• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile apartmanı? Kiraya çıkmak?

Hanımefendi ayrı ayrı kimsenin tapusu yok müstakil evin üstüne kat çıkmışlar babalarınındır heralde ki oraya 10 verceme kiraya çıkarım ben ne sormuşum siz ne açıdan yaklaşıyorsunuz annesi biz büyükler olarak yol gösteriyoruz sizi stediğinizi yaparsınız dedi ama gönlünden geçen orda olmamızdan yana ki benim annemde öyle dedi ben olsamd aböyle teklif ederdim ama taktir size kalmış dediler. Ki bizim gelin net otururdu seviyo çünkü sürekli birarada olmayı ama ben kendime güvenemiyorum..

Kiraya çıkmak; bulunduğumuz yerde 15-20 den başlıyor şuan ki piyasayı biliyorsunuz evlenene kadar değişedebilir.
Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz.
Olaya "başka bir yere 15-20 kira vereceğimize, o para cebimize kalır; istediğimiz gibi gezer, biriktiririz vb" yönüyle yaklaştığınız için; bu yaklaşımın bana göre adil olmadığını söyledim ben de.

Olaya "başka bir yere 15-20 kira vereceğimize, o para cebimize kalır; istediğimiz gibi gezer, biriktiririz vb" yönüyle yaklaştığınız için; bu yaklaşımın bana göre adil olmadığını söyledim ben de.
Bende diyorumki beraber yapmışlar zaten sevgilimde dahil. Kendine ayrı bi yerden ev almaya girişmek yerine ailece bişey yapmışlar zamanında. Kira beklentisi yok yani. Adaletsiz bi durumda yok. Kadın kendisi teklif etti kendi yaşantılarını anlatarak. Kendi evimizi alana kadar oturmaktan kafamdan geçenlerden bahsettim. İnsanlar deneyimlerini aktarırda biraz daha geniş açılardan düşünürüm diye.

Bende diyorumki beraber yapmışlar zaten sevgilimde dahil. Kendine ayrı bi yerden ev almaya girişmek yerine ailece bişey yapmışlar Kira beklentisi yok yani. Adaletsiz bi durumda yok. Kendi evimizi alana kadar oturmaktan kafamdan geçenlerden bahsettim. İnsanlar deneyimlerini aktarırda biraz daha geniş açılardan düşünürüm diye.
Orada oturursanız maddi olarak apartmana bir katkı ödeme ihtimaliniz de çok yüksek. Ki bence bu adil ancak size uygun görünmüyor. Bu ödeme bina onarımı, çatı aktarımı vb için de olabilir; başka bir şey için de.

Bu durumda en baştan başka bir yerde oturmanız ve kendi yağınızda kavrulmanız daha mantıklı görünüyor.

Orada oturursanız maddi olarak apartmana bir katkı ödeme ihtimaliniz de çok yüksek. Ki bence bu adil ancak size uygun görünmüyor. Bu ödeme bina onarımı, çatı aktarımı vb için de olabilir; başka bir şey için de.

Bu durumda en baştan başka bir yerde oturmanız ve kendi yağınızda kavrulmanız daha mantıklı görünüyor.
Elbette orada oturursak şayet ortak bişey olduğunda katılınılır. Bu heryerde böyle zaten. Ama işte çok ikilemdeyim bakalım hayırlısını diliyorum. İyice düşüncem. tatlı heyecanların yerini nerde oturcam stresi sardı..

Bu arada biz bunu kendi kendimize düşünmüyoruz. Bakın böyle bi seçeneğiniz kolaylığınız var ama size kalmış dedi annesi kaç kere

Zaten hali hazırda bir ev olduğu için müstakbel eşiniz ayrı bir ev almak istemeyecektir. (Ne gerek var, burada zaten ev var, o paraya yer içer gezeriz gibi şeyler konuşulur) Aile apartmanina bir kere oturan ya hiç bir zaman ya da çok uzun süre çıkmaz. Bunu bilerek kabul edin.
Ama zaten yengenizden ve abinizden dolayı bu duruma alışık bir insanmışsınız. Ailemde ve çevrende görmediğim için bana çok tuhaf geliyor kök aile ile birarada oturmak. İnsan kavga bile edemez, rahat rahat oturup kalkamaz bile.
İyi düşünüp taşının, sonradan pişman olmayın. Ruh sağlığı herşeyden önemli.

