• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ilişkileri /çocuk sahibi olma

pinkflowerrr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2024
651
689
18
Merhaba kızlar düşün düşün işin içinden çıkamadığım bi durum var yorumlarınızı merak ediyorum.
2. Buçuk yılı aşkındır evliyiz 1.5 yılı vajinizmus sebebi ile ilişkiye giremedik 1 yıldır ilişki var çocuk sahibi de olamadık görünürde bişey yok tüm herşeyöize bakıldı tek sorun ben me zaman doktora gitsem rahimde enfeksiyon görüyor ilaç kullanıyorum hamile kalamadan tekrar ediyor artık eşimden geçtiğini düşündü doktor bugün üroloji randevumuz var.
Neyse konumuz bu değil eşimin kız kardeşi ekimde evlendi hemen hamile kaldı ve bu konu hakkında da baya ilgi görmek istiyor ve bizim de yaramızı sürekli kaşıyor Allah size de versin size çok üzülüyorum vs diyerekten.
Ve eşime kontrole gittikten sonra bebeğim görüntülerini atıyor snaa benziyor vs gibisinden artık devamında ne konuşuyorlar bilmiyorum dün yine atmış eşimde mırın kırın cevap verip mesajları silmiş bende galeride gördüm aaa ne kadar büyümüş dedim mesaj mı attı görmedim dedim ara ara öyle bakıyorum teline.
Oda sildim moralim bozuluyor görmek istemiyorum dedi.
Bende o senin kardeşin dayı olacaksın sevin olsun sana benzer hem diye avuttum.
Eşim çok üzülüyor arkadaşlar onun üzülmesi beni daha da çok streslendiriyor iyice kendimi yiyorum.
Eskiden takmazdı ama kardeşinin durumundan beri çok üzülüyor o kızda belki paylaşmak ilgi görmek istiyor ama bizim de çocuk sahibi olmaya çalıştığımızı bile bile de kaşımaktan geri durmuyor ne düşünmeliyim ne yapmalıyım eşim mi yanlış düşünüyor biz mi hassasız bi akıl verin

Iki taraf da kendince hakli. Kardesinin sizin icin cok üzülüyorum demesi cok itici, sanki 15 yildir ugrasiyorsunuz da bebek hala olmamis gibi 😒 biraz buldumcuk gibi davraniyor. Ki onun da cocuk daha rahminde yani Allah korusun cocuk dogana kadar birsürü sey olabilir, insanlar herseye garanti gözüyle bakmamali. Esiniz de simdiden moralini
niye bozuyor anlamadim. Neticede o da dayi olacak, sapla samani karistirmamasi gerekir. Psikolojik olarak bizim niye cocugumuz olmuyor diye strese girerseniz olacagi varsa da olmaz, herkesin kaderi kismeti ayri diye bakin olaya, sonucta Allah sizden alip görümcenize vermiyor.

Rabbım kucağınızı boş bırakmasın inşAllah mucizenize kavuşursunuz .

Çok güzel düşünmüşsünüz aslında eşinizi teselli ederken karşı taraf belki gerçekten abisiyle paylaşmak istiyor hislerini ama hassaslığın farkında olmayabilir abiler daha güçlü olduğu için kız kardeslerın gözünde

Sizin için iyi dileklerde bulunması da güzel ama sizin için üzülüyorum demesi sizi incitmiş

Ya çok uzun bı süre değil aslında, siz taktikca süre uzun gelmiş, evliliğiniz on yıllık deneme süreniz de bı o kadar olsa tamam ama normal yoldan da uzun sürebilir gebelik oluşması, bı sıkıntı olduğu anlamına gelmez, kontrollerinizi düzenli yaptırın ne kullanmanız gerekiyorsa kullanın, takviyeler kullanın, oraya odaklanmayın biraz çıkıp hava alın zorla olmaz keşke olsa istenilen dk da.. hayırlısı olsun inşallah, siz eşinizi destekleyin her hamile kendini biricik zanneder halbuki sadece kendimize özel hisler bunlar, gorumceniz de kendi durumunu paylaşmak istiyor biraz abartmış göze sokmuş, siz destek olun birbirinize, hayırlısıyla en kısa zamanda olur inşallah

