Ah bu Ben kendimi nerelede bulsam..

Parmaklarina saglik.. Okurken agladim.. Cok doldum, cok doluyum... Kimseyle konusamiyorum kavgalarimizi. Ailem'e yansitmak istemiyorum, kimse duysun eziklesin istemedigim icin sus sus sus kanser olana kadar sanirim böyle devam edecegim, icime atiyorum. Ben ailesinin yaninda tartistigim zaman o hakli cikiyor haksiz da olsa ailesi "ogluma bagirma, sende böylesin sende söylesin" diyerek ogullarini el üstü tutuyorlar. ALLAHIM sen büyüksün, iki kizi var, beddua degil ama bana yasattiklarni yasasinlar, yasamadan ölmesinler.. Bosanamiyorum, ayagim bedenim gitmiyor.. yapamiyorum. Ya bagimliliktir bunun adi yada acizlik bilmiyorum olmuyor. O kadar sey yasadim ben bir kere ciddi anlamda bosanmayi düsünemedim.. Suan okuyorum sinavlarimi gectim tezim kaldi 35 sayfalik onu verip ise baslayacagim ama neymis herseyimi o almis cep telefonumu hersyimi aldi elimden.. Cocuk istiyor benden, ya ben bu adama nasil cocuk verebilirim? Sagi solu belli degil, nerde ne zaman parlayacagi belli degil. Ettigi kelimeleri sözleri yutamiyorum.. Keske sizin gibi yapip "Oh be eskidendi eskide kaldi" diyebilsem, 3. senemizdeyiz ama en büyük kavgalarimiz hep ayni AILE. Bir akillanamadik, ne düzeldik nede battik zorla itekliyoruz evliligi..
Üzülme çok inşallah eşinin aklı başına gelit ne diyimki. Ama sakın çocuk yapma. 5 sene bekledim ben yapmak için. Yapıp daha zor bir hayata o çocuğu getirmek sıkıntı yaşaması çok kötü. Erkekler aile ne demek anlamıyor. Sen o ve çocuk aile. Onun ailesi bitmesi gerektiğini anladığında akıllanıyor. Ben görümcemin yüzüne söyledim seneler sonra özür diledi hakkını helal et dedi. Bende dedim evlenince benim yaşadıklarımı yaşa diye dua ettim gelirse başına benim dualarımdan gelir dedim cevaben. Allah sabır versin. Bellki eşinin tarafı çok kötü. O yüzden uzak durmaya çalış. Gitme onlara. Erkekler zaten anneye gitmeye pek merklı olmuyor mecburen gidiyor. Mesafe koy aileyle. Ben hep eşimin ailesine mesafeliydim yoksa baş edeemezdim. Bunlara yengem gibi cazgır gelin lazımmış. Şöyle evi birbirine katan. Salak olduğumuz için katlanıyoruz işte. Lütfen üzmeyin kendinizi dua edib. Sen kendini toplamadan sana güvenmeden çocuk yapmıcağım de açık açık. Bağımlılık belkide dediğiniz gibi. Bende 2 sene nelere katlandım. Ben birde kovulduğum halde boşanmıcam dedim ilk 2 hafta rüyamda ağlıyordum. Görümcem bile duymuş acıdı bana. Sabret Allah sabredenle beraberdir.yaptığı yanlışları ona güzelce anlat elbet anlıcak. Kavga anında anlatma ama.Allah yardımcınız olsun inşallah

Vay vay vay neydin ne oldun pasaya bak sarayda felan mi oturtuyor seni altinda jipler hizmetciler ,ailenleykende heralde dileniyordun.

Boşanınca mı ailenin yüz karası olunuyor? Esefle kınadım sizi.

