• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile apartmanına ev yapmak

Prenseslerin annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2021
179
86
48
31
Merhabalar kızlar.. Suan kirada otuyoruz ev almak bizi zorluyor ama elimizdeki para ile de kayınvalıdem evinin üstüne ev yapabiliyoruz. Apartmanda eltim de var onlar yaptılar otuyorlar beraber bizede yapın diyorlar 3. Kata ama cok kararsızım ev almak istesek yuklu bir kredi bizi bekliyor ev yapsak cok az bir borcla kapatacağız. 9 yıllık evliyim hep ayrı oturdum geçmişte buyuk tartısmalarda yasadık kayınvalıdemlerle düşünüp duruyorum. Eşim ben bırakıp işe gideceğim sen evde kalacaksın nasıl dersen istersen yaparız diyor ayrı olunca cok fazla özgürlük oluyor bunu kaybeder miyim birde bazen arayınca bir yere gidelim diye sorulunca direk hayır diyen biriyim yada işim var istemıyorum diyebiliyorum bu sınırlar yok olur mu? Aranızda bu durumu yasayanlar yazarsa cok sevinirim.

Merhabalar kızlar.. Suan kirada otuyoruz ev almak bizi zorluyor ama elimizdeki para ile de kayınvalıdem evinin üstüne ev yapabiliyoruz. Apartmanda eltim de var onlar yaptılar otuyorlar beraber bizede yapın diyorlar 3. Kata ama cok kararsızım ev almak istesek yuklu bir kredi bizi bekliyor ev yapsak cok az bir borcla kapatacağız. 9 yıllık evliyim hep ayrı oturdum geçmişte buyuk tartısmalarda yasadık kayınvalıdemlerle düşünüp duruyorum. Eşim ben bırakıp işe gideceğim sen evde kalacaksın nasıl dersen istersen yaparız diyor ayrı olunca cok fazla özgürlük oluyor bunu kaybeder miyim birde bazen arayınca bir yere gidelim diye sorulunca direk hayır diyen biriyim yada işim var istemıyorum diyebiliyorum bu sınırlar yok olur mu? Aranızda bu durumu yasayanlar yazarsa cok sevinirim.
Bunu yaşamadım ama.. Kulağa hiç hoş gelmiyor. Hem eltin orda hem Kayınvaliden. Dünya iyisi de olsalar Bi yerde yaşamak iyi olmaz bence

9 yıllık evlılıkte, ayrı yasarken bıle buyuk sorunlar olmus. aynı apartmanda ozelınız kalmaz bır kere, ama en onemlısı zaten sorunlu bır ılıskı, daha da kotuye gıder.

onlar ıle olmadı dıyelım, belkı eltınızle olacak.

hıcbırı olmadı dıyelım, aılesel ne olsa , sız de aksamın ya da gecenın bır körü dahıl olmak zorunda kalacaksınız. yaslandıklarında, sızden bakmanızı bekleyecekler, mısafır gelse nıye gelıp yardım etmedı, nıye bır selam vermedı, evınıze kargo gelse cekıneceksınız. ben ve bır cok kadın aynı seyı soyleyecektır.

faiz hassasiyetniz yoksa, bırıkımınızı faize koyun sıze aylık kırayı cıkarmıs olsun, ya da o para ıle baska yatırım yapın. belkı ıstedıgınız evı alamaycaksınız ya da evınız olmayacak ama ev olacak dıyıp huzurunuzdan ve hayatınızdan calacaklar. adım kadar eminim.

aaa bir de siz çalışmıyorsunuz sanırım, sürekli çat kapı sizi çağıracak, ya da gelecek. hatta kendisinin komşuları bile gelecek, ne zaman cam sildiniz, ne zaman elınızde cantalar ıle alısverıs yaptınız, herseyı gorecek bılecek ve konusacak hem kendısı hem onun cevresi.

tartıssanız esınızle, sesı gıdecek, sonra sız gecımsız gelın olacaksınız, aılenız sık gelse, ona bıle yorum yapacak, ustelık dıger gelını ıle sıkılmıstır, sızı sımdı kadrajına alacak, sureklı sıze takacak

dıyorum ya bal olsa yenmez , aynı apartman.

