Ahlaksız Çift Şehrin Ortasında Cinsel İlişkiye Girdi

Ayrica modern dünya din,ahlak,metafizik konuları saf disi bırakırken tabiki de elestiricez bagirimiza basacak degiliz.
Iki tafarli riza olan hersey mubah mi oluyor

Ayrica modern dünya din,ahlak,metafizik konuları saf disi bırakırken tabiki de elestiricez bagirimiza basacak degiliz.
Iki tafarli riza olan hersey mubah mi oluyor
Benimle konusurken bana da haber verseniz daha iyi olmaz mı?

Medeniyet neydi, medeniyet sevgiydi, medeniyet emekti... öhöm yok o başka bi şeydi. :KK33:

Medeniyet sizin ya da toplumun sizinle aynı hayat görüsünü paylaşan kesiminin hoş karşılamadığı bi durumla karşılaştığınızda (eğer ortada yasalara, evrensel ahlak degerlerine aykırı bi durum yoksa tabi ki hani çalmayacaksın, söz konusu nefsi müdafa degilse kimseye fiziksel zarar vermeyeceksin, kendinden güçsüze eziyet etmeyeceksin vs. vs. diye devam eden) dünyanın sizden ibaret olmadıgını hatırlamanız, farklı kesimlerin davranışları ve yaşam tarzlarının da sizinki kadar kutsal ve dokunulmaz oldugunu bilmeniz ve başınızı çevirip gidecek olgunlugu göstermenizdi.

Örnekle açıklayacak olursak Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. nin anlattığı merdivenlerde oturup gülüsüp şakalaşan, belki el ele tutuşan gencecik iki insanın hayatı hakkında komşu teyzeye susup oturmak dışında bi şey düşmezken onun pervasızca konuşmamasıydı mesela medeniyet. Hadi bi tık ileri gidelim sokakta öpüşerek vedalaşan çiftin sizi hiç ilgilendirmedigini bilmenizdi. Hoppa

Güncel örnek olsun malum önümüz Ramazan, elinde şu şişesiyle sokakta dolaşan, ya da cafenin bahçesinde yemek yiyen bi insanı hassasiyet göstermedigi gerekçesiyle elestirmekten öte hicbi sey yapmaya hakkınız olmamasıydı. Kişi müslüman olmayabilir, günah işleme özgürlüğünü kullanıyor olabilir, belli rahatsızlıkları sebebiyle tutmak istiyor tutamıyor olabilir ve bunların hicbiri sizin ilgi alanınız degildir. Bir ay boyunca çalacak davula benim duydugum saygıydı mesela, bunun toplumun bi kesimi icin ifade ettigi degere duydugum hürmetti, bu da bizimkilerin Rio karnavalı iste olur o kadar gürültü patırtı canları sagolsun dememdi.

Medeniyet yasalardan haberdar olup bunlara aykırı bi durumla karşılaştığınızda soğukkanlılıkla yetkili makamlara haber verip yolunuza devam edebilmekti. (Ki haberimizdeki durum bu oluyor) Tabi sizi sokakta recm edilmelerinden aşağışı kesmiyorsa kusura bakmayın gezegenimizin bu parcası o günleri astı darısı aşamayan parçalarının başına. :KK34:

A bi de medeniyet ahlaki degerler=seks denkleminden daha genis bakmaktı hayata. Bi insanın sectigi kelimeler, kendinin olmayana el uzatmaması, kendini savunamayacak durumda olana zarar vermemesi, diger insanlara olan bakısı davranısı, diger canlılara olan bakısı davranışı... Ahlakı arayıp da bulacak milyarlaca sey var bu hayatta.

Son olarak dünyanın herhangi bi dönemindeki herhangi bi akımı eleştirme özgürlügüne sonuna kadar sahipsiniz. İstediginiz kanıtlarla istediginiz görüsü saygı cercevesinde ortaya koyarsınız. Ama bu sizi ne haklı ne de yaptırım gücüne sahip kılar. :KK52:

Oncelikle zaten bildirim geldiği icin genelde alintilamiyorum.
Ikincisi bu saydiklarinizin aksine bir durumu savunduğumu hatirlamiyorum bile
Iki insanın sokakta ciftlesmesi karsilikli riza var diyerek kabul edilecek bir durum degil ve bu olayın da sana goresi bana goresi olamaz. Diger olaylarin olabilir . Kaldi ki medeniyet iste budur diye yazmis bir uye medeniyetle ilgili soylemler de oradan yürüdü gitti.
Ama anladigim kadariyla sizin belli bir görüşe sahip insanlara kesin yargilariniz var
Cunku biz buradaa bunu elestirdik diye hemen belli bir kaliba girdik ve mesela siddeti alkışlayab kesim olduk

