• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile bakanlığı psikolog yerine yeni din görevlisi alıyor: Psikolog ihtiyacımız yok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Capture.JPG

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 25 din görevlisi alacağını duyurdu.
Çocuklara yönelik cinsel istismar, kadına karşı şiddet gibi sorunlar toplumun yarayan kanası haline gelirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadro tercihi şaşırttı. Sözcü Gazetesi'nden Başak KAYA'nın haberine göre bakanlık 37’şer kişiden oluşan psikolog ve çocuk gelişimci kadrosunu “ihtiyaç yok” diyerek iptal etti. Bakanlık bunun yerine ‘ihtiyaç’ duyulan 25 din görevlisi, şoför, tekniker gibi kadrolara alım yaptı.

Bakan Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtladı. Ağbaba, Bakanlar Kurulu kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda kadro değişikliğine gidildiğini belirtti. Bu kararla bakanlıktaki mevcut 37 psikolog, 37 çocuk gelişimci ve 12 fizyoterapist kadrosunun iptal edildiğine işaret etti. Ağbaba önergesinde din görevlisi istihdamındaki amacın ne olduğunu ve psikolog, çocuk gelişimci kadroların görevlerinin imamlara mı yaptırılacağını sormuştu.

İHTİYAÇ YOKMUŞ

Bakan Ramazanoğlu ise verdiği yanıtta, kadroya alınan imamların görevlendirildikleri birimlere göre görev ve sorumluluklarının değiştiğini kaydetti. Ramazanoğlu, “Kurum içi görevde yükselme ve unvan değişikliği ile KPSS sonucuna göre alınacaklar için hazırlık amacıyla kullanılmayan kadrolar iptal edilerek ihtiyaç duyulan kadrolar alınmıştır” dedi.

Ramazanoğlu, taşra teşkilatında 121 merkezde 17 olmak üzere 138 din görevlisi istihdam edildiğini belirtti. Taşrada bin 18 merkezde 13 olmak üzere toplam bin 31 psikoloğun, taşrada 472 ve merkezde 5 olmak üzere 477 çocuk gelişimcinin istihdam edildiğini belirten Ramazanoğlu, taşrada 194 fizyoterapistin görev yaptığını açıkladı.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/psikolog-yerine-din-gorevlisi-134924h.htm

yani ihtiyaç yoksa alınmasın tabi ki.
ama imamlar ne iş yapacaklar?
peki 25 imamın yanında en azından azınlık dinler için birer din görevlisi de alınmış mı.

Tecavüz sonucu öldürülen kadın ve çocuklar için yerinde alımlar yapıyorlar yoksa ölüme sebebiyet veren psikopatların psikologlarla işi ne!!

Bence sosyoloji ve sosyal hizmet uzmanları da yaygın olmalı aile hekimliği gibi araştırma yapmalılar bunlar için kadro açılmalı

Ne demek psikologlara ihtiyac yok? Dogru, tecavüz ve taciz, aile ici siddet zaten cok normal degilmi? Cocuguna sehvet duymak cok normal degilmi? Ve halen bu kadini savunanlar var! Yaziklar olsun!!

Cin kovalarlar artık şifa dağıtamazlar , ilim yerine bu olmamış bence genç kızları hocayla yalnız odada bırakmasınlar , malum olacak olanlar

Düz liseden çok imam hatip var bu ülkede.

Eee gönderin gönderin dediler.Ordan mezun olanlarada iş lazım değil mi ?

Yakında bütün bakanlıklarda kadro açılır.

Şaşırmadım...

Bir de ben sorayım.
İmamlar ne iş yapıyor? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı cami yapıyor, imam atıyor da bizim mi haberimiz yok?
Psikolog ve Sosyal çalışmacı zamanında almışlardır, ihtiyaçları yoktur (hoş yurtlardaki bu kadar taciz tecavüz oranına bakılırsa onların da bir halta yaradığı yok ya neyse), tamam.
Da imamlar ne iş yapacak.
İroni falan yok, cidden bilmiyorum, biri bana anlatsın.

Bir de ben sorayım.
İmamlar ne iş yapıyor? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı cami yapıyor, imam atıyor da bizim mi haberimiz yok?
Psikolog ve Sosyal çalışmacı zamanında almışlardır, ihtiyaçları yoktur (hoş yurtlardaki bu kadar taciz tecavüz oranına bakılırsa onların da bir halta yaradığı yok ya neyse), tamam.
Da imamlar ne iş yapacak.
İroni falan yok, cidden bilmiyorum, biri bana anlatsın.
Acaba bakanlık imamları tacize uğramış,kadın cinayetine kurban gitmiş ailelerin yakınlarına" feryat figan edip ortalığı ayağa kaldırmayın,acınızı içinizde yaşayın"mı diyip sakinleştircekler o_O

Back