Kizlar, annem ve babam 60’li yaslarda ve bakima ihtiyaci olacak yaslarda zaten degiller ama surekli bir beklenti icindeler.
Yani bana ve esime bunlari yapiyorlar ama ayni durum bizim cocuklarimiz icin gecerli. Ayrimcilik hep oldu.
Evlerimiz cok yakin, ama Mart ayindan irtibaren gorusme yok.
Üzülmenizi anlıyorum ancak inanın aileniz size ne kadar uzak o kadar iyi. Bütün mesele ailenin hastalıklı düşünce yapısından kaynaklanıyor.
Bakın aranızın bozuk olmadığı tek erkek kardeşiniz var. Hem sizinle görüşüyor hem de onlarla, peki arasını nasıl iyi tuttu? Hiçbir şeye karışmayarak. O kardeşiniz size doğru yolu göstermiş. İstese araştırıp yapar mı? Yapar. Ama aile ilişkilerini sağlam tutmak için özellikle karışmıyor, çok akıllı.
Tekrar işleri düşünce size hiçbirşey olmamış gibi telefon açarlar merak etmeyin.
Bundan sonra diyin ki “Ben dersimi aldım artık böyle kağıt evrak işlerine karışmıyoruz, ne olduğunu bile bilmek istemiyorum. Sonra hata çıkınca ara bozuluyor, prensip kararım.” diyin.
Hastane işlerine düşmeyin meşgul olun.
Peşlerinde koşturmayın meşgul olun, işten anlamayın, bilmem ki diyin.
Yoksa çocuğunuza bile kıyan bu insanları memnun edeceğim diye uğraşırsanız bir hakaretle bedeli sorulur be yazık ki. Reddedin demiyorum ama bir mesafeniz, duruşunuz olsun.
Bakın 60 lı yaşlarda başlamış, bir 10 yıl sonra iyice elden ayaktan düşecekler. Bu yaşlar malları yiyen evlatların “anne babayı kime itelesek” dediği yaşlardır sakın ama sakın kanıp da evinize almayın.
Hele kızsın bakacaksın dediklerinde onlara delirmiş gibi bakabilirsiniz. Hayır bakmıyorum dediğinizde ne yapabilirler? Ancak şok geçirip susup yerlerine otururlar, siz evli yuvası olan koca kadınsınız, üstünüzde hiçbir hükümleri yok.
Azıcık ceplerinden verip bakıcı tutacaklar başka yolu yok. Bu tip evlatlar hep de param yok derler, anne babalarının kendilerine verdiği evleri nedense hiç görmezler, umursamayın. Başlarına atacakları kullanışlı bir kız kardeş olmayınca bir yol bulunuyor merak etmeyin kimse ortada kalmıyor.
Evet 10-15 yıl sonrası için tavsiye verdik ama bu işin gideceği yer çok belli.