• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile hekiminde aşı

Zlalex01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
59
12
3
25
Merhaba , bebeğimin aşısını yaptırmak istiyorum ama sağlık ocağını hiç hijyenik bulmuyorum.başka sağlık ocakları da kabul etmiyorlar. Sadece il dışından olursa misafir hasta olarak kabul ettiklerini söylediler. Özel hastaneleri aradım onlarda da aşı yok ya da sadece orada doğan bebeklere yapıyorlar. Aile hekimi değiştirdim ama bebeği en az 3 ay değiştirmeme izin vermiyorlar. Sizce napmalıyım? Farklı bir yol önerecek var mı ?

Merhaba , bebeğimin aşısını yaptırmak istiyorum ama sağlık ocağını hiç hijyenik bulmuyorum.başka sağlık ocakları da kabul etmiyorlar. Sadece il dışından olursa misafir hasta olarak kabul ettiklerini söylediler. Özel hastaneleri aradım onlarda da aşı yok ya da sadece orada doğan bebeklere yapıyorlar. Aile hekimi değiştirdim ama bebeği en az 3 ay değiştirmeme izin vermiyorlar. Sizce napmalıyım? Farklı bir yol önerecek var mı ?
Özel hastanelerin sadece burada doğan bebekleri asi yapıyoruz demesi palavra. Emin olun aşıları da vardır. Devlet aşısını nasıl kafasına göre yapamam der. Sadece siz direkt olarak ben aşı için geliyorum derseniz herhangi bir muayene etmeden yaparlar mı prosedür olarak onu bilmiyorum. Çünkü ben kızımı hep ozele götürdüm. Muayene sonrası özel veya devlet asisi hangisi yapılacak ise onu yaptılar.
En makulu bebeğin altına bir örtü getirin ya da alt açma bezi gibi bir şey de olur. Onu serin. Onun dışında ortamın hijyeni inanin ozel devlet fark etmiyor. Çocuk her yerde hasta olarak gidiyor sonuçta.

Aslinda sirkulasyon cok oldugu icin en yeni tarihli aşılar sağlık ocaklarinda oluyor. En guzeli orada asi olmasi. Hijyenden endiseliyseniz kendiniz maske / eldiven takin. Bebegi de kendi alt acma ortunuze yatirip sonra cope atin.

Bana Özel doktorum aşılarini sağlık ocağında yaptır en taze aşılar orda olur demişti. Sağlık ocağına giderken alt açma örtünüzü de götürerek yaptırmanız daha iyi olur. Zaten çok sürmüyor maske vs takarsınız sizde.

Back