- 15 Şubat 2013
- 24.953
- 94.641
-
- Konu Sahibi askokuskogelin
Balkonumda hali yok ki,bahçe burası,hali koysam mahallenin 184 kedisi üstüne z.car bırakırlar. Anacim zaten İzmir 500 derece ayağıma buzlu leğen koyup cikmayi planlıyorum.Şehirli kanını emcükleyen elit sineklerdir onlar. Masaya davet et hepsini de yadırgamasınlar balkondaki halını görünce.
Yani herşeyin bir yeri var değil mi? Geçen hafta tatildeydik ona göre giyindik, dönüşte annemlere uğradık orada da ona göre giyindik. Tatillerde çocukları köye bırakırım, inekten sağılmış süt, o sütten yapılmış yoğurt, peynir, doğal et, bal, tavuk, ilaçsız erik, kiraz, doğal domates mısır... Kediler, koperkler, tavuklar, çocuklar bayılıyor, köyden her geldiklerinde kendilerini toplamış oluyorlar.Evet kesinlikle öyle.
Siz ne guzel şanslıymışsınız.
Ben tamamen betonların içinde büyüdüm ve ilk kez köyü eşimle evlenince gördüm. Düğünden sonra önceki kıyafetlerimden giyeceğimi sanmışlar. Hani benim şalvarım dedim :) seneler geçti hala anlatırlar nasıl ilk geceden uydun bize diye. Ne var ki olması gerekeni bu bence dedim. Şalvarımı giyiyorum bazen gerektiğinde tulbenti takıyorum hatta şimdi gitmeden küçük kızıma da alıcam bir şalvarköylü diye begenmedikleri insanlar nasıl besleniyor bir bilseler köye ozenirler haberleri yok ne yazık. İnek peyniri yemezler kendi yaptıkları keçi peynirini yerler, inek yoğurdu değil varsa manda yoğurdunu alırlar yapan köylülerden. Herşeyin dogalini köylüler yiyor mis gibi. Ihlamuru dalından koparıp cayimiza koyarız gibi gibi. Kısacası kurban olsunlar köylülere diyorum.
O haliya kedi dadanmiyo mu ya? Pire basar sanki. Bizde de öyle bahçeye balkona halı serme alışkanlığı yok. Durun vurmayın hfhfhfhBenim bahçem var bahçe ekerim sebze meyve herşey var
Tavuklar var gül çiçek cennet gibi bahcem var
Biraz önce bahçe de yemek yedik bahçeye halıyı serdim yeşillik karpuz bulgur pilavı (soylemesi ayiptir)
Bir kaç gün önce bahçeye gübre attım buram buram büyük baş b.ku koktu her yer
Çapa yaparım toprağın içindeyim
Bildiğiniz köylüyüm ha köyde değilim ama köylüyüm
Herkesin kökeninde köylülük vardır köyü bilsin bilmesin
Kimse kraliyet ailesinin mensubu pirimses değil
Ama limoncu 9.Henry nin kızı galiba
Doğma büyüme İstanbulluyum ama anne tarafımın da baba tarafımın da kökeni köy, ara ara düğündü, bayramdı derken baba tarafımın köylerini gezerdik, şehirde şort köyde lastik ayakkabıyla şalvar giyerdim, ki kimse bize şalvar giyeceksiniz demezdi lakin ben meyve ağaçlarına tırmanmayı severdim, ağaç tepesinde şalvarla rahat ettiğimden onu giyerdim, medeniyet modernlik ne aslını inkar etmek demektir ne de köylüyü aşağılamak demektir, bugün domates biber yiyorsak, çeşit çeşit kahvaltılık giriyorsa mutfağımıza, köylerin köylülerin sayesindedir.Çocuklar için bu zamanda köy ortamında özgürce oynamak büyük nimet, bunun kıymetini herkes anlayamaz maalesef. Bahçeli evi olan köy havasında bir mahallede büyüdüm,harika bir çocukluk geçirdim. Dalından meyve ,sebze yemek onları sulamak,temiz hava mis.
Çok iyi yapıyorsunuz
SizHerkes balkon balkon dedi, balkona gittim sigara içmeye, heryerimi sinek ısırdı sizin yüzünüzden
Ben Ankara da yanıyorum İzmir I düşünemedim şu anBalkonumda hali yok ki,bahçe burası,hali koysam mahallenin 184 kedisi üstüne z.car bırakırlar. Anacim zaten İzmir 500 derece ayağıma buzlu leğen koyup cikmayi planlıyorum.
