• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile bu mudur?

uyuyan_gxuxzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
81
0
86
Diğer
hanımlar ta çoçukluğumdan itibaren mutlu bi ailem,yuvam olmadı. babam gözü dışarıda elindeki avucundakini dışarıda yemeyi seven eviyle ilgilenmeyi sevmeyen bi insan. annemse hasta annesine kendini pervane etmiş ama hasta annesinden de takdir görmeyen iyi niyetli ama safça biri.aile arasında öyle kuvvetli sevgi bağları falan yok.üniversite sınavına girdiğim yıl doktor olacaksın diye tutturdular bana.ben doktor olmak istiyor muyum,bu işi severek yapacak mıyım bir ömür boyu diye düşünen yok,sırf adı var ya; doktor.neyse ben doktor değilde eczacı olmak istediğimi söyledim,kıyamet koptu,eczacı da ne olacak falan diye.epey mücadele verdim o zaman ilk sıraya bulunduğumuz ilin tıpını yaz sonra eczacılık yaz dediler. puanım bulunduğumuz tıpın iline yetmediği için iyi bari yazayım da daha fazla sorun olmasın dedim.neyse sonuçlar geldi; falanca üniversite eczacılık fakültesi. yasa girdi bizimkiler,gören açıkta kaldım sanır.beni tebrik eden falan olmadı.neyse okul bitti babamın yardımıyla bi eczane açtım,eczanemin yeri çok iyi değil büyük paralar kazanmıyorum ama Allaha şükür durumum çok kötü de değil.başta eczacılığa burun kıvıran babam daha okul bitmeden iyi ben kasada otururum eczane benim demeye başladı.konuştum işte tamam baba Allah razı olsun bana yardım edeceksin açacağız ama bu benim kendi işim, benim de ayaklarımın üzerinde durmamın vakti geldi,sana geri borcumu ödeyeceğim dedim.neyse kasaya oturmaktan vazgeçirdik adamı. bu arada benim yaşım 23. buradan sonra eczacı kalfalarımın üzerinde otorite kurmaya başladı,maaşlarını falan o veriyor.sanki ben eczacı değilim de öyleisne oturuyorum orada.kalfalar da babamı daha baskın görüyor tabii. baba sen kalfalarıma karışma maaşlarını da ben veririm dedim.tamam dedi ama kızıyor bana arkamdan,senin kızın da hava peşinde elemanlarının parasını kendi verecekmiş falan diyor.yahu bu benim işim değil mi,ne havası :)

babam kredi çekti,taksitleri de maaşından kesilmeye başladı,böyle olunca oturduğumuz evin kirasını ben vermeye başladım,market alışverişi v.s. de benden.babamın tek yaptığı faturaları ödemek.bu arada arkadaşlarına borç verdi eczane kasasından geri getirmediler benden gitti o para,ilaç istiyorlar memleketten benden gidiyor o para.erkek kardeşimle aram iyi değil, onun için bi harcama yapılmıştı; bende dedim ki babama baba bi sürü harcama yapıyorum görüyorsun şu aylarda sıkışığım bu parayı bana paran olduğunda verirsin dedim. hemen gitmiş kredi kartından borç para çekmiş gelmiş,al kızına ver diye göndermiş annemle. baba ben senden paran olduğunda dedim bi sürü harcamam var biliyorsun dedim,al sen bu parayı çerçevelet çok iyi olur falan diyor.başta eczacı olacağım diye yasa girmişlerdi şimdi ben imf mişim gibi davranıyorlar.sabah bi uyandım eczaneye geç kalmışım,anne niye kaldırmadınız dedim. biz erken kalktık saat kaç bilmiyorum kahvaltıyı da yaptık dedi. babam? dedim. bugün ayrı gideceksiniz sanırım dedi. bak bak bak,triplere bak.sülalesine ben bakmak zorundayım sanki adamın. spor yaparken dizim sakatlanmıştı.o sakat dizimle yürüyerek geldim öğlen sıcağında,kafam dalmış az daha araba çarpıyordu.şimdi bi de diyorsunuz ki aile desteği olmadan ilşkiye devam etme,kimse beni düşünmüyor ki herkes kendini düşünüyor.koşullar sağlandığında bi istemeye gelirler,verdiler verdiler yoksa siz sağ ben selamet. :enbuyukkk:

aile demek bu değil tabi.artık insanlar hep kendini düşünüyor malesef anne baba da dahil buna anne baba olmak insan için bi başka hayat demek ama yinede bencillikten kurtarmıyor herkesi işte.öyle bişeyki pek bişeyde diyemiyorsun nede olsa büyüklerimiz ailemiz.insan bi yerde tıkanıyor

yaza sile yaza sile kendime bile kızdım.. anne babam konusunda fazla hassas olduğum için şu kadarını söyleyebilirm.. babanızı sakin davrandığı bir gün alın karşınıza ondan işinizle ilgili ne isteyip ne istemediğinizi söyleyin.. kesin ve net bir dille ama kırmadan..

