• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile apartmanı? Kiraya çıkmak?

Niye bilemeyeceksiniz? Neticede evleneceğiniz kişinin ailesi ile bir araya geliyorsunuz. Az çok tahmin edersiniz. Cahil, patavatsız, kıskanç. Fesat vb insanlar zaten kendilerini muhakkak bir şekilde belli eder.
Daha yeni tanıştık. Yeni adımlara başlıyoruz. Sevgilimden duyduğum yengesiyle ilişkilerini anlattığı kadarıyla saygılı bi iletişimleri var daha yengesini görmedim mesela hani daha tam içlerine girmedim biz kara rvermeye çalışıyoruz

Sonuna kadar aynı yerde oturma kiraya çık derdim.Sartlari gördükçe kira fiyatlarını duydukça dudağım uçukluyor,bunun taşınma parası, depozitosu,iki aylık peşin zimbirtisi tam rahatladım derken oğlu kızı evlenir çık derler.Size ait olan yeri kiraya verseler parayı siz alsanız.......
Bu pek olası değil başkasını istemezler orda sevgilimde istemez zaten direkt ona ait değil biz diğer abisinden önce evlencemiz için öyle bi imkan var

Aile apartmanı; en altta annesi babası abisi yaşıyor, ortada diğer abisi eşi ve çocukları yaşıyor, en üst kat boş istersek oturabiliriz.

Kiraya çıkmak; bulunduğumuz yerde 15-20 den başlıyor şuan ki piyasayı biliyorsunuz evlenene kadar değişedebilir.
Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz. Diğer yandan sınır sorunları ve duygusal yıpranma olur mu çok kararsızım.
Yani size sorum aile apartmanına taşınıp birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması mı? Dezavantajda sürekli görcem falan ne bilim sınır sorunları vs. Olur mu? Mesafeyi severim. Mesafe derken müsait hissettikçe görüşmeyi ve çalıştığım için kafa dinlemeyi seviyorum özgürlüğe düşkünüm, çok paylaşımcı değilim falan.
Kirada oluncada çalıştığımızı kiraya veriyoruz gibi olcak. Ev alma, kendi evimizde oturma ötelencek baya piyasa malum. Maddi kıstlanma durumu yani. Avantajı ise bağımsızlık. Kafamda deli sorular🤯
Aile apartmanında dairenin boş tutulma nedeni, yabancı birini sokarak herkesin huzurunu kaçırmamak oluyor genelde. Ancak nasılsa ev boş diye sıfır ödemeyle oturmakta insanları belli bir miktar gelirden etmek gibi geliyor bana. Bulunduğunuz yerde kiralar 15-20 den başlıyorsa; en baştan bir kira ödemek bana daha adil geliyor. 15 değil de çocukları olarak 10 mesela. En azından anne-baba da o tutarla bir eksiklerini giderirler.

Aile apartmanında dairenin boş tutulma nedeni, yabancı birini sokarak herkesin huzurunu kaçırmamak oluyor genelde. Ancak nasılsa ev boş diye sıfır ödemeyle oturmakta insanları belli bir miktar gelirden etmek gibi geliyor bana. Bulunduğunuz yerde kiralar 15-20 den başlıyorsa; en baştan bir kira ödemek bana daha adil geliyor. 15 değil de çocukları olarak 10 mesela. En azından anne-baba da o tutarla bir eksiklerini giderirler.
Zaten sevgiliminde katkısıyla ortak yapmışlar kira ödemelik bişey yokki o da katmış. Zaten yabancıya verme niyetleri yok. Kim evlenirse o oturur gibi mantıkla

Cok farkli bir karakter degilse esinizde muhtemelen evlendikten sonra ailesine daha duskun olacak. Apartmanda elti var bunu da cepte tutalim. En ust kattan asagi inene kdr elti gordu kayinvalide gordu o kapilar acilir aa nereye denir ilk basta batmaz ama bir sure sonra sanane diyesin gelir. Eve gec gelecek olursunuz kayinvalidenin analik telasesi tutar pencerede bekleyebilir. Ya boyle duyunca aaa onlar cok modern kafada insanlar yapmaz dersin ama o kafalar bir geleneksellesir ki sen bile sasarsin

Aile apartmanı; en altta annesi babası abisi yaşıyor, ortada diğer abisi eşi ve çocukları yaşıyor, en üst kat boş istersek oturabiliriz.

