lütfen bu şekilde hakaret içeren msjlar yazmayın.
fikrinizi beyan edin ancak birebir hakaret etmeyin. kötü içerik butonuna bastım. umarım ilgilenirler
Dini içerikli mesajlarla da ilgilenirler, bununla da. Hiç kuşkunuz olmasın...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
lütfen bu şekilde hakaret içeren msjlar yazmayın.
fikrinizi beyan edin ancak birebir hakaret etmeyin. kötü içerik butonuna bastım. umarım ilgilenirler
çok terbiyesizsiniz. biraz saygılı yorum yapın. KİBBaşka konuyu buraya taşımak gibi olacak ama yazmadan edemedim. Bulunduğunuz bölüm için başka konunuzda size boşuna yer işgal ediyorsun, hakkıyla okuyacak olanın şansını elinden aldın demişlerdi de, tüh niye öyle diyorlar kıza diye sizin adınıza üzülmüştüm. Bu kafa yapısıyla bir bilim dalı okuduğunuza inanamıyorum. İnanmak istemiyorum daha doğrusu, bir de Hukuk yani. Yazık...
Bence de ya. Tek hata zamanlama burada.iş hayatımda çevremdekilerin çoğu Katolik.. çocuklarını doğdukları andan itibaren kiliseye götürdüler, kimse de bu yaşta - şu yaşta muhabbeti yapmadı.. kimsenin haddi de değil gerçi..
sorun öğretmek değil, yaşına uygun öğretmek.. benim çocuklarıma ilk öğrettiğim şey "kul hakkı" oldu mesela.. hak yemek, hırsızlık yapmak hatta yalan söylemenin kötü olduğunu ve neden kötü olduğunu biliyorlar.. insanlar elbette ki dinlerini öğretebilirler ama yaşlarına uygun olması gerekiyor..
bence de ilgilenilsin zaten... kimsenin başkasının kafa yapısına laf söyleme hakkı yokturDini içerikli mesajlarla da ilgilenirler, bununla da. Hiç kuşkunuz olmasın...
yazdıklarınız çok abartılı şeyler ancak benim de çocuğum olursa inşallah ileride küçük yaşta iyiyi, doğruyu, dini kavramları öğretmeyi düşünüyorum. tabii ki bu korkutarak değil ancak sevdirerek yaparım.
intihar etmez ama arabaların oldugu yola dogru kosan kardesını engellemez de.yuh artık yaaa... kaç nesil böyle büyüdü. cennetin güzelliklerini duyarak . dediğiniz gibi intihar eden kaç çocuk vardır acaba
çok terbiyesizsiniz. biraz saygılı yorum yapın. KİB
bunu da KİB'liyorum. hadi eyvallahTerbiyemi sorgulamak haddiniz değil. Sınırınızı bilin. Kibleyin ve geçin. Konu da sabote olmasın daha fazla.
Eğitim pedagoji aldım çocuğum olduğunda evde tv bulunmasına bile tahammülüm olmaz sanırım. O kadar yanlış şeyler bu dışardan gelen çizgi filmler yoluyla öğretiliyor ki çocukların o tertemiz zihinleri nasıl bir bombardımana maruz kalıyor. Belki o anne çizgi film açık seçik sahneler demiş ama o kadar degil belki çok daha zararlı durumlar var. Çok dikkatli seçilmiş yapımlar haricinde yok gerçekten dikkat etmek lazım.
arkadaşım akıl var mantık var 5 yaşındaki çocuğa namaz kıldırmak mıdır din eğitimi?bu konu ile ilgili çok güzel bi yazı okumuştum
bi gün bir baba 5 yaşındaki oğlunun huşu içinde namaz kılmasıyla övünür cemaat içinde , hoca şaşırır çünkü 5 yaşındaki bi çocuk huşu içinde namaz kılamaz
(6 yaşına kadar oyun oynayarak öğrenir çocuklar,seccadeye gelir,eğilip kalkar,omuzlara çıkar,güldürmeye çalışır,dikkat çekmek ister) diye düşünür ,adamın ciddiyetle anlatmasına gülümser.
bi kaç gün sonra tekrar gelir, hocaya
'hocam benim oğlan namazı bıraktı ne yapmam lazım' diye sorar
hoca'zaten kılması anormal olan,bırakması değil ,peki neden bıraktı 'diye sorar
adam' ben hadi kalk akşam namazını kıl yoksa Allah seni yakar dedim ,çocukta
'MADEM ALLAH BENİ YAKACAK,BENDE BENİ SEVMEYEN YAKAN ALLAHA NAMAZ KILMAM 'deyip bıraktı demiş
e sözün bittiği yer . hangi akılla 5 yaşındaki çocuktan namaz kılması beklenir,hangi akılla 5 yaşındaki çocuğa cehennemden bahsedilir....
Ben ön yargısız olduğum için düşünüyorum.Çok şükür Işid e katılma gibi bir durumum ve desteğim yok.
ancak cennet kavramını ben ve etrafımdaki binlerce insan da kullanıyor. bu kadar ön yargılı olmayın bence
Bi davranışın doğruluğunu, yanlışlığını öğretmekte ve bunu inancı doğrultusunda desteklemekte bi mesele yok zaten. Siz çocuklarınıza neyin neden hatalı olduğunu yaşlarıyla orantılı olarak öğretmişssiniz. Üstüne dini bi referans verip vermemek sizin tercihinizdir.iş hayatımda çevremdekilerin çoğu Katolik.. çocuklarını doğdukları andan itibaren kiliseye götürdüler, kimse de bu yaşta - şu yaşta muhabbeti yapmadı.. kimsenin haddi de değil gerçi..
sorun öğretmek değil, yaşına uygun öğretmek.. benim çocuklarıma ilk öğrettiğim şey "kul hakkı" oldu mesela.. hak yemek, hırsızlık yapmak hatta yalan söylemenin kötü olduğunu ve neden kötü olduğunu biliyorlar.. insanlar elbette ki dinlerini öğretebilirler ama yaşlarına uygun olması gerekiyor..
demek ki yaşadığımız çevre, şartlar ve insanlar farklı..Ben ön yargısız olduğum için düşünüyorum.
Yok tam tersi ailem inançlıdır,körkütük değil ama inançlı bayağı.demek ki yaşadığımız çevre, şartlar ve insanlar farklı..