Ah kayınvalide

Öncelikle teşekkür ederim. Sağlıkla gelsin oğlum inşallah. Annem cevap vermediği için suçlu oldu onun gözünde. Ben sildim anneni çocuğunu evlendirir giderim, hasta olur giderim ama onun dışında ne arar sorarım dedi bana. Kızının hep iyi yönlerini demek anlatacaktım bir kere şikayet ettim sessiz kaldı diye kızmış. Onlarda adetmiş haksız bile olsa gelin damat kv şikayet ederse kızarmış mantığa bak. Bende annem bunu hak etmiyor çok yanlış düşünüyorsun dedim. Ki annem hep küs oldugumuz dönemde giidn kızm arayın kızım küslük iyi değil deyip durdu. Samimi de olunmuyor uzakta durulmuyor öyle bir insan. İnşallah ikinci gelininden çeker diyorum benim insanlığım az geliyor ona. Çay yapmak zorunda değilsin dedin canım ama yapıyorum o daha fazlasını istiyormuş. Mesela su içtim demi bardağı sehpaya koymucakmısım gidip mutfaga koycakmışım. O boş bardak ona batıyormus. Böyle bi kadın[/QUOTE]

Bence fazlasıyla iyisiniz ve değerinizi bilmiyor.

Herkesin bütçesi farklı. Ben de olsam beşik ve dolap alırdım. Yeni ama hesaplı tercih ederdim :))

Herkesin bütçesi farklı. Ben de olsam beşik ve dolap alırdım. Yeni ama hesaplı tercih ederdim :))
Gerçekten bütçe ile alakalı değil benimki. Tabii ki sokağa atılacak paramız Yok ama , ucuz olsa da kullanmayacağı , ya da anlamayacağı hiç birşey almak istemiyorum . Belli bir yaşa gelince Zaten istekleri oluyor o zaman dilediği gibi yaparız diye düşünüyorum .
Sizinle aynı düşünüyoruz :)
Ama herkese saygılıyım . Kim ne istiyorsa yapmakta tabii ki Özgür . Ama çevremde gördüğüm kadarıyla bebek için o kadar gereksiz şey alınıyor ki yazık oluyor sonra

Adete bak adete. Onlar kendilerine herhalde afedersin de köle ariyorlar. Ne demek susup kalmak. Anneye sikayet etmek ne demek. Sen cocuk musun? Annen ne kadar olgun ve hanimefendi.

Ay ben suanda düşünüyorum da,benim annem de senin annen gibi,yapıcı,kuslugu sevmez. Aman kizim idare et kizim tarzinda bir insan.

Benum cocugumu bana gelip sikayet etse kayinvalidesi oyle bir ağzının payini veririm ki daha da benle muhattap olmaya korkar.

Bu sizi cok sessiz hanimefendi bulmus,meydani bos bulmus bu kadin. Ay sinir oldum.
Ne tatli ne cay ne demekmis bos bardak sehpada durmayacak. O denli rahatsiz oluyorsa hanimefendi kendisi kaldirsin makinaya koysun tipe bak.

Canim sen hamile halinle iyi idare ediyorsun saglam sinirlerin,peygamber sabrin varmis. Allah sana aklina mukayyet olma gucu,saglik sihhat,sabir versin. Saglikla sihhatle cocugunu kucagina alirsin insallah.

Yatak odasını da siz alin bence. 1 kurus para almayin ondan. Eger durumunuz uygunsa yani. Ki uygun anladigim kadarıyla. Bu kadin omur boyu konuscak bir tip belli. Ay sinire kaldim sabah sabah.

Bak sinirim gecmedi hala. Bu kadin cok terbiyesiz. Cidden terbiyesiz. Hayir oglu da tersliyormus bir de kendisini bazisi var boyle laf sokulmasindan terslenmesinden anlamaz. Oyle bir tip galiba
Saygısız ya tatli ya sinir oldum. Ne tantanasi bu tatli bayramda tatli mi yapmadin ona takıldım
Dogumdan sonra annen gelcekmi yanina. Gelsin evinin bas köşesine oturt anneni kaynana mosmor olsun bence ooohhhh

Lütfen vereceklerini vaadettikleri parayı artık kabul etmeyin. Onlar torunlarına hediye almayı hak etmeyen insanlar. Çok yazık. O zaman baştan katkı yapacağız, deselerdi. Biz alacağız demeselerdi. Koskocaman insanlar. Burnunuzdan getirip sonra da herkese odasını ben aldım diye anlatır. Bu zevki ne olur o na yaşattırmayın. 1 tl sini bile o oda için kabul etmeyin. Ha illa ki vereceğim derse alın ama bebeğinizin odası için harcamayın. lütfen odayı beşiği kendi paranızla alın