Oncelikle zaten bildirim geldiği icin genelde alintilamiyorum.
Ikincisi bu saydiklarinizin aksine bir durumu savunduğumu hatirlamiyorum bile
Iki insanın sokakta ciftlesmesi karsilikli riza var diyerek kabul edilecek bir durum degil ve bu olayın da sana goresi bana goresi olamaz. Diger olaylarin olabilir . Kaldi ki medeniyet iste budur diye yazmis bir uye medeniyetle ilgili soylemler de oradan yürüdü gitti.
Ama anladigim kadariyla sizin belli bir görüşe sahip insanlara kesin yargilariniz var
Cunku biz buradaa bunu elestirdik diye hemen belli bir kaliba girdik ve mesela siddeti alkışlayab kesim olduk

İki insanın sokakta iliskiye giriyor olması yasalar kapsamında o ülkede de bu ülkede de suçtur. Lakin vatandaş her gördügü suça kendini kolluk kuvveti zannederek müdahalede bulunamaz. Asıl bunun size ya da bana göresi olamaz. Bizim ülkemizde 155 bunlar için de var, İrlanda da nereye telefon etmek gerekir bilemiyorum.

Bahsettiginiz yoruma gelince ben ironi ve elestiri içeriyorum diye bas bas bagırıyor bana kalırsa ama tutun ki ben yanlış anlıyor olayım.

Aynı sayfadaki diger yorumları da tekrar okumak ister misiniz, bi sonraki sayfayı, ya da bi sonrakini?

Eleştirilen demeyecegim cünkü elestiri son derece normal ve sağlıklı bi durumdur alenen kin kusulan gercekten sizin bahsettiginiz yorum mu bi daha bakmalısınız bence.

Şiddete egilimli her yorumu tek tek secip özelden atmamı mı tercih edersiniz yoksa?

Ya da belki benim o yorumlara yönelttigim acıkca belli olan elestiride üstünüze alındıgınız noktayı söylersiniz?

Son olarak sizin hakkınızda ön ya da son bi yargım yok, yargıda bulunacak kadar bi bilgiye sahip degilim zira.

Tamam ama kimse mudahalede bulunsun demedi sorun burada.
Yargı olayında ise her ne kadar aksini iddia etseniz de oyle. Cunku medeniyet konusundan girip digerleriyle birlikte ornek veriyorsunuz. Halbuki medeniyet meselesi bile yukarıda açıkladığım şekilde gelismisken

Ayrica recm demisssiniz bu islami bir kavram bu kavrami net bilmeden yorum yapıyorsunuz.
Birincisi ne o ulke ne de bizim ulkemiz islam ulkesi bu nedenle kimse kalkip da bireysel olarak o insanlari zaten taslayamaz. İkincisi recm evli olup da baskasi ile iliskiye girene uygulanir bu insanlarin evli mi bekar mi olduklarini bile bilmiyor kimse degil mi ?
Konuyu boyle yerlere getirmemenizi tavsiye ediyorum
Kimse de kalkip asalim keselim demedi burada ayrica

Tamam ama kimse mudahalede bulunsun demedi sorun burada.
Yargı olayında ise her ne kadar aksini iddia etseniz de oyle. Cunku medeniyet konusundan girip digerleriyle birlikte ornek veriyorsunuz. Halbuki medeniyet meselesi bile yukarıda açıkladığım şekilde gelismisken

Ayrica recm demisssiniz bu islami bir kavram bu kavrami net bilmeden yorum yapıyorsunuz.
Birincisi ne o ulke ne de bizim ulkemiz islam ulkesi bu nedenle kimse kalkip da bireysel olarak o insanlari zaten taslayamaz. İkincisi recm evli olup da baskasi ile iliskiye girene uygulanir bu insanlarin evli mi bekar mi olduklarini bile bilmiyor kimse degil mi ?
Konuyu boyle yerlere getirmemenizi tavsiye ediyorum
Kimse de kalkip asalim keselim demedi burada ayrica

Kötü bi şaka mı bu?

Ben halisünasyon mu görüyorum?

İlk sayfada " burada olsa taşlanırlardı ve bence iyi de olurdu" yazmıyor mu? Taşlanmayı ve şiddet egilimini nereden çıkarmışım sizce tam olarak? (Recm kelimesinin anlamına da son derece hakimim canınızı sıkmayın hiç ama sizinle islami usuller çerçevesinde ceza hukuku tartışacak degilim, ne yeri ne zamanı)

Hemen altındaki yorum öpüşenlere verdigimiz tepkide sonuna kadar haklıyız işte bakın bakın böyle normal hale geliyo size ne diyemezsiniz tabi ki bizi ilgilendirir diye insanların özel hayatına fütursuzca müdahale icermiyor mu? Hani o kadarına kimse tepki göstermemişti, kimsenin bi şey dediği yoktu?