Ben hamile kaldığımda grubumuzdaki bir arkadaşım da yakın zamanlarda dış gebelik yaşamıştı. Bu yüzden benim arkadaşlarım sanki ben hiç hamile değilmişim gibi, diğer arkadaşımız etkilenmesin diye konusunu bile açmazlardı. Ben zaten öyle yüksek tepkiler, şaşalı kutlamalar beklemiyordum ama en yakınlarım tarafından hamile değilmişim gibi davranılması, kontrole gittin mi naptın vs bile sorulmaması canımı sıkmıştı. Sonra noldu, diğer arkadaşımız da hamile kaldı ve anca o zaman normal davranmaya başladılar. Demem o ki insan böyle zamanlarda yakınlarından ilgi bekleyebiliyor, size de çocuğunuz olmayacak denmemiş sonuçta, Henüz 1 yıl olmuş. Doktor size asla çocuk sahibi olamayacaksınız demiş gibi davranmaya, karalar bağlamaya gerek yok bana kalırsa. O psikolojiden çıkmanız lazım. Yoksa aldığınız her hamilelik haberinde çok fazla etkilenirsiniz. Bugün göstermediğiniz ilgiyi, yarın da siz bekleyemezsiniz kimseden. İlgiden kastım en azından bir halinin hatrının sorulması, ihtiyacının olup olmadığının yoklanması. Bu süreç 2 yıl da olabilir 3 yıl da. Daha fazlası da olabilir. Benim yengem 8 yılın sonunda çocuğunu kucağına aldı mesela. Kardeşi heyecanını paylaşmak istiyor olabilir, biraz da nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir tip sanırım. Siz de çok fazla takılmayın. Sağlıcakla, en hayırlı zamanda kucağınıza alın inşallah bebeğinizi.

Bunları görümcenizin kötü niyetli biri olmadığını, abisinin canını acıtmak ve size nispet yapmak düşüncesiyle hareket etmediğini varsayarak yazdım. Eğer hayır tam olarak öyle bir tip diyorsanız da mesafe koyun, takılmayın. Yapacak bir şey yok.

2.5 yıllık evlilik çok yeni zaten görümceniz niye kahroluyormuş çocuğunuz yok diye? Sanki 25 yıl.
Zaten vajinismus yüzünden uzunca bir süre cinsel hayatınız olamamış, çocuk için de acele etmeyin vaktinde gelir bebiş.
Çocuk istediğinizi keşke aile bilmeseydi, böyle şeylerin çiftlerin arasında özel kalması taraftarıyım. Mesela görümce neden biliyor sizin bebek istediğinizi ve yapmak için uğraştığınızı?

Iki taraf da kendince hakli. Kardesinin sizin icin cok üzülüyorum demesi cok itici, sanki 15 yildir ugrasiyorsunuz da bebek hala olmamis gibi 😒 biraz buldumcuk gibi davraniyor. Ki onun da cocuk daha rahminde yani Allah korusun cocuk dogana kadar birsürü sey olabilir, insanlar herseye garanti gözüyle bakmamali. Esiniz de simdiden moralini
niye bozuyor anlamadim. Neticede o da dayi olacak, sapla samani karistirmamasi gerekir. Psikolojik olarak bizim niye cocugumuz olmuyor diye strese girerseniz olacagi varsa da olmaz, herkesin kaderi kismeti ayri diye bakin olaya, sonucta Allah sizden alip görümcenize vermiyor.
Ya aslında eşim bana göre çok çok daha iyi niyetlidir temiz kalplidir ama oda kendince eksiklik hissediyor.
Kardeşini kıskanma vs yok ama ailesi de biraz pay sahibi onlar da da şöyle bir düşünce var hani sorun varsa bende var diye eşim alınmaz üzülmez sanıyorlar.
Eşim onlarla bi aile.
Ben tek.
Olmuyosa da bende sorun olduğu için eşim üzülemez onun yarası yok gibi düşünüp hareket ediyorlar.

abimin de bebeği yok ve bebeklere çok düskünler. henüz bebek sahibi olmamalarının sebebini de bilmiyoruz yani hazır mı değiller yoksa deniyorlar da olmuyor mu bilmiyoruz biz. ama hamile olduğumu öğrendiğinde abim cok sevinmişti. ben de her kontrolde ultrason fotoğrafını attım. hatta su an bir haftadır da onun evinde misafiriz bebeğimle 😂 benden çok neredeyse ilgileniyorlar, seviyorlar.