birde sanırım yaşadığınız bir ilişki var ve evlilik gibi bir düşünceniz.. yapacağınız konuşmada babanızdan olumlu bir tavır alırsanız bu konuyu da gündeme getirin derim ben..

canım bence aıle ılıskılerınız eskıden bu yana cok samımı olmadıgı ıcın bu kadar takıyorsun kafana
konunu okuyunca kendımı koydum yerıne ve dedım kı

her ne kadar aılemın ıstedıgı bır bolumu okumasamda okumus ve bır meslek sahıbı olarak benımle gurur duyuyor
hatta babacıgımın destegıyle bır eczane bıle sahıbı olabılıyorum

hayatımın basında babam kadar tecrubelı olmadıgımdan hem maddı hem de manevı olarak babamın destegını goruyorum
babam da evladının ıyı yerlerde oldugunun farkındalıgıyla gogsunu gere gere kendı aıle ve cevresıne karsı yardımda bulunuyor dıye dusunurdum

ısı yonetımı konusunda da babamın uzerıne fazla gıtmez soz konusu kalfaların patronlugunu yapmamak bıle olsa yonetımı ılk zamanlarda babama bırakır zamanla tecrube sahıbı olarak ve gelır gıder dengesını saglayarak babamın da bana en kısa zamanda tum ıslerı devrerek benı uzaktan ızleyecegını dusunurdum
sonucta babamın sımdıye kadar bır eczanesı yoktu ıhtıyacta degıldı durup dururken acmak
baktı kı ben okudum eczacı oldum bana destek olmak ıcın actı mezara goturecek degıl ya bana actı bu dukkanı

sen babanın ustune gıtmezsen eger sessızce ama emın adımlarla ısınde basarılı olursan goreceksın kı baban hıcbır sey demeden tum ıslerı sana devredecek

bılıyorum bulundugun ruh halınde bunları dusunmek cok zor ama bır de dısardan bakmayı dene belkı daha farklı dusunursun

Allaha çok şükür bize o tarz davranan bir ailem yok..Ama çok ta mükemmel değiller tabi.. Sen bu yönden dertlisin bense babamın yeğenlerinin,koskoca amcamın söküklerini diktiği için dertliyim..
Arkadaşım sen babanla konuş bakalım ne oluyor..?
Hoş bizim ki iyiliğine iuyidir ama konuşmaktan pek anlamıyor:kahve:

bence iyi b işin var şükret. eğer işe giremeseydin öyle bi bölüm okusaydın başına gelenler hiçte hoş olmazdı.sürekli aşşağılanırdın. benim öyle mesela.oyüzden fazla takılma nasıl olsa evlendiğinde kurtulursun.babanıda geçiştir. evet sen bilirsin de ama arkadan kendi bildiğini oku.

canım bence aıle ılıskılerınız eskıden bu yana cok samımı olmadıgı ıcın bu kadar takıyorsun kafana

her ne kadar aılemın ıstedıgı bır bolumu okumasamda okumus ve bır meslek sahıbı olarak benımle gurur duyuyor

hayatımın basında babam kadar tecrubelı olmadıgımdan hem maddı hem de manevı olarak babamın destegını goruyorum
babam da evladının ıyı yerlerde oldugunun farkındalıgıyla gogsunu gere gere kendı aıle ve cevresıne karsı yardımda bulunuyor dıye dusunurdum

ısı yonetımı konusunda da babamın uzerıne fazla gıtmez soz konusu kalfaların patronlugunu yapmamak bıle olsa yonetımı ılk zamanlarda babama bırakır zamanla tecrube sahıbı olarak ve gelır gıder dengesını saglayarak babamın da bana en kısa zamanda tum ıslerı devrerek benı uzaktan ızleyecegını dusunurdum
sonucta babamın sımdıye kadar bır eczanesı yoktu ıhtıyacta degıldı durup dururken acmak
baktı kı ben okudum eczacı oldum bana destek olmak ıcın actı mezara goturecek degıl ya bana actı bu dukkanı

sen babanın ustune gıtmezsen eger sessızce ama emın adımlarla ısınde basarılı olursan goreceksın kı baban hıcbır sey demeden tum ıslerı sana devredecek

bılıyorum bulundugun ruh halınde bunları dusunmek cok zor ama bır de dısardan bakmayı dene belkı daha farklı dusunursun

canim aynen senin gibi dusunuyorum. her babanin hayalidir. kizi bir isyeri acacak, baba da kasada oturacak. kasada oturmak istemesi paralarina goz dikmek istemesi degil ki?