Canım boşver seni de üzdüm sabah sabah. Hakkını helal et. Bide şöyle düşün, onlara gidince yemek yedikten sonra eline sağlık demezsemyemeği begenmedim anlamına geliyormuş. Onlarsa adetmiş illa eline sağlık demeliymişim. Bunu da bana söyledi. Eşimde öyle bi adet falan yok. Kendi uydurmuş diyor. Yani es kaza unutsam söylemesem kurar bu kadın kafasında. Böyle biri işte. Ben hatta konustugımızda dedim anneme kızdım. Nasıl beni şikayet etti de sen sustun anne diye. Böyle sey olamaz dedim. Ben ne yaptım yani bu kadar dedim. Ağzının payını baya vermiştim. Ama ders çıkarmamış anladığım. Allaha havale ediyorum. Söz ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir le uslanmayanın hakkı kötektir derler. Bi insana laf bi kere söylenir. Çok zor barıştıgımı kinci oldugumu o yüzden bir daha küçük seyler den sorun yasamayalım diye söylemiştim. Ama kendi bilir şu saatten sonra. Eşim çok üzüldü akşam etrafımda dört döndü. Önemli olan onun yanımda olması oda dış kapıda kalır. Hak ettiğini bulur.

Herkese ben aldım dedirtmicem onu da düşündüm. Siz sadece dolabını aldınız. Şifonyeri yatagı perdesi raflarını biz aldık dicem. Hak etti artık. Kv şınartan aslında eşi biraz ters yapsa idi böyle olmazdı. Annemde diyor ki onda para biriktirme hırsı var size verince kenarı atacagı para azalıyor. Bu sefer tiplere giriyor. Eşi buna verir maaşı kira da alıyor. Biriktir dur. Bahçeleri vsr doğru düzgün pazara gitmezler. Kuruları peynirleri memleketten gelir. Para harcamamaya alışmış işte

Helal olsun canim benim . Ay bunlar arnavut mu??? Arnavutlarda cok degisik adetler var çünkü . Esin uydurmus dediyse ama demekki sacmaliyor o kadin. Annene keske kizmasaydin ama bende senin gibiyim duramam hem kendimi yerim sinirimden hemde çatarım anneme ya da kocama kim hata yapmissa. Napsin annen de cahille cahil olmak istememis bende senin gibiyim ayy bak bu saat oldu uyumadim unutamadıklarim ve kin lerimden :)
Cidden :)
Esin iyi insanmis ama bu sitede neler görüyoruz hakikatli ve dogrulari olan sana deger veren bir insan

Ben parasını iade ederdim, ömür boyu da odasını aldım diye böbürlenecek şimdi. Bana böyle 5-10 liranın hesabını yapacak, sonra torunumu özledim diyecek. Hizmetçi gibi ayağına çay isteyecek. Siz hamile değil misiniz, biraz naz kapris yapsanıza, onun size hizmet etmesi lazım şu an. Ay ben görüşmezdim bile iyi sabırlı geline denk gelmiş.

şimdi istemediğiniz halde 4000 lık beğenmişsiniz kv 1500 verıyor dıye ucuzuna bakıyorsunuz..kı zaten 4000 tl de çok fazla alacak bıle olsa.

sanki, işi inada bindirmiş kv..ne kadar konuşsanda kar etmez .dediğim dedik bıldğim bıldıklerden.

Anne sifatini tasiyan insanlarin hayati zorlastirmalarina o kadar cok uzuluyorumki. Gereksiz konulari dert edilmesine de sasiriyorum. Neymis bayramda tatli yapmamis, gezmelere gitmemis. Biraz anlayis, biraz saygi ya sadece. Allah kolaylik versin. Damat olmak ne kolay ya. Aileni gecindirecek kadar para kazan, birazda saygili ol tamam. Kimse seni yapamadigin yemekten, temizlikten ne bicim damat diye yargilamiyor. Ne guzeo dunya be.

Yalnış anlamışsınız sanırım. Kv alacak diye 4000 bakmadık ilk fiyat arastırması için gitmiştik ki begenin mağazadan biz alalım demişlerdi. Onlar fiyatı öğrendikten sonra 1500 verelim demediler. Zaten aşağı yukarı biliyorlardı. İlk konusuldugunda 3500 civarı denmişti tamam demişlerdi. Ama sonra düşündük aşırı pahalı bir seye gerek olmadıgı bu düşündük.

Çok doğru bir konuya parmak bastınız o yüzden genelde damatlar hep sevilir zaten. Ayrıca bahsettim mi bilmiyorum ama çalışan bi gelinim evi döndğrdüğğme şükür edecegı yerde gezme istiyor hizmet istiyor ayrıca demiş ki anneme arkadaşları ile gezecek fırsatı var bana gelince yok ya sabır diyorum

Evet konunun icinde okumustum calistiginizi. Toplum icinde uretkenligimizle de yaranamiyoruz. Illa istiyorlar onlarin kulu kopekleri olalim. Gecti artik kvnin pesinden ayrilmama donemleri. Siz kendi huzurunuza bakin bosverin. Evinizde huzurunuz yerinde mi onemli olan o. Bayramda tatli siparis edilir alinir, yardimci tutulur ev temizlenir. Hayat bu kadar zor degil aslinda, zorlastiran insanlar. Sen ondan birsey beklemiyorsan o da senden birsey beklemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…