Ah o eski günler:(

Bende gazeteden karton bebekleri kesip kıyafetlerini çeşit çeşit giydirip değiştirmeyi, kokulu kağıt ve peçete koleksiyonu yapmayı özledim:)

Anneannemi, dedemi (nur içinde yatsınlar)
mendile sarılı bayram harçlıklarını,
Sokakta oynamayı,
ağaçtan dut toplamayı,
gece açık hava sinemasına gitmeyi,
annemin bir yere giderken beni komşuya bırakmasını,
bayram alışverişlerini,
Annemin Babamın kanatları altında küçük bir kız olmayı özledim.

Bende gazeteden karton bebekleri kesip kıyafetlerini çeşit çeşit giydirip değiştirmeyi, kokulu kağıt ve peçete koleksiyonu yapmayı özledim:)

onu bende yapıyordum bi zaman sonra kıyatleri çok giydirip çıkarmaktan kanarlarındaki o katlanan yerler yırtılır yıpranırdı :)

Anneannemi, dedemi (nur içinde yatsınlar)
mendile sarılı bayram harçlıklarını,
Sokakta oynamayı,
ağaçtan dut toplamayı,
gece açık hava sinemasına gitmeyi,
annemin bir yere giderken beni komşuya bırakmasını,
bayram alışverişlerini,
Annemin Babamın kanatları altında küçük bir kız olmayı özledim.

tüylerim diken diken oldu biliyomusun:((

tüylerim diken diken oldu biliyomusun:((

Buraya yazana kadar bende bilmiyordum içimdekini.
Sevgi dolu bir çocukluk geçirdim çok şükür.
Ama büyüklerimizi çok erken kaybettik.
8 yaşından sonra öpemedim ellerini.
Allah annelerimize, babalarımıza uzun ömür versin inşallah.

Buraya yazana kadar bende bilmiyordum içimdekini.
Sevgi dolu bir çocukluk geçirdim çok şükür.
Ama büyüklerimizi çok erken kaybettik.
8 yaşından sonra öpemedim ellerini.
Allah annelerimize, babalarımıza uzun ömür versin inşallah.

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Çok özlüyorum eski günleri ben.
Sobayla ısınmayı,üzerinde çay demlemeyi,çamaşır kurutmayı
beyaz çamaşırları tüp üzerinde kazanlarda kaynatıp,bembeyaz yapmayı(şimdiki makineler bi işe yaramıyo)
taze fasulye yada domates yemek için yaz mevsimini beklemeyi
böreklerimizi mahalle fırınında pişirmek için sıraya girmeyi
komşulukları,misafirlikleri
apartmanda gündüz vakti,kapıları açık bırakıp bakkala gitmeyi belki de
vs.vs.vs
siz geçmişe dair nelere özlem duyuyorsunuz bayanlar????
yada neleri hatırlıyorsunuz???

Bence sizinki geçmişteki güzel günlere özlem ama geçmişteki ayrıntılara dair verdiğiniz örnekler çok uğraştırıcı ve yoksunluktan kaynaklanan eylemler. Teknoloji iyidir bence. Evimizin her odasının aynı sıcaklıkta olmasını, istediğimize daha kolay ulaşmamızı vs. Sağlar.

Benim özlenenler listemde dedeciğim, tüm aile toplanıp çıktığımız uzun araba yolculukları, sabahları cicibebe eşliğinde çizgifilm izlemek, bir de uzun zamandır görmediğim bir kaç çocukluk arkadaşım.

Teknolojiyi seviyorum evet, ama insanları yalnızlaştırdığını düşünüyorum.
Şimdi soba yakmak istermiyim? Hayır.
Ama aynı odada hepberaber oturup televizyonsuz bir muhabbet hoş olurdu.
Televizyonu kapat demeyin , o günkü yaşlarda, o günkü şartlarda.

Bu arada zillere basıp kaçardık.
Onuda özledim.
Ne heyecandı ya:)))

Yaşım ilerlemiş değil ama ben bile özlüyorum geçmişi.. Benimde anneannemin merdaneli çamaşır makinası vardı yardım etmeye çalışırdım yıkarken :)
Ama en çok halı yıkamaya yardım etmek isterdim :)
23 Nisanlarda annem saçlarımı çaputla sarardı..
Ayrıca hala eski dizileri izlemeye bayılırım. Çocukluğum geliyor aklıma.

Bizim oturdugumuz şehirde doğalgaz yok yeni yeni döşenmeye ve evlere verilmeye başlandı henüz bizim yere verilmedi biz yıllardır soba kuruyoruz evimize çok güzel oluyor sobanın üstünde pişen yemekler demlenen çaylar,pişirdigimiz kestaneler sobanın fırınında pişen pastalar,börekler tüpte pişen yemegin tadını vermiyor annem sobasız yapamaz annem hala yazdan bütün konserveleri,turşuları yapar bazen annemde eski günlerini özlüyor eskiden kapı kitleme alışkanlıgımız yoktu diyor anahtar ya paspasın ya saksının içinde olurdu diyor şimdi yatarken bile kapımızı kitliyoruz çünkü oturdugumuz siteye bile ara ara hırsızlar dadanmış kitli olmayan çelik kapıyı çektirmiş oldugumuz röntgen filmleri bile açabiliyorlar annem bide eskiden izledigi dizileri özlüyor yalan rüzgari dallas gibi bütün aile toplanıp izlerdik diyor tabi bide eski bayramları özlüyor şimdiki bayramların hiç tadı yok diyor.