yani bu ikisi ayrı sey. dayı oluyor sonucta, böyle düsünmesi bana yanlış geliyor. kız kardesi heyecanını paylaşıyor ve bunu yaparken belki düsüncesiz davranıyor olabilir. ama buna alınmak bilmiyorum bana yanlış geliyor 🤔

2.5 yıllık evlilik çok yeni zaten görümceniz niye kahroluyormuş çocuğunuz yok diye? Sanki 25 yıl.
Zaten vajinismus yüzünden uzunca bir süre cinsel hayatınız olamamış, çocuk için de acele etmeyin vaktinde gelir bebiş.
Çocuk istediğinizi keşke aile bilmeseydi, böyle şeylerin çiftlerin arasında özel kalması taraftarıyım. Mesela görümce neden biliyor sizin bebek istediğinizi ve yapmak için uğraştığınızı?
Onlar bizim 1.5 yıl ilişki olmadığını bilmiyorlar.
Çocuk düşündüğümüzü de ben söylemedim zaten hatta bi ara böbrek rahatsızlıkları geçirdim ve konusu açıldığında da ben şuan rahatsızım bi birsin ondan sonra düşünürüz dedm ama onlar buna inanmıyo olmadığına ve benden kaynaklı olmadığına eşimde de bi kusur görmedikleri için üzülmeyeceğine inanıyorlar.
Onlara göre zaten daha doğrusu bizim çevrede çocuk düşünmeyen herkese olmıyo kesin gözüyle bakılıyor genel kafa yapısı bu

henüz kendi cinselliğinizin bile keyfine varamadan neden çocuk sahibi olmaya çalışıyorsunuz? sekse dair kusurlu bir bakışaçınız yoktur umarım.
Ay kesinlikle katılıyorum. Cinselliği bi doya doya yaşayın hemen çocuk nedir? Vajinismustan sonra hemen bebek istemek bir şeyleri kanıtlama çabası mı?
Ayrıca benim de yıllarc çocuğum olmadı ablamların oldu nasıl atsınlar haber versinler istiyordum. Onları evladım gibi seviyordum. Çok abartıyorsunuz.

Çocuk düşündüğümüzü de ben söylemedim zaten hatta bi ara böbrek rahatsızlıkları geçirdim ve konusu açıldığında da ben şuan rahatsızım bi birsin ondan sonra düşünürüz dedm ama onlar buna inanmıyo olmadığına ve benden kaynaklı olmadığına eşimde de bi kusur görmedikleri için üzülmeyeceğine inanıyorlar.
Onlara göre zaten daha doğrusu bizim çevrede çocuk düşünmeyen herkese olmıyo kesin gözüyle bakılıyor genel kafa yapısı bu
Korkunç bir kafa yapısı, herkes doğurmak zorundaymış gibi. Konusu açıldığı zaman sizde açıklama yapmayın, böbrek rahatsızlığım var sonra falan demeyin, bu konu eşler arasında konuşulur diyerek sınırı çizin.
Ben görümcenin kötü niyetli olduğunu düşünmedim sadece fazla heyecanlı ve buldumcuk olmuş gibi. Hamile kalmak ve doğurmak bir yetenek değil neticede. Sadece sizin için çok üzülüyorum cümlesi beni çok rahatsız etti.
Siz zaten yeni kavuştuğunuz cinselliğinizin tadını çıkarın bebek vakti zamanında gelir

abimin de bebeği yok ve bebeklere çok düskünler. henüz bebek sahibi olmamalarının sebebini de bilmiyoruz yani hazır mı değiller yoksa deniyorlar da olmuyor mu bilmiyoruz biz. ama hamile olduğumu öğrendiğinde abim cok sevinmişti. ben de her kontrolde ultrason fotoğrafını attım. hatta su an bir haftadır da onun evinde misafiriz bebeğimle 😂 benden çok neredeyse ilgileniyorlar, seviyorlar.

