Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Çocuklara sosyal medya yasaklanacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ramazanoğlu, belli bir yaşın altındaki çocuklara Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kullanımının yasaklanacağını açıkladı. Bakan, ‘Böyle bir çalışma yapıyoruz’ dedi. Yasaklamada yaş sınırı "12 mi 16 mı olsun" yönünde çalışma yapıldığını belirten Bakan "Anne ve babalar, çocukların çantalarına baktığı kadar cep telefonlarına ve bilgisayarlarına girip bakmaları lazım" dedi.
Sitene Ekle

Önder Yılmaz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’deki özel sohbetinde AvrupaParlamentosu’nda 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanımı yasağı getiren bir düzenlemenin sözkonusu olduğunun anımsatılması üzerine, “Böyle bir çalışma yapıyoruz” karşılığını verdi. Buna göre, küçük çocukların Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını kullanması, ancak veli izni şartıyla mümkün olabilecek. Yasa onaylanırsa, ad, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel verileri toplayarak hizmet veren e-mail web siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar ve hatta arama motorları için söz konusu hüküm geçerli olacak. Çocukların güvenlik internet kullanımı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nın tüm bakanlıkların katıldığı bir çalışma başlattığını açıklayan Ramazanoğlu, “Bakanlık olarak biz de bu çalışmaya dahil olduk. İçişleri, Milli eğitim, Adalet bakanlıkları gibi bazı bakanlıkların katıldığı bir çalışma var. Burada getirilecek olan yaş sanırının henüz nihai karara varılmadı” diye konuştu.

‘Filtreler kırılıyor’
Ramazanoğlu, ne kadar yasal düzenleme de yapılsa ailenin tutumunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Aslında aileleri eğitmemiz lazım. Anneler ve babaların çocuklarının çantalarına baktıkları kadar cep telefonlarına ve bilgisiyarlarına da girip bakmaları lazım. Filtre koyuyorsunuz engelleyici sistemler koyuyorsunuz onları kırıyor, aşıyorlar.”

‘Okullaşma süreci 4 buçuk yıl’
Öte yandan eğitimede değinen Ramazanoğlu, “Şu anda Türkiye’de kız çocuklarının okullaşma süreci yaklaşık 4,5 yıl civarında. Bu demektir ki kız çocukları birinci dört yıllık eğitime gidiyorlar, ikinci ve üçüncü dört yıllık eğitimde kız çocuklarının sayısı hızla aşağıya doğru çekiliyor” diye konuştu. Kırsaldaki kız çocuğunu bırakacağı yeterli yurt olmadığı için ailelerin göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Ramazanoğlu, yeni projeleriyle kız yurtları inşa edeceklerini ve birkaç hafta içinde bu yurtların temelini atacaklarını açıkladı.

‘12 yaşına kadar telefon vermedim’
Çocukların bilgisayar başında saatlerce kalmalarının sağlıkları açısından da önemli sorunlar yaşanmasına yol açtığını dile getiren Ramazanoğlu, “ben bir doktor olarak söylüyorum, çocuklar oynamadıktan sonra hoplayıp zıplamadıktan sonra ağaçlara tırmanmayınca kas gelişimleri bile sağlanamıyor. Çocukları haftada bir kere jimnastiğe götürmekle olmuyor. Çocukların kas ve kemik yapılarının güçlenmesi gerekiyor. Sokakta, bahçede oynacak tırmanacak, parmaklarındaki kaslardan tutunda kollarındaki kaslarına kadar gelişmesi, kemiklerinin güçlenmesi lazım. Doğal olanı bu, yoksa 10 saat bilgisayarın başında oturuyor... Bir doktor olarak, bir anne olarak bunu doğru bulmuyorum bırakın bir bakan olarak. Ben 12 yaşına kadar çocuklarımın eline cep telefonu vermedim” diye konuştu.

‘Vicdan bakanlığı’
Ramazanoğlu, internete erişim konusuna benzer bir konunun uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda da yürütüldüğün belirtti.
Toplumun her kademesine sahip çıktıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, “Bu bakanlık, vicdan bakanlığı. Hepimiz, elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman, ‘bu ülkede gözümüzün görmediği, kulağımızın duymadığı bir noktada bir aç yoktur, bir gözü yaşlı yoktur, bir yetim yoktur’ dediğimiz zaman biz, işlerimizin çoğunu halletmiş olacağız. Özellikle kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/cocuklara-sosyal-medya-yasaklanacak-gundem-2168583/

emin ol yasaklarsınız artık, 12 yaşındaki çocuklar yetişkinlerden daha iyi bilgisayar kullanıyor, onu bunu yasaklayacağınıza, çocukların bilgisayar merakını yazılım gibi yollara kanalize edin
ayrıca şu öneride ne saçma ya, çocuklar sokakta oynıcak ağaca tırmancak falan, sanki öyle bi ortam varda, öyle güvenli güzel bir ortam yaratında bakın bakalım çocuklar eve giriyor mu

Son düzenleme:
çocuklara bilgisayar verme telefon verme, bu çağda bu kadar teknolojiden uzak durmak ne çocuklara ne ülkeye bişey kazandırmaz, sadece doğru yönlendirmek lazım, aileleri bilinçlendirmek lazım

1- Sen hangi filtreyi koyarsan koy, o çocuklar girmek istedikleri her yere girerler. Biz giremeyiz onlar girerler emin ol. Hala yasakçı zihniyetlebir yere varamayacağınızı öğrenemediniz. Bu kadar algısı düşük, halkla hatta yaptığı işle ilgisi olmayan bir hükümet daha görmedim sanırım.

