Ah o Gelinlikler

Ben hiç gelinlik gitmedim ..nerdeyse boyum kadar oğlum var gözüm hala gelinlikler de...bilirim acısını..Birgün giyicem buna inanıyorum nasıl olur nerde olur bilmiyorum..

Allah hayırlı kısmet nasip etsin...hep bunu dile...dünyada 3,5milyar erkek var canım elbette vardır seninde dengin:)

Ben belki yaş olarak küçüğüm ama birini sevdim 4 yil konuştuk sonra benimle konuşurken ailesi uygun görmediği icin evlendi ben kimseyi sevemem artik diye düşünüyordum ayni gelinliğe olan bir hevesim vardi taa küçüklükten perdelerden gelinlik yapardım kendime sonra geçen sene bir gelinlik gordum mağazada ama nasil beğendim nisan ayında gordum ve mayısta ALLAH eşimi çıkardı karşıma o kadar üstüme düştü ki sürekli çalıştığım yerdeydi hergun cicek yollardı kendi alip kendi bıraktı 3 ayin sonunda biz nişanlandık 10nuncu aydada o gördüğüm gelinliği giydim :)

Ben de küçüklüğümden beri annemle hep gelinlik seçerdim, hatta kardeşimin sünnetinde duvaklı gelinlik bile giymiştim

Ama 29 yaş geç değil, hatta gerçekten bu işin geçi veya erkeni yok, nasip olduğuna inanıyorum ben. İnşallah ruh eşiniz karşınıza çıkar ve hayalinizdekinden daha güzel olur her şey

Bu isler kıss meeet yani otesi yok kafana cok takip kendini uzme zamani vardir ya da belki kaderinde evlilik hic yoktur bilemeyiz ben de umudunu kaybedengillerdenim ne yapalim Allah baska yerden tamamlar

Feminist bir erkek bulmaktaki çabanızı feministligi özümserken de kullansaydınız keşke.Gelinlik giyen kadınlar aşağılamayı hak etmiyor ne demek patlamış mısır falan,cok yazık

feminizm demek kadınları gözü kapalı savunmak demek değil :)
'şişman bir kadın patlamış mısır gibi hopluyor' demedim
'bacak kadar bir kadın patlamış mısır gibi hopluyor' demedim
'sıska ve çirkin bir kadın patlamış mısır gibi hopluyor' ' demedim.
Genel olarak o tür gelinlikleri giyen kadınlardan bahsettim ve aşağılamadım.
Hoşuma gitmeyen bir şeyin bende yarattığı etkiyi anlattım :)
Herhangi bir kadına hakaret edilecekse en son yapacak kişi ben olurdum herhalde.
Memnuniyetsizlik, beğenmeme ve kişisel olmayan tasvir aşağılamak değildir.
Keşke siz de bu ayrımları bilseydiniz :)

Çok abuk gelecek ama
El çizgilerinin bilimsel açıklamalarını anlatan bir kitap okuyorum. serçe parmağın alt kısmında belirgin bir belki iki belki dallanmış şekilde çizgiler var. Resmini çekip yükler yahut çizgileri tarif eder misiniz

Yok hiç öyle değil inanın. Ben gerçekten evlenmek isteyip evlenmeyen kimseyi görmedim.

İş arkadaşım 36 yaşında, birkaç ay önce düğünü oldu ve çok kısa zaman içinde söz düğün gerceklesti. Asıl bomba şu ki hemen hamile kaldı:) konuştuğumuzda evlilik hiç aklımda yoktu bir anda oldu ben de anlamadım diyor, demek ki içten içe o da umudunu yitirmiş ama hayat surprizlerle dolu Allah hayirli kısmet versin inşallah o da olur bir gün. Ha bu arada yaşınız da geç fln değil, günümüz şartlarında tam evlilik çağı geç kalmadinız yani:)

36 da evlendim, her şeyin zamanı var
Bir de galiba yaşla alakalı bazı istekler, mesela ben hiç gelinliğe heves duymadım, 20 yaşımda güzel gelirdi ama sonra kendi kendine silinip gitti aklımdan=)
Allah gönlüne göre bir evlilik ve evlat nasip etsin

Ben de hayatım boyunca 28 yaşıma kadar kafamı çevirip, hafifçe kaldırıp bir gelinlik vitrini incelemiş değildim. Ciddi bir sinir harbi geçirdim. Diretsem giymeyebilirdim ama annemi kırmak için yeterli bir sebep bulamadım ve o aptal şeyi giydim. Böyle çirkiiin böyle rahatsııız birşey yok.

