• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile hekimliği antidepresan ilaç yazabiliyor mu?

lilylilian

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
10
8
16
25
Merhabalar konuyu yanlış yere mi açtım yoksa doğru mu bilmiyorum burada yeniyim, yanlışsa kusuruma bakmayın

Kardeşim zedprex isimli antidepresanı kullanıyor ancak doktoru izine ayrıldığı için ilacını yazdıramıyor ve ilacı bitmek üzere, eczaneler de reçetesiz vermiyorlar acaba aile hekimliğinin bu ilacı yazması mümkün müdür? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için. (Kardeşimin raporu yok maalesef doktoru çıkarttırmadı neden bilmiyorum)

Hayır antidepresan yazamıyorlar. Lohusalık döneminde rica etmiştim , yazmadı. Gidip psikiyatri ile görüş dedi.

Merhabalar konuyu yanlış yere mi açtım yoksa doğru mu bilmiyorum burada yeniyim, yanlışsa kusuruma bakmayın

Kardeşim zedprex isimli antidepresanı kullanıyor ancak doktoru izine ayrıldığı için ilacını yazdıramıyor ve ilacı bitmek üzere, eczaneler de reçetesiz vermiyorlar acaba aile hekimliğinin bu ilacı yazması mümkün müdür? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için. (Kardeşimin raporu yok maalesef doktoru çıkarttırmadı neden bilmiyorum)
Rapor olmadığı için antidepresan yazamaz. Pandemi döneminde raporlu antidepresanlari yazıyor.Ayrıca da raporu olsaydı aile hekimine gitmeden de eczaneden ilacini alabilirdi.

Aslında çok uzun süredir kullanıyor hatta sabah akşam şeklinde kullanıyor ama bilemedim
Ilaci aksatmamak için rapor çok önemli. Başka doktordan randevu alıp rica edersiniz olmadı. Raporu olsaydı kolaylik olacaktı şuan 🤦‍♀️

Ya olmadi baska bir doktora gorunur kullandigi ilaci soyler o doktorda kalkip baska bir sey yazmaz yuksek ihtimal memnunsa ilactan gidisattan

Yazabilir, benim aile hekimim yazmıştı. Normalde de kullanıyordum.

Ya olmadi baska bir doktora gorunur kullandigi ilaci soyler o doktorda kalkip baska bir sey yazmaz yuksek ihtimal memnunsa ilactan gidisattan
Gittiği klinik danışma başına para alıyor 150+ TL gibi bir civar bugün demişler başka doktordan randevu alabilirsiniz diye ama işte kardeşim para vermek istemediği için yok demiş 🤦🏻‍♀️ben olsam tamam derdim direkt ama işte 😂 devletten de randevu çıkmıyor..

Aile hekimi yazmamıştı bana psikiyatr dr randevu al demişti eczaneden alabilirsiniz ben öyle yapmıştım randevu alinca rapor çıkarttim sorun yaşamamıştım

aile hekimine yazdırsın devlet ödemese bile o reçeteye istinaden ücretli alabilir.

Gittiği klinik danışma başına para alıyor 150+ TL gibi bir civar bugün demişler başka doktordan randevu alabilirsiniz diye ama işte kardeşim para vermek istemediği için yok demiş 🤦🏻‍♀️ben olsam tamam derdim direkt ama işte 😂 devletten de randevu çıkmıyor..

Sgk anlaşmalı daha uygun muayene ücretli özel hastaneye gidip yazdırabilir bence.

Pandemi doneminde raporu olanlar
antidepresanlarini sure dolunca direkt eczaneden yazdirmadan alabildiler.Ama bu normalde paraylada alinabilen antidepresanlar icin gecerli.Normal donemlerde de rapor varsa aile hekimi yazar.Öteki turlu ancak bir psikiyatrist yazabilir

aynı ilacı bende kullandım rapor varsa aile hekimi yazıyor ama rapor yoksa yazamıyor tanıdığınız eczane varsa dr gelene kadar ödünç alın

Allah allah ben ozel doktora gidip aile hekimimden raporum olmadan yazdirdim. Tum yorumlar olumsuz.
Hatta ilk kutuda izinliydi, tandigim baska dr yazdi.
2. Kutuyu aldim farkli bir durum icin sgk kullanmadim ucret odedim.

Back