Aile evi

Ahaha kendilerini doyursunlar da desteklemeseler de olur. Evde bir tek annem çalışıyor. İşsiz, işe yaramaz, şiddete meyilli bir babam var

Canım ayrı eve çıkamazsın sen. Motivasyonunu kırmak ve gücendirmek amaçlı yazmıyorum inan ki. Devlet memuru olsaydın bir dk durman hata derdim. Türkiye'de kiralar astronomik yüksek. Büyükşehirdeysen zaten unut tek maaş ile ev tutmayı. 2 kişi 1+1 studyo daire tutuyorlar geçim çok zor. Türkiye'nin sosyoekonomik durumu bir kadının yalnız yaşamasına müsait değildir. Yaşıtlarının büyük çoğunluğu evli. Bekar olanlar da ailesiyle yaşıyor. Tanımadığı biriyle kimse ayrı eve çıkmak istemez. Ben öğrenciyken 3 kız ile kalıyordum. Eve tuhaf erkek arkadaşlarını getirmeye ve alkol almaya başladılar. Sonra tek kişilik yurda verdi babam. Karşına ahlaklı kariyerli düzgün bir beyfendi çıkarsa ciddi düşün derim. Evden ayrılmak için evlen demiyorum sakın. Belirli bir yaştan sonra aileyle asla olmuyor. 3-4 yıl sonra daha büyük tartışmalar yaşayacaksın. Baban ve kardeşin sıkıntılı tiplermiş. Kendi yuvanı düzenini kur . Sıkma canını herşey olacağına varıyor .

Canım ayrı eve çıkamazsın sen. Motivasyonunu kırmak ve gücendirmek amaçlı yazmıyorum inan ki. Devlet memuru olsaydın bir dk durman hata derdim. Türkiye'de kiralar astronomik yüksek. Büyükşehirdeysen zaten unut tek maaş ile ev tutmayı. 2 kişi 1+1 studyo daire tutuyorlar geçim çok zor. Türkiye'nin sosyoekonomik durumu bir kadının yalnız yaşamasına müsait değildir. Yaşıtlarının büyük çoğunluğu evli. Bekar olanlar da ailesiyle yaşıyor. Tanımadığı biriyle kimse ayrı eve çıkmak istemez. Ben öğrenciyken 3 kız ile kalıyordum. Eve tuhaf erkek arkadaşlarını getirmeye ve alkol almaya başladılar. Sonra tek kişilik yurda verdi babam. Karşına ahlaklı kariyerli düzgün bir beyfendi çıkarsa ciddi düşün derim. Evden ayrılmak için evlen demiyorum sakın. Belirli bir yaştan sonra aileyle asla olmuyor. 3-4 yıl sonra daha büyük tartışmalar yaşayacaksın. Baban ve kardeşin sıkıntılı tiplermiş. Kendi yuvanı düzenini kur . Sıkma canını herşey olacağına varıyor .

Evet. Sistem insanları evlenmeye itiyor. Bilerek yaptıklarını düşünüyorum başımızdaki malum şahısların bunu

Bence önce iş değiştir. Özelde öğretmenlik yaparak mümkün değil hayatta kalınamaz. Maaşı daha iyi bir alanda çalıştıktan sonra ev arkadaşı bulup eve çıkabilirsin.

Merhabalar. 29 yaşında özel bir kurumda öğretmenlik yapan biriyim ve aile evinde nefes alamıyorum artık. Hiçbir özgürlüğüm yok. Şunu çok kullandın şunu az, arkadaşlarınla telefonla konuşurken içeri girip konuşmalar seni karşıya mahcup etmeler, kapıya anahtar takarsın kapı koluna asılmaya devam eder. Oyun bağımlısı işsiz erkek kardeşim sabahlara kadar kendi gibi işsiz arkadaşıyla bağıra bağıra bilgisayar oyunu oynar, sesi odaya gelir. Kısacası çok bunaldım. Zerre huzurum yok bu evde. 2 sene öncesine kadar evime gelince huzur dolardım, şimdi ayaklarım geri geri gidiyor. Şu an hayatımda biri yok. Evlenmeden ayrı eve çıkmanın hiçbir yolu yok mu? Aynı durumda olan kimse yok gibi, olanlar da ya evlenerek kurtulmuş ya memur olup başka şehre atanmış. Bu ikisinden başka bir yol çare yok mu şu ekonomide? Deneyimlerinizi lütfen paylaşın. Cidden nefes alamıyorum artık
Aynı durumdaydim.annem.dir dır dır babam desen sorunlu bir tip ve hep hafta sonlarını disarda geçiriyordum.sonra ev tuttum.kucuk olsun kafanız rahat olsun.studyo eşyalı daire olabilir mesela ilk etapta.kafanizi toparlayinca eşyaları alır kendi evinizi kurarsiniz

Annenle birlikte ayrılsan evden. Baban da kardeşin de hem işsiz hem oyun bağımlısı hem de şiddet eğilimle. Anne kız mis gibi yaşarsınız

Eşyalı kiralık evler var. Belki onları araştırabilirsiniz ama zor sanki özelde öğretmen maaşı ile. Bazı özel okullar tatillerdeki gitmediği günlerin parasını bile kesiyorlar öğretmenlerden. KPSS'ye çalışıp devlete atanmanız sizin asıl kurtuluşunuz olur bence.

Eşyalı kiralık evler var. Belki onları araştırabilirsiniz ama zor sanki özelde öğretmen maaşı ile. Bazı özel okullar tatillerdeki gitmediği günlerin parasını bile kesiyorlar öğretmenlerden. KPSS'ye çalışıp devlete atanmanız sizin asıl kurtuluşunuz olur bence.

Evet tek çözüm bu gibi duruyor

Back