How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Aile bağımlısı eş :(

mimozacicek

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
8
0
16
Sivas
Arkadaşlar ilk defa buraya bir konu açıyorum derdimi paylaşıcak kimse bulamadığım için içimi dökmek istedim..Okuyan herkese şimdiden teşekkürler..
Benim sorunum eşimin aşırı derecede aile bağımlısı olması.Onlarsız hiçbir yere gitmiyoruz hiçbişey yapmıyoruz..Özellikle annesine çok düşkün eşim ve bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor..Sürekli beni annesiyle kıyaslıyo annesi gibi davranmamı onun gibi tepkiler vermemi bekliyor..Ona ne kadar benzersem beni o kadar çok seveceğini düşünmeye başladım..:(Bu durum beni kaynanamdan da soğutmaya başladı..Sonuçta ben bambaşka bi insanım onun gibi olamam ki..Sürekli annesinin yemeklerini över, onun yaptıklarını över..Annesi de bunları benim yanımda söleyince zevkten dört köşe oluyo tabii yzündeki ifadeyi bi görseniz..İki gn biyere gitcek olsa sarılıp oğluna ağlıyor..
Sevgileri o kadar boğucu oluyo ki anlatamam her gün telde konuşmak hatta görüşmek istiyolar..Eşim askere gitti benden çok ailesiyle görüştü telefonda..Bazen düşünüyorum da böyle erkekler hiç evlenmemeli boşu boşuna kızların başını yakıyolar oturun ailenizle ölene dek yaşayın neden evleniyosunuzki.:(((

kaynanan alsın oğlunu koynuna yatsın bari ..töbe töbee sinir oluyorum böyle insanlara bi rahat bırakın şu adamları ya bırakında kendi yuvasında karısıyla mutlu olsun

anlattıkların cogunda var malisef benim eşimde annesine cok benzetiyor bende ben senin annen degilim diyorum...
cok seviyorsan 1 hafta kal gel diyorum gülüyor...
hastalanınca anneme gidecem onun corbasıı yapamıyosun diyo bende git iyileşene kadar gelme diyorum oturuyo kuzu kuzu :)))
napalım arkadasım evlenince pek bi kıymetli oluyo aile...
gidecek görüşecek tamamda sende bir aile oldun..
artık oda zamanla sanırım ama kayın validemden sorunum yok birlikte idare ediyoruz onunla...
hatta gecen kurufasulye pişirmedim hemen annesine aradı ane yapamıyo napcam diyo gülmekten öldüm..
anneme sordum nasıl yapıyosun düdüklüyo koy pişir idare et onu diyor gülermisin aglarmısın....
zaten erkekler annesine benzeyen kadınlarla evlenirmiş öyle derler...
üzülme gecicidir...annesinide övsün kabartsın bişiy olmaz...

anlattıkların cogunda var malisef benim eşimde annesine cok benzetiyor bende ben senin annen degilim diyorum...
cok seviyorsan 1 hafta kal gel diyorum gülüyor...
hastalanınca anneme gidecem onun corbasıı yapamıyosun diyo bende git iyileşene kadar gelme diyorum oturuyo kuzu kuzu :)))
napalım arkadasım evlenince pek bi kıymetli oluyo aile...
gidecek görüşecek tamamda sende bir aile oldun..
artık oda zamanla sanırım ama kayın validemden sorunum yok birlikte idare ediyoruz onunla...
hatta gecen kurufasulye pişirmedim hemen annesine aradı ane yapamıyo napcam diyo gülmekten öldüm..
anneme sordum nasıl yapıyosun düdüklüyo koy pişir idare et onu diyor gülermisin aglarmısın....
zaten erkekler annesine benzeyen kadınlarla evlenirmiş öyle derler...
üzülme gecicidir...annesinide övsün kabartsın bişiy olmaz...