Odun eski konularını hep hatırlıyorum o zaman boşanmadıysanız şimdi hiç boşanmazsınız

Ben suna ınanmıyorum yanı ben bır anneyım benım evladım ıyıyse ben mutluyum
ha evlıyken ha ayrıyken ne onemı var
Ama sız boyle huzursuzsanız aılenız ne kadar mutlu olabılır

Şu laf öldürür bir şeyleri. Öldürür yani. Nasıl suratta patlayan bir tokat içerde bir şeyleri öldürür. Bu da öldürür yani. Geri dönüşü nasıl olur bilemiyorum.

sen bnoşanacaksın diye neden annen ile babana birşey olsun ki... mutsuzsuzm mutlu olmak için de boşanmak istiyorum de. bıoşan.
sorarlar da detay vermek istemiyorum. onlarlada lutfen görüşmeyin vs. de. telef.onlar cıkmasın lar. acmasınlar.eşin tel. acarsa da ne diyecek bien kızınıza ve size cok laf ettim, kızınız da bu lafların altında kalamadı mı diyecek ?
böyle birşey olsa babana güç gelir sen merak etme...

Hersey unutuyordum ertesi gün yeni bir güne baslamis gibi basliyordum, sanki yasamadik sanki olmadi. Onun bana bir sarilmasi "unutalim söyleyenleri" demesi yetiyordu. Ama bu ailesinin yanindaki tokati saymazsak cok farkli bir olay.. Cok dokundu icim sizladi, babama kosup sarilmak bu adami da hayatimda defetmek istedim. Ama lanet olsun ki liseli gibi yazmasini ezik gibi ayrilmaz insallah diyislerim öldürüyor beni. Ben ne ara böyle oldum? Bu iliski de en umursamaz en vurdumduymaz bendim, ne degisti ? Ama dedigim gibi felegimi sasirdim, elimdeki kalemi kitabi almasi, bunlari da ver ben aldim demesi.. ezikliyi daha ne kadar yasarim acaba bu evlilikte ? Geri dönüsü bilmiyorum, sogudum.. soguyorum.. bu evliligi hic uzun vaadeli görmüyorum.. Cabalarim bosuna gibi.

Yok vallah ne sarayda yasiyoruz nede jeeplerle geziyoruz, babamin bana okudugum icin hediye ettigi arabaya muhtac'iz.

CuteMom CuteMom Bende böyle düsünüyorum, evlatlarim oldugunda mutsuzsan bosan gel kizim elalemin oglu seni üzsün diye dogurmadim derim veya ogluma ayni sekilde.. ama benim aile cok degisik düsünüyor. Halamlar amcamlar babamin teyzeleri bu evliligi kiskandiklari icin - altinlarimi onlarinkiyle kiyasladiklarinda anladim bunu - onlara boynumu büktürtme "falancanin kizi yapamadan geldi bak evliligini bile düzgün sürdürtemedi, böyle olacak belliydi.. Iste bizi dinlemediler vsvsvsvs.."
smeeygle smeeygle Yoksa bosanmak ailenin yüz karasi oldugundan degil, düsünceler böyle olacagindan diyorum.

Hersey unutuyordum ertesi gün yeni bir güne baslamis gibi basliyordum, sanki yasamadik sanki olmadi. Onun bana bir sarilmasi "unutalim söyleyenleri" demesi yetiyordu. Ama bu ailesinin yanindaki tokati saymazsak cok farkli bir olay.. Cok dokundu icim sizladi, babama kosup sarilmak bu adami da hayatimda defetmek istedim. Ama lanet olsun ki liseli gibi yazmasini ezik gibi ayrilmaz insallah diyislerim öldürüyor beni. Ben ne ara böyle oldum? Bu iliski de en umursamaz en vurdumduymaz bendim, ne degisti ? Ama dedigim gibi felegimi sasirdim, elimdeki kalemi kitabi almasi, bunlari da ver ben aldim demesi.. ezikliyi daha ne kadar yasarim acaba bu evlilikte ? Geri dönüsü bilmiyorum, sogudum.. soguyorum.. bu evliligi hic uzun vaadeli görmüyorum.. Cabalarim bosuna gibi.

Yok vallah ne sarayda yasiyoruz nede jeeplerle geziyoruz, babamin bana okudugum icin hediye ettigi arabaya muhtac'iz.