Herkesin görebildigini, yazılı halde orada duranı inkar ediyorsunuz, ben size daha ne diyeyim.

Son olarak ısrarla gündeme taşıdıgınız cümlenin gerçekten "medeniyet her an her ortamda sevişmektir" anlamına geldigine inanıyor musunuz? Üyeyi tanımıyorum, niyet de okumak istemiyorum ama bu ironiden ve elestiriden baska bi sey degil sonundaki ünlem isaretine kadar hem de. İcinizdekini dısarı vurmanız icin vesile olmus göründügü kadarıyla o ayrı mevzu.

Birincisi ben o yorumu gormedim. İkinci olarak diyelim var bir yoruma bakip bunu genelliyorsaniz aa yes çiftleşmek medeniyettir diyenleri de istisna olarak almayin
Ve evet bana göre sokakta Öpüşmek ahlaksizlik ve bunun siniri olmazsa böyle sonuçlar getirir
Ama hicbir yerde mudahale etme hakkim olduğunu yazmadim

Kimseye bir zararlari yok. Tecavuz degil taciz degil bakmayiverin.
Iste gercek medeniyet bu!
Bu mesaji ironi olarak yazmistim bu kadari da olmaz abarti artik diyordum ama varmis,
Yahu medeniyet hayvanlasmakmis meger, ulu orta ciftlesmek nedir?
Ciddiye alip mesajimi begenenler olmus bir de hay Allah ne gunlere kaldik.

Bu mesaji ironi olarak yazmistim bu kadari da olmaz abarti artik diyordum ama varmis,
Yahu medeniyet hayvanlasmakmis meger, ulu orta ciftlesmek nedir?
Ciddiye alip mesajimi begenenler olmus bir de hay Allah ne gunlere kaldik.
Ya sağolun var olun yetiştiniz, yazsam mı özelden diye düşünüyodum ama içinize dogmus gibi geldiniz.

Üyeyi tanımıyorum, niyet okumak istemem ama açıkça belli ünlem işaretine kadar ironi ve eleştiri o yorum başka bi şey degil diyorum son bi saattir ama derdimi anlatamıyorum.

Sizin mesajı ciddiye alıp onun üzerinden "medeniyet şöyle" "medeniyet böyle" "bunu da normal bulanlar varmıs medeniyetiniz batsın bitsin" tarzı bi ton laf edilmiş. Gerekçe olarak da o yorumu eleştirdik deniyor kendi okudugumdan süphe eder hale gelmistim.

Birincisi ben o yorumu gormedim. İkinci olarak diyelim var bir yoruma bakip bunu genelliyorsaniz aa yes çiftleşmek medeniyettir diyenleri de istisna olarak almayin
Ve evet bana göre sokakta Öpüşmek ahlaksizlik ve bunun siniri olmazsa böyle sonuçlar getirir
Ama hicbir yerde mudahale etme hakkim olduğunu yazmadim
Gördügünüz gibi çiftleşmek medeniyettir diyen kimsecikler yok, son iki mesajımda da belirttigim gibi ironi söz konusu. (Ki istisna degil ironi yazıyor hepsinde bilmem dogru okudunuz mu)

Siddet iceren, asagılayıcı tek bi yorumu bile görmemissiniz niyeyse, gördügünüz tek yorum da sizin anladıgınız seyin tam zıttını söylüyor. Yani o da sizin kadar rahatsız iliskinin teşhir edilmesinden.

Ama üzüm mü yiyordunuz bağcıyla mı bi alıp veremediginiz vardı bunun cevabı sizde, o yüzden söyleyecek tek kelimem daha yok.

Bir degil birden fazla kisi böyle anladiysa demekki bu şekilde anlamaya da acik
Neden mi çünkü kk da bu tarz meselelere bu sekidle yaklasablar oldukca fazla
Ha bu ironi olabilir ama mesele insanlarin medeniyet kelimesini bu cumle uzerinden kullanmış olmalariydi yani durup dururken medeniyete sallamamis olmaları

Ya sağolun var olun yetiştiniz, yazsam mı özelden diye düşünüyodum ama içinize dogmus gibi geldiniz.

Üyeyi tanımıyorum, niyet okumak istemem ama açıkça belli ünlem işaretine kadar ironi ve eleştiri o yorum başka bi şey degil diyorum son bi saattir ama derdimi anlatamıyorum.

