Ah bu yaş farkı neden var:/

Yaş farkı değil de karşınızdaki kişinin yaşı biraz küçük. Üniversite okuyor mu ya da okudu mu, çalışıyor mu, askerliğini yaptı mı ?... Bu sorular uzar gider. Erkeklerin evliliğe hazır olması, düzen kurabilmesi için zaman gerekiyor. Tabi ki tüm bu süreçler onları olgunlaştıran etkenleri içeriyor. Tüm bunlar sorunsuz halloldu diyorsanız bir sorun göremedim ben.

Askerliğini yapmış, üniversitede okuyor daha bitmesine var. Düzen kurabilmesi için zamana ihtiyacı var elbet. Ben onun olgunluğundan ve hayata karşı duruşundan etkilendim en çok. Ben ona ve kendime ümit vermek istemiyorum ama o kadar uygun ki her şey...

Merhabalar,

Ben yakın zamanda olmayacak bir gönül işine büyük mücadele ederek son verdim. Şimdi ise hayatıma kimseyi almama kararı almışken birden biri çıkıverdi. Benden etkilenmiş ve ben de çok beğendim. Hatta kalbime dokundu diyebilirim. Tam aradığım kişi ancak hiç beklemediğim bir engel var aramızda:KK43:(( Ben 28 o 21. Ben daha küçük gösteriyorum, o ise daha çok daha olgun görünüyor ve yaşıtlarından çok ileride. Aklımın ucundan bile geçmezdi benden küçük olacağı. Geçek ve görünen şu ki ikimiz de birbirimize fena halde tutulduk. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Ya ne olacak. Ben akil yasta degil bastadir lafina pek inanmam ama 21 inde salak olan 31 inde de 41 inde de o kafayla gider. Hoslanmissin, senin icine sindiyse bosver elalemi. Ama gelecek dusunen bir insansan bunun universitesi, is bulmasi falan sorun olabilir. Ona da hazirlikli ol.

Son düzenleme:
Ben de 28im, 21 bana gore coluk cocuk.

Ama her insan farkli farkli. Sizin gonul sevdiyse toplumu neyi tinmayin, lakin dogru oldugundan eminseniz. Sizi tanimam, cocugu tanimam o yuzden dogru mu degil mi burdan soyleyemem.

Etraf isine gelince hiiiiiiiiiic takmayin. Toplumumuz o kadar ikiyuzlu ki midem bulaniyor. 30 yasindaki herif 18lik kiza sarkar cnm kader kismet derler. 50lik herif 25lik kizla evlenir, toplum ona ses etmez ama kadin 1 yas kucuk adamla evlense , ooo kart kadin adi derler. Siz cidden bu insanlarin ne dedigine bakip hayat yasamak istiyor musunuz? Sahsen ben istemiyorum.

O yuzden konunuz elalem ne der olmasin, bu is benim icin dogru mu olsun.

Yorumunuz benim kendi bakışımı görmem konusunda bana yardımcı oldu. Ben toplumu takmayan ama yok da saymayan biriyim ancak dengem ilk defa bozuldu. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Askerliğini yapmış, üniversitede okuyor daha bitmesine var. Düzen kurabilmesi için zamana ihtiyacı var elbet. Ben onun olgunluğundan ve hayata karşı duruşundan etkilendim en çok. Ben ona ve kendime ümit vermek istemiyorum ama o kadar uygun ki her şey...

Onun zamana ihtiyacı var, ama siz bekleyebilecek misiniz?

Evet, siz ona inanıyorsunuz, olgunluğuna güveniyorsunuz ama acaba bir kaç yıl sonra siz otuzlu yaşlara geldiğinizde sevgiliniz bunu sorun eder mi?

Bir önceki yorumumda söylediğim gibi, yaş farkınız çok değil ama benim aklıma gelen sevgiliniz çevresinin gazına gelip yaşınızı bahane eder mi?

Olumsuz konuşmak istemezdim ama bunları da aklınızda bulundurun bence.

olgunluk kişiden kişiye deişir. benim eşim 21 yaşındayken çevremde görüp tanıdığım en olgun erkekti. onun o tavırları beni cezbetmişti zaten. bence ikiniz de hoşlanıyorsanız muhakkak deneyin. illa yarın evlenecekmişsiniz gibi biüyük beklentiler içine girmeyin. bir süre birbirinizin tadını çıkarın, oluyorsa ne ala...olmuyorsa da acabalarınız kalmaz.

Evleneceğim kişinin hep benden büyük olmasını isterdim. Bir de (onun benim hakkımdaki düşüncelerini bana aktaran) yakın arkadaşı sen onun ablasısın sonuçta aranızda birşey olmaz gibi laflar etti. Dondum kaldım, hiç laf edemedim.
hemen evlenecek değilsiniz ya, tanıyın ve bence yaş sorunu çok kötü değil gayet olabilir, birileri ergen falan demiş ama kişiyi tanımadan böyle ithamlarda bulunmak doğru değil bence

Yorumunuz benim kendi bakışımı görmem konusunda bana yardımcı oldu. Ben toplumu takmayan ama yok da saymayan biriyim ancak dengem ilk defa bozuldu. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Valla epruzhan sacma sapan konusuyor insanlar. Islerine geldikleri gibi konusuyorlar.

Mesela teyzem odun kuzenimi evlendirmek icin kiz ariyor. Birini cok ovuyordu, kiz istemeyince kiza b.k atmaya basladi. Kiz icin soyledikleri once ve sonra:

Pek hanim hanimcik, terbiyeli kiz.
Erkeklerle cok gezmis. (kuzenim Istanbul'un yarisiyla yatti kalkti ama kendi oglu cok efendi tabi?!)