CuteMom CuteMom Bende böyle düsünüyorum, evlatlarim oldugunda mutsuzsan bosan gel kizim elalemin oglu seni üzsün diye dogurmadim derim veya ogluma ayni sekilde.. ama benim aile cok degisik düsünüyor. Halamlar amcamlar babamin teyzeleri bu evliligi kiskandiklari icin - altinlarimi onlarinkiyle kiyasladiklarinda anladim bunu - onlara boynumu büktürtme "falancanin kizi yapamadan geldi bak evliligini bile düzgün sürdürtemedi, böyle olacak belliydi.. Iste bizi dinlemediler vsvsvsvs.."
smeeygle smeeygle Yoksa bosanmak ailenin yüz karasi oldugundan degil, düsünceler böyle olacagindan diyorum.

Hiç bir şey senin mutsuz bir evliliği sürdürmen için geçerli sebep olamaz. Emin ol sevmediğim bir akrabamın mutsuzluğuna sevinecek bir insan olsam, boşanmasına değil elalem ne der diye o evliliğe devam etmesine sevinirim.
Emin ol konun bana dayak yedim diyen konu sahiplerinden daha çok koydu. O laf çok kötü bir laf çünkü.

Üzülme çok inşallah eşinin aklı başına gelit ne diyimki. Ama sakın çocuk yapma. 5 sene bekledim ben yapmak için. Yapıp daha zor bir hayata o çocuğu getirmek sıkıntı yaşaması çok kötü. Erkekler aile ne demek anlamıyor. Sen o ve çocuk aile. Onun ailesi bitmesi gerektiğini anladığında akıllanıyor. Ben görümcemin yüzüne söyledim seneler sonra özür diledi hakkını helal et dedi. Bende dedim evlenince benim yaşadıklarımı yaşa diye dua ettim gelirse başına benim dualarımdan gelir dedim cevaben. Allah sabır versin. Bellki eşinin tarafı çok kötü. O yüzden uzak durmaya çalış. Gitme onlara. Erkekler zaten anneye gitmeye pek merklı olmuyor mecburen gidiyor. Mesafe koy aileyle. Ben hep eşimin ailesine mesafeliydim yoksa baş edeemezdim. Bunlara yengem gibi cazgır gelin lazımmış. Şöyle evi birbirine katan. Salak olduğumuz için katlanıyoruz işte. Lütfen üzmeyin kendinizi dua edib. Sen kendini toplamadan sana güvenmeden çocuk yapmıcağım de açık açık. Bağımlılık belkide dediğiniz gibi. Bende 2 sene nelere katlandım. Ben birde kovulduğum halde boşanmıcam dedim ilk 2 hafta rüyamda ağlıyordum. Görümcem bile duymuş acıdı bana. Sabret Allah sabredenle beraberdir.yaptığı yanlışları ona güzelce anlat elbet anlıcak. Kavga anında anlatma ama.Allah yardımcınız olsun inşallah

vAllah benim görümcem daha cok nasil vurabilirim nasil hayatlarini zindan edebilirim diye ugrasiyor, onun yüzünden en güzel günlerim mahvoldu ALLAHIM aynisini yasatsin icimin sizlamasini caresizligimi kv kp yaninda o tokadi.. Herseyi. ALLAHA havale ediyorum. BOSANAMIYORUM ALLAH kahretsin ya bosanamiyorum olmuyor icimdeki his bir türlü hadi kalk tam zamani demiyor diyemiyor neden ya ?! Ne suan evde rahat oturabiliyorum nede gidebiliyorum. Ne denilenleri, yasanilanlari yutabiliyorum, nede gururumu pesime takip cekip gidebiliyorum. Ne kadar ezik bir karakterim. Ne cocugu, evliligimden sogudum. Cocuklara karsi cok sempatim vardi, ikiser ikiser iciyorum artik dogum kontrol haplarini düsün.. :KK43: Parmaklarina saglik canim benim
Hamilelerin duasi tez kabul olurmus, beni de dualarinda eksik etme lütfen :KK43:

Allahim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin bebisini

Hiç bir şey senin mutsuz bir evliliği sürdürmen için geçerli sebep olamaz. Emin ol sevmediğim bir akrabamın mutsuzluğuna sevinecek bir insan olsam, boşanmasına değil elalem ne der diye o evliliğe devam etmesine sevinirim.
Emin ol konun bana dayak yedim diyen konu sahiplerinden daha çok koydu. O laf çok kötü bir laf çünkü.

