Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende gazeteden karton bebekleri kesip kıyafetlerini çeşit çeşit giydirip değiştirmeyi, kokulu kağıt ve peçete koleksiyonu yapmayı özledim:)
Anneannemi, dedemi (nur içinde yatsınlar)
mendile sarılı bayram harçlıklarını,
Sokakta oynamayı,
ağaçtan dut toplamayı,
gece açık hava sinemasına gitmeyi,
annemin bir yere giderken beni komşuya bırakmasını,
bayram alışverişlerini,
Annemin Babamın kanatları altında küçük bir kız olmayı özledim.
tüylerim diken diken oldu biliyomusun(
Buraya yazana kadar bende bilmiyordum içimdekini.
Sevgi dolu bir çocukluk geçirdim çok şükür.
Ama büyüklerimizi çok erken kaybettik.
8 yaşından sonra öpemedim ellerini.
Allah annelerimize, babalarımıza uzun ömür versin inşallah.
Çok özlüyorum eski günleri ben.
Sobayla ısınmayı,üzerinde çay demlemeyi,çamaşır kurutmayı
beyaz çamaşırları tüp üzerinde kazanlarda kaynatıp,bembeyaz yapmayı(şimdiki makineler bi işe yaramıyo)
taze fasulye yada domates yemek için yaz mevsimini beklemeyi
böreklerimizi mahalle fırınında pişirmek için sıraya girmeyi
komşulukları,misafirlikleri
apartmanda gündüz vakti,kapıları açık bırakıp bakkala gitmeyi belki de
vs.vs.vs
siz geçmişe dair nelere özlem duyuyorsunuz bayanlar????
yada neleri hatırlıyorsunuz???
Bence sizinki geçmişteki güzel günlere özlem ama geçmişteki ayrıntılara dair verdiğiniz örnekler çok uğraştırıcı ve yoksunluktan kaynaklanan eylemler. Teknoloji iyidir bence. Evimizin her odasının aynı sıcaklıkta olmasını, istediğimize daha kolay ulaşmamızı vs. Sağlar.
Benim özlenenler listemde dedeciğim, tüm aile toplanıp çıktığımız uzun araba yolculukları, sabahları cicibebe eşliğinde çizgifilm izlemek, bir de uzun zamandır görmediğim bir kaç çocukluk arkadaşım.
eskiden o kadar sık elektrik kesilirdi ki
babamla baş harf son harf ten,odadaki bi eşyayı bulmaca oynardık:)
hey gidi günler heyy:)))
Daha okula gitmediğim zamanlarda bir kış mevsimi idi, sobamız holde yanardı, ama odalar soğuk olurdu. Sabahları babam gidince annem beni yanına alır, ayaklarımı bacaklarının arasına alıp,ısıtırdı. O kış bana yattığımız yerde bildiğim tüm duaları ezberletmişti. Bana sütlü ekmek yapardı, sadece TRT vardı o zaman, ablamla televizyon izlerken, banyo da küçük kardeşimin bezlerini kaynatırdı, küçük tüpün üzerine koyduğu bir kazanı vardı ve hazır bezler yoktu o zaman.
Sobada ekmek kızartır,üzerine yağ sürüp, kekik dökerdi, hala çok severim ....
Eski günler demek, ailem demek. Yani annemle babamın boşanmadan öncesi, içim sızladı ....