• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ahmet Hakan: ''Başkanlık istiyorum çünkü..

Kakao ve Ben

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
13.528
15.845
298
Ahmet Hakan'ın yazısı şöyle:

İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Başkanlık sisteminde hiçbir "başkan", bugün bizdeki Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar "tek adam" olamaz. İyi-kötü bir fren ve denge mekanizması mutlaka çalışır.

*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Bugün adına parlamenter sistem dediğimiz, ancak ne olduğu belli olmayan bir sistemin içinde debelenmektense başı sonu belli bir sisteme kavuşmamız daha iyi olacaktır.

*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Yeni bir sisteme geçildiği takdirde... "Kuvvetler ayrılığı", "hukukun üstünlüğü", "bağımsız yargı", "demokrasi" gibi ilkeler mecburen yeniden kurgulanacak ve bu ilkelerin çiğnenmesi pek mümkün olmayacaktır.

*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte bugün başımızda bulunanlar için hiç sorulmayan "İyi ama başkanın yetkileri nasıl sınırlanacak, başkan nasıl denetlenecek, başkanın sınırlanması nasıl sağlanacak" soruları, mecburen sorulacaktır.


*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Başkanlık sisteminde seçilmelerini "başkan"a borçlu olmayan, "bakan" olma ihtimalleri bulunmayan, dolayısıyla bakan olma beklentisiyle kişiliklerini ezdirmeyen şahsiyet sahibi milletvekillerinin ortaya çıkma ihtimali artacaktır.


*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: Başkanlık sistemi, adı üstünde bir sistemdir. Bugünkü gibi bir sistemsizliğin içinde debelenmektense adı "başkanlık" olan bir sisteme geçmek, çok daha hayırlı olacaktır.
*İSTİYORUM ÇÜNKÜ: ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi, bugün Türkiye'deki fiili başkanlık sisteminden bin kat daha demokratiktir. Bugün Türkiye'de uygulanan fiili başkanlık sistemindense ABD'deki gibi bir başkanlık sistemini istemek, demokrasiyi istemekle özdeştir.
http://www.cnnturk.com/
 
Ahmet Hakan birşeyi kaçırmış
CBnının dediği :başkanlık istiyorum ama öyle sınırlı yetkisi olan abd'deki gibi bir başkanlık istemiyorum.
ben karar vereyim bitsin "işler" hızlansın demişti.
demokrasiden kim bahsetti ki sana hala peşimde koşmaya çalışıyorsun.
 
başladılar yine..
seçim olayı bitti..başladılar yine başkanlık da başkanlık...
adam başkan da değil padişah olcam derdinde sınırlı yetki istemiyor ki..
 
Boyle pembe gozluklerden ben de istiyorum. Demokrasi daha iyi olacakmis falan fisman.

Ileri demokrasinin ne hayrini gordun kardes?

Yasama Yürütme Yargı yeniden kurgulanacak ve cignenmesi mumkun olmayacakmis? Neden? 14 senedir bu basi sonu belli olmayan sistemde bile hepsini kontrol ederken baskan olunca degisecek mi? Gulelim mi? Kamera nerede?
 
bir dayatmaya gazetecinin boyun eğmesi baştakileri daha çok zor kullanmaya itebilir
öyle düşünse bile dile getirmemeliydi baskılara buyun eğme diye gözüküyor
 
Back