Gözlerim sis sis ben hayatimda iki saatlik uykuyla "uyku sayilirsa" okula gitmedim.. Neler yasadim, neler geldi gecti. Babama bu laflari diyen adami koruyordu BABAM her kavgamizda oglan hakli diyip duruyordu haksizda olsa. Nede olsa el oglu kendi öz kizima lafim gecer diye babam annem onu koruyorlardi kolluyorlardi.!!! ya suan bile agliyorum sinirden, cok sagol destegin icin.. cok tesekkür ederim. Simdide aksam eve geldiginde ne olur acaba diye düsünmekten basim catliyor. Ben suan saglikli karar veremiyorum "bosanmak veya bosanmamak" bu ikisinin arasindayim.. Bide o beim üzerime gelip uzatma uzatma aman bee uzatirsan uzat diyisleri simdiden görebiliyorum neler olacagini bu aksam..

Selam Arkadaslar,

cidden cok caresizim uzun zamandir yoktum aranizda, yardiminiza ihtiyacim var.
Bugun esimle cok büyük kavga ettik, sebep cok kücüktü önemsizdi ama büyüdü de büyüdü...

Kv'le konusuyordum birden bana paraniza sahip cikin fln diyordu, bende ogluna laf geciremiyorum dedim.. oda "SEN MI O MU YOKSA IKINIZMI suclusunuz acaba dedi" Bende vallah beni annem babam bilir paraya pek önem vermedigimi babamin bana para verip geri verdigim günleri bekar zamanlarimda diye geri cevap verdim, oda peki kizim kasa sende olsun sen harclik ver o zaman dedi daha iyi tutarsiniz parayi fln filan... Kapattim tlfnu.

Esim geldi eve bende dedim ki (kendi ailemde der paraniza sahip cikin diye) neden hep böyle diyorlar, birdaha derlerse dicem "biz giderlerimizi iyi hesapliyoruz" diye dedim oda buna alindi vay efendim kendi ailene diyebilirsin öyle benimkiler karisabilir fln. Sen zaten hep böyle büyük konusuyorsun, zamani geldiginde cocugumuz fln oldugundada cocuk hakkinda büyük konustun ama hepsini yüzüne vuracagim günü biliyorum ben. Butün büyük konusmalarin hepsi aklimda fln dedi... Bende biz kari kocayiz bu neyin hirsi bu neyin yarisi ya dedim gün gelir yüzüne vuracagim demeler fln?!

Uzadi gitti laf söz dalasina girildi, sonra bana "sen herseyi evlendikten sonra gördün, ailenleyken ne gördün ki sen ne alindi ki sana, neydin noldun be sayemde, ailen zügürt devletten geciniyorlar" dediginde benim ipler koptu.. Ailem cok sükür zügürt degil yazligimiz var oturduklari ev kendilerin üzerine, esimin ailesi varliklilar ama cimriler oturduklari ev bile kira !!! babam bana okudugum icin altima sifir araba cekti, esim arabalari hep his yaptigi icin benimkiyle gidip geliyor ise.! Bu ne yüzsüzlük dedim? hem babama laf at hemde babamin aldigi arabayi kullan..

