Yorumunuz benim kendi bakışımı görmem konusunda bana yardımcı oldu. Ben toplumu takmayan ama yok da saymayan biriyim ancak dengem ilk defa bozuldu. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
Valla epruzhan sacma sapan konusuyor insanlar. Islerine geldikleri gibi konusuyorlar.
Mesela teyzem odun kuzenimi evlendirmek icin kiz ariyor. Birini cok ovuyordu, kiz istemeyince kiza b.k atmaya basladi. Kiz icin soyledikleri once ve sonra:
Pek hanim hanimcik, terbiyeli kiz.
Erkeklerle cok gezmis. (kuzenim Istanbul'un yarisiyla yatti kalkti ama kendi oglu cok efendi tabi?!)
Yasi yasina uygun, gencler artik yasitlariyla evleniyor.
30 yasinda evde kalmis, kart kadin; ben oglumu genc kizla evlendircem.
Guzel kiz.
Burnu kocaman, cok zayif, kisa boylu, benim oglum boylu poslu.
Bakin, teyzem 2 kere evlenmis, elalem dedikodusundan cok cekmis bir kadin. O bile isine geldiginde elin kizina oglunu istemedi diye bu sekilde b.k atiyorsa, toplmun kadin dusmanligini siz dusunun. Toplum kadin dusmani ellerinden gelse, kadinlari evden cikartmazlar. Zaten cogunluk ya yobaz ya cahil. Siz gecin bu insanlari dinlemeyin. Onlara kalsa kadinlar 15 yaslarinda evlenip cariye olsunlar, olmak istemeyenler de cehenneme gitsin...neyse.
Simdi, 7 yas problem degil ama bence cocugun 21 yasinda olmasi problem. Siz hayatta 7 yil ondesiniz, cunku cocuk cok basinda.
Ben 21 yasinda birinden kariyerde de 7 yil ondeyim mesela. Sohbet ederken bu cocuk bana isle ilgili bir derdini anlatsa guler gecerim herhalde, cnku ben 7 yil once ordaydim. (Kariyer ornegi verdim cunku bu benim icin hayattaki en onemli sey.) Hicbir sey degilse ben bu yuzden uyum saglayamam mesela. Ama ben 37sem, adam da 30sa pekala olabilir. Bu durumda ben hayatta 7 yil onde degilim, asagi yukari ayni yerdeyiz.
Ama siz derseniz ki korkutuk asigim, hayatimin aski o, o zaman hic durmayin. Askin oldugu yerde zaten mantik gidiyor bir sekilde, kariyeri de , yasi da, isi gucu de, o hayatta nerde ben nerdeyimi takmiyorsun. Sizin icin de durum buysa, siz de istiyorsaniz gidin pesine. Sizin yazdiklarinizdan anladigim kadariyla sizin gonlunuz var, azicik destek gelse durmazsiniz. Veriyorum destegi , gidin pesine :)