eczane acmak az para mi Allah askina? iste bu sekilde babana borcunu oduyorsun. her ay bir tablo cikar. ve babana acikla. sana baba ben bu parayi geri odemek istiyorum diye.

aylik miktar belirle. babana borcundan dus aldiklarini. kendinden yedigini gorunce belki akrabalara bedava ilac dagitmaktan vazgecer.

hani derler ya babasi ogluna bir bag bagislamis, oglan 1 salkim uzum vermemis diye. seninki o hesap olmus kusura bakma.

Istedigin bölümü okumussun, babandan da deste alarak is kurmussun, sonucta istedigin her sey olmus.

Ailene, babana tsk. edecegine sikayet etmemelisin.

hanımlar aile bağlarımız çok kuvvetli olmadığından yaptıkları en ufak şey batıyor kabul ediyorum ama babamın tavrı da çok masumane aman kızım iyi olsun diye değil.emekli oldu da kendisi buradan egosunu tatmin etmeye çalışıyor. ben eczacı falan diye tanıtıyor kendini,eczacının babasıyım diye değil :) :) en ufak tartışma olsa o eczane benim falan diyor,beni söz sahibi yapmayacak güya.sizden anlamanızı beklemiyorum anca yaşıyan bilir,yine de teşekkür ederim yorumlarınıza.

ben hala şikayet nedenini anlayamadm
sen burdakı tüm bölümleri okumadıncanım galıba
ailesiyle çok büyük problemler yasayan ,insanlar var
bk şükür ki paranı kazanıyorsun
hiç değilse bir işin var ve babann desteği ile iyi kötü bir dükkan açmıssın buna şükretmen lazm
bnde senin yasındayım ki şükür işimde var paramıda kaznaıyorum ama babam yok.
bazı şeylerın değerini anlaman için illakı kaybetmen gerekmıyor.
bence sen yat kalk şükret haline.ufak detaylarada takılma derim arkadaşım...

seni çok ii anlıyorum canım, büyüklerimiz böyleler hiç bir dediğimiz onlara doğru gelmez, hep ben bilirim havasındalar sanırım bizim büyüdüğümüzü kabullenemiyorlar...Yaptıklarımızda dolayı bir kere bile takdir edilmeyiz ama küçücük bir hatada ülkeyi batırmış gibi laflar yeriz...Bilemiyorum ama sanırım çağ uyuşmazlığından kaynaklanıyor, anne ve babalrımız ailelerinden ne gördüyse üzerimizde uygulamaya çalışıyorlar...

hanımlar aile bağlarımız çok kuvvetli olmadığından yaptıkları en ufak şey batıyor kabul ediyorum ama babamın tavrı da çok masumane aman kızım iyi olsun diye değil.emekli oldu da kendisi buradan egosunu tatmin etmeye çalışıyor. ben eczacı falan diye tanıtıyor kendini,eczacının babasıyım diye değil :) :) en ufak tartışma olsa o eczane benim falan diyor,beni söz sahibi yapmayacak güya.sizden anlamanızı beklemiyorum anca yaşıyan bilir,yine de teşekkür ederim yorumlarınıza.

anladığım kadarıyla baban komplekslerine yeniliyor tatlım.kendi olamadığı şeyleri senin sorumluluğuna yüklemiş.onun için senin düşündüklerinin hiç bir önemi yok, çünkü çok ben merkezci düşünüyor ve sanırım annende ona ayak uydurmak zorunda kalmış.böyle bir adama hiç bir şey anlatamazsın.. anlatsan bile nankör olur çıkarsın a.s bu sebeple boşver..:kahve: sen en azından sevdiğin mesleği yapıyorsun ve kendi işin ..onu görmezden gel. bırak oda kendi kendine tatmin olsun...nasıl olsa bencilliğini hiç bir zaman kabul etmeyecek ve sende bu uğurda kendini yiyip bitirmemiş olursun..

ben baba konusunda hassas olduğum için yorum yapamadım canım. yazdım sildim yazdım sildim olmadı. şimdi ben ne desem babanı haklı göstericem durumun nasıl olduğunu yalnızca sen bilebilirsin ama sana tavsiyem sabırlı ol, babandır benimde babamın hayaliydi işyeri vb. bir yer açarsam kasasında oturmak. keşke bizimle olsaydı da yapabilseydik. sende anlayışlı ol. ne güzel seni okutup geleceğini kurmuşlar. iyi düşünüp taşınıp öyle davran derim ben.

Back