Sizin mesajı ciddiye alıp onun üzerinden "medeniyet şöyle" "medeniyet böyle" "bunu da normal bulanlar varmıs medeniyetiniz batsın bitsin" tarzı bi ton laf edilmiş. Gerekçe olarak da o yorumu eleştirdik deniyor kendi okudugumdan süphe eder hale gelmistim.
Ben de mecburen aciklama yaptim. Medeniyet uZerinden yorum yapildigi icin.
Bu konudaki gercek dusuncem ise ufak tefek opusenlerden degil de toplum icinde on sevisme yasayanlardan feci rahatsiz oluyorum.

Gördügünüz gibi çiftleşmek medeniyettir diyen kimsecikler yok, son iki mesajımda da belirttigim gibi ironi söz konusu. (Ki istisna degil ironi yazıyor hepsinde bilmem dogru okudunuz mu)

Siddet iceren, asagılayıcı tek bi yorumu bile görmemissiniz niyeyse, gördügünüz tek yorum da sizin anladıgınız seyin tam zıttını söylüyor. Yani o da sizin kadar rahatsız iliskinin teşhir edilmesinden.

Ama üzüm mü yiyordunuz bağcıyla mı bi alıp veremediginiz vardı bunun cevabı sizde, o yüzden söyleyecek tek kelimem daha yok.
Pardon ama kişinin beyani asil olan degil midir. Alt tarafi bir forum yalan mi söyleyecegim de bunu ima ediyorsunuz. Evet gormedim ve evet karsit gorusler dikkatimi çekiyor vw ben burada goruslerimi savunmak icin varim o yüzden benzer görüşler çok dikkatimi çekmedigi surece ilgimi çekmiyor kaldi ki madem amacim bagciyi dovmek o zaman sizin/ ya da diger karsit gorusu olanlarin da gormezden geldiginiz bir cok konu yasadim ben burda. Ama nedensee hep burada olanlar dikkat çekiyor her ikisi de aynı kapi. Burada özgürlüğü savunanlarin çarşaf a çuval paraşüt dediklerini ve kimsenin itiraz etmediğini de gorduk. Yani bu burada istemsiz plansız gelisen bir sonuç

Pardon ama kişinin beyani asil olan degil midir. Alt tarafi bir forum yalan mi söyleyecegim de bunu ima ediyorsunuz. Evet gormedim ve evet karsit gorusler dikkatimi çekiyor vw ben burada goruslerimi savunmak icin varim o yüzden benzer görüşler çok dikkatimi çekmedigi surece ilgimi çekmiyor kaldi ki madem amacim bagciyi dovmek o zaman sizin/ ya da diger karsit gorusu olanlarin da gormezden geldiginiz bir cok konu yasadim ben burda. Ama nedensee hep burada olanlar dikkat çekiyor her ikisi de aynı kapi. Burada özgürlüğü savunanlarin çarşaf a çuval paraşüt dediklerini ve kimsenin itiraz etmediğini de gorduk. Yani bu burada istemsiz plansız gelisen bir sonuç

Bir haftada mı gördünüz tüm bunları? Yoksa ikinci üyelik mi? Örnek verin çarşafa çuval diyeni hep birlikte verelim ağzının payını. Ya da zamanında vermişizdir muhtemelen. Çünkü özgürlük herkes için fikrini savunuyoruz genelde. Yani siz benim öpüşmeme karışmayın, mini eteğime karışmayın ben de sizin türbanınıza çarşafınıza karışmayayım anlaştık mı?

Günlerdir takip ediyorum şu konuyu yazmadım bişey ama sırf muhalefet olmak için yazıyorsunuz gibi bir izlenim oluştu bende. Ensarı savundunuz yahu üç beş sayfa önce mesajlar dolusu. Sırf muhalefet olmak için muhalefet yapmak inanın doğru bir yaklaşım değil. Böyle devam ederseniz bir süre sonra ciddiye alınmayacaksınız buradaki üyeler tarafından, baştan uyarayım. Ben kendi görüşlerimi savunmak için burdayım diyen bir üye için hoş olmasa gerek.

Son düzenleme:
Ben yeni bir üye degilim carsafima paraşüt diyen de digeri de cok sevilen uyelerdendi ve evet susuldu bunlar birkac ay onceki durumlar.

Bu zamana kadar kimsenin etegine vs hicbirsey demedim varsa örnek getirin
Öpüşme ve sevişmeyi de ahlaksizca bulduğumu yazdim ama mudahale etme hakkimin olmadığını da belirttim
Art niyetle birsey yapmadim amacim bu olsaydi gercekten görüp de sussaydim bir sayfa oncesinde böyle şeyler yazılmadi demezdim bunu yapmam icin saf olmam gerekir degil mi

Bariz seyler olmadıkça kendi görüşüme paralel görüşlere tepki vermem bu sitede çünkü kişisel olarak karsit görüş yeri gelince benim hakarete ugramama sustu

Back