Ah annem ah uzun mevzu

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Merhaba,dert değil dertlesmek için buradayım, çook uzun bir konu ,
Konu annem canım annem..Ben anemi çok seviyorum gerçekten çok seviyorum ama bir okadar da ona kızgın öfkeliyim nedeni tam olarak şudur diyemiyorum.birikim... eşimle konuşmuyorum çünkü eşimin anneme tavır almasından korkuyorum.ama çok bunaldım. .dertlesmeye ihtiyacım var..
Önce annemi anlatayım annemin şu hayatta Allahtan ve babamdan başka kimsesi yok bir de ben..dedem ve anneannem o çok ufakken ölmusler,,annemde dahil 4 kardeşler bir dayım vefat etti diğer 2 kardeşlerle çok kopuklar.dayım zaten küs teyzemle aynı şehirdeyiz ama kim kime dumduma...Bunun bir sebebi evebeyn yokluğu diğer sebebi annemin soğukluğu malesef annem soğuk bir insan aramaz sormaz misafir sevmez kendisi gitmez vs..

Bizim ilişkimize gelirsek ben, herkesin ortak fikri annemin tersine çok sıcak kanlı kin tutmayan neşeli bir insanım. .Ama tabiki mükemmel değilim. .çocukluğumda annemin Otaritesi ve malesef
Dayakları ile büyüdüm. . Öyle ki babamın yolunu cevirirlermis karın üvey anne mi kızı dövuyor vs diye..Örneğin bakkala git sigara al diye para verirdi 6 yaslarimda para üstünü düşürdüğümde elinde oklava ile sokak sokak aratmisligi vardir..Ergenlik doneminde cami güzel silmedim diye süpürge borusuyla dövmüslugu de. .bir bakışıyla anlardim ne demek istediğini. .lise de bende sigaraya başladım öğrendi babama söyledi babam umdugu tepkiyi vermedi baban gitsin görüşürüz dedi..babam gitti (memurdu babam.emekli simdi) ben cama çıkıp atarım kendimi yeter diye bağırana kadar dövüp derdin ne yoksa bi haltlar mi yedin doktora goturcem seni dedi(bekaret testine) götür dedim ..Babam müsade etmedi anneme çok kızdı. .ve öyle birşey de yoktu ergenlik çağı lise ortamı aile içi sıkıntılar işte başlama sebebim..
Sonra ben bir cahillik yaptım seviyorum seviliyorum sandım birazