How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Aile bağımlısı eş :(

Bazı arkadaşlar eşinle konuş demişler inanın kaç defa konuşmayı denedim her defasında beni suçladı sen annemi mi kıskanıyosun dan tutun da onun kadar başına taş düşsün e kadar saydırıyo eşimle normal konuşulmuyo ki..Benden annesinin bütün özelliklerini talep ediyor ama bilinçaltında böle gerçekte kabul etmiyo benden annesinin davranışlarını istediğni..Onun gibi tepkiler vermemi istiyo onun gibi çok konuşmamı istiyo onun gibi yemek yapmamı ve onun gibi o bana sinirlense bile cvp vermememi istiyo:(
Ben de bunları beceremiyorum bu işin sonu kötüye gidecek sanırım.. :(

çok doğru bir tespit, senin analizlerine hastayım bu arada:) psikolojiye hakimiyetin nereden? yane eğitiminimi aldın, yoksa ilgi alanınmı merak ettim canım?

Konu sahibiyle aynı fikirdeyim, böyle erkekler evlenmemeli. Bayanlar bu sınırlarını çizme konusunda daha kararlı, az sayıda da olsa hemcinslerimizdende aileye aşırı düşkün olan olabilir.
Ama nedense erkeklerin genelinde böle aşırı bir düşkünlük var ve sınırları çizebilenler aynı çizemeyen bayanlar gibi sınırlı sayıda:(

Hepimiz ailemize düşkünüz, ama bunun bir ölçüsü olmalı. Ölçü kaçınca tadı da kaçıyor ilişkilerin bence.

Benim eşimin annesinin ciddi bir sağlık sorunu var. O yüzden ilişkimiz normal. Yalnız bayrağı görümcem almış durumda ve bazen bende çok bunalıyorum, hatta bu nedenle ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü hayatımın sonuna kadar bunu kaldırabileceğim konusunda net değilim.

Erkekler sınırı çizmeli diyoruz ama işte net birşey varki bunu beceremiyorlar, çünkü anneler öyle bir suçluluk duygusu işlemişlerki içine erkek aslına bakarsanız daha çok bu vicdani durumdan dolayı annelerine hayır diyemiyorlar. Benim eşim dediği hayırları bana geri yansıttı birtakım tartışmalarla ve hiç beklemediğim şekil ve zamanlarda. Birikim yaptığını gördüm, çünkü anne ve ablasına karşı suçluluk hissediyordu. Acısını benden çıkardı. Objektif davranmayı başaramadı, haklı olduğumda bile. Oysa ki net olsaydı, o zaman belki güvenim yara almazdı:

Bu konuda erkekler ne yazıkki zayıf, bu zayıflığın bu kadar ileri boyutta olabileceğini evlenmeden kanıksayamıyorsunuz.

Yane genel kural şu; eşinizi seviyorsanız, bu durumu kabul edeceksiniz. Kabul etmemeniz sevmediğiniz anlamına gelmez ama ne yazıkki bizim toplumumuzda evlilikler üç maymunu oynarsanız yürüyor. Ben bunu beceremedim kendi adıma ve ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum gerekli şartları oluşturduğumda. Ne yazıkki bazı şeyler sevgimin önüne geçti:(

öncelikle teşekkür ederim...
psikoloji eğitimi almadım ama bireysel gelişim konusunda okurum hep, ayrıca fırsat buldukça bu alandaki eğitimlere de katılıyorum...
seviyorum yani gelişmeyi, geliştirmeye ve farklı bakış açıları yakalamayı..
mesela size şunu söylebilirim odağınız evliliğinizin yürümesi olmamalı, odağınız kendi mutluluğunuz olmalı... böyle erkekler evlenmemeli değil kadın evleneceği adamı doğru seçmeli diyebilmelisiniz...
seçemediğinizi düşünüyorsanız da ayrılmayı bilmelisiniz...
sevgiyle...

bişi merak ettim nişanlı kalmadınız mı flört etmediniz mi ozaman gezmeye sizlemi geliyorlardı yoksa yalnızmıydınız yoksa tanımadan görücü usulü mü evlendiniz garip bi durum evlendikten sonra böyle olduysa allah yardımcın olsun

Arkadaşlar ilk defa buraya bir konu açıyorum derdimi paylaşıcak kimse bulamadığım için içimi dökmek istedim..Okuyan herkese şimdiden teşekkürler..
Benim sorunum eşimin aşırı derecede aile bağımlısı olması.Onlarsız hiçbir yere gitmiyoruz hiçbişey yapmıyoruz..Özellikle annesine çok düşkün eşim ve bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor..Sürekli beni annesiyle kıyaslıyo annesi gibi davranmamı onun gibi tepkiler vermemi bekliyor..Ona ne kadar benzersem beni o kadar çok seveceğini düşünmeye başladım..:(Bu durum beni kaynanamdan da soğutmaya başladı..Sonuçta ben bambaşka bi insanım onun gibi olamam ki..Sürekli annesinin yemeklerini över, onun yaptıklarını över..Annesi de bunları benim yanımda söleyince zevkten dört köşe oluyo tabii yzündeki ifadeyi bi görseniz..İki gn biyere gitcek olsa sarılıp oğluna ağlıyor..
Sevgileri o kadar boğucu oluyo ki anlatamam her gün telde konuşmak hatta görüşmek istiyolar..Eşim askere gitti benden çok ailesiyle görüştü telefonda..Bazen düşünüyorum da böyle erkekler hiç evlenmemeli boşu boşuna kızların başını yakıyolar oturun ailenizle ölene dek yaşayın neden evleniyosunuzki.:(((

çok haklısın canım, bence de evlenmemeli ve anneleriyle yaşamalılar.eşinle açık açık konuşsana bu durumu, çok rahatsız edici olmalı. yani abartmışlar olayı, farklı boyutta yaşıyorlar seninkiler. allah yardımcın olsun

bişi merak ettim nişanlı kalmadınız mı flört etmediniz mi ozaman gezmeye sizlemi geliyorlardı yoksa yalnızmıydınız yoksa tanımadan görücü usulü mü evlendiniz garip bi durum evlendikten sonra böyle olduysa allah yardımcın olsun

Yok canım evlenmeden önce böyle değildi biz eşimle baş başa biyerlere giderdik annesi telden sürekli arardı merak ettim nerdesin vs diye..Birbirlerine karşı çok boğucu bi sevgileri var kaynanam beni de hergün arıyo saolsun ama hep ne pişirdin falan diye soruyo sanki o bile oğlu için..Ben bu sevgiden boğuluyorum beni de annesi gibi görmeye çalışmasından..Eşimle ne kadar konuştuysam da kar etmedi..Bi arkadaş eşini doğru seçmekten bahsetmiş malesef hayatta her şeyi 12 den tutturamıyoruz öyle hemen ayrıl demek bu kadar kolay olmamalı

Her erkekte biraz olur aslında aileye bağlılık. Benim eşim yengeç burcu anneye düşkün. Ama senin eşin abartmış artık, çekilecek gibi değil. Kendine bir çeki düzen vermesi lazım

Bende yengecim rahmetli anneme ve babama asırı düskündüm o kadar ki, adam akıllı okudugumdan bile birsey anlamadım, o sehir bana cehenneme döndü. Ama yengec erkekleri biraz daha farklılar, arkadasımın esi özellikle kendisini annesine acayip sorumlu hisseder, onların benden baska kimsesi yok! Eli ayagı tutan gayet saglıklı anne ve babası var, hasta olsalar neyse, her sabah ise gitmeden annesini görür, eve geldiginde önce annesine bi ugrar, bu liste böyle uzaaar gider..
:ssz:

Öyle mi, annesi olun o zaman (karısı) degil! Bakalım ne zamana kadar dayanıcak.. :ssz:
Anne ile es, nasıl kıyaslanabilir birbirlerine benzetilebilir aklım almıyor dogrusu, biri anne- biri es, ikisinin de sevgisi, yeri cok cok farklı..
Bir erkek karısının annesine benzemesini istedigi, bunu vurguladıgı zaman ben soke oluyorum, anne anne, es es' tir. İkisinin de yeri görevi, sevgisi bambaskadır..

Böyle adamlar gerçekten evlenmemeli...Karşısındaki insana ne kadar zarar verdiğini anlamıyor!! :ssz:

Nadiren benim eşimde annesinden örnek verir!Hemen cevabımı veririm "Bak ne güzel diyorsun 'annem' diye!!Ama ben senin annen değilim, EŞİNİM" der,konuyu uzatmasına engel olurum.. :27: :27:

Bu konuda hiç konuşturmamak lazım.

Son düzenleme:
bizim buralarda bi söz vardır oğlu kıymetli olan gelin almaz kızı kıymetli olan kocaya vermez diye niye oğullarını evlendirip kızların başını yakıyorlar anlamıyorum

Yok canım evlenmeden önce böyle değildi biz eşimle baş başa biyerlere giderdik annesi telden sürekli arardı merak ettim nerdesin vs diye..Birbirlerine karşı çok boğucu bi sevgileri var kaynanam beni de hergün arıyo saolsun ama hep ne pişirdin falan diye soruyo sanki o bile oğlu için..Ben bu sevgiden boğuluyorum beni de annesi gibi görmeye çalışmasından..Eşimle ne kadar konuştuysam da kar etmedi..Bi arkadaş eşini doğru seçmekten bahsetmiş malesef hayatta her şeyi 12 den tutturamıyoruz öyle hemen ayrıl demek bu kadar kolay olmamalı

alla alla bak benim kayınvalidede arıyo sürekli ne zaman gelcen falan diye yoksa benimkide evlenince değişmesin:31: kavun değil ki koklayarak anlaşılsın huylarını hemen göstermiyolar ki nasıl doğru eş seçilirmiş merak ettim valla hayatımız bir kumar bence çoğu seçimlerimizde hatalar gözümüzün içine batmadıkça sanş işi bunlar

sinir oluyorum ya böyle kayınvalidelere kocaman adam yer içer bakar kendine karısı var tmm evlat seversin özlersin vs..
ama onun eşi zaten bunları düşünüyodur nedir yani çok seviyosan evermeeyip turşusunu kuraydınız...
benim eşim gider annesine koklaşırlar tmm sana verdigim izin doldu yallah evine diyorum kayınvalidem gülüyo...
gitmedende kadına sipariş veriyo şunu pişir bunu yap falan...
bende bi evladı senmisin senlemi uğraşacak evlendirdi yakasından yine düşmedin kadının diyorum annam o benim diyo....
kayınvalidemide bunaltıyo ama oda 1hafta görmesin üşütür kafayı ...
napimm benim annem 800km ötede ben ölimmi?

birey olamamış malesef seni daha zor günler bekliyor...

Böyle insanlar kendi fikirleriyle değil annelerinin gütmesiyle yaşarlar...

Allah kolaylık versin sana....

onu kendine getirmelisin...:20:

seni anlıyorum canım benim eşimde evlendikten sonra ailesine ayrı bi düşkün olmaya başladı(seninki kadar değil ama sinir bozucu) beni gıcık eden bir sürü hareketleri var anne oğlun bazen öyle gıcık oluyorum ki kendimi zor tutuyorum ama tutuyorum ben ne kkadar belli edersem o kadar üstüne gidilicek anlaşılan hayatımızı planlamaya çalışır k.validem oraya gidin buraya gidin bunu şöyle yapın gibi bazen kocamın ağzından k.validemin cümleleri dökülür o anlamadım zanneder ama ben bilirim o cümlelerin kocama ait olmadığını sinir olurum senin duurumun benimkinden abartılı senin eşim kıyaslama işine girmiş direk tahammül etmesi zor ama bi süre taktik değiştir sinir olduğunu belli etme yemek konusunda da kendine has değişik şeyler pişir(annesinin yapmadığı bilmediği farklı şeyler)netten bakarsın.kendininde annesi kadar değerli olduğunu hissetirmeye alış ama bunu gözüne sokarak yapma annesinide kötüleme hatta bi süre annesinin mevzusunu yapma allah kolaylık versin

