• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşında çocuğa öğretilecek şey bu mudur! beynim durdu gerçekten

Başka konuyu buraya taşımak gibi olacak ama yazmadan edemedim. Bulunduğunuz bölüm için başka konunuzda size boşuna yer işgal ediyorsun, hakkıyla okuyacak olanın şansını elinden aldın demişlerdi de, tüh niye öyle diyorlar kıza diye sizin adınıza üzülmüştüm. Bu kafa yapısıyla bir bilim dalı okuduğunuza inanamıyorum. İnanmak istemiyorum daha doğrusu, bir de Hukuk yani. Yazık...
çok terbiyesizsiniz. biraz saygılı yorum yapın. KİB

iş hayatımda çevremdekilerin çoğu Katolik.. çocuklarını doğdukları andan itibaren kiliseye götürdüler, kimse de bu yaşta - şu yaşta muhabbeti yapmadı.. kimsenin haddi de değil gerçi..

sorun öğretmek değil, yaşına uygun öğretmek.. benim çocuklarıma ilk öğrettiğim şey "kul hakkı" oldu mesela.. hak yemek, hırsızlık yapmak hatta yalan söylemenin kötü olduğunu ve neden kötü olduğunu biliyorlar.. insanlar elbette ki dinlerini öğretebilirler ama yaşlarına uygun olması gerekiyor..
Bence de ya. Tek hata zamanlama burada.

Eğitim pedagoji aldım çocuğum olduğunda evde tv bulunmasına bile tahammülüm olmaz sanırım. O kadar yanlış şeyler bu dışardan gelen çizgi filmler yoluyla öğretiliyor ki çocukların o tertemiz zihinleri nasıl bir bombardımana maruz kalıyor. Belki o anne çizgi film açık seçik sahneler demiş ama o kadar degil belki çok daha zararlı durumlar var. Çok dikkatli seçilmiş yapımlar haricinde yok gerçekten dikkat etmek lazım.

Aklima Calikusu'ndaki o Zeyniler koyundeki cahil hoca geldi. Izleyenler hatirlar. Cocuklari cehennemle, atesle korkutup dururdu. Cocuklarin oyunlari bile olmekten, cenazeden, gommelerden ibaretti. Bu konudaki cocuklari ayni buna benzettim. Kimbilir daha neler konusuyorlar evlerinde. Bunlar cocuklarin beynini yikamaktan, psikolojilerini bozmaktan, korkutmaktan baska birsey yapmiyor. Normal mi 4, 5 yasindaki cocuklarin agzindan "etlerin yanacak" gibi laflar? Ben bu yasimda diyemem boyle bir sey, tuyler urpertici. O cocuklara cok yazik oluyor.

yazdıklarınız çok abartılı şeyler ancak benim de çocuğum olursa inşallah ileride küçük yaşta iyiyi, doğruyu, dini kavramları öğretmeyi düşünüyorum. tabii ki bu korkutarak değil ancak sevdirerek yaparım.

bu konu ile ilgili çok güzel bi yazı okumuştum
bi gün bir baba 5 yaşındaki oğlunun huşu içinde namaz kılmasıyla övünür cemaat içinde , hoca şaşırır çünkü 5 yaşındaki bi çocuk huşu içinde namaz kılamaz
(6 yaşına kadar oyun oynayarak öğrenir çocuklar,seccadeye gelir,eğilip kalkar,omuzlara çıkar,güldürmeye çalışır,dikkat çekmek ister) diye düşünür ,adamın ciddiyetle anlatmasına gülümser.
bi kaç gün sonra tekrar gelir, hocaya
'hocam benim oğlan namazı bıraktı ne yapmam lazım' diye sorar
hoca'zaten kılması anormal olan,bırakması değil ,peki neden bıraktı 'diye sorar

adam' ben hadi kalk akşam namazını kıl yoksa Allah seni yakar dedim ,çocukta
'MADEM ALLAH BENİ YAKACAK,BENDE BENİ SEVMEYEN YAKAN ALLAHA NAMAZ KILMAM 'deyip bıraktı demiş

e sözün bittiği yer . hangi akılla 5 yaşındaki çocuktan namaz kılması beklenir,hangi akılla 5 yaşındaki çocuğa cehennemden bahsedilir....