Yasi yasina uygun, gencler artik yasitlariyla evleniyor.
30 yasinda evde kalmis, kart kadin; ben oglumu genc kizla evlendircem.

Guzel kiz.
Burnu kocaman, cok zayif, kisa boylu, benim oglum boylu poslu.

Bakin, teyzem 2 kere evlenmis, elalem dedikodusundan cok cekmis bir kadin. O bile isine geldiginde elin kizina oglunu istemedi diye bu sekilde b.k atiyorsa, toplmun kadin dusmanligini siz dusunun. Toplum kadin dusmani ellerinden gelse, kadinlari evden cikartmazlar. Zaten cogunluk ya yobaz ya cahil. Siz gecin bu insanlari dinlemeyin. Onlara kalsa kadinlar 15 yaslarinda evlenip cariye olsunlar, olmak istemeyenler de cehenneme gitsin...neyse.

Simdi, 7 yas problem degil ama bence cocugun 21 yasinda olmasi problem. Siz hayatta 7 yil ondesiniz, cunku cocuk cok basinda.

Ben 21 yasinda birinden kariyerde de 7 yil ondeyim mesela. Sohbet ederken bu cocuk bana isle ilgili bir derdini anlatsa guler gecerim herhalde, cnku ben 7 yil once ordaydim. (Kariyer ornegi verdim cunku bu benim icin hayattaki en onemli sey.) Hicbir sey degilse ben bu yuzden uyum saglayamam mesela. Ama ben 37sem, adam da 30sa pekala olabilir. Bu durumda ben hayatta 7 yil onde degilim, asagi yukari ayni yerdeyiz.

Ama siz derseniz ki korkutuk asigim, hayatimin aski o, o zaman hic durmayin. Askin oldugu yerde zaten mantik gidiyor bir sekilde, kariyeri de , yasi da, isi gucu de, o hayatta nerde ben nerdeyimi takmiyorsun. Sizin icin de durum buysa, siz de istiyorsaniz gidin pesine. Sizin yazdiklarinizdan anladigim kadariyla sizin gonlunuz var, azicik destek gelse durmazsiniz. Veriyorum destegi , gidin pesine :)

Son düzenleme:
Bence kadinin tipi ve seksapelligi onemli. Simdi ben 21 yasindaki birinin yaninda ablasi gibi durdugum bariz belli olacak kadar 30lu yaslarda gosteriyorum, ki 27 yasindayim.
Lakin sen minyonsundur abarti bi fark gozukmuyordur.
Iki ogretmenim vardi, birbirlerine cok yakisirlardi kadin 2 yascik buyuktu. 15 yil sonra facebooktan ekledi beni.
Kadin yaninda annesi gibi duruyor.
Dogum falan cok yipratiyor kadinlari. Ama bazilari istisna ve yaslanmiyorlar(mesela annem.) babamla aralarinda 1 yas var ama herkes 10 15 yas kucuk sanar annemi babamdan.
Tip harici bir de genel uyum var, bu ise yasa bakmiyor pek.

Bence kadinin tipi ve seksapelligi onemli. Simdi ben 21 yasindaki birinin yaninda ablasi gibi durdugum bariz belli olacak kadar 30lu yaslarda gosteriyorum, ki 27 yasindayim.
Lakin sen minyonsundur abarti bi fark gozukmuyordur.
Iki ogretmenim vardi, birbirlerine cok yakisirlardi kadin 2 yascik buyuktu. 15 yil sonra facebooktan ekledi beni.
Kadin yaninda annesi gibi duruyor.
Dogum falan cok yipratiyor kadinlari. Ama bazilari istisna ve yaslanmiyorlar(mesela annem.) babamla aralarinda 1 yas var ama herkes 10 15 yas kucuk sanar annemi babamdan.
Tip harici bir de genel uyum var, bu ise yasa bakmiyor pek.

Ben yaşımı göstermiyorum. O ise kesinlikle yaşından büyük gösteriyor. Görüntüde sorun yok kafalar uyuyor. Kültürler uyuyor. Yaş dışında uyum çok yüksek, yoksa ne işim var ki... Ben kendi yaşıtlarıma bile bakmazdım olgun değiller diye:mad:

Bence uzaklas ya hani o 25 sen 32 olsan neysede daha 21 yasindaymis :KK43: Universite mezunu bile degildir ya da cicegi burnunda.Hayata yeni atiliyor.Erkegin olgun olmasi daha makbul olur bosver derim

21 kadın için de erkek için de ciddi ilişkiler düşünmek için erken bir yaş ama tanışma söz nişan evlilik derken yaş 24 25 olur. Öyle olursa aranızdaki olgunluk miktarı da hafifçe dengelenir. Bence etraf ne der diye hiç düşünmeyin etrafın her zaman diyecek kötü sözleri olur çünkü.

Ya yaş farkından ziyade hayata tutunmak önemli. Bir düzen oturtmak, hayatı rayına oturtmak.. Yani daha o hayatı için nerdeyse hiç adım atmamış birisidir aynı yaştayız. Ben evliyim ve bir çocuğum var, komşumun 21 yaşında bir oğlu var ve yeni askere gitti.
Ama o 28 siz 35 olsanız böyle düşünmezdim. Tabi bütün bu yorumlar kişileri tanımadan yapılıyor. Görsek tanısak farklı olabilir

X