yani bu ikisi ayrı sey. dayı oluyor sonucta, böyle düsünmesi bana yanlış geliyor. kız kardesi heyecanını paylaşıyor ve bunu yaparken belki düsüncesiz davranıyor olabilir. ama buna alınmak bilmiyorum bana yanlış geliyor 🤔
bizim öyle bi samimiyetimiz yok ama.
Şöyle ki onların ikiside bekarken bi samimiyetleri varmış haliyle kardeşler.
Ama biz evlendik samimiyet devam etti hatta heşreyimisşn ama herşeyimizin içindeydi.
Sonra kendisi bu sürece girince bizi hiç bişeye dahil etmedi düğününe nişanına karıldık evine bile gitmedik sadece mesajla taciz ediyor abisini şuan sürekli.
Kendisi bi ilişkiye başladığında sürekli sevgilisi ve onların abileriyle takıldı bizle oturup bi çay içmediler bulunduğumuz yere defalarca gelip eşim de soğudu açıkçası şimdi hamile kalınca aklına sbisi geldi

Korkunç bir kafa yapısı, herkes doğurmak zorundaymış gibi. Konusu açıldığı zaman sizde açıklama yapmayın, böbrek rahatsızlığım var sonra falan demeyin, bu konu eşler arasında konuşulur diyerek sınırı çizin.
Ben görümcenin kötü niyetli olduğunu düşünmedim sadece fazla heyecanlı ve buldumcuk olmuş gibi. Hamile kalmak ve doğurmak bir yetenek değil neticede. Sadece sizin için çok üzülüyorum cümlesi beni çok rahatsız etti.
Siz zaten yeni kavuştuğunuz cinselliğinizin tadını çıkarın bebek vakti zamanında gelir
He yüzüme şey demişliği de var tedavi görsene sen belini sardır köyde koca karı tarzı bişey ve annemden sonra kayınvalide olanlar annemden önce babaanne oldu annemin çok zoruna gidiyo dedi bana ilk evlendiğinde o gün bugündür uzak duruyorum kendisinden tebrik edip geçtim hamileliğini bana yazdığında oda Allah size de versin dedi

Ay kesinlikle katılıyorum. Cinselliği bi doya doya yaşayın hemen çocuk nedir? Vajinismustan sonra hemen bebek istemek bir şeyleri kanıtlama çabası mı?
Ayrıca benim de yıllarc çocuğum olmadı ablamların oldu nasıl atsınlar haber versinler istiyordum. Onları evladım gibi seviyordum. Çok abartıyorsunuz.
Benimde kendi anlamlarla böyle bi durumum yok zaten çok seviyorum hiç eksiklik hissetmiyorum.
Ama eşimin kardeşinin çocuğuna heyecanlanmadım açıkçası genel tavırlarından aramızdaki durumdan ve de kan bağım upk can bağım yok

Bu ultrason görüntülerine çok anlam yükleyip paylaşılmasını oldum olası çok anlamsız buluyorum. Kendi çocuklarımın görüntülerini kimseye atmadım, benim içinde aman aman bir şey ifade etmiyordu zaten.
Eşiniz kardeşinden ister atar ama ortada böyle bir istek yokken bir kere atarsın, devamı da bir karşılık görürsen olur.
Birinin çocuğunun olmamasına çok üzülüyorsan bunu acır gibi yüzüne söylemezsin. Geçen burada biri de ablasına benim çocuğum senin çocuğun demişti. Böyle konularda gereksiz sözler ediliyor bazen.

Sizin de vajinismus sonrasi uzun süre geçmemiş zaten ,karı koca ümitsizliğe düşüp moralinizi bozmayin.

He yüzüme şey demişliği de var tedavi görsene sen belini sardır köyde koca karı tarzı bişey ve annemden sonra kayınvalide olanlar annemden önce babaanne oldu annemin çok zoruna gidiyo dedi bana ilk evlendiğinde o gün bugündür uzak duruyorum kendisinden tebrik edip geçtim hamileliğini bana yazdığında oda Allah size de versin dedi
Siz dediniz ya görümcem çocuk sahibi olmak istediğimizi bile bile yapıyor diye, bu yüzden söylüyorum bu konular özel kalmalı diye. Görümce kim ki sizin yatak odanızı bilecek yani?
Ben bu insanları üretme mantığını da anlamıyorum yok o babaanne oldu, bu anneanne oldu, falanca benden önce dede oldu vs bana çok saçma geliyor.
Örneğin benim görümcemin çocuğu yok, evlenmeden öncesinde bile çocuk istemeyen bir kadındı hiçbirimiz bir kez bile densizce sorgulamadık, çünkü herkes ebeveyn olmak zorunda değil hele hele birileri dede nine olsun bu duyguyu tatsın diye asla çocuk yapılmaz.
Siz takılmayın, daha cinselliğinizi bile yeni keşfetmişsiniz tadını çıkarın

