onlarla uğraşmak bile mutluluk verirdi:)onu bende yapıyordum bi zaman sonra kıyatleri çok giydirip çıkarmaktan kanarlarındaki o katlanan yerler yırtılır yıpranırdı :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
onlarla uğraşmak bile mutluluk verirdi:)onu bende yapıyordum bi zaman sonra kıyatleri çok giydirip çıkarmaktan kanarlarındaki o katlanan yerler yırtılır yıpranırdı :)
sobanın yanında döşeğimiz vardı kemiklere kadar ısıtırdı padişah yeri derdim oraya![]()
![]()
o günler çok zordu kışın banyo yapmakta evimiz gecekonduydu böcek çıkardı sevmezdim
ama sokakta özgürce oynadığım oyunları özledm sonra
yoğurt satan amcanın yoğurdunu severdim annemin yoğurdunu yemezdim annem bi kez yoğurtçudan aldım dedi ohh mis diye yedim sonunda ben yapmıştım kızım şaka yaptım sana afiyet olsun demişti![]()
![]()
komşuya giderdik onlarda hep oralet olurdu yada bilmiyom oraya her gitiğimde limonlu oralet içerdim o zamanın içeceği heralde
sobanın yanında döşeğimiz vardı kemiklere kadar ısıtırdı padişah yeri derdim oraya![]()
![]()
o günler çok zordu kışın banyo yapmakta evimiz gecekonduydu böcek çıkardı sevmezdim
ama sokakta özgürce oynadığım oyunları özledm sonra
yoğurt satan amcanın yoğurdunu severdim annemin yoğurdunu yemezdim annem bi kez yoğurtçudan aldım dedi ohh mis diye yedim sonunda ben yapmıştım kızım şaka yaptım sana afiyet olsun demişti![]()
![]()
komşuya giderdik onlarda hep oralet olurdu yada bilmiyom oraya her gitiğimde limonlu oralet içerdim o zamanın içeceği heralde
tipitip,bayram,özcan sakızlarını hatırlayan varmıııııııııııı???
ve tabii ki beni çikolatam didoyuuuuu:)))
Benim anımda peynirle ilgili daha okula gitmiyorum babam köyden peynir yaptırmış getirdi ben bunu yemem diye tutturdum illa bakkal amcanın peyniri isterim diye tutturmuştum bakkal hemen evimizin altındaydı annem tamam ben sana alır gelirim dedi yok illa ben gidip alıcam sen beni kandırırsın demiştim 5-6 yaş civarı idim annemde akşamdan yaptırdıgı peyniri bakkala vermiş sen bunu bizim kız gelince ona verirsin demiş tabi bakkal evimizin altında cadde geçme yok yoksa annem tek başına bir yere indirmezdi neyse gittim aldım peyniri eve getirdim peyniri yiyecem eskiden teneken çıkarıyorlardı beyaz peyniri yanlarında tırtık gibi şeyler oluyordu anneme diyorum hani bunun tırtıkı nerde yoksa beni kandırdınız mı demiştim tabi bana peyniri yedirdi ama anneme hala diyorum bu peynir bakkal amcanın peyniri degil diye annemde sonra söyledi böyle böyle yaptım diye-
aynı durum bende de mevcut
annem babam ıyı kötu mutlulardı,aaslında az mutlulardı ama....
biz kuçukken sobanın yandığı odada leğende banyo yapardık biliyomusun
ne günlerdi be
bide banyoda şofben yanınca ilk yıkanan olmak ıstemezdık banyo daha soğuk diye:)
tipitip,bayram,özcan sakızlarını hatırlayan varmıııııııııııı???
ve tabii ki beni çikolatam didoyuuuuu:)))
Bizim oturdugumuz şehirde doğalgaz yok yeni yeni döşenmeye ve evlere verilmeye başlandı henüz bizim yere verilmedi biz yıllardır soba kuruyoruz evimize çok güzel oluyor sobanın üstünde pişen yemekler demlenen çaylar,pişirdigimiz kestaneler sobanın fırınında pişen pastalar,börekler tüpte pişen yemegin tadını vermiyor annem sobasız yapamaz annem hala yazdan bütün konserveleri,turşuları yapar bazen annemde eski günlerini özlüyor eskiden kapı kitleme alışkanlıgımız yoktu diyor anahtar ya paspasın ya saksının içinde olurdu diyor şimdi yatarken bile kapımızı kitliyoruz çünkü oturdugumuz siteye bile ara ara hırsızlar dadanmış kitli olmayan çelik kapıyı çektirmiş oldugumuz röntgen filmleri bile açabiliyorlar annem bide eskiden izledigi dizileri özlüyor yalan rüzgari dallas gibi bütün aile toplanıp izlerdik diyor tabi bide eski bayramları özlüyor şimdiki bayramların hiç tadı yok diyor.
kardeşim benimmmmmmmm
yıllar sonra bir kardeşim olduğunu öğrendim kk sayesinde
flaş flaş flaşşşş:)
Bende eskiye çok özlem duyuyorum. Herşey bambaşkaydı. Şimdi herşeyi çabuk tüketiyoruz. Çocukluğumuzda sokağa çıkıp oynamak için can atardık. Bisiklete binerdik,lastik oynardık,top oynardık,saklambaç,seksek ne güzel günlerdi. Şimdiki dışarda oyun oynayan çocuk görmüyorum çocuklar çocuk gibi değil. Çok yazık bizler gibi çocukluk yaşayamıyorlar. Sonrada piskolojisi bozuk birer birey oluyor pc başında oturmakdan tembel yetişiyorlar. Eskiden sevdiğimiz bi şarkı çıkacak diye tv başında beklerdik şimdi bi şarkıyı internetten dinlemekden bıkıyoruz. Daha bir çok şey var bunun gibi.
cumartesi sabahları sabırsızlıkla beklediğim cumartesiden cumartesiyenin verdiği keyifi özledim..
ilkokulumdakii silgi kokusunu..
özgürce mahallede bisiklete binmeyi
top oynamayı
ip atlamayı
2 km uzağımızdaki çocuk parkına gitmek için arkadaşlarımla toplanmayı
bayram çoşkularını
iftar sofralarını
sahur sohbetlerini
eski güneşi
eski yağan yağmuru
eski yağan karı
......................................................