Bu devirde kira vermek hiç mantıklı gelmiyor bence eve geçmelisiniz ilerde ayrı ev birikimi yapıp taşıyabilirsiniz ama ilk aşamada inanın kira hiç kolay değil hep tetkikte olacaksınız her yıl çıkartabilirsiniz ev satılabilir vs vs vs

Zaten hali hazırda bir ev olduğu için müstakbel eşiniz ayrı bir ev almak istemeyecektir. (Ne gerek var, burada zaten ev var, o paraya yer içer gezeriz gibi şeyler konuşulur) Aile apartmanina bir kere oturan ya hiç bir zaman ya da çok uzun süre çıkmaz. Bunu bilerek kabul edin.
Ama zaten yengenizden ve abinizden dolayı bu duruma alışık bir insanmışsınız. Ailemde ve çevrende görmediğim için bana çok tuhaf geliyor kök aile ile birarada oturmak. İnsan kavga bile edemez, rahat rahat oturup kalkamaz bile.
İyi düşünüp taşının, sonradan pişman olmayın. Ruh sağlığı herşeyden önemli.
Alışık değilim kardeşim ve eşide yeni evli sayılır sadece yapıdan yapıya değişebildiğinden bahsettim. Aksine bizde hep kendi ailemizle oturduk. Hani akrabalarla taa küçükken aynı mahalledeydik. Bağımsızdık çoğunlukla. Ayrıca eşim olcak kişiyle düşüncelerimiz aynı. Evimizi alana kadar oturmak veya direkt kirada oturmak o da ben gibi yani.

20 bin az para değil insanlar o parayı kazanmak için 1 ay boyunca günde kaç saat çalışıyor. Benim görüşüm sınırlarınızın olacağı kesinse bir süre idare edilir ama çok stresli ve Allah korusun anlaşmazlık durumunda ömür boyu sıkıntı yaşarsın umarım hakkında hayırlısı olsun. Şimdi siz o eve geçmezsiniz aile yardım etmez mi acaba en azından bir sürelik kiranızı ödeseler madem evlatlarını düşünüyorlae

Ben geniş aile severim, sabah birinde kahve içelim akşam diğerinde çay içelim kafasındaysanız aile apartmanı süper bir şey. Ama ben kapımı kapatır, bayramdan bayrama görüşürüm diyorsanız baştan hiç oturmayın. Aile apartmanı mutfağı banyosu ayrı olan aynı evde yaşamak gibidir.

Benim kendi ailem kendi dairem ben kendim istemedim oturmak ayrı evdeyız yarım saatlık yol var arada ki ailem cok mesafeli ınsanlar ozellıkle annem ama ıstemedım gerek yok dıpdıbe

Aile apartmaninda oturup mutlu olanı gormedim
Var bizimkiler 😂 Benim de hiç hoşuma gitmez ama anne tarafımda anneannem, dayım, teyzem, dayımın oğlu, başka bir dayımın kızı aynı apartmanda oturuyor bazen napıyorsunuz diye arayıp bir başkasını sorduğumda valla 5 gün önce bakkalda karşılaştım diyor mesela 😂

Kimse kimseye sürekli gitmez. En çok da dayımın gelini memnun çünkü en çok o kendi kaynanasına gider çocukları bırakmak için o da 😂 Başka bir yerden ev de aldılar ama taşınmıyor. Biz de binadan olmayanlar olarak birine gideceksek sadece o kişiye gideriz hatta sonradan gelip gittiğimizi duyunca diğerleri bozulur kahveye neden gelmediniz falan diye. Ancak bu çok nadir bulunur sanırım bizde kimse kimsenin işine karışmaz .

evde daha bekar bir çocuk daha var
konu sahibi oturmam derse o evlenince oturur neden kiraya versinler?
Sonucta oturun diye teklif sunmuslar. Biz boyle düşündük diyebilirler. Aile kabul eder veya etmez, begenip oturmuyorsaniz gidin kira odeyinde diyebilirler. Onlarin bilecegi iş ama madem oturmalari icin teklif etmisler karsi teklif denenebilir!

Aile apartmanı; en altta annesi babası abisi yaşıyor, ortada diğer abisi eşi ve çocukları yaşıyor, en üst kat boş istersek oturabiliriz.