Kiraya çıkmak; bulunduğumuz yerde 15-20 den başlıyor şuan ki piyasayı biliyorsunuz evlenene kadar değişedebilir.
Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz. Diğer yandan sınır sorunları ve duygusal yıpranma olur mu çok kararsızım.
Yani size sorum aile apartmanına taşınıp birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması mı? Dezavantajda sürekli görcem falan ne bilim sınır sorunları vs. Olur mu? Mesafeyi severim. Mesafe derken müsait hissettikçe görüşmeyi ve çalıştığım için kafa dinlemeyi seviyorum özgürlüğe düşkünüm, çok paylaşımcı değilim falan.
Kirada oluncada çalıştığımızı kiraya veriyoruz gibi olcak. Ev alma, kendi evimizde oturma ötelencek baya piyasa malum. Maddi kıstlanma durumu yani. Avantajı ise bağımsızlık. Kafamda deli sorular🤯
Şahsen ben olsam bir kaç yıl rahat birikimimi yapar öyle ayrilirdim dışarıdaki etkenlere de gözümü kulağımı kapatırdım nasıl olsa devir kar devri diye düşünüyorum belki yaniliyorumdur ama düşüncem bu yönde 😂 duygularla değilde mantıkla hareket etmek lazım bazen ha birde + olarak koca da arkanizdaysa oh ne ala size olur 😊

Aile apartmanında oturmak hiç mantıklı değil. Aileyle yaşayabileceğiniz olası sorunlar bir yana, erkeğin aile apartmanındayken evliliğini, yuvasını sahiplenmesi inanın daha güç oluyor. Özgürlüğümü ve huzurumu riske atmaktansa kira vermeyi tercih ederdim ben olsam.

Kuru soğan ye ama aile apartmanında oturma , aç bak burdaki konulara...

Aile apartmanina gideceğime hiç evlenmem daha iyi. Sürekli evden ne zaman çıktınız, ne zaman geldiniz görecekler. Direkt soylemeseler bile ima edecekler. Misafiriniz geldiğinde belki onlarda gelecekler. Aile apartmaninin amacı çocukları gözetim altında tutmak. Birşeylere hesap vermek.
Ben yapamam, 15 20 bin neyse artık kira verir uzakta keyfime bakarım.
Ayrıca hiçbir erkeğin ailesini kötüledigini görmedim. Daha yeni tanışmışsınız size ailesini kötüleyecek hali yok tabiki.

Aile apartmanı: WELCOME TO HELL 🔥🔥🔥

Bence deneyin çünkü sahşen denedim ve gerçekten güzel birikim yaptık her zaman kötü olacak diye bir kural yok ki

Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz.
aile evinde birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması
bu niyetle aile evine cikani cok duydum ama aile evinde rahatca para biriktirip ev alani, hele rahatca tatillere gideni cok gormedim😅
oncelikle eve ne kadar girerse o kadar da cikar. Bu konuda kendinizi kandirmayin. Bir bakin etrafinizda kimi eve aylik 30 giriyor kit kanaat yasiyorlar kimi eve aylik 50 giriyor kit kanaat yasiyorlar kimi eve aylik 70 giriyor kit kanaat yasiyorlar. neredeyse hicbirinin birinden farki yok. cunku zaten ocak ayi yoksulluk siniri 4 kişilik bir aile icin 81bin tl. Yani o biriktiririz dediginiz para birikmez. çünkü gelen yine gider. misal normalde evinize girecek para 60.000 binse siz "aa ne guzel 20 bin kiraya bosa vermiyoruz biz bu 20bini biriktirelim ev aliriz, kalan 40la yasayalim" diye niyet edersiniz ama o para birikmez cunku 40 bine yasanmaz:) rakami arttirmak azaltmak mümkün. mesela bebege besik alacaksıniz. en ucuz besik bile pahali. ama biraz daha paranız varsa daha guzel bir model almak isteyecksiniz hakli olarak. o da aradaki farki alip goturecek. bebek arabasi icin de öyle. mesela evinize az para girse belki uyduruk bir tane alacaksiniz ama biraz daha cok para girince diyeceksiniz ki "ya bu onemli guzelini alayim" ya da devlet hastanesinde ayakta heder olmak istemeyeceksiniz ozele gideceksiniz. ya da 3 harfli marketin bakliyatina 50 verene kadar guvendigim marka alayim diyeceksiniz, yesillik degil zehir yiyoruz pestitit yuzde onbin olmus deyip organik alacaksiniz vs vs vs
o para geldigi gibi gidecek ve asla birikmeyecek:)
çünkü yasadigimiz ulke iki gencin rahatca kenara para atacagi bir ulke degil. 30 bin alirsan 30 harcar 60 bin alirsan 60 harcarsin.
çünkü gecim zor.
ha ikinizjn de cook guzel paralar kazandigi isleriniz varsa bilemeyecegim. ama onda da 20 bin icin risk almaya degmez:)
bir diger konu "rahatca gezeriz" konusu
cevrenizde elbet vardir aile apartmanında oturan kim geziyor ya? aile apartmani küçük bir yozgat gibidir:) laf söz cok olur. tyoldan tek seferde siparis verirsin kargolar ayri ayri gunlerde gelir. eltin kaynanasiyla "masallah kargocu hanimefendiye calisiyor" diye konusur. Aksamlari yemege disari çıkarsınız, gec gelirsiniz, kapinizi gozler rahatsiz olurlar. biyere gitseniz gözlerine batar ya da peşinize takilmak isterler.
aile apartmaninda sınırları korumak savas olan bir ulkede sınırlari korumak kadar zordur. çünkü zaten o aile eger sınırlara saygi duyan bir aile olsa 2 cocugunun iyiliği icin fazladan iki ev alsa "bu evler sizin icin ister otur ister kiraya ver gelen parayla kirani daha rahat odersin" diye düşünürlerdi. sonucta orada otursaniz kira parasi almayacaklar o evden kira umidini kesmisler. pekala başkasına kiralayip size aktarabilirlerdi ama aile apartmani boyle bir yer degil.
bir de bagiris cagiris olur hemen merakli melehatlar biter kapida. ya da sonradan tatli tatli (!) nasihat ederler. benim apartmanim aile apartmani gibi degil ama bazi aile uyeleri ayni apartmanda. annemle ne zaman sesler yükselse hic sevmediğim bir akraba var kapida bitiyor. ya da sonradan sebebini soruyor falan. sana ne yani nedense neden anne kiz kavga eder sonra sarilir barisir yani. ama iste aile apartmani olunca herbokolog cok oluyor.
sahsen ben boyle bir risk almak istemezdim.