seni çok iyi anlıyorum canım zaman zaman bende yaşıyorum aynı şeyleri bide aynı evdeyiz=( baş başa bi yere gitmek istediğimde ne yapıcaz ikimiz diyo!! düşün artık kendini boşlukta mı hissediyor nedir=( hee birde kayınvalidem bu durumdan çook memnun demişşin aynıı..hatta ben açıkça rahatsız olduğumu dile getirdim eşimle başbaşa zaman geçirmek istediğimi paylaşımımızın az oldugunu söyledim ve bana annesi dedi ki ne yaparsan yap erkekler en çok annesini sever bu olene kadar böyle olucak dedi yani ben ikinci planda olucakmışım öyle üzüldüm ki tarif edemem...ne kadar doğru bi ömür böylemi olucakkk boğuluyorum düşününce ikisindende soğuyorum...

seni çok iyi anlıyorum canım zaman zaman bende yaşıyorum aynı şeyleri bide aynı evdeyiz=( baş başa bi yere gitmek istediğimde ne yapıcaz ikimiz diyo!! düşün artık kendini boşlukta mı hissediyor nedir=( hee birde kayınvalidem bu durumdan çook memnun demişşin aynıı..hatta ben açıkça rahatsız olduğumu dile getirdim eşimle başbaşa zaman geçirmek istediğimi paylaşımımızın az oldugunu söyledim ve bana annesi dedi ki ne yaparsan yap erkekler en çok annesini sever bu olene kadar böyle olucak dedi yani ben ikinci planda olucakmışım öyle üzüldüm ki tarif edemem...ne kadar doğru bi ömür böylemi olucakkk boğuluyorum düşününce ikisindende soğuyorum...

sıkmayın canınızı. kayınvalide kıskançlıktan öyle söylemiştir. buna benzer bir cümleyi görümcemde bana söylemişti. eşimin kendisinden küçük, bekar kalan tek kardeşi. çok bağlıdır eşime. işte evlilikten önce bana bir konuşma sırasında alakasızca ''ben abimin hayatında hep bir numara olarak kalacam'' dedi, ben tabi :53: ne diyeceğimi şaşırdım çok patavatsızca bir laftı ama görmezden geldim bu kıskançlık triplerini ve dedim ki ''abin seni seviyor, elbetteki onun yanındaki yerin hep ayrı olacak'' böyle deyince sustu, bir daha da bu tarz bir laf söylemedi.

arada hala beni kıskanır, farkındayım ama yapacak birşey yok. dengeyi kurmaya çalışıyorum. eşime bu konudan hiç bahsetmedim. gerekte yok. benim öyle bir kaygım olamaz çünkü eşimin hayatında zaten bir numarayım =) o istediği kadar kıskançlık yapsın. sizde böyle düşünün, üzmeyin kendinizi. he deyin geçin :D anne kardeş hepsinin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. özellikle başlangıçta kabullenmeleri zor oluyor ama zamanla alışırlar. siz karşı çıkmayın, tartışmalara girmeyin bu konularda. görmezden gelin ve eşinizin gönlünü hoş tutmaya çalışın. zamanla zaten size daha fazla bağlanır, kayınvalide de kendi başına söylenir durur =)

benim eşimde ailesine çok düşkün ama babasına:D aynı binada oturuyoruz hemde aksine biz biryere gideceğimizde eşim gelin desede kayınvalidem herzaman peşinizemi takılcaz başbaşa gidin diyo. hatta ben çocuğa bakarım akşam yemeğine gidin falan der ben şanslıyım kayınvalide konusundaa

benim eşimde ailesine çok düşkün ama babasına:D aynı binada oturuyoruz hemde aksine biz biryere gideceğimizde eşim gelin desede kayınvalidem herzaman peşinizemi takılcaz başbaşa gidin diyo. hatta ben çocuğa bakarım akşam yemeğine gidin falan der ben şanslıyım kayınvalide konusundaa

süper valla :nazar: maşallah

Benım en merak ettiğim şey böyle erkekler evlenmeden nasıl bu kadar kendilerini gizliyorlar?

ne yapıyorlar nasıl davranıyorlar da kızlar bunları anlayamıyorlar?

ne yaparlarsa mesela koşarak kaçalım tecrübeliler paylaşsa ne güzel olur?

Back