2- Hadi filtreler bir şekilde çocukları uzak tuttu diyelim, aileleri ne yapacağız? Yeni doğan bebeğine facebook sayfası açan anneler varken bu devirde neyi nasıl engelleyeceksiniz?

3- Çocuklar sokakta oynasın da hangi sokakta? Sokak mı bıraktınız çocukların oynayabileceği. Her yer beton. Oynayabilecek alan olunca da aileler zaten sokağa çıkarmaya korkuyor çocuklarını. Sapıktan, katilden geçilmiyor ülke. Şimdiki çocuklar eve kapanmaya mahkum malesef.

katılıyorum oğlum 5 yaşını bitirdi evde internet yok almıyorum.. tabletide yanıma alıyorum ve 1 saat akşamları oyun hakkı var ama chess inan nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.. bir görsen nerelerden oyun indirilir hepsini biliyor nerelere girilir ne yapılır hepsini biliyor geçen bir şeyi düzeltemedim geldi benim yaramaz çat çat düzelltti bak anne böyle olur dedi bana.. ben şok ..

aman çok sevimli sayın bakaniye, sizden öncekiler düşünmemişti pek isabetli bi karar olmuş.
yasakla anam yasakla.
zaten yasaklayınca sorun çözülüyor dimi. milletçe aşinayız bu duruma. ( !)
denetim kısmı nasıl olacak bu mevzunun?

bakıyorum da hiç çocuk doğurup büyütmeden çocuk gelişimi kitabı yazmış ağır ablalarla abiler de arka çıkmış bu konuya.azıcık nasıl uygulanacağı konusuna kafa patlataydınız ya! yapma etme, cısss demeden önce.

yasakla ile olacak bi iş değil başka bişe bulmalılar canım ben oğlumdan biliyorum filtreyi bile deliyor şimdiki çocuklar..

Bu kadını görünce, engelli çocuklara tayip erdoğan ve davutoğlunun resimleri hediye ettiği geliyor aklıma..

öncelikle anne baba eğitimleri sırasında, çocukların kendilerine göre özel yaşam hayatı oluğunun belirtiliyor. bunun çocuk üzerindeki katkısı ise, başka insanların özel hayatının olmasını algılayabilmek.
çocuk çantasını karıştırmakta ayıp birşey.. kalkmış sosyal medyadan bahsederken çantalarını karıştırmak gibi örnek vermek doğru olmadı.. okul çantası mı günlük çantamı. günlük çantaysa eğer erkeklerinde ceplerimi karıştırılmalı..

Malesef artık ülkemizde sokaklar can pazarı gibi. kimse kalkıp ta çocuğunu sokakta oynatmaz..
Anne babalar eğitilmeli.. Mesela fabrika, insan topluğunun çok olduğu yerlerde, haftada birer saat eğitimler verilmeli. bu eğitimlerde süreklilik sağlanmalı. Çocuklar bu şekilde yetiştirilmeli.

Hiç bir şey yapmadan, bak sosyal medyada arkadaşını gördüm sil onu hemen, alırım bak telefonunu gibi cümlelerle birey yetiştirilmez..

Aynen abla ki ben agaca tirmanmasindansa bilgisayar ogrenmesini tercih ederim.. agaca tirmanan nesli gordukten sonra tirmanmamalari daha iyi..

Yafrucum ikisinede bırak tırmansın çocuklar,ağaçtan bol oksijen alsınlar,bilgisayardan da doğru bilgileri aldılarmı tamamdır işte..

yasaklanması imkansız çocuklar öyle alışmış ki

ve her türlü filtreyi açmayı başarabiliyorlar

benim 3 yaşındaki çocuğumun eline pc ver o bile her türlü youtube ve arama motorlarına girebiliyor

hatta facesin şifresi kayıtlıysa ona bile girmiş likeliyor

o yüzden pc ye o yanımda yokken giriyorum o diğer odada oyuncaklarıyla oynarken, yanında teli elime bile almıyorum

çünkü telefona daha bir düşkünlüğü vardı ,elimde görünce anne ver yotube açayım,konuşen kedi açayım derdi
unutması için tamamen kullanmayı bıraktım

millet ev telefonundan arıyor dışarıya çıkarken sadece cep telefonunu alıyorum

biraz büyüyüğünce hiç önünü alamam

mümkünse bu kadın beni temsil etmesin mümkün değil değil mi?

doğru çocuklarımıza potansiyel suçlu muamelesi yapmalıyız

Aslında doğru kullanım hakkında eğitim verilmeli
İnternetin önünğ kesmek neredeyse imkansız
İyi bir amaçla kullanıldığında gayetde yararlı bir mecra
Okullarda zorunlu ders bile yapılabilir (kullanımı hakkında)
Okul yaşı geçmiş ama aklı henüz erememiş bir kitle var birde keşke onlarada bir eğitim verilebilse

hangi hakla yahu? benim izin verdiğim bir olayı hangi hakla devlet engeller? 12 yaşına gelince aniden bilinç mi gelecek çocuklara? şaka gibi, her şey gitgide şaka gibi oluyor zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…