Kiraya çıkmak; bulunduğumuz yerde 15-20 den başlıyor şuan ki piyasayı biliyorsunuz evlenene kadar değişedebilir.
Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz. Diğer yandan sınır sorunları ve duygusal yıpranma olur mu çok kararsızım.
Yani size sorum aile apartmanına taşınıp birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması mı? Dezavantajda sürekli görcem falan ne bilim sınır sorunları vs. Olur mu? Mesafeyi severim. Mesafe derken müsait hissettikçe görüşmeyi ve çalıştığım için kafa dinlemeyi seviyorum özgürlüğe düşkünüm, çok paylaşımcı değilim falan.
Kirada oluncada çalıştığımızı kiraya veriyoruz gibi olcak. Ev alma, kendi evimizde oturma ötelencek baya piyasa malum. Maddi kıstlanma durumu yani. Avantajı ise bağımsızlık. Kafamda deli sorular🤯
Karşınızdaki insanları iyi inceleyin, eşinizi annesini kardeşlerini bina da kim varsa üstünü örterek değil, olsun yaaa hallederiz diyerek değil. İnsanlar sizin sınırlarınızı ihlal etmeye çalışıyor mu onu izleyin. Eşiniz annem o benim mi diyor yoksa kim haklıysa onun yanında mı duruyor, evlendikten sonra önceliği çekirdek ailesi mi olacak yoksa annesinden kopamayan birisi mi olacak bunları ipuçlarına bakarak anlarsınız eğer ailesi ne bileyim gelinlik için, tencere tava için vs. size az da olsa baskı kurup kendi beğendiklerini vs dayatmaya çalışırsa aile binası pişmanlık olur sizin için. Ama annesinin falan tek derdi sizin mutluluğunuzsa, sizi kızı gibi görüyorsa zorlanacağınızı düşünmüyorum
No; aile binasında yaşıyorum, ve aile binasında büyüdüm :)

Var bizimkiler 😂 Benim de hiç hoşuma gitmez ama anne tarafımda anneannem, dayım, teyzem, dayımın oğlu, başka bir dayımın kızı aynı apartmanda oturuyor bazen napıyorsunuz diye arayıp bir başkasını sorduğumda valla 5 gün önce bakkalda karşılaştım diyor mesela 😂

Kimse kimseye sürekli gitmez. En çok da dayımın gelini memnun çünkü en çok o kendi kaynanasına gider çocukları bırakmak için o da 😂 Başka bir yerden ev de aldılar ama taşınmıyor. Biz de binadan olmayanlar olarak birine gideceksek sadece o kişiye gideriz hatta sonradan gelip gittiğimizi duyunca diğerleri bozulur kahveye neden gelmediniz falan diye. Ancak bu çok nadir bulunur sanırım bizde kimse kimsenin işine karışmaz .
benim de teyzemin kızı var aile apartmanına gelin gitti
çalışan bir kadın olarak 3. çocuğu yaptı büyüttü valla o sayede, bakıcı tutmadan

hatta k.validesi yazları köyüne gidiyor, gelse de hem kumanya getirse hem çocuklara baksa diye bekleşiyorlar

benim de teyzemin kızı var aile apartmanına gelin gitti
çalışan bir kadın olarak 3. çocuğu yaptı büyüttü valla o sayede, bakıcı tutmadan

hatta k.validesi yazları köyüne gidiyor, gelse de hem kumanya getirse hem çocuklara baksa diye bekleşiyorlar
Bu sene annemlerle aile apartmanindayim, hayatımın en rahat dönemlerinden birini yaşıyor olabilirim 😃 yazin taşınacağınız, stres yapmaya başladım. Çocuklu çalışan aileler için büyük nimet bana göre

Aile apartmanı; en altta annesi babası abisi yaşıyor, ortada diğer abisi eşi ve çocukları yaşıyor, en üst kat boş istersek oturabiliriz.

Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz. Diğer yandan sınır sorunları ve duygusal yıpranma olur mu çok kararsızım.
Yani size sorum aile apartmanına taşınıp birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması mı? Dezavantajda sürekli görcem falan ne bilim sınır sorunları vs. Olur mu? Mesafeyi severim. Mesafe derken müsait hissettikçe görüşmeyi ve çalıştığım için kafa dinlemeyi seviyorum özgürlüğe düşkünüm, çok paylaşımcı değilim falan.
Kirada oluncada çalıştığımızı kiraya veriyoruz gibi olcak. Ev alma, kendi evimizde oturma ötelencek baya piyasa malum. Maddi kıstlanma durumu yani. Avantajı ise bağımsızlık. Kafamda deli sorular🤯
O kadar anlayışlı iseler evi kiraya verip kirasını size verirler siz de o bütçede ev bakarsınız.
Amcam oğluna öyle yapmıştı. Gelin aynı bina istemeyince

Paylaşımcı değilsen aile apartmanı senin esaretin olabilir 😅

Back