Ha bak boyum kadar bacagı olan bir Rus kızı olsam. İncecik bel, geniş omuzlar, dolgun göğüsler, biçimli bir surat vs vs belki giymek isterdim zira kuğu gibi görünenleri var. Ama biz millet olarak bodur ve topluyuz. Harbi patlamış mısıra dönüyoruz

Prenses model gelinliklerden hoşlanmıyorum.
Kabarık model gelinlikler bana göre değil.

Memnuniyetsizlik ve begenmeme ifade ediş şekli budur.

Ne öyle avize gibi kocaman offf çok çirkin ya :)
Yürüyen patlamış mısır gibi hop hop oynuyorlar gülme krizine giriyorum ..

Ve evet bu aşağılamadır.

Sıska çirkin bir kadın, şişman bir kadın demiş olmaman durumu değiştirmiyor.
O tür gelinlikleri giyen kadınlar demişsin..
Burada devreye tercihler girmiş oluyor.
Yani hedef göstererek alanen aşağılıyorsun.
Burada bile 10 kadından 5 i bu modelleri tercih etmiş olabilir.
Saygısızlıgın anlamı yok.

Ha şunu da söylemeden geçemicem

Hala gelinlikler bana çok komik geliyor.
O yüzden elbise gibi kıyafet giyeceğim.

Bunu diyen bir üye olarak gelinlik derdim üzerine bir konun vardı senin..
Hatta döndüm acaba sen miydin diye teyit ettim.
Evet demek ki gelinlik senin içinde zamanında dert olabilmiş.
Ha şekli, nasıl olması gerektiği zaten kişisel bir tercih.
Ama dert mi dert, olmuş yani...

Bak ilk sayfada bir arkadaş hiç giymediğini söylemiş, saygıyı hak ediyor.
Ama buna kafa patlatan, üzerinde düşünen, istediğini bulmak için mücadele edip araştıran
bir kadın olarak
Şunu yazman, hangisi daha komik bilemedim.

ben de atmak istiyorum

şaka gibisin gerçekten :) bayılıyorsunuz linç etmeye.
evet komik geliyor,
evet o gelinlikleri çirkin buluyorum,
evet kimseye yakıştırmıyorum,
evet öyle konu açtım her taraf o tür gelinlikten geçilmiyor çünkü...
evet komik geliyor,
evet o gelinlikleri çirkin buluyorum,
evet kimseye yakıştırmıyorum....
bu kadar basit.
bunda hakaret yok, kişiye saygısızlık yok.
benim fikrim size saygısızlık geliyorsa bir zahmet okumayınız, cevap vermeyiniz, linç etmeye kalkışmayınız.
benim bir şeyi sevip sevmemem, komik bulmam kimseye saygısızlık değil.
gelinin suratına gidip 'patlamış mısıra benziyorsun' desem o zaman dedikleriniz doğru olurdu.
burada fikrimi açıkca belli ediyorum.
sizin yüzünüzden ban yemek istemiyorum.
çünkü açıkca beni kışkırtmaya çalışıyorsunuz.

benim bile hala gelinlik giyesim geliyor :) keşke hergün gelinlik giysem :) dua et sosyal olmaya çalış canım inşallah vardır nasibinde hayırlı biri :)

Bende atabiliryim merak ettim.Nerden resmini atabilirim sana.

Şu sinirini hiç yadırgamadım.
Linç, kışkırtma gibi ucuz söylemlere
Genellikle verecek cevap olmadığı zamanlar da yönelim oluyor.
Biri gelip beni de tutarsızlığımla yüzleştirseydi
Bende böyle bir tepki verebilirdim, yada vermezdim bilemiyorum..
Hiç başıma gelmedi çünkü.

Sevgiler ^^

Hayattan soğudum "yürüyen patlamış mısır "iyimiş

egonuzla ve öngargınızla size hayatınızda başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…