Kesinlikle öyle. Tatile gideriz ona göre giyiniriz, köyde ona göre veya yaşadığımız yerde ona göre. Köye uymak bizden hiçbir şey eksiltmiyor ama bence çok şey katıyor. Oğlum daha geçen gün dedi anne köye gittiğimizde bahçemize dut agaci da ekelim olur mu diye. Onların böyle köy ortamında büyümeleri bizim için de onlar için de bence muazzam bişey. Köyü olmayan veya köyde ailesi yasamayan arkadaşlarım üzülüyor. Bu kişilerin yaptıkları tamamen simariklik.Yani herşeyin bir yeri var değil mi? Geçen hafta tatildeydik ona göre giyindik, dönüşte annemlere uğradık orada da ona göre giyindik. Tatillerde çocukları köye bırakırım, inekten sağılmış süt, o sütten yapılmış yoğurt, peynir, doğal et, bal, tavuk, ilaçsız erik, kiraz, doğal domates mısır... Kediler, koperkler, tavuklar, çocuklar bayılıyor, köyden her geldiklerinde kendilerini toplamış oluyorlar.
4 tane kedim var kedimin ikisinin bebeleri oldu toplam 10 kedi oldu sokak kedileri hariç iki kopegim var tavuklar var kurbana aldığımız iki büyük baş varO haliya kedi dadanmiyo mu ya? Pire basar sanki. Bizde de öyle bahçeye balkona halı serme alışkanlığı yok. Durun vurmayın hfhfhfh
Bende şalvar giyerim bahçe işlerinde hatta bazen çıplak ayakla olurum ki toprağa negatif ne varsa gitsin diyeDoğma büyüme İstanbulluyum ama anne tarafımın da baba tarafımın da kökeni köy, ara ara düğündü, bayramdı derken baba tarafımın köylerini gezerdik, şehirde şort köyde lastik ayakkabıyla şalvar giyerdim, ki kimse bize şalvar giyeceksiniz demezdi lakin ben meyve ağaçlarına tırmanmayı severdim, ağaç tepesinde şalvarla rahat ettiğimden onu giyerdim, medeniyet modernlik ne aslını inkar etmek demektir ne de köylüyü aşağılamak demektir, bugün domates biber yiyorsak, çeşit çeşit kahvaltılık giriyorsa mutfağımıza, köylerin köylülerin sayesindedir.
Rahmetli babam derdi ki sakın kibirli olma, kimseye yüksekten bakma, lüks bir restaurantta çatal bıçak kullanmayı bilen bir hanımefendi, yer sofrasında bir tas tarhana çorbası içecek kadar alçakgönüllü ol, görgü hamurunda ya vardır ya yoktur.
Ah bu arada şalvarın rahatlığını o kadar seviyorum ki yana yakıla şalvar arayıp buldum, lastik ayakkabı yerine de crocs
Lastik ayakkabı çocukken giymiştim öyle rahat oluyor kiDoğma büyüme İstanbulluyum ama anne tarafımın da baba tarafımın da kökeni köy, ara ara düğündü, bayramdı derken baba tarafımın köylerini gezerdik, şehirde şort köyde lastik ayakkabıyla şalvar giyerdim, ki kimse bize şalvar giyeceksiniz demezdi lakin ben meyve ağaçlarına tırmanmayı severdim, ağaç tepesinde şalvarla rahat ettiğimden onu giyerdim, medeniyet modernlik ne aslını inkar etmek demektir ne de köylüyü aşağılamak demektir, bugün domates biber yiyorsak, çeşit çeşit kahvaltılık giriyorsa mutfağımıza, köylerin köylülerin sayesindedir.
Rahmetli babam derdi ki sakın kibirli olma, kimseye yüksekten bakma, lüks bir restaurantta çatal bıçak kullanmayı bilen bir hanımefendi, yer sofrasında bir tas tarhana çorbası içecek kadar alçakgönüllü ol, görgü hamurunda ya vardır ya yoktur.
Ah bu arada şalvarın rahatlığını o kadar seviyorum ki yana yakıla şalvar arayıp buldum, lastik ayakkabı yerine de crocs
Ablaaaa cidden köyde yasıyorum 21 senedir,tarlalarimiz var yaz kış çalısiyoruz,şalvarda giyiyorum yeri geliyor dügune giderken ışıl ışil oluyorumDoğma büyüme İstanbulluyum ama anne tarafımın da baba tarafımın da kökeni köy, ara ara düğündü, bayramdı derken baba tarafımın köylerini gezerdik, şehirde şort köyde lastik ayakkabıyla şalvar giyerdim, ki kimse bize şalvar giyeceksiniz demezdi lakin ben meyve ağaçlarına tırmanmayı severdim, ağaç tepesinde şalvarla rahat ettiğimden onu giyerdim, medeniyet modernlik ne aslını inkar etmek demektir ne de köylüyü aşağılamak demektir, bugün domates biber yiyorsak, çeşit çeşit kahvaltılık giriyorsa mutfağımıza, köylerin köylülerin sayesindedir.
