• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile apartmanı, kayınvalide.

Butterfly_1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
1
1
1
50
Merhaba arkadaşlar buraya yeni üye oldum ve sizinle derdimi paylaşıp dertleşmek istiyorum çünkü içinden çıkılamaz hale geldi artık.
Ben 46 yaşında bir ev hanımıyım 2 oğlum var . 25 yıldır aile apartmanında oturuyoruz kayınvalidem eltim hep birlikte. Eşim ve ailesi bana hizmetçi muamelesi yapıyorlar. Kayınvalidem her işini eltimle bana yaptırmaktan bıkmadı yıllardır. O kadar bunalmış durumdayım ki eşime anlatsam yapacaksın tabi mecbursun der. Mesela her hafta kayınvalidemin evini temizlemek zorundayız. Ama artık ben de yaşlanmış hissediyorum kendimi. Odaya girip iki dakika dinleneyim desem eşim hemen laf sokmaya başlar yat zıbar bıktım artık der.Şeker hastasıyım ve regl dönemlerim aşırı sancılı geçiyor doktor kendine dikkat etmen lazım demişti bunları bildikleri halde umursamıyorlar. Hastayım yapamıyorum dediğim için bin ton hakaret işittim ve bu hakaretleri duymamak için her gün hizmetçileri gibi koşturuyorum gerçekten çok yoruldum. Ayrı eve çıkamıyoruz hakkımızı vermemekle tehdit ediyorlar. Tapular kayınpederimizin üzerine ki yemin ediyorum hiç birinde gözüm yok huzur istiyorum artık. Bu yaşıma kadar çekiceğim kadarını çektim çünkü.
Bu arada her işlerini yapmama rağmen ne yaptın ki bir faydanı mı gördük demeleri. Kötü gelin yerine koymaları, senden nefret ediyoruz demeleri inanın çektiğim yorgunluktan çok daha büyük bir çile.

Eltinizle anlaşın evi bir hafta siz bir hafta o temizlesin. Eşiniz mağdem huysuzluk yapıyo

Direk kvnizle konuşun hastayım anne yapamayacağım istersen bir kadın tut deyip çıkmayın
Önce söylenecekler sonra alışacaklar ama hiçbir şekilde eşinizi işin içine katmayın
Kvniz konuşursa da umursamayın o bizim aramızda de geç bence
Önce dırdır edecekler sonra alışacaklar herzaman öyle olur

Sizin bundan sonra yapmayin. Esiniz ne derse desin umursamayin. Gitmeyin gelmeyin.

46 yasindasiniz bu saatten sonra yapicak pek birsey yok gibi

Burda tek kötü kişi var o da eşin. Uslubunu tarzını hiç begenmedim. Sana eş değil hizmetçi muamelesi yapıyor. Eminim ki yıllardır çekiyorsun ve elinden hiçbir şey gelmiyor.

Peki niye bu kadar kahır çekiyorsun. Eşini çok seviyorsun ondan mı? Ya da çocukların için mi yutuyorsun? Peki sen bu esle bu kv ile mutlu bi hayat mı geçiriyorsun? Sen kocanın kölesi değilsin? Hasta halinle seni zorlamamalı git annemin evini temizle diye. Ayrıca yat zıbar ne ya.

Sen kendine değer verdirmezsen kimse vermez. Ablam yaşındasın, sana nasihat vermek haddim değil ama bunca yıl çekmişsin daha çekme. Bu hayata bir kere geliyorsun. Bi adama kendini bu kadar ezdirme be ablam.

Yeri gelince yakacaksın gemileri.

Töbe estafurullah...
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Benden yaş olarak oldukça büyüksünüz ve akıl vermek haddim değil ama yine de bir öneri sunabilirim.
Hemen bir kliniğe gidin, belim ve boynum ağrıyor diye.
Zaten bizim toplumun gribi biliyorsunuz ki fıtık ya da boyun düzleşmesi.
10 kişiden 8inde var.
Hiçbir bulgu olmasa bile, Allah korusun tabi sapasağlam çıkın inşallah da, doktorların size önereceği ağır kaldırma, iş yapma vs olacaktır.
2-3 sefer de fizik tedaviye gidersiniz.
Ailenize ve kayınvalidenize 'iş yapmam yasak zaten yapamıyorum, kitleniyorum neyse parası ortak verelim sana bir kadın tutalım anne' dersiniz.
Bari bu zamandan sonra rahat edin, başkasının işini görmeyin.