çocuk olmak istiyorummmmmmmm
akşamlara kadar saklambaç,yedi kiremit,yakan top oynayalım sonra kaykaylarımıza binip alt üst edelim heryeri
muşmula ağacına çıkıp dalda yeme keyfini yaşayalım
okulumuzda yerli malı haftası yapalım
annemin dizinde uyuyayım yine...:ssz:

Bence sizinki geçmişteki güzel günlere özlem ama geçmişteki ayrıntılara dair verdiğiniz örnekler çok uğraştırıcı ve yoksunluktan kaynaklanan eylemler. Teknoloji iyidir bence. Evimizin her odasının aynı sıcaklıkta olmasını, istediğimize daha kolay ulaşmamızı vs. Sağlar.

Benim özlenenler listemde dedeciğim, tüm aile toplanıp çıktığımız uzun araba yolculukları, sabahları cicibebe eşliğinde çizgifilm izlemek, bir de uzun zamandır görmediğim bir kaç çocukluk arkadaşım.

o zamanın şartları öyleydi
orta halli bi ailenin çocuğuydum,anne ev hanımı baba ilkokul öğretmeni
evet zordu ama o zaman güzeldi herşey
şimdi herşey kolay da
her odamız sıcak ta ne oluyo
herkes akşam oldumu odasına çekiliyo
ben özlüyorum şahsen,çocukluk gençlik yıllarımı..

tek kanallı televizyonları görmeye, dallası izlemeye yaşım yetmesede.. benimde kendime ait yıllarım oldu..
benimde kartondan kesip giydirdiğim bebeklerim, seyrettiğim çizgifilmlerim, anneciğimin sıcacık yanan sobanın üstüne astığı çamaşırlarım oldu..
rozalinda, vahşi güzel, gurbetçiler gibi vazgeçilmez dizilerim oldu.. mavi bir önlüğüm dantelli yakalarım oldu..

yazmayı unutmuşum en çok ta halı yıkamayı özledim abimle küçükken annem halı yıkarken bizde gelelim ne olur diye yalvarırdık zaten asıl amaç halı yıkamak değil köpüklerle oynayıp üstümüzü ıslatmak:1::1:

Barış Manço şarkılarıyla deli gibi dans etmeyi.. Saat kaç olursa olsun sokağa özgürce çıkabilmeyi.. Yazın komşularla bahçede yapılan o sohbetleri.. Anneannemle geçirdiğim sayılı günleri.. Dedemin bana hayat dersleri vermesiini özledim.. Çok özledim..

Daha okula gitmediğim zamanlarda bir kış mevsimi idi, sobamız holde yanardı, ama odalar soğuk olurdu. Sabahları babam gidince annem beni yanına alır, ayaklarımı bacaklarının arasına alıp,ısıtırdı. O kış bana yattığımız yerde bildiğim tüm duaları ezberletmişti. Bana sütlü ekmek yapardı, sadece TRT vardı o zaman, ablamla televizyon izlerken, banyo da küçük kardeşimin bezlerini kaynatırdı, küçük tüpün üzerine koyduğu bir kazanı vardı ve hazır bezler yoktu o zaman.

Sobada ekmek kızartır,üzerine yağ sürüp, kekik dökerdi, hala çok severim ....

Eski günler demek, ailem demek. Yani annemle babamın boşanmadan öncesi, içim sızladı ....

Daha okula gitmediğim zamanlarda bir kış mevsimi idi, sobamız holde yanardı, ama odalar soğuk olurdu. Sabahları babam gidince annem beni yanına alır, ayaklarımı bacaklarının arasına alıp,ısıtırdı. O kış bana yattığımız yerde bildiğim tüm duaları ezberletmişti. Bana sütlü ekmek yapardı, sadece TRT vardı o zaman, ablamla televizyon izlerken, banyo da küçük kardeşimin bezlerini kaynatırdı, küçük tüpün üzerine koyduğu bir kazanı vardı ve hazır bezler yoktu o zaman.

Sobada ekmek kızartır,üzerine yağ sürüp, kekik dökerdi, hala çok severim ....

Eski günler demek, ailem demek. Yani annemle babamın boşanmadan öncesi, içim sızladı ....

aynı durum bende de mevcut
annem babam ıyı kötu mutlulardı,aaslında az mutlulardı ama....
biz kuçukken sobanın yandığı odada leğende banyo yapardık biliyomusun
ne günlerdi be
bide banyoda şofben yanınca ilk yıkanan olmak ıstemezdık banyo daha soğuk diye:)

sobanın yanında döşeğimiz vardı kemiklere kadar ısıtırdı padişah yeri derdim oraya :3: :3:
o günler çok zordu kışın banyo yapmakta evimiz gecekonduydu böcek çıkardı sevmezdim
ama sokakta özgürce oynadığım oyunları özledm sonra
yoğurt satan amcanın yoğurdunu severdim annemin yoğurdunu yemezdim annem bi kez yoğurtçudan aldım dedi ohh mis diye yedim sonunda ben yapmıştım kızım şaka yaptım sana afiyet olsun demişti :1: :1: :1:
komşuya giderdik onlarda hep oralet olurdu yada bilmiyom oraya her gitiğimde limonlu oralet içerdim o zamanın içeceği heralde

Back