yuh artık yaaa... kaç nesil böyle büyüdü. cennetin güzelliklerini duyarak . dediğiniz gibi intihar eden kaç çocuk vardır acaba:KK45::KK45:
intihar etmez ama arabaların oldugu yola dogru kosan kardesını engellemez de.
çünkü ucunda kötü bir şey yok lunaparka gidilecek neden ''dur kardesım'' desin. ya da neden sakınsınlar ki kendilerini.

tekrarlıyorum dini eğitimi vermek dert değil ama burada bariz hatalar var

Eğitim pedagoji aldım çocuğum olduğunda evde tv bulunmasına bile tahammülüm olmaz sanırım. O kadar yanlış şeyler bu dışardan gelen çizgi filmler yoluyla öğretiliyor ki çocukların o tertemiz zihinleri nasıl bir bombardımana maruz kalıyor. Belki o anne çizgi film açık seçik sahneler demiş ama o kadar degil belki çok daha zararlı durumlar var. Çok dikkatli seçilmiş yapımlar haricinde yok gerçekten dikkat etmek lazım.

özellikel çizgi filmlerdeki illimunati sembolleri bilinç altı mesajları çocuklar için çok sakıncalı..
ayrıca her çizgi film izletilmez kesinlikle katılıyorum

bu konu ile ilgili çok güzel bi yazı okumuştum
bi gün bir baba 5 yaşındaki oğlunun huşu içinde namaz kılmasıyla övünür cemaat içinde , hoca şaşırır çünkü 5 yaşındaki bi çocuk huşu içinde namaz kılamaz
(6 yaşına kadar oyun oynayarak öğrenir çocuklar,seccadeye gelir,eğilip kalkar,omuzlara çıkar,güldürmeye çalışır,dikkat çekmek ister) diye düşünür ,adamın ciddiyetle anlatmasına gülümser.
bi kaç gün sonra tekrar gelir, hocaya
'hocam benim oğlan namazı bıraktı ne yapmam lazım' diye sorar
hoca'zaten kılması anormal olan,bırakması değil ,peki neden bıraktı 'diye sorar

adam' ben hadi kalk akşam namazını kıl yoksa Allah seni yakar dedim ,çocukta
'MADEM ALLAH BENİ YAKACAK,BENDE BENİ SEVMEYEN YAKAN ALLAHA NAMAZ KILMAM 'deyip bıraktı demiş

e sözün bittiği yer . hangi akılla 5 yaşındaki çocuktan namaz kılması beklenir,hangi akılla 5 yaşındaki çocuğa cehennemden bahsedilir....
arkadaşım akıl var mantık var 5 yaşındaki çocuğa namaz kıldırmak mıdır din eğitimi?
sonuçta namazın da belli kuralları, yaşı , şartları vs. vardır.
yani şurda anlatılan hikaye zaten beni bağlamaz. çünkü uç noktada yapılan bir davranış.
doğru olmayan bir örneği buraya yazmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

iş hayatımda çevremdekilerin çoğu Katolik.. çocuklarını doğdukları andan itibaren kiliseye götürdüler, kimse de bu yaşta - şu yaşta muhabbeti yapmadı.. kimsenin haddi de değil gerçi..

sorun öğretmek değil, yaşına uygun öğretmek.. benim çocuklarıma ilk öğrettiğim şey "kul hakkı" oldu mesela.. hak yemek, hırsızlık yapmak hatta yalan söylemenin kötü olduğunu ve neden kötü olduğunu biliyorlar.. insanlar elbette ki dinlerini öğretebilirler ama yaşlarına uygun olması gerekiyor..
Bi davranışın doğruluğunu, yanlışlığını öğretmekte ve bunu inancı doğrultusunda desteklemekte bi mesele yok zaten. Siz çocuklarınıza neyin neden hatalı olduğunu yaşlarıyla orantılı olarak öğretmişssiniz. Üstüne dini bi referans verip vermemek sizin tercihinizdir.