Evli değilim, ama fikir sahibi olmak adına okuyorum konuları,

Bu konuda böyle pozitif elektrik yayan bir sizi gördüm. Gönülden tebrik ederim, en azından kayınvalide ile savaşmak yerine birlik olma yoluna gitmişsiniz. Bu bence çok güzel bir şey.

Gıcık erkekler :20::20:

Evlenince anaları pek bir kıymetli oluyor ayol... Evlenmeden önce arama sorma ananı evlendikten sonra kız çocuğu gibi peşinde gez. Olacak iş değil yahu...

Kocanada diyecek ınan bırsey bulamadım.Ne demek benı annesıyle kıyaslıyor.Annesi gibi başka bır ınsan olamayacağı için dunyada evlenmeyecekti senınle...

Çek karşına adam akıllı konuş.. Sinir oldum cidden...

Sen ne sanıyosun ki benı annenle kıyaslıyorsun yahuuuuuuuuuuuuuuuu :41::41:

canım ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama genelde evliliğin ilk yıllarında oluyo eşimde sürekli annesinin yemeklerini överdi onun gibi yapamıyon diye kızardı herşeye laf söylerdi şimdi yapmıyo alıştı artık önce annesinin yanında onun yemeklerini överdi kaynanam dört köşe olurdu sevincinden şimdi benim yemeklerimi övüyo senden daha güzel yapıyo diyo:)

Bence bu tür sorunlar eş ile paylaşılmalı. çok uzun uzadıya değil ama ufaktan kendi rahatsızlığını dile getirerek eşinle konu hakkında paylaşımda bulunmanın faydalı olacağına inanıyorum.

Benim eşimde annesine çok bağlı, mutlaka her gün arar. Bazen farkederimki benden önce annesini arar, önceliği annesidir. Ben kıskanmıyorum, ilk zamanlar biraz garipsemiştim annesine olan bu düşkünliğünü ama zamanla alıştım. Bunun nedeninide tahmin ediyorum artık çünkü.
Şöyleki, eşim asosyal biri, hiç arkadaşı yok, annesiyle arakadaş gibiler. O yüzden annesine karşı çok ilgili, babası evde hep otoriter biri, katı kuralcıdır. Annesi ılıman, yumuşak başlıdır. Eşimide şımartmış haliyle:34:
Eşinin annesiyle seni kıyaslaması yanlış, bizimkisi kavgalı olduğumuz zamanlarda nadirde olsa, annesiyle kıyaslar. Annem olsa şöyle yapardı felan diye.
Dedim ya ben kıskanmam, sende kıskanmamaya çalış, sonuçta annesi, çok düşkün olsada:34:

Her erkekte biraz olur aslında aileye bağlılık. Benim eşim yengeç burcu anneye düşkün. Ama senin eşin abartmış artık, çekilecek gibi değil. Kendine bir çeki düzen vermesi lazım

Sizde onun davrandığı gibi davranın. Sürekli ailenizle görüşün. Her konuyu onlarla paylaşın.
Hatta ara sıra eşinizi babanızla kıyaslayın. Benim babam adam gibi adam falan diye. :ssz:

Evli değilim, ama fikir sahibi olmak adına okuyorum konuları,

Bu konuda böyle pozitif elektrik yayan bir sizi gördüm. Gönülden tebrik ederim, en azından kayınvalide ile savaşmak yerine birlik olma yoluna gitmişsiniz. Bu bence çok güzel bir şey.

ewt napalım idare ediyoruz gülüp duruyoruz haline.....
kayınvalidem ılman sevimli temizkalplidir al bunu bakamıyorum diyorum gülüyo istemem ben bi kere sepetledim kurtuldum diyo...
eşim küplere biniyo...
halbuki ben ve kayınvaliden deli oluruz ona kıyamayız politika sadece...

