• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ah su babalar yokmu.. ?

ciimciime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
208
5
48
Almanya
selam kizlar, 4 aylik bir birlikteligim var, halam ve enistemin sayesinde tanistigim sevgilimle ciddi düsünüyoruz. kendisi suanda türkiyede ve iki haftaya yakin gelicek.. babam haric, herkes bir iliskimin oldugunu biliyor.. fakat yavas yavas babaminda ögrenmesi gerekiyor cünki aileler tanismak ve söz kesilmesini istiyor.. sevgilimle bende tabi.. :1: ama babam bu durumu nasil karsilar bilmiyorum.. babamin kisiligine gelirsek.. cok sinirli ve agrasif bir tiptir kendisi ve bana asiri düskün.. yani elinde olsa beni hic evlendirmeyecek bir tip. :53: aramizda bir cesur yürek var babama bunu söyliyecek oda enistem.. ama babamin nasil tepki vereceginden korkuyorum.. cünki ne zaman nasil tepki verecegini ne ben biliyorum ne babam.. bazen cok kizilcak seylere hic kizmayan, bazende hic kizilmayan seylere cok kizan bir babam var. :52: bu arada hazir sevgilim türkiyedeyken babama söylense daha iyi olur diye düsünüyorum cünki babam, ben ve sevgilim ayni yerde calisiyoruz :1: sizin babalariniz nasil tepki verdi?

evlenme zamanın geldiyse neden kötü bir tepki versin ki? yaşını bilemediğim için bence zamanı değil diyemiyorum.. :)

ozaman babanın tranıdığı birisi sevgilin şok yaşayabilr baban:D

Bence arayı fazla açmadan söyleyin ki tepki verirse de sakinleştirecek zaman olsun. Sonra oldu bittiye getirdiler, emrivaki yaptılar demesin :40:

Ne olursa olsun, ne derse desin sakın babana aksi davranma, sabırlı ol! Başta bunu söyliyeyim.
Benim babam şeker gibi bi adamdır. 4 yıldan fazla oldu sevgilimle tanışalı ve babam ilk günden beri bilir. Tanışamaya ailesinin gelmek istediğini söylediğimizde vereceği tepkiyi aklımın ucundan geçirmezdim.
Evde yer yerinden oynadı bu yaşıma kadar evde görmediğim kavgalar koptu 2 - 3 gün boyunca ölürümde vermem dedi, gelemez kimse dedi, benim verilecek kızım yok dedi vs vs .
1 aydan fazla konuşmadık. 2 kandil 1 babalar günü vardı o konuşmadığımız dönemde. hep alttan aldım ben. kandilerde elini öpmek istedim elinin tersiyle itti, babalar gününde hediye aldım istemem nerden aldıysan git götür geri ver dedi.
sabrettim hiç aksi davranmadım paylaşamadığından yaptığını düşündüm hep.
aramız yavaş yavaş düzeldi ailesi tanışmaya geldi babam kapıda karşıladı, isteme günü çok duygusal bi konuşma yaptı sevgilime oğlum dedi, söz günü sevgili dünürüyle sarıldılar vs. :)
henüz 2 haftalık sözlüyüm ama inan çok mutluyum aileler o kadar iyi anlaştı ki ben bu kadarını tahmin bile edemezdim. 2 gün önce bohça götürmeye gittik sevgilimin evine kalkmak istemedi bizimkiler muhabbetin koyuluğundan. :)
babana söylediğinde ne tepki verir bilemem ama ne olursa olsun sabırlı ol aksi davranma su akar yolunu bulur. kendini senin evleneceğin fikrine bir gün mutlaka alıştıracak o güne kadar beklemek düşüyor sana sadece :)
mutluluklar dilerim inşallah sorunsuz sıkıntısız atlatırsın bu dönemi

benim babamın ne zaman nerede ne tepki vereceği hiç belli olmaz. yakın zamanda bizde de bu konular açıldı. babam kendisinden beklemediğimiz kadar '' cool'' bir tavır sergiledi. şimdi de hiç konuşulmamış gibi hayatına devam ediyor :9:
yaşınız çok küçük değilse abartı bir tepki vereceğini sanmam. kafanızda kurup kendinizi sıkıntıya sokmayın boşuna :31:

Maalesef babama söylemek nasip olmadan, 8. ayımızda bizi elele yakaladı babam :1::1:
Çok kötü oldu, 2 ay konuşmadı, küstü. Sonra tanışmaya geldiler.
Çok aceleye geldi ve plansız oldu benimki :31: 8. ayda aileleri tanıştırıp 3 yıl sevgili kalmak çok zor. Aileler, evlenmeye niyetlenince tanıştırılmalı bence :10:
Hakkında hayırlısı olsun, aklına kötü şeyler getirme. İkinizin sevgisini görmesi önemli. Bizim evliliğimiz çok imkansız görünüyodu. Babam çok bekledi ayrılmamızı ama biz ayrılmadık, sevgimizi kanıtladık:38:
Bi de sizin aile büyükleri de var arayı yumuşatacak :12:
Mutluluklar dilerim, Allah tamamına erdirsin.

benim babamın ne zaman nerede ne tepki vereceği hiç belli olmaz. yakın zamanda bizde de bu konular açıldı. babam kendisinden beklemediğimiz kadar '' cool'' bir tavır sergiledi. şimdi de hiç konuşulmamış gibi hayatına devam ediyor :9:
yaşınız çok küçük değilse abartı bir tepki vereceğini sanmam. kafanızda kurup kendinizi sıkıntıya sokmayın boşuna :31:

umdugumdan iyi bir tavir geldi... hic kizmadi... bu arada konuyuda onun haberi olduktan sonra o bana degil ben actim ve cok anlayisla karsiladi cidden bukadarini beklemiyordum... korkum bosunaymis... :51:

selam kizlar, 4 aylik bir birlikteligim var, halam ve enistemin sayesinde tanistigim sevgilimle ciddi düsünüyoruz. kendisi suanda türkiyede ve iki haftaya yakin gelicek.. babam haric, herkes bir iliskimin oldugunu biliyor.. fakat yavas yavas babaminda ögrenmesi gerekiyor cünki aileler tanismak ve söz kesilmesini istiyor.. sevgilimle bende tabi.. :1: ama babam bu durumu nasil karsilar bilmiyorum.. babamin kisiligine gelirsek.. cok sinirli ve agrasif bir tiptir kendisi ve bana asiri düskün.. yani elinde olsa beni hic evlendirmeyecek bir tip. :53: aramizda bir cesur yürek var babama bunu söyliyecek oda enistem.. ama babamin nasil tepki vereceginden korkuyorum.. cünki ne zaman nasil tepki verecegini ne ben biliyorum ne babam.. bazen cok kizilcak seylere hic kizmayan, bazende hic kizilmayan seylere cok kizan bir babam var. :52: bu arada hazir sevgilim türkiyedeyken babama söylense daha iyi olur diye düsünüyorum cünki babam, ben ve sevgilim ayni yerde calisiyoruz :1: sizin babalariniz nasil tepki verdi?

Canım şuan seni en iyi anlayabilcek kişi benim :) 3 gün önce aynı sorunu yaşamış ve çok şükür olumlu sonuçlandırmış biriyim...
Biz karadenizliyiz.Babam aksi,asabi,fevri,dediğim dedik, söylediği herşey doğru vs vs.. bildiğin tüm zıtlıklar olan biri.
Aynı senin baban gibi bana çok düşkün.Her işiyle ben ilgilendiğim için ve başka nedenlerden de..
Bizdede bi baba bilmiyodu.Pazartesi akşamı söylemeye karar verdim.Gittim banyo yaptım abdest aldım, ayetel kürsi okudum.Bismillah dedim içimden ve iyi bi anını yakalayıp direk konuya girdim.
Önce ''tamam sen istiyosan olur, kimdir, necidir'' vs dedi.Gitti yattı.1 saat sonra kalkıp abime bu işin olmıycanı vs birsürü bahaneler uydurdu..
Ertesi gün kendi kendine söylendi.Yok öyle olur böyle olur..Tüm gün yataktan çıkmadım bişi yemedim.
Öğleden sonra babama bişi oldu.Annemle espiriler yapıp gülüşüyolar sanki bişey olmamış gibi.
Neyse.. konu açıldı.Ben yaşımın geldiğini kararlı oldugumu hemen evlenmeyeceğimi vs.. tatmin edici mantıklı konuştum.Ve bıkaç şart koşarak bu işi tatlıya bağladık.Bayramdan sonra söz kesilcek inşallah..

Sana tavsiyem benım yaptıgım gibi abdestini al.7 kere ayetel kürsi oku babanın arkasından üfle...Sonra mevzuyu aç (yada eniştene açtır).
Eğer hayırlı ise sorun çıkmayacaktır inşallah...

Back