9 yıllık evlılıkte, ayrı yasarken bıle buyuk sorunlar olmus. aynı apartmanda ozelınız kalmaz bır kere, ama en onemlısı zaten sorunlu bır ılıskı, daha da kotuye gıder.

onlar ıle olmadı dıyelım, belkı eltınızle olacak.

hıcbırı olmadı dıyelım, aılesel ne olsa , sız de aksamın ya da gecenın bır körü dahıl olmak zorunda kalacaksınız. yaslandıklarında, sızden bakmanızı bekleyecekler, mısafır gelse nıye gelıp yardım etmedı, nıye bır selam vermedı, evınıze kargo gelse cekıneceksınız. ben ve bır cok kadın aynı seyı soyleyecektır.

faiz hassasiyetniz yoksa, bırıkımınızı faize koyun sıze aylık kırayı cıkarmıs olsun, ya da o para ıle baska yatırım yapın. belkı ıstedıgınız evı alamaycaksınız ya da evınız olmayacak ama ev olacak dıyıp huzurunuzdan ve hayatınızdan calacaklar. adım kadar eminim.
Bnde bu dediklerinizin başıma gelmesinden korkuyorum aslında hayır deyıp kapıyı kapatsam aynı yerde olacağız simdi ayrıyım 10 günde bir görüşüyorum birde öncesinde tartısmalarımız oldu bnm ile ilgili konularda eşime baskı yapıyordu şimdi de ev konusunda 5 ettiği lafın birisi ev yapın oluyor zorda degıliz sadece ev almak istiyoruz 3 yıl sabredip bırikim yapsak belki daha rahat alacagız sadece sıfır evin olur az masraflı olur diyenler ister istemez düşündürüyor

Hayatının hatasını yaparsın ayrıca öyle evin üstüne ev yapılır mu bunun bi kanunu izni vardır kaçak kat olur tapu olmaz. Evdeki hesap çarşıya uymaz gereksiz masraf çıkar. Aile apartmanı hali hazırda eve para verilmiyorsa mantıklı olabşlir yani. Kendi paranla mutsuz olacaksın. 1+1 al borca gir senin olsun. Kiranı ödersin 1+1le en kötü. Biz ev aldığımız zaman kredi çektik 12 ev 3 normal ödeme vardı aylık gelirimiz 16 civarındaydı. Şimdi kira gibi kaldı.

Hayatının hatasını yaparsın ayrıca öyle evin üstüne ev yapılır mu bunun bi kanunu izni vardır kaçak kat olur tapu olmaz. Evdeki hesap çarşıya uymaz gereksiz masraf çıkar. Aile apartmanı hali hazırda eve para verilmiyorsa mantıklı olabşlir yani. Kendi paranla mutsuz olacaksın. 1+1 al borca gir senin olsun. Kiranı ödersin 1+1le en kötü. Biz ev aldığımız zaman kredi çektik 12 ev 3 normal ödeme vardı aylık gelirimiz 16 civarındaydı. Şimdi kira gibi kaldı.
Kaçak kat tabıkı degıl arsa kendilerine ait oldugu ıcın imar olrak 4 kat yapılabiliyor evin üstüne 2 kat daha yapılabilme imkanı var kendileri ınsaatçı oldugu ıcın yapılırken temeli 4 kat ıcın atıldı evin abonelikleri dahi alınmıs sonradan uğraşma olmasın diye borç konusunda kredi faizleri eskiden daha iyiydi ve bizde araba alirken çektik ve mantıklıydı ve kolayca aldık ödedik ve elimizde arabamız oldu bırikim de yaptık şimdi biraz bizi kredi ödemeleri ve faizlerın yüksek olması düşündürüyor.