Ama şu anda benim evimde sadece annesi öyle söylediği için bi şeyleri yapmaktan korkan, korkuyla ve şartlamayla bi şeyler öğretilen ve çok ağır şekilde cezalandırılacaklarını düşünen iki tane çocuk var. Çoook çok büyük bi Tanrının onların canını acıtacağını düşünüyorlar. Birbirlerini bu cezalarla korkutmaya çalışıyorlar. Özellikle de abi yapıyor bunu, aralarında ciddi bi baskınlık söz konusu.

Bi de üstüne cennet meselesi var tabi. Bazı arkadaşlar "ne var cenneti cehennemi öğrenmesinde" demişler. Bu konuda önceden de tecrübelerim var zaten," babam gittiyse biz de onla gidelim hem çok güzelmiş" diye aylarca söylenmiş, her yeni tanıştığı insana "benim babam cennette biliyo musun biz de gitcez yanına" diye anlatıp annesine "sonra ne zaman gelcek" diye soran bi çocukla ilgili anılarım bana yetiyor. Bugün de kardeşi ölürsen cennete gidersin dedikten sonra kaç defa daha o yola kaçtı o çocuk, pek araba geçmemesine rağmen aklım çıktı her seferinde. Resmen o kadar anlatmama rağmen zarar görmekten korkmayan bi çocuk vardı bugün karşımda.

Yani yaşlarının üzerinde yüklemeyle kafası allak bullak olmuş 2 çocuğa 2 günlük bakıcılık yapmam gerekiyo. Bi daha böyle bi konuşma geçmeden şu 2 gün bitsin istiyorum sadece.

Din eğitimi küçük yasta verilebilir pek tabiki ama bunun bir usulü var.
Soyut kavramlari idrak edemeyen bir yas grubunda bunlari anlatmak yerine dinin ahlâkî öğretileri anlatilmalidir. Çocuklar böylelikle ic disiplinini sağlamayi öğrenir.
Aileler çocuklarına vermek istedikleri egitinle ilgili keske isin uzmanlarına biraz kulak verseler..
Dini egitimin cocuklarda nasil verilecegine dair yazilan tüm kitaplarda konunun uzmanlari hem pedagoglar hem de ilahiyatcilar bu sekilde soylerler.
bu sadexe dini egitimbicin degil hayatlarinin diğer kısımları icin de gecerli.
bir cizgi filmde bizim belki farketmedigimiz ama çocuğun dikkatini ceken ölüm sahneleri, göğün üstü, yerin alti, hayatra aslında hic olmayan varliklar..
çocuk egitiminde biraz hassas olabilse insanlar keske

demek ki yaşadığımız çevre, şartlar ve insanlar farklı..
Yok tam tersi ailem inançlıdır,körkütük değil ama inançlı bayağı.
Çevrem de öyle aşırı şekilde inananda çok var.Öyle serbest ortamda büyümedim yani.Ailem çok anlayışlıdır ama .
Kendim düşündüm araştırdım ,fikirlerimi oluşturdum.Ailem din de anlattı bana : )

Çok korkunç nasıl takıntılı insan yetiştirilirin örneğini yazmışsınız o erkek hep o kızı dövecek aşağlıyacak ve ezecek çünkü annesi buna izin veriyor erkek çocukta bunu uyguluyor dini eğitim altında , ama kıza anne olacaksın la büyütüyor bu zihinler erkeğe baskı yok ona herşey serbest , katillere büyüyüncede kadınlarla herşey yapabileceklerini sanıyorlar hep böyle zalim anneler yüzünden

Back
X