Cok kirildigim laflar oldu, önce esim cekip gidiyordu kirilmama RAGMEN gitme dedim.. gidicem gidicem dedigindede peki "Hakkimi helal ediyorum, sende et 11 senemiz gecti birlikte" dedim etmedi, bende cikip arabama binip gidiyordum yolda evin önünde arabanin önüne kesti atladi bindi arabaya... eve dönelim dedi baya bagris cagris. Sonuc o lanet olasi EVE geri döndüm.. ALLAH beni bildigi gibi yapsin.. Babama anneme o kadar konustu etti (ki ailem kendisinin bu yüzünü bilmez cok severler cok saygilidir fln derler).. Yataga gelip özür diledi 2 kez, ben konusmak istemedigimi belirttim. Icerde uyuyor kendisi bende yatak odasinda..

Uzen yazdim kusura bakmayin, hakaretlerin hepsini yazmadim ama tahmin edebiliyorsunuzdur devamini..

Anne tansiyon hastasi babam rahatsiz (kalp) ve ben ailemi üzmekten korktugumu bildigi icin hep ailemle sinar esim beni, hadi ailene gidelim anlatalim hadi babami ariyorum gelsin alsin seni gibi.. bende buna dayanamam. Annem bu evliligim yüzünden kulagindan rahatsizlandi, kurlara gidiyor.. Babam ayri..

Ne yapiyim ben ?
Ya kendimden gecmeliyim yada ailemi üzmeliyim..
Aileme birsey olursa yasayamam.

...............

önceki konularınıza da baktım da
cidden ne bekliyorsunuz hala
evlilik değil savaş sizinki bildiğin
ailenizle siz konuşun
boşanmak niye bu kadar büyütülüyor anlamadım
keyfinizden boşanmıyosunuz mutsuzsunuz acı cekiyosunuz benc aileniz size hak verir
eşinizin sizi tehdit etmesine izin vermeyin artık
kaderde bişi varsa her şekilde olur ailenize bişi olursa sizle alakası olmucak emin olun

Eş mi düşman mı belli değil.

Aynisini bende kendisine söyledim, bir düsman anca bu kadar tutanak tutup zamani geldiginde yüzüne vurur tek tek. Anca bir düsman "gün gelsin yedirecem sana o büyük laflarini" diyebilir.. ANCA DÜSMANIM ya KOCAMSIN SEN?!

önceki konularınıza da baktım da
cidden ne bekliyorsunuz hala
evlilik değil savaş sizinki bildiğin
ailenizle siz konuşun
boşanmak niye bu kadar büyütülüyor anlamadım
keyfinizden boşanmıyosunuz mutsuzsunuz acı cekiyosunuz benc aileniz size hak verir
eşinizin sizi tehdit etmesine izin vermeyin artık
kaderde bişi varsa her şekilde olur ailenize bişi olursa sizle alakası olmucak emin olun

Gercekten suan durmamin tek sebebi AILEM...

Yorum yazan bir arkadaşa "tokatın acısını unutamadım,neden gaddarca yüzüme vuruyorsun" demişsin de canım benim o tokat çok acıtsaydı çoktan boşardın bana göre.Ayrıca bu yüzüne vurma değil ki sadece bir hatırlatma seni kendine getirsin diye yorumu başka yere çekmişsin.

başkaları için hiçbirşey yapılmaz. onun kızı senin yaşadıklarını yaşasa 5 dk tutmazlar. herkes kendininkide baksın.
hem sacmas apan seylşer desinler evet yenildim. beceremedim. yanlışmış tercihim de. ne var bunda ya..

Asla başkaları için yaşama. Düşündüm de benim boşanmama da sevinen olmuştur, tıpkı üzülüp yanımda olup bana destek olanlar gibi. Ama hiiiç aklıma bile gelmedi, daha doğrusu başkalarının negatiflikleri benim için çok önemsiz bu sadece boşanmada değil hayatımın genelinde böyle.

Gururun çok kırılıyor canım benim, ta buradan hissediyorum. Bazı şeyler benim evliliğimde yaşadıklarıma benziyor üstelik. Neden kestirip atmıyorsun, iyi bir tokat olur kocana ve de yeniden nefes almaya başlarsın emin ol bu halinden daha kötü olmazsın.