Kaçak kat tabıkı degıl arsa kendilerine ait oldugu ıcın imar olrak 4 kat yapılabiliyor evin üstüne 2 kat daha yapılabilme imkanı var kendileri ınsaatçı oldugu ıcın yapılırken temeli 4 kat ıcın atıldı evin abonelikleri dahi alınmıs sonradan uğraşma olmasın diye borç konusunda kredi faizleri eskiden daha iyiydi ve bizde araba alirken çektik ve mantıklıydı ve kolayca aldık ödedik ve elimizde arabamız oldu bırikim de yaptık şimdi biraz bizi kredi ödemeleri ve faizlerın yüksek olması düşündürüyor.
Bulaşmayın o eve mutlu olma ihtimali yok. Evet faizler yüksek ama biz de ev aldığımız zaman 4e kiralık ev vardı mesela 3 katı ödedik. 1 milyonun aylık taksidi max 40 bindir. Hiç yoksa 1+1 alın. Kira desteği olur.

Vallahi parası ne ise ödeyip uzak bir yerden ev alırdım, huzursuz olacağınız çok aşikar.
Bnde bundan korkuyorum ya çok pişman olursam geri dönüşüde yok artık en basından doğru karar vermeliyim çevremde ki aike apartmanında yasayan kisilerede sordum 3 de 2 si uzak dur diyor

Çok açık yazıcam bir ömür. Ağlamak boşanmak istiyorsan git aile evine ev yap o kadar korkunç birşey aslada çıkamazsın birdaha 1+1 evde yaşa yinede oturma

deprem bolgesine arama kurtarma ekibine yardima gitmistim. gittigimiz evlerden bir tanesinde ilk kat sapasaglamdi, adam kapiyi acip cikmis burnu kanamamis. ustteki iki uc (belki dört) kat tost gibi birlesmis, icinden canli cikamamisti. cok ilginc geldi binanin hikayesini ogrenenlere sordum adam zamaninda tek kat gecekondusunu yapmis. temelini tek kata göre atmis. sonra oglu evlendikce üste keyfi kat çıkmışlar. sonuc olarak o temel o eve uygun olmadığı icin depremde bu sekilde yıkılmış. yine baska bir ev daha vardi üst kata kacak kat cikinca yikilan. ev köy eviydi, az katli mustakil oldugu için guvenilir sanirsin ama iste temel 1 kata gore yapilip uste kat cikinca o ev yikiliyor ilk büyük sarsintida
göz göre göre canından olma lütfen. mezarini insa edersin

Ben olsam istemezdim, aile apartmanında yaşadım poşetle gitsen ne aldın, çamaşır assan ne çok çamaşır yıkıyosun, bagrissan ne oluyor huzurlar yok bunlarin olur
Çat kapı gelseler, bir süre sonra gelmeye getirirsiniz belki ama sürekli geldi gelcekler huzursuzluğu

Bu sizin aileyle olan ilişkinizle alakalı o şekilde değerlendirin . Sınırlarımı çizerim kimse benım evime ağzını açamaz diyorsanız neden olmasın . Tapu da önemli 3 gün sonra herkes başında kavga gürültüye kalmamalı . İmar da uygunsa olabilir.

Ama sınırım yok kocam anasının ağzına bakar herkes çat kapı gelir yanan ışığa kadar karışırlar diyorsanız yapmayın

Evin üstüne kat çıkınca ucuz mu oluyormuş hiç yapmayın daha iyi babam yeni yaptı üstelik çatıyı kapattı beton atma yok işin içinde düşünün 1.5 milyonu buldu bir de beton atmayı hesaba katarsanız artar da artar bir de üstü açık kalacak ısınma sorunu olur hadi bir de çatı yapmak gerek derken sıfır daire parasına çıkar o iş direkt cayın

Evin üstüne kat çıkınca ucuz mu oluyormuş hiç yapmayın daha iyi babam yeni yaptı üstelik çatıyı kapattı beton atma yok işin içinde düşünün 1.5 milyonu buldu bir de beton atmayı hesaba katarsanız artar da artar bir de üstü açık kalacak ısınma sorunu olur hadi bir de çatı yapmak gerek derken sıfır daire parasına çıkar o iş direkt cayın
Ustalıkları kendinden olduğu ıcın ucuza geliyor aslında sadece malzeme parası oluyor geriye kalanı kendileri yapıyor. Bn zaten fıkır almak istedim, yapalım demedim hıcbır zaman eşime

Back