Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
4 yaşında çocuğa öğretilecek şey bu mudur! beynim durdu gerçekten
- Konu Sahibi ladyamore
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben tam o yaslardayken babaannem de bize oyle seyler anlatirdi. Yalan soylersen allah cehennemde dilini yakacak, hirsizlik yaparsan elini yakacak vs. Bi de kabir azabi gibi o yastaki cocuga korkunc gelecek hikayeler anlatirdi, ben de hep Allah ne kadar kotu korkunc bir adam kucucuk cocuklari cehennemde yakiyor diye dusunur korkardim, gece yataga girdigimde kafama yorgani ceker kabir azabini dusunur aglardim ve o kadarcik yasimda Allah tan nefret ediyordum. Sonra giderek gercekci olmayan korkunc hikayelere donustu bu anlatilanlar benim icin. Iste o gun bugundur agnostigim...
Hangi cocuk en ufak hatasinda kendisini yakacak bir adami (evet cocuklar soyut kavramlari anlamazlar) sever ki, ancak korkar. Eger yaratmak istenilen sey Allah korkusuysa yontem dogru, Allah sevgisiyse ters kose olabilirsiniz sevgili dini egitim yanlisi anneler sevgiler...
Hangi cocuk en ufak hatasinda kendisini yakacak bir adami (evet cocuklar soyut kavramlari anlamazlar) sever ki, ancak korkar. Eger yaratmak istenilen sey Allah korkusuysa yontem dogru, Allah sevgisiyse ters kose olabilirsiniz sevgili dini egitim yanlisi anneler sevgiler...
Diğerlerini bilmem de cennet kavramını bende öğrettim çocuğuma, nedeni ise ani ölüm olursa çevremizde veya ben veya babası veya annannesi vs. çocuk bunun travmasını illaki yaşayacaktır ama daha az yaşasın, ölüm kavramını da anlatıyorum. Bunun yaşamın bir parçası ve doğal bir süreç olduğunu. Çok da iyi yaptım hayat bu birden şokla karşılamasın herşeyi. Tabi önemli olan nasıl anlattığınız, onu korkuya düşürmeden üzerinde detaylı ve derin durmadan, abartmadan anlatmak lazım. Bir psikolog arkadaşım demişti ki anlattığın şeyden çok nasıl anlattığın önemlidir çoğu zaman. Çocuğa anlattığın şeyin hissettirdiği önemliymiş.
Ben boyle insanlara laf anlatabileceginizi sanmiyorum. Boyle gelmis, boyle gider. Cocuklara bile bir sey deseniz, annesi yine bildigini okur, o cocuklarin akli yine karisir illa. O cocuklar psikolojisi bozuk, korkak, korkusundan inananan, ibadet eden bireyler olursa da, veya olumden sonrasi lunapark gibi cennetmis zaten diye kendilerine zarar verecek davranislar yaparlarsa (yola dikkatsiz atlamak, olme riskini rahat goze almak gibi), gunahi analarinin boynuna.Çok teşekkür ederim. Benim gidip sofraya yardım etmem lazım ve konu kapansın istemiyorum gerçekten. Tavsiyeler için teşekkür ederim herkese. Bu çocuklara bu 2 gün içinde ben ne anlatabilirim, her ne kadar aklıma yatmasa ve kadına sinir olmuş olsam da sizce annesiyle konuşmamın bi yolu var mı? Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese yaptiginiz gibi cevap verirken konuyu saptirip cevap veriyorsunuz. Onceki cevabinizda genel olarak inanclar degil, bizzat Allah inanci en degerlisidir gibi bir sey demistiniz, ben ondan bahsediyorum. Dediginizi saptirmayin simdi allasen. Siz esas kendi yazdiginizi tekrar okuyun.inanç bir duygudur. herkeste vardır.
Allah a inanmayabilir, ancak sevgiye inanır, yarın kar yağacağına inanır, işe girebileceğine, çocuk doğuracağını vs. inanır.
ama genel olarak inanmaktan bahsediyorum.
isterseniz tekrar okuyup yorum yapın, ya da kişisel gelişim kitaplarından da yararlanabilirsiniz bu konuda.
Çocuguma cennet,cehennem ve dinimizi sevdirerek anlattıgım için asla bu durumdan gocunmadım..En güzel şekliyle onun algılayabileceği bir duruma sokarak egitim aldırdık ve bu benim açımdan oldukça güzel ve eğitici oldu.
3.5 yasındayken arapça harflerini biliyordu ve 4 yasındayken kuran-ı kerim okumaya geçmiş 5 yasındayken hatim indirmişti..
Bazı yorumlarda bana garip geldi mesela :))
Yaş meselesi almış başını gitmiş neyse..
3.5 yasındayken arapça harflerini biliyordu ve 4 yasındayken kuran-ı kerim okumaya geçmiş 5 yasındayken hatim indirmişti..
Bazı yorumlarda bana garip geldi mesela :))
Yaş meselesi almış başını gitmiş neyse..
