Ahlaksız Çift Şehrin Ortasında Cinsel İlişkiye Girdi

Hangi madde söyleyebilir misiniz? Bakmak isterim.

MADDE 225.– Madde metninde, toplumun sahip bulunduğu ortak edep (ar ve haya) duygularının, edep törelerinin ihlâli, incitilmesi ve her ne suretle olursa olsun edep ve ahlâk temizliğine alenen saldırı niteliği taşıyan hareketler, tutum ve davranışlar ve takınılan durumlar suç olarak tanımlan¬mıştır.
Bu hükme göre, genel olarak edep ve iffete saldırı niteliği taşıyan dav¬ranışlar, suç oluşturmaktadır. Böylece, halkın ar ve haya duygularının, top¬lumun ortak edep ve ahlâk temizliğinin korunması amaçlanmıştır. Bu suretle toplum kültürünün önemli bir kısmını oluşturan edep, iffet, ar ve haya duy¬guları, edep töreleri korunmakta ve bu değerlere saldırı niteliği taşıyan hare¬ketler yasaklanmaktadır.
Hayasızca hareketlerin cezalandırıldığı bu suç tanımında, bu kavrama açıklık getirmek amacıyla, “alenen cinsel ilişkide bulunmak” ve “teşhircilik” ifadeleri kullanılmıştır. Madde metninde geçen cinsel ilişki, cinsel arzuların tatmini amacına yönelik her türlü davranışı ifade etmektedir. Teşhirciliğin konusu, kişinin cinsel organlarından ibaret değildir. Vücut bölgelerinin, madde metniyle korunması amaçlanan hukukî değeri ihlâl niteliğindeki teş¬hiri, bu suçun oluşumuna neden olacaktır.
Bu davranışların suç oluşturabilmesi için, alenen gerçekleşmesi gere¬kir. Aleniyet için aranan ölçüt, gerçekleştiği koşullar itibarıyla fiilin belirli olmayan ve birden fazla kişiler tarafından algılanabilir olmasıdır.

Bu konu tantanisin uzmanlık alanı daha iyi izah edebilir sanırım
Estağfurullah uzmanlık alanım falan değil öğrenciyim altı üstü.

Ama öpüşmenin suç olmadığından eminim. :)

Okul bitmiş olmasaydı konuyu hocama sorar net cevapla dönerdim ama malesef. Dediğim gibi yorum yasağı vardır ceza hukukunda ve bana göre teşhirciliğin altında öpüşmeyi değerlendirmek yorum yapmaktır. Internette yaptığım araştırma da bu yönde.

Teşhirciliğin konusu, kişinin cinsel organlarından ibaret değildir. Vücut bölgelerinin, madde metniyle korunması amaçlanan hukukî değeri ihlâl niteliğindeki teş¬hiri, bu suçun oluşumuna neden olacaktır.
Yorumlamaya başlarsak bu sene moda olan göğsün altında biten bluzlar da, çok kısa etekler de, derin dekolteler de teşhirden ceza alabilir sanıyorum.

Back