- 11 Aralık 2024
- 173
- 587
- 18
- Konu Sahibi Patlayansekerr
-
Yani yoka yakın, özel bir kurumda öğretmenlik yaparak aldığınız maaş, 0 dan bir ev kurmanıza ve süregelen bir kira ödemenize yeter mi? Birikiminiz var mı? Aldığınız maaş ne kadar, yaz tatillerinde ne yapıyorsunuz?Merhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Bir de zihinsel engelli komşu durumu var oraya hiç girmek istemiyorum çünkü o çocuğun elinde değil. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
Şehirdışında iş bulmakMerhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
Belli bir yaşın üstündeyseniz tolere edilmiyor artık böyle şeyler. Sizin gibi ayrı eve çıkabilecek birileriyle ev arkadaşı olup çıkabilirsiniz. Bilmiyorum ne kadar zamanıyorsunuz, aileniz ayrı eve çıkmanızı sorun eder mi.
Yani yoka yakın, özel bir kurumda öğretmenlik yaparak aldığınız maaş, 0 dan bir ev kurmanıza ve süregelen bir kira ödemenize yeter mi? Birikiminiz var mı? Aldığınız maaş ne kadar, yaz tatillerinde ne yapıyorsunuz?
Anladım, alanınız ne özel ders falan verseniz.O maaş kesinlikle yetmez, üstelik değişken bir maaş verdiğin ders sayısına göre değişen. Zaten bu yüzden elim kolum bağlı. Yoksa 1 sn durmazdım, ailem başka bir şehirde asla yaşayamazsın evden ayrılamazsın kafasında değiller
Sizi çok iyi anlıyorum, üniversite tatilinde aile evine döndüm ve çok benzerlerini hissettim. İnsanönceden de rahatsızdım ama insan bağımsızlığa alışınca artık sabredesi gelmiyor. Ailenizin düşünce yapısı nasıl? Ayrı eve çıkmanıza izin verir mi? Verirlerse siz rahat hissedebilir misiniz? Tek kişi olsanız bile bir evin düzeninin sorumluluğunu alabileceğinizi düşünüyor musunuz? (açıkçası yaşınız gereği ben yapabilirsiniz diye düşünüyorum.) Bütçeniz eve çıkmaya yeter mi? Bu gibi soruları değerlendirin, artı ve eksileri tarttığınızda hangisi ağır basıyorsa öyle davranın bence. Şahsen ben hiçbir şeyin ruh sağlığımızdan daha önemli olmadığını düşünüyorum. Sırf bu yüzden asla evlenilmez ki zaten öyle bir planınız da yok.Merhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
Evet var ama bu devirde tanımadığın birilerine güvenmek çok zor. Memurluk kolay yolu, özel sektörde iyi maaş alınmıyorsa ayrı eve çıkmak baya zorAyrı eve çıkmama bir şey demezler. Tek sıkıntı imkân olmaması. Aynı eve çıkacak birini bulmak için ne yapmalıyım? Bunun bir web sitesi vs var mı
Evet var ama bu devirde tanımadığın birilerine güvenmek çok zor. Memurluk kolay yolu, özel sektörde iyi maaş alınmıyorsa ayrı eve çıkmak baya zor
Peki ekonomik olarak desteklemezler mi seni? İlk eve çıkarken, ev kurarken toplu olarak ve aylık olarak az da olsa düzenli bir katkıları olmaz mı?O maaş kesinlikle yetmez, üstelik değişken bir maaş verdiğin ders sayısına göre değişen. Zaten bu yüzden elim kolum bağlı. Yoksa 1 sn durmazdım, ailem başka bir şehirde asla yaşayamazsın evden ayrılamazsın kafasında değiller
Peki ekonomik olarak desteklemezler mi seni? İlk eve çıkarken, ev kurarken toplu olarak ve aylık olarak az da olsa düzenli bir katkıları olmaz mı?
Üzmek için sormadım inan, bu ülkede bu ekonomiyle özellikle kız çocuklarının meslek hayatlarına atıldıktan sonra bile desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum tam da bu yüzden... Eskiden olsa eline ekmeğini aldın artık ailene yük olma denebilirdi ama şu anda ekonomi yüzünden ebeveynlerin de bunu söyleme şansi yok bence. Destek olmak zorundalar.Ahaha kendilerini doyursunlar da desteklemeseler de olur. Evde bir tek annem çalışıyor. İşsiz, işe yaramaz, şiddete meyilli bir babam var
Vardır da güvenmeyin. Ortak tanıdık falan olursa belki. Yine zor da denenebilir. Üniv. öğrencisi bulabilirsiniz belki.Ayrı eve çıkmama bir şey demezler. Tek sıkıntı imkân olmaması. Aynı eve çıkacak birini bulmak için ne yapmalıyım? Bunun bir web sitesi vs var mı
Yani ev arkadasi bilunabilir apartlar var ama kuzenim cikmisti aparta hijyen konusunda pek rahat edemedi. Bir sene dayandi para biriktirdi uygun bir ev bulup tek basina eve cikti. Bazi esyalarini ikinci el aldi bazilarini sifir aldi beyaz esyalari. Simdi gayet iyi. Kirasi on bin. 1+1 de yasiyor. İsyerine yakin tuttu ozellikle. Yol parasini alip mutfaga harciyor. Mutfak masrafinida tum yaz kislik yapti nerdeyse bir senelik kislik yapip derin dondurucuya atmisti. Oyle boyle idare etti suan kafasi rahat. Siz ev arkadasi veya ogrenci bulup cikabilirsinizAyrı eve çıkmama bir şey demezler. Tek sıkıntı imkân olmaması. Aynı eve çıkacak birini bulmak için ne yapmalıyım? Bunun bir web sitesi vs var mı
Valla hersey ekonomi. Geliriniz iyiyse yolu var gelir düşükse yolu yok malesefMerhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
Ev arkadaşı bulamaz misin ?Merhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
1+1 eve çıkabilirsiniz, artık bu tarz bir yaşama herkes alışmalı, 18 yaşını geçmiş her birey kendine ait bir düzen ister ve bu gayet normal ...Merhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?