Arkadaşlar ilk defa buraya bir konu açıyorum derdimi paylaşıcak kimse bulamadığım için içimi dökmek istedim..Okuyan herkese şimdiden teşekkürler..
Benim sorunum eşimin aşırı derecede aile bağımlısı olması.Onlarsız hiçbir yere gitmiyoruz hiçbişey yapmıyoruz..Özellikle annesine çok düşkün eşim ve bu durum beni fazlasıyla rahatsız ediyor..Sürekli beni annesiyle kıyaslıyo annesi gibi davranmamı onun gibi tepkiler vermemi bekliyor..Ona ne kadar benzersem beni o kadar çok seveceğini düşünmeye başladım..:(Bu durum beni kaynanamdan da soğutmaya başladı..Sonuçta ben bambaşka bi insanım onun gibi olamam ki..Sürekli annesinin yemeklerini över, onun yaptıklarını över..Annesi de bunları benim yanımda söleyince zevkten dört köşe oluyo tabii yzündeki ifadeyi bi görseniz..İki gn biyere gitcek olsa sarılıp oğluna ağlıyor..
Sevgileri o kadar boğucu oluyo ki anlatamam her gün telde konuşmak hatta görüşmek istiyolar..Eşim askere gitti benden çok ailesiyle görüştü telefonda..Bazen düşünüyorum da böyle erkekler hiç evlenmemeli boşu boşuna kızların başını yakıyolar oturun ailenizle ölene dek yaşayın neden evleniyosunuzki.:(((

Öncelikle ailece gezmelere bir çözüm bulmanı öneririm.
Evet aile ile de gidilir elbet ama her seferinde olmaz.
Belki biraz sosyalleşmeniz lazım.
Birbirinizin arkadaşları ile tanışın.Onları evine davet edip dostluk kurmaya çalışın.

Başbaşa çıkmak istediğiniz zaman mesela önceden sinema veya tiyatroya 2 kişilik bilet alabilirsiniz.
Böylece peşinize kimse takılmaz.

Senin davranışlarını veya görüşlerini annesiyle kıyaslarsa,benim annem de öyle düşünür ama ben 20 yaşındayım,annelerimiz 50,aynı düşünmemi bekleme dersin.
Veya O senin annen,bense karınım diye sınırı çizebilirsin.

Kayınvaliden ile rekabete hiç girme derim.
Yemekleri daha güzel olabilir,mutlaka öyledir,en azından herkesin annesinin yemeği en güzeldir.
Bu konuda eşine hak ver bence.Hatta kayınvalidene de söyle,ben sizin gibi yapamıyorum,sizinki bir başka diye...
Ayrıca benim eşim de çoğu eş gibi,annesinin yemeğinin üzerine tanımaz :)

Sizde onun davrandığı gibi davranın. Sürekli ailenizle görüşün. Her konuyu onlarla paylaşın.
Hatta ara sıra eşinizi babanızla kıyaslayın. Benim babam adam gibi adam falan diye. :ssz:

he he :D hiç güleceğim yoktu ya alemsiniz, hoşuma gitti bu ifadeniz =)

konu sahibi arkadaşım, erkek çocuk genel olarak anneye düşkün olur ama küçük yaşlarda bu bağlar (genelde ergenlikte) koparılır. koparılmadığı zamanda işte böyle annesine düşkün olarak devam ederler. bu bağı siz koparabilir misiniz bilmiyorum. bu sürecin çok önce yaşanması gerektiği için belli bir yaştan sonra ne tür etkileri ve sonuçları olacağını tahmin etmekte zor.

daha sağlıklı sonuçlar için bir psikolog ya da aile terapisti ile görüşün bence. siz kendiniz önce gidin sonra beraber gidersiniz.

