılamak demektir, bugün domates biber yiyorsak, çeşit çeşit kahvaltılık giriyorsa mutfağımıza, köylerin köylülerin sayesindedir.

Rahmetli babam derdi ki sakın kibirli olma, kimseye yüksekten bakma, lüks bir restaurantta çatal bıçak kullanmayı bilen bir hanımefendi, yer sofrasında bir tas tarhana çorbası içecek kadar alçakgönüllü ol, görgü hamurunda ya vardır ya yoktur.

Ah bu arada şalvarın rahatlığını o kadar seviyorum ki yana yakıla şalvar arayıp buldum, lastik ayakkabı yerine de crocs

Kesinlikle öyle. Tatile gideriz ona göre giyiniriz, köyde ona göre veya yaşadığımız yerde ona göre. Köye uymak bizden hiçbir şey eksiltmiyor ama bence çok şey katıyor. Oğlum daha geçen gün dedi anne köye gittiğimizde bahçemize dut agaci da ekelim olur mu diye. Onların böyle köy ortamında büyümeleri bizim için de onlar için de bence muazzam bişey. Köyü olmayan veya köyde ailesi yasamayan arkadaşlarım üzülüyor. Bu kişilerin yaptıkları tamamen simariklik.

O haliya kedi dadanmiyo mu ya? Pire basar sanki. Bizde de öyle bahçeye balkona halı serme alışkanlığı yok. Durun vurmayın hfhfhfh
4 tane kedim var kedimin ikisinin bebeleri oldu toplam 10 kedi oldu sokak kedileri hariç iki kopegim var tavuklar var kurbana aldığımız iki büyük baş var
Kediler gelir miyavlar güllerin dibine onların yiyeceği şey ne varsa koyarım birlikte yeriz

Halıyı silkeler kaldırırım annem dizlerinden rahatsız yere oturamaz o bile derki yere oturup yemek yemeyi özledim

Valla kurban olsunlar köylülere

Son düzenleme:
Bende şalvar giyerim bahçe işlerinde hatta bazen çıplak ayakla olurum ki toprağa negatif ne varsa gitsin diye
Sebzelerle konuşurum ağaçlara çıkarım
Dalından domatesi koparıp mis gibi kokusuyla yerim
Evet çok zahmetli bağ bahçe işleri ama o kadara doğal ve o kadar sağlıklı ki heleki pandemi süresi boyunca

Lastik ayakkabı çocukken giymiştim öyle rahat oluyor ki
Ağaca tırmanmayı çok severdim, babam oğlak gibi bu kız derdi kavak ağacına bile tırmanmışlığım var. Çocukken öyle bir ortamda olmanın kıymetini anlamıyormuşum, şehire uzak niye apartmanda değiliz diyordum. Büyüdükçe ne güzel bir nimetin içindeymişim meğer dedim

Ablaaaa cidden köyde yasıyorum 21 senedir,tarlalarimiz var yaz kış çalısiyoruz,şalvarda giyiyorum yeri geliyor dügune giderken ışıl ışil oluyorum
Ama yeminle çatal bıçak kullanmayi biliyorum köylüyüm mutluyum huzurluyum

Çatal bıçak değildir o çapadır ,nereden bileceksin sen lütfen

Bağ bahçe, tarla, hayvanlar uğraşamam yalan yok, çünkü dediğin gibi aşırı zahmetli meşakkatli ama köye gideyim dalından meyve sebze yiyeyim bayılırım, ahh ben de çok seviyorum çıplak ayak gezmeyi fakat şehirde tuhaf tuhaf bakıyorlar, kuytu köşelerde çıkarıyorum ayakkabıları
Şehirlerde araba egzozundan çıkan dumanlar, sanayileşme yüzünden oluşan hava kirliliği derken temiz hava nedir unuttuk, köylerde temiz hava alıyoruz, başkalarını rahatsız eder belki ama ben sabah horoz ve kuş sesleriyle uyanmayı severim.

Son düzenleme:
Hüöfff biliyorum az biraz, ceyceye de şey demişti sanki, az ye de çocuğuna biriktir, bu çocuklar evlendiğinde borç ödemek zorunda değil falan. Sonradan görmek böyle bişey biliyon mu? Ama şimdi gelir "Ben en azından sonradan gördüm siz görmediniz ." der . Yapar ahahshsh

Bu tarz başka bir konuda yine konuşmuştuk sevgili Mune
O zaman da davet etmiştim yine davet edeyim buyurun gelin
Yeni yeni sebzeler oluyor hatta aksam yemegi yanina yeşillik yeşil biber topladım
Yanımda kedi yavrularıyla
Ucan kelebek sinek ne varsa atlıyorlar yakalamaya çalışıyorlar yaprak kımıldasa reflekse atlıyorlar oyke tatlılar ki
Bahçe de geçen yılan cıktı suya gelmiş
Her şey var
Zir cidden zor ama keyifli yanından bakmak lazım hayata bazen diyorum aman bu sene kalsın bahçe ama olmuyor alışmışım
Bahçe sularken toprak çamur oluyor ben o çamuru alıp kollarıma yüzüme sürüyorum güneşten yanmayın diye bi nevi maske oluyor o kadar ise yarıyor ki cilde anlatmam
Köyde değilim ama koca şehirde bildiğiniz köylüyüm

Kavak ağacına hiç çıkmadım genelde meyve ve yemiş ağaçlarıyla haşır neşir oldum, kimi zaman dalından meyve yemek için kimi zaman yaramazlık yapınca annemden terlik yememek için ağaçlara çıkmışlığım var

Ağaca baykuş gibi tünüyordum babam annen kızmayacak in diyene kadar da inmiyordum hahahahahaha

MssPARE davet için teşekkür ederim, sitede sizler gibi birçok arkadaş sağ olun hepiniz davet ediyorsunuz, inşaallah bir gün eşimle şöyle bir tura çıkarsak herkesin bir acı kahvesini içmek isterim

Birşey gördüğü falan da yok katip, yaşadığı hayatı, evliliğini biliyoruz burada. Biraz değişik çeşit peynir yiyip, altın biriktirince bir halt olunmuyor. Sonradan görse gerçekten kimlere neler der, kim bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…