Çatal bıçak değildir o çapadır ,nereden bileceksin sen lütfenAblaaaa cidden köyde yasıyorum 21 senedir,tarlalarimiz var yaz kış çalısiyoruz,şalvarda giyiyorum yeri geliyor dügune giderken ışıl ışil oluyorum
Ama yeminle çatal bıçak kullanmayi biliyorum köylüyüm mutluyum huzurluyum
Pühhh beni Allah kahretmeyeÇatal bıçak değildir o çapadır ,nereden bileceksin sen lütfen
Bağ bahçe, tarla, hayvanlar uğraşamam yalan yok, çünkü dediğin gibi aşırı zahmetli meşakkatli ama köye gideyim dalından meyve sebze yiyeyim bayılırım, ahh ben de çok seviyorum çıplak ayak gezmeyi fakat şehirde tuhaf tuhaf bakıyorlar, kuytu köşelerde çıkarıyorum ayakkabılarıBende şalvar giyerim bahçe işlerinde hatta bazen çıplak ayakla olurum ki toprağa negatif ne varsa gitsin diye
Sebzelerle konuşurum ağaçlara çıkarım
Dalından domatesi koparıp mis gibi kokusuyla yerim
Evet çok zahmetli bağ bahçe işleri ama o kadara doğal ve o kadar sağlıklı ki heleki pandemi süresi boyunca
Hüöfff biliyorum az biraz, ceyceye de şey demişti sanki, az ye de çocuğuna biriktir, bu çocuklar evlendiğinde borç ödemek zorunda değil falan. Sonradan görmek böyle bişey biliyon mu? Ama şimdi gelir "Ben en azından sonradan gördüm siz görmediniz ." der . Yapar ahahshshAğustos’a “Ağustoz” zekata “zekaaat” diyen ultra şehirli, hatta kendini şehirli hayatının Yılmaz savunucusu ilan edip milleti ezilmeyen arkadaşımız bu cümlelerimizi büyük ihtimalle anlayamayacaktır ama teşekkür ederim verdiğin ayar için. Miss miss.
Bu tarz başka bir konuda yine konuşmuştuk sevgili MuneBağ bahçe, tarla, hayvanlar uğraşamam yalan yok, çünkü dediğin gibi aşırı zahmetli meşakkatli ama köye gideyim dalından meyve sebze yiyeyim bayılırım, ahh ben de çok seviyorum çıplak ayak gezmeyi fakat şehirde tuhaf tuhaf bakıyorlar, kuytu köşelerde çıkarıyorum ayakkabıları
Şehirlerde araba egzozunsan çıkan dumanlar, sanayileşme yüzünden oluşan hava kirliliği derken temiz hava nedir unuttuk, köylerde temiz hava alıyoruz, başkalarını rahatsız eder belki ama ben sabah horoz ve kuş sesleriyle uyanmayı severim.
Kavak ağacına hiç çıkmadım genelde meyve ve yemiş ağaçlarıyla haşır neşir oldum, kimi zaman dalından meyve yemek için kimi zaman yaramazlık yapınca annemden terlik yememek için ağaçlara çıkmışlığım varLastik ayakkabı çocukken giymiştim öyle rahat oluyor ki
Ağaca tırmanmayı çok severdim, babam oğlak gibi bu kız derdikavak ağacına bile tırmanmışlığım var. Çocukken öyle bir ortamda olmanın kıymetini anlamıyormuşum, şehire uzak niye apartmanda değiliz diyordum. Büyüdükçe ne güzel bir nimetin içindeymişim meğer dedim
Birşey gördüğü falan da yok katip, yaşadığı hayatı, evliliğini biliyoruz burada. Biraz değişik çeşit peynir yiyip, altın biriktirince bir halt olunmuyor. Sonradan görse gerçekten kimlere neler der, kim bilir.Hüöfff biliyorum az biraz, ceyceye de şey demişti sanki, az ye de çocuğuna biriktir, bu çocuklar evlendiğinde borç ödemek zorunda değil falan. Sonradan görmek böyle bişey biliyon mu? Ama şimdi gelir "Ben en azından sonradan gördüm siz görmediniz ." der . Yapar ahahshsh