haklısın böyleleri evlenmemeli. otursun anasıyla. hem anası oğluşundan uzak kalmasın hem oğluşu anasının yemeklerinden, sarılmalarından, akıl vermelerinden uzak kalmasın.:52::52::52:

haklısın böyleleri evlenmemeli. otursun anasıyla. hem anası oğluşundan uzak kalmasın hem oğluşu anasının yemeklerinden, sarılmalarından, akıl vermelerinden uzak kalmasın.:52::52::52:

evet ya katılıyorum şaka bi yana böyle iki taraf arasında denge kuramayan kendini hala evin küçük oğlu hissedenler uzak durmalı:44:

annesine benzersem beni daha çok sever düşüncesinden sıyrılırsanız iyi olur...
aksine annesine benzemeye başlarsanız size olan bütün ilgisi bitebilir...
kendi çocuğunuzdan başka kimseye anne olmayın lütfen...
anne eğer eşinden ilgi görmeksizin yaşamışsa oğlunu hayatının aşkı yerine koymuş ve ona vermekle yükümlü olduğu şefkati oğlundan bekler, talep eder hale gelmiş olabilir..
bu eşinizin problemi siz karışmayın, sizi karıştırmaya kalkarsa da mesafenizi çizin...
ve bilinçaltında sizi annesi ile ilişkilendirebilecek her türlü hareketten sakının...

annesine benzersem beni daha çok sever düşüncesinden sıyrılırsanız iyi olur...
aksine annesine benzemeye başlarsanız size olan bütün ilgisi bitebilir...
kendi çocuğunuzdan başka kimseye anne olmayın lütfen...
anne eğer eşinden ilgi görmeksizin yaşamışsa oğlunu hayatının aşkı yerine koymuş ve ona vermekle yükümlü olduğu şefkati oğlundan bekler, talep eder hale gelmiş olabilir..
bu eşinizin problemi siz karışmayın, sizi karıştırmaya kalkarsa da mesafenizi çizin...
ve bilinçaltında sizi annesi ile ilişkilendirebilecek her türlü hareketten sakının...

çok doğru bir tespit, senin analizlerine hastayım bu arada:) psikolojiye hakimiyetin nereden? yane eğitiminimi aldın, yoksa ilgi alanınmı merak ettim canım?

Konu sahibiyle aynı fikirdeyim, böyle erkekler evlenmemeli. Bayanlar bu sınırlarını çizme konusunda daha kararlı, az sayıda da olsa hemcinslerimizdende aileye aşırı düşkün olan olabilir.
Ama nedense erkeklerin genelinde böle aşırı bir düşkünlük var ve sınırları çizebilenler aynı çizemeyen bayanlar gibi sınırlı sayıda:(

Hepimiz ailemize düşkünüz, ama bunun bir ölçüsü olmalı. Ölçü kaçınca tadı da kaçıyor ilişkilerin bence.

Benim eşimin annesinin ciddi bir sağlık sorunu var. O yüzden ilişkimiz normal. Yalnız bayrağı görümcem almış durumda ve bazen bende çok bunalıyorum, hatta bu nedenle ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü hayatımın sonuna kadar bunu kaldırabileceğim konusunda net değilim.

Erkekler sınırı çizmeli diyoruz ama işte net birşey varki bunu beceremiyorlar, çünkü anneler öyle bir suçluluk duygusu işlemişlerki içine erkek aslına bakarsanız daha çok bu vicdani durumdan dolayı annelerine hayır diyemiyorlar. Benim eşim dediği hayırları bana geri yansıttı birtakım tartışmalarla ve hiç beklemediğim şekil ve zamanlarda. Birikim yaptığını gördüm, çünkü anne ve ablasına karşı suçluluk hissediyordu. Acısını benden çıkardı. Objektif davranmayı başaramadı, haklı olduğumda bile. Oysa ki net olsaydı, o zaman belki güvenim yara almazdı:(

Bu konuda erkekler ne yazıkki zayıf, bu zayıflığın bu kadar ileri boyutta olabileceğini evlenmeden kanıksayamıyorsunuz.

Yane genel kural şu; eşinizi seviyorsanız, bu durumu kabul edeceksiniz. Kabul etmemeniz sevmediğiniz anlamına gelmez ama ne yazıkki bizim toplumumuzda evlilikler üç maymunu oynarsanız yürüyor. Ben bunu beceremedim kendi adıma ve ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum gerekli şartları oluşturduğumda. Ne yazıkki bazı şeyler sevgimin önüne geçti:(

Back