Aile apartmanı? Kiraya çıkmak?

Diloss1

🍒💐🪶🪽✨🫧
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
765
968
53
Aile apartmanı; en altta annesi babası abisi yaşıyor, ortada diğer abisi eşi ve çocukları yaşıyor, en üst kat boş istersek oturabiliriz.

Kiraya çıkmak; bulunduğumuz yerde 15-20 den başlıyor şuan ki piyasayı biliyorsunuz evlenene kadar değişedebilir.
Asla dayatma yok. Eş adayım her konuda destek ama kafamız karışık. Korkularım var. Bi yandan maddi kârla kendi evimizi alabilme olasılığımız artıyo ve gezi planlarımızı vs daha rahat uygulayabiliriz. Diğer yandan sınır sorunları ve duygusal yıpranma olur mu çok kararsızım.
Yani size sorum aile apartmanına taşınıp birikim yapıp hayallerimizi gerçekleştirme imkanının daha yakın olması mı? Dezavantajda sürekli görcem falan ne bilim sınır sorunları vs. Olur mu? Mesafeyi severim. Mesafe derken müsait hissettikçe görüşmeyi ve çalıştığım için kafa dinlemeyi seviyorum özgürlüğe düşkünüm, çok paylaşımcı değilim falan.
Kirada oluncada çalıştığımızı kiraya veriyoruz gibi olcak. Ev alma, kendi evimizde oturma ötelencek baya piyasa malum. Maddi kıstlanma durumu yani. Avantajı ise bağımsızlık. Kafamda deli sorular

1 2 sene sabrederim diyorsan bence kira vermemek en mantıklısı.Bu size bağlı ev alalım derseniz aile apartmanına sabredin.

1 2 sene sabrederim diyorsan bence kira vermemek en mantıklısı.Bu size bağlı ev alalım derseniz aile apartmanına sabredin.
Ya bide iyi insanlar ön yargılı olmakta istemiyorum onlara karşı hani sevgilimde özgürlüğüne düşkün ama buralarda çevrede falan duyuyoz bişeyler değişir mi sonradan hani sabırlık değiller gibi özelliklede babasını sevdim baya

Maaşlar ne bilmiyorum ama memursanız kirada olun kafanız rahat olsun.

Eğer evleneceğiniz kişinin ailesi ile ilişki dinamiginiz olumluysa mesafesini sınırını bilen vb. her ikiniz içinde geçerli o zaman aile apartmanı mantıklı. Yok sinirlarinizi karşılıklı bilmezseniz ayrı oturmak mantıklı olur.

İşte bunu yaşamadan nasıl bilcem kalp kırmakta istemem laçkalaşmakta içime atıp yıpranmakta, kafam çok karışık yani

Karışan olmazsa oturun dicem ama her şekilde göze batarsınız aldığınız nefes bile göze batar bide elti varsa her şeyinizi kıskanır artık ama senin, eşinin ailesini bizden daha iyi bilirsin . Duruma bak aileyi tanı baktın ki iyi insanlar kendin karar ver ama baktın ki sürekli sıkıntı çıkarıp herşeye karışıyorlarsa o zaman oturma derim

Sonuna kadar aynı yerde oturma kiraya çık derdim.Sartlari gördükçe kira fiyatlarını duydukça dudağım uçukluyor,bunun taşınma parası, depozitosu,iki aylık peşin zimbirtisi tam rahatladım derken oğlu kızı evlenir çık derler.Size ait olan yeri kiraya verseler parayı siz alsanız.......

Aile apartmanındayım geldiğim güne lanet ediyorum. Çünkü burdakiler sınır tanımaz saygısız insanlar. Mesela eltim memnun aile apartmanında olmaktan kişilik meselesi galiba. Ama sizin yerinizde olsam bir denerdim genede.

İşte bunu yaşamadan nasıl bilcem kalp kırmakta istemem laçkalaşmakta içime atıp yıpranmakta, kafam çok karışık yani
Niye bilemeyeceksiniz? Neticede evleneceğiniz kişinin ailesi ile bir araya geliyorsunuz. Az çok tahmin edersiniz. Cahil, patavatsız, kıskanç. Fesat vb insanlar zaten kendilerini muhakkak bir şekilde belli eder.

Eşinizin aile yapısına ve sizin yapınıza bağlı. Yapışık, her şeyden haberdar olmak isteyen, sürekli bize gel veya size gelelim baskısı yapmayan bi aileyse ve sizde sınırlarınızı koruyabilen biriyseniz sizin için maddi anlamda daha kârlı olur. Şu sitede aile apartmanında mutlu olanı görmedik o ayrı.

Aile apartmanında oturmadım ama esimin kuzeni oturuyor.
Bayramlarda mesela esimin dayısına gittigimizde muhakkak ki kuzenini ve esini aşağıda dayının evinde görürüz ya da biz dayıya gittigimizde 10 dakika sonra inmis olurlar dayının evine.
Söyle düşünün birileri geldiginde size de ugramak isteyecek ya da sizden de beklenilecek bir hos geldin denmesini.
Esiniz şimdi bu şekilde özgürlüğüne düşkün olabilir ama ilerde %100 diye konusmayayim fakat yakın bir oranda ailesine bu konularda soz geciremez olabilir , ne olacak canım 5 dakika olsa insek asagiya, ya da bir kahve içmeye bize de gelseler diyebilir. Sonuçta onlar esinizin ailesi ya da akrabaları, eşiniz bu duruma alışkın ama siz degilsiniz.
Bir de sadece anne babada değil, eltiniz ile de aynı binada olacaksınız. Her hareketinizden evinize her giren çıkan insandan haberdar olacaklar , açıkçası bu durum bile beni rahatsız etmeye yeter.
Biz evlenirken annemin oturdugu binada hemen üst katında kiralık daire vardı, annem tutalım dedi esime bile hic duyurmadim ki esim isterdi tutmayı konumu ve büyüklüğü açısından ama ben biliyorum ki anneme gelen dayımlar akrabalar bana da ugramak isteyecekler ya da yukarida da bahsettiğim gibi benim asagiya inmem beklenecek , belki eşim müsait olmayacak ve aram açılacak kimseye de hayır demek gibi bir yapım olmadığı için arada ben kalacaktım.

9 yıllık evlilikte öğrendim ki para kazanılır kirada ödenir ev de alınır ama huzursuzluk olduğu zaman bunlar da olsa değeri olmaz.

Bence huzurunuz için kiraya çıkmak en mantıklısı.

Bende evleneceğim zaman aynı durumları düşünmüştüm ama benim eşim de istememisti aynı bina da oturmayı ki kv felan aşırı iyidir yani ona rağmen onlar da istemedi çünkü illa ki aynı bina sınırları korumak zor olur diye. Biz kiraya çıktık aile binasındaki evi de kiraya verdik onun kirasiyla kendi kiramizi kapatıyoruz yani herhangi bir ekstra masraf çıkmamış oldu ve çok memnunum aynı bina da olsak illa sorun olur

ben gitmezdim. Amcam halam babaannem aynı apartmanda oturuyor. Sürekli gürültü patırtı gidince başım ağrıyor. Sınır çizilecek bi yer değil. Para varsa kredi çekin ev almadan gitmeyin aile apartmanına motivasyon olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…