Orayi kiraya verip baska yerde oturun. Karariniza saygi duymalilar. Ezilip buzulmeyin sakın.

çünkü zaten o aile eger sınırlara saygi duyan bir aile olsa 2 cocugunun iyiliği icin fazladan iki ev alsa "bu evler sizin icin ister otur ister kiraya ver gelen parayla kirani daha rahat odersin" diye düşünürlerdi.
gerisi tamam da o iş öyle olmuyor

aile apartmanı hiç bir zaman alınmayla olmaz
en fazla arsası alınmıştır, müteahhite verilmiştir
ya da direkt kendileri yapmıştır

tek tek daire alarak aile apartmanı yapan ne gördüm ne duydum

dolayısıyla 2 ayrı daire alacak kadar bir para o eve zaten asla verilmemiştir

bir de neden kimse demiyor bilmiyorum da evde bir bekar abi daha var, o abinin başı kel mi? ona daire yok :D

bir de neden kimse demiyor bilmiyorum da evde bir bekar abi daha var, o abinin başı kel mi? ona daire yok :D
fazladan iki kat ciksa demek istedim zaten😅 aile apartmani ya sifirdan yapiliyor ya bizim apartman gibi eski eviniz yıkılıp size birkac daire hakki veriyorlar falan. yoksa kim her cocuga ayni apartmandan ev alacak

Bizim buralara göre 3 erkek 3 kat yapmışlar. Yer onların tek kat evleri varmış. Ötedede babanneyle dede oturuyomş. O ev virane olmuş rahmetli olduklarından sonra. Kendi katlarının üzerine bi kat çıkmışlar. Sonrada çatı katı yapmışlar. Çatı katı dairesi boş şuan. Abisi evlenseydi önce o oturcaktı. İnsanlar el birlik gücü yettiğince yapmış bişeyler yani. Mantıklı ve düşündürücü yönleri çok hepsini değerlendireceğim. Mesela benim erkek kardeşimde yakın oturuyp. Sürekli bizdeler. Hani gelin seviyo bizle olmayı hep bi etkinlik oturma planlıyo. Herkesin yapısı farklı işte. Annemde sınırlara saygılı bi insandır ve çocuklarınıda düşünür. Buralarda erkeğe ev düşünülüyo açıkçası ve aile maddi düzeyimizde ortalama benzeşiyoruz onlarla.

Sevgiliniz bir daire bedeli kadar katkı sağlamış olsa, dairenin tapusu da kendisinde olmaz mıydı ? Tapu kimin üstüne ?
Hanımefendi ayrı ayrı kimsenin tapusu yok müstakil evin üstüne kat çıkmışlar babalarınındır heralde ki oraya 10 verceme kiraya çıkarım ben ne sormuşum siz ne açıdan yaklaşıyorsunuz annesi biz büyükler olarak yol gösteriyoruz sizi stediğinizi yaparsınız dedi ama gönlünden geçen orda olmamızdan yana ki benim annemde öyle dedi ben olsamd aböyle teklif ederdim ama taktir size kalmış dediler. Ki bizim gelin net otururdu seviyo çünkü sürekli birarada olmayı ama ben kendime güvenemiyorum..

Back