Ablacim bu yasiniza kadar cekmissiniz bu muameleyi.Buyuklere yardimci olmak,islerini halletmek iyi guzelde sizin goreviniz haline gelip ustune birde kotu gelin ilan edilmek zor..
Sagliginizi dusunun,kendinizi dusunun

Sağlıktan daha önemli birşey yok kaynananız sanırım yaşlı bir kadın alınmayın ama siz genç bir bayan değilsiniz orta yaştasınız ve dikkatli olmanız lazım o kadar sene yapmışsınız artık bu duruma bir dur deyin. Veya temizlikçi tutun kaynananızın evine siz onun temizlikçisi değilsiniz insansınız ama resmen kullanıyolar sizi. Kocanız da izin veriyor buna belliki

Ablacim bu saatten sonra laf anlatamazsin ki, bu yasa kadar anlamayanlara. Bu zihniyetteki insanlara..
Ben artik ugrasamadigim seylerderde deliyle deli oluyorum. Bakmayin böyle dedigime birsey yapmisligim da yok ama bu yasimda bile canimi yakanlara artik sesimi yükseltmisligim var.
Yani o mu hasta siz daha hasta olun. O mu ev temizlencek, sen de kocana belimi dogrultamiyorum kalk suralari topla bak yapamadim diye. anladiniz galiba ne demek istedigimi.
Yazik ya, gercekten üzücü bir durum.
Haksizliga gelemiyorum. Bakim benim annem de gelmis kac yasina hala da hizmez eder, nasil baslarsan öyle gider. Diyorum anne senin hizmet etmelik halin kalmadi aksine senin yardima ihtiyacin var diye.
Kendinizi kendiniz kurtaracaksiniz. Co yumusak baslisiniz galiba esiniz bile bastirmis sizi.
Yaziklar olsun kadinina böyle davrananlara.
Kendinizi koruyun lütfen. Cemkirene cemkirin yapacak birsey kalmamis gibi.

Baştan aynı apartmanda otumak en büyük hata bence..
malesef bende aynı hatayı yaptım..

Görümcem uzakta kafasına göre yaşıyor istediğinde geliyor istemediğinde gelmiyor, büyük eltim le de görüşmüyolar araları bozuk herşeyi bizden bekliyolar...

Ev Üstüne Ev Olmaz demiş atalarımız, ne büyük söz.. banyo yaparken bile o sesin onların duydugunu bilmek..
çok acı... Allahım beni kurtarır inşaAllah.

Görümcem uzakta kafasına göre yaşıyor istediğinde geliyor istemediğinde gelmiyor, büyük eltim le de görüşmüyolar araları bozuk herşeyi bizden bekliyolar...

Ev Üstüne Ev Olmaz demiş atalarımız, ne büyük söz.. banyo yaparken bile o sesin onların duydugunu bilmek..
tasım sendr

taşın sende...

Bunca sene katlanmışsınız, bundan sonra neyi değiştirebileceksiniz ki şartlar ve ya ortam değişmedikçe? Eşiniz anlayışlı olsa kimse size bir şey diyemez, eşinize söz geçiremiyor ya da karşı gelemiyorsanız işiniz zor, yapamam artık diye diretseniz şiddet v.s. uygular mı? Kesin çözüm ordan taşınmanız bence.

Ablacım valla yapma. yapsan da yapmasan da yaranamıyorsan yapma. söylenip dursunlar nasılsa memnun olmuyorlarsa.

Canım kendin hastasın zaten, ççocukların var nasıl insanlar bunlar hatayı başta yapmışınıź aynı bina da oturmakla , hastayım de yat kocanda iş biter , görmüyormu egogistler

Bir an kendimi yerinize koydumda kabus gibi cok yazik. 46 yaş 25 yıl ömrünüzü yemişsiniz boş yere oralarda. Coluk cocuk, ev işleri, kv işleri...derken donup baktiginizda ne kazandiniz ki? Ne gordunuz? keşke biraz cesaretli olup kendinizi bu hayattan cekip cikartsaymissiniz. Ne denir ki bu saatten sonra.

Nasıl başlarsa öyle gidiyor. .
Bu saatten sonra ne değişir bilmem. .

Back