Başka biri olsaydı , olur, sinir anı, alttan al, şöyle davran, böyle konuş diyebilirdim ama senin eşin bu. Bazen insanlar düzeliyor durduk yere, bir anda anlıyorlar, empati kurabiliyorlar. Bu zamanı bekleyeceksin başka çaren yok şu şartlar altında.

Parmaklarina saglik.. Okurken agladim.. Cok doldum, cok doluyum... Kimseyle konusamiyorum kavgalarimizi. Ailem'e yansitmak istemiyorum, kimse duysun eziklesin istemedigim icin sus sus sus kanser olana kadar sanirim böyle devam edecegim, icime atiyorum. Ben ailesinin yaninda tartistigim zaman o hakli cikiyor haksiz da olsa ailesi "ogluma bagirma, sende böylesin sende söylesin" diyerek ogullarini el üstü tutuyorlar. ALLAHIM sen büyüksün, iki kizi var, beddua degil ama bana yasattiklarni yasasinlar, yasamadan ölmesinler.. Bosanamiyorum, ayagim bedenim gitmiyor.. yapamiyorum. Ya bagimliliktir bunun adi yada acizlik bilmiyorum olmuyor. O kadar sey yasadim ben bir kere ciddi anlamda bosanmayi düsünemedim.. Suan okuyorum sinavlarimi gectim tezim kaldi 35 sayfalik onu verip ise baslayacagim ama neymis herseyimi o almis cep telefonumu hersyimi aldi elimden.. Cocuk istiyor benden, ya ben bu adama nasil cocuk verebilirim? Sagi solu belli degil, nerde ne zaman parlayacagi belli degil. Ettigi kelimeleri sözleri yutamiyorum.. Keske sizin gibi yapip "Oh be eskidendi eskide kaldi" diyebilsem, 3. senemizdeyiz ama en büyük kavgalarimiz hep ayni AILE. Bir akillanamadik, ne düzeldik nede battik zorla itekliyoruz evliligi..
Sen düzelmedikçe çocuk filan yapmam senin gibi adama diye yüzüne söyleyin belki anlar bi şeyleri.

Aylar sonra merak ettim, görümceniz yaşattığını yaşıyor mu? Gerçekten bu hayatta “etme bulma” diye birşey varmı? Gerçekten kötüler ettiklerini bulurlarmı?

Asla başkaları için yaşama. Düşündüm de benim boşanmama da sevinen olmuştur, tıpkı üzülüp yanımda olup bana destek olanlar gibi. Ama hiiiç aklıma bile gelmedi, daha doğrusu başkalarının negatiflikleri benim için çok önemsiz bu sadece boşanmada değil hayatımın genelinde böyle.

Gururun çok kırılıyor canım benim, ta buradan hissediyorum. Bazı şeyler benim evliliğimde yaşadıklarıma benziyor üstelik. Neden kestirip atmıyorsun, iyi bir tokat olur kocana ve de yeniden nefes almaya başlarsın emin ol bu halinden daha kötü olmazsın.

Bazı yaşadıkların evliliğimde yaşadıklarıma benziyor demişsin. Biraz açabilirmisin, sen nasıl başettin bu sorunlarla? Boşandın mı? Boşndıysan ne zorluklar yaşadın bu süreçte? Yorumunu bekliyorum :KK43:

Bence boşanmaya niyetliysen, ailene boşanınca daha mutlu olacağına inandır... hiçbir anne ve baba kızlarının mutsuzluğunu istemez... bende bu aralar boşanma niyetindeyim yakında anne babama bahsetmeyi düşünüyorum... gerçi azda olsa haberleri var.. kızım biz arkandayız diyorlardı... ve bu beni dahada çok güçlendiriyor.. ailenize tüm gerçekleriyle herşeyi anlattığınızda bir zaman sonra çok üzülselerde anlayışla karşılayacaklardır.. önemli olan sizin duruşunuz, zor olsada başınız dik bir şekilde kararlı olup, mutlu olacağınıza ailenizi ikna edin.. senelerimiz bir hiç uğruna geçiyor.. daha fazla zaman kaybetmeye değmez...

X