bizim öyle bi samimiyetimiz yok ama.
Şöyle ki onların ikiside bekarken bi samimiyetleri varmış haliyle kardeşler.
Ama biz evlendik samimiyet devam etti hatta heşreyimisşn ama herşeyimizin içindeydi.
Sonra kendisi bu sürece girince bizi hiç bişeye dahil etmedi düğününe nişanına karıldık evine bile gitmedik sadece mesajla taciz ediyor abisini şuan sürekli.
Kendisi bi ilişkiye başladığında sürekli sevgilisi ve onların abileriyle takıldı bizle oturup bi çay içmediler bulunduğumuz yere defalarca gelip eşim de soğudu açıkçası şimdi hamile kalınca aklına sbisi geldi
he o zaman bilemeyeceğim.. ama yine de sıkmayın canınızı bunlar için.. herkesin kendine göre zamanı var buna inanın.. başkalarının yaşamları, kim olursa olsun, sizi üzmesin. ben de cok uzun sürede hamile kaldım.. çocugu olanlara uzun bir süre imrenerek baktım, hatta belki kıskanarak. ama en doğru ve güzel zamanda bana da nasip etti Allah.. bosverin.. kötü niyetle bile yapıyorsa görmezden gelin, kendinize odaklanın

Bu ultrason görüntülerine çok anlam yükleyip paylaşılmasını oldum olası çok anlamsız buluyorum. Kendi çocuklarımın görüntülerini kimseye atmadım, benim içinde aman aman bir şey ifade etmiyordu zaten.
Eşiniz kardeşinden ister atar ama ortada böyle bir istek yokken bir kere atarsın, devamı da bir karşılık görürsen olur.
Birinin çocuğunun olmamasına çok üzülüyorsan bunu acır gibi yüzüne söylemezsin. Geçen burada biri de ablasına benim çocuğum senin çocuğun demişti. Böyle konularda gereksiz sözler ediliyor bazen.

Sizin de vajinismus sonrasi uzun süre geçmemiş zaten ,karı koca ümitsizliğe düşüp moralinizi bozmayin.
Yani eşim gibi ailesine düşkün birisinin moralini bozacak kadar ne konuşuldu öyle bebek ultrasonuna bozulmaz çünkü görmek istemiyorum diye silmiş mesajları.
Ben eşimi tanıyorum çünkü gram artniyet aramaz çok Polyanadır herkese noldu da bu duruma geldi beni üzen bu oldu asıl

Siz dediniz ya görümcem çocuk sahibi olmak istediğimizi bile bile yapıyor diye, bu yüzden söylüyorum bu konular özel kalmalı diye. Görümce kim ki sizin yatak odanızı bilecek yani?
Ben bu insanları üretme mantığını da anlamıyorum yok o babaanne oldu, bu anneanne oldu, falanca benden önce dede oldu vs bana çok saçma geliyor.
Örneğin benim görümcemin çocuğu yok, evlenmeden öncesinde bile çocuk istemeyen bir kadındı hiçbirimiz bir kez bile densizce sorgulamadık, çünkü herkes ebeveyn olmak zorunda değil hele hele birileri dede nine olsun bu duyguyu tatsın diye asla çocuk yapılmaz.
Siz takılmayın, daha cinselliğinizi bile yeni keşfetmişsiniz tadını çıkarın
Ya dedim ya onlara göre çocuk istememek diye bişey yok biri böyle diyorsa kesin olmuyordue ondan böyle demiştir böyle bi kafa yapısı bana sürekli sorardı ben düşünmüyorum dediğimde inşallah anlamadan hamile kalırsın filan diyordu kendisi baya düşkün bu konulara bekarkenden beri:)

Back