Aile terapistinden sonra ilişkisi düzelen var mı?

Terapistten çok fayda görenler var ancak kısa sürede bitmesin, hatalarını anladı ama unutacaktır muhtemelen bu yüzden yazmasını isteyin. Ayrıntılı bir şekilde yaptığı hangi davranışların artık yanlış olduğunu düşündüğünü vs. Yazsın veya anlatsın ses kaydı alın. Böylece ileride farklı davrandığında dinleyip okuyup hatırlar. Ama kendi yazısı sesi olmazsa yine sizin hatırlatmanız hiçbir işe yaramayacaktır. Ayrıca kalıcı bazı kararlar almasını isteyin ve kendi de ailesine yeni kararlarından bahsetsin. Bu kararları alırken sizin etkiniz olmadığını, sizden bağımsız olarak terapistle görüşmelerinin buna sebep oluğunu bildirsin. Böylece ileride mesafe koymakta zorlanmaz, gaza gelmişken mesafeyi ayarlasın. Ve neden olmasın? İnsanlar değişmez derler ama ben çok gördüm, değişiyoruz. Umarım sizin de hikayeniz güzel ilerler…

Eşinizin ailesi ile olan sorunlarınızın nedeni sadece ve sadece eşiniz. Üçüncü kişileri suçlamak kadınlar için daha kolay olduğundan mı eşlerin suçlu olduğunu kabullenmek istemediklerinden mi. Bilemedim. Hep başkaları suçlu. Hayır, tek suçlu evlendiğini idrak edemeyen, sınır çizemeyen eş.

Terapi sihirli bir değnek değil bence.Eninde sonunda sevmediğiniz huyları açığa çıkar sanki.

Zor bir karar.Umarım her şey gönlünüzce olur.

Ayrılın, bunlar ailecek hasta. Çocuğunuz olursa onun da psikolojik problemli olma olasılığı çok yüksek. Koşa koşa kaçın bu manyaklardan canınızı kurtarın bence

Gönülden gelmedikten sonra, isterse en ünlü terapiste gidin, değişmiyor. Sonrasında pişman olmamak için yine de TEK BİR şans verip terapi alabilirsiniz. Terapiden sonraki 3-6 ay içinde anlarsınız, gerçekten değişip değişmediğini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…