Öncelikle eğer saygı içerisinde cevap verecekseniz alıntılayın yoksa hiç diğer muhabbetlerde olamam.Herkese yaptiginiz gibi cevap verirken konuyu saptirip cevap veriyorsunuz. Onceki cevabinizda genel olarak inanclar degil, bizzat Allah inanci en degerlisidir gibi bir sey demistiniz, ben ondan bahsediyorum. Dediginizi saptirmayin simdi allasen. Siz esas kendi yazdiginizi tekrar okuyun.
Eğer en son yazdığımdan bahsediyorsan. orada birebir kendi düşüncemi yazdım ki, burada herkes kendi düşüncesini yazıyor. tek ben değil. o zaman herkesin yazısını alıntılayıp lütfen kişisel fikrinizi empoze etmeyin diye cevap yazın.
kaldı ki, tekrar söylüyorum. Evet en değerli inanç Allah inancıdır.
O yaşta çocuğa korkuyla değil sevgiyle birşeyleri öğretmek çok daha doğru ve kalıcıdır...soyut algı 6-7 yaşından sonra oluşur...cehennem, ölüm kavramları o yaşta anlayabilecekleri şeyler değil...ben en azından bu minvalde, Allah sevgisi, doğru insan olmak, yalan söylememek gibi temel ilkeler doğrultusunda büyütüyorum kızlarımı...çizgi film konusunda çok hassasasım çünkü birçok kanal müstehcenliği bilinç altına işliyor bu çok açık...ama bunu çocuğuma yasak günah diyerek değil, o kanalları şifreleyerek yapıyorum.Konu sahibi arkadaşım sana sonuna kadar katılmakla birlikte yanlış yada doğru hiç kimse bir annenin çocuk yetiştirme tarzını sorgulayıp hesap soramaz bence...çocuk onun, yapacak birşey yok...
Çocukların ne izlediklerine dikkat etmek son derece önemli elbette, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Ama izlediğimiz çizgi film Barbie ve Yavru Köpekleriydi, hani şu sarışın hepimizde oyuncağı olan çizgi karakter. Yani sakıncası olan bi şey yoktu inanın.
Annenin çocukları yanlış yöntemlerle eğittiğine inanıyorum ama barbie hiç masum bir figür değil. Hem vücut algıları ile oynuyor, hem sterotip davranış modellerini benimsetiyor. Ayrıca ırkçı bir yanı da var.
bende hatırlıyorum benimde teyzem sakın tuvalete tükürme
öleceğin zaman çok susuyorsun
şytn sana o tükürdüklerini bi bardağa doldurup su gibi gösteriyo
dinini inkar edersen onu sana içiriyo ve cehenneme gidiyosun demişti
tamam bazı şeyleri öğretmek lazım ağaç yaşken eğilir ama
herşeyinde zamanı var dimi
öleceğin zaman çok susuyorsun
şytn sana o tükürdüklerini bi bardağa doldurup su gibi gösteriyo
dinini inkar edersen onu sana içiriyo ve cehenneme gidiyosun demişti
tamam bazı şeyleri öğretmek lazım ağaç yaşken eğilir ama
herşeyinde zamanı var dimi
Allah korusun ya o çocuk onların hayaliyle atsa kendini bi yerden doğru eğitim çok önemliAynen öyle. Cenneti lunapark gibi bi yer zannediyorlar resmen.
Tarif ettiği yer tam bi çocuk parkı; oyuncak var, istediğin kadar şeker yemene izin var, istediğin kadar bilgisayar oynayabiliyorsun...
"Etlerin yancak" dedi 4 yaşında çocuk parkta kendime gelemiyorum gerçekten. Annesinin laflarını tekrar ediyo belli ki.
Din olgusunun korkutularak ogretilmesinin mantigini hic anlamadim, anlamak da istemiyorum. ABD'de bir dolu hristiyanin, hatta dindar insanlarin icinde yasiyorum. Dillerinden tanrilari, dinleri eksik olmaz, ama cocuk veya yetiskin, bir Allah'in kulundan da dini korkuyla bagdastirdigini duymadim, gormedim. Cocuklarina da tanrinin onlari sevdigini filan soylerler, cehennem, cennet takintili degiller.
Ne o oyle "yanacaksin, asacaklar, kesecekler" korkutmalari ya? Hem de bacak kadar cocuklara! Dine inanan korkusundan inanacaksa hic inanmasin daha iyi. Kendini kandiriyor insanlar din egitimi diye. Cocuklar da haliyle "beni sevmeyeni ben de sevmem" diyor, cok da haklilar. Ortada cizgi film izleyince bile korkunc sekilde cezalandirilacagini sanan ya da arabanin altinda da kalsa "aman ne iyi, nasil olsa lunaparka gidecegiz oteki tarafta" diyen psikolojisi bozuk cocuklar... Boyle tavirlar insani dine isitmaz, tam tersine sogutur.
Dini de sevgiyle, hosgoruyle asilamak varken cehennem muhabbetleri korkunc.
Ne o oyle "yanacaksin, asacaklar, kesecekler" korkutmalari ya? Hem de bacak kadar cocuklara! Dine inanan korkusundan inanacaksa hic inanmasin daha iyi. Kendini kandiriyor insanlar din egitimi diye. Cocuklar da haliyle "beni sevmeyeni ben de sevmem" diyor, cok da haklilar. Ortada cizgi film izleyince bile korkunc sekilde cezalandirilacagini sanan ya da arabanin altinda da kalsa "aman ne iyi, nasil olsa lunaparka gidecegiz oteki tarafta" diyen psikolojisi bozuk cocuklar... Boyle tavirlar insani dine isitmaz, tam tersine sogutur.
Dini de sevgiyle, hosgoruyle asilamak varken cehennem muhabbetleri korkunc.
Çocuğa dini eğitim vermenin yanlış oldugunu düşünmüyorum.
Nasıl ki 3-4 yaşında çocuğa yabancı dil öğretiyorsun,o kadın da dinini öğretmeyi seçmiş.
Ve ek olarak yanlıs ve çok kısıtlayıcı olması cidden tasvip ettiğim bi durum değil.
Benim ailem de dindar ama ben açık seçik bi kızdım hep ama biliyordum da dinimi..
yani öğretmek değil de sıkıntı şu;bu kadın sıkarak suyunu çıkararak öğretmiş.
Nasıl ki 3-4 yaşında çocuğa yabancı dil öğretiyorsun,o kadın da dinini öğretmeyi seçmiş.
Ve ek olarak yanlıs ve çok kısıtlayıcı olması cidden tasvip ettiğim bi durum değil.
Benim ailem de dindar ama ben açık seçik bi kızdım hep ama biliyordum da dinimi..
yani öğretmek değil de sıkıntı şu;bu kadın sıkarak suyunu çıkararak öğretmiş.
Böyle şeyde hayatımda duymadım manyak mı ne anası
Herkese merhaba. Bu nasıl bi dert diyeceksiniz belki okuyunca ama önümde daha sabretmem gereken 2 gün var ve bi yere içimi dökmezsem hoş olmayan şeyler yapmaktan korkuyorum.
Ailemle birlikte yaşıyorum. Şu anda evimizde yatılı bi misafirimiz var 2 çocuğuyla. Babamın bayaa uzaktan akrabasıymış. Ben kadını ilk defa gördüm dün akşamüstü bize gelmeleriyle birlikte.
Dün yemek yediler, yataklarını hazırladık yattılar zaten çocuklar da yorgundu.
Bugün de annesi buradaki işlerini halletmeye gitti çocuklara bakmak bana kaldı. Buraya kadar her şey gayet yolundaydı. Ben ki çocuklarla çok iyi anlaşan bi insanım, misafir çocukları olsun arkadaşlarımın kardeşleri olsun hepsini çok severim. Onlar da beni çok severler, en şımarık diyeceğiniz çocuk bile sözümü dinler genelde, anlaşmanın bi yolunu bulurum.
Bu çocuklarla da gayet iyi anlaştım. Erkek olan 5 yaşında ona resim yapacağı malzemeler verdim. Kız da 4 yaşında, o da çizgi film seyretmek istedi, onu da götürdüm bilgisayarın başına, ne olduysa ondan sonra oldu zaten.
Bi çizgi film söyledi, izleyelim mi dedi tamam dedim. Biraz izledikten sonra abisi geldi ve öyle bi laf etti ki ben ağzım açık kaldım "Ona yasak ki. Oradaki kızlar oralarını buralarını açıyorlar, günah" dedi. Sonra da başladı seni anneme söylicem diye. Kız ağlamaya başladı. Ben affedersiniz mal gibi kaldım. Çocuk yatışmıyo, öbürü günah günah anneme söylicem diye bağırıyo.
Dedim ben açtım kardeşin açmadı, yasak olduğunu bilmiyodum, ben anlatırım annene. Bi şekilde toparladım ikisini parka çıkardım.
İkinci bomba da parkta geldi. Abisi yola koşmaya kalktı, gittim getirdim "bak arabalar var, duramaz çarparlar, canın acır..." falan diye anlatmaya başladım. Kız "ölürsün sonra" dedi. Ben öyle söylenmez falan derken kız " ölmek kötü değil ki, cennete gidersin. Orada çooook güzel şeyler var..." deyip oyuncak ve tatlı isimleri saymaya başladı o da var bu da var diye. Bi de üstüne abisine "ama sen gidemezsin çünkü beni oynatmıyosun, sen cehenneme gitceksin" dedi
Yahu günah ne, sevap ne, cennet ne ölmek ne, siz daha kaç yaşındasınız? Kim ne ögretiyo bu çocuklara biri diğerini günahla cehennemle korkutup ağlatıyo? O kadar sinir oldum ki.
Konunun dini boyutuna girmek istemiyorum bu sitede ama anneleri geldi eve ters ters bakıyorum kadına. Bi şey söylicem söyleyemiyorum. Hayır daha 2 gün ben bakıcam bu çocuklara ne yapayım ben? Beynim durdu, ya kadına kötü bi laf edicem ya çocuklara.
Onlar beni sevdiler, bana ablam yedirsin modundalar şu an ama ben bi tuhaf oldum, çocukların yanında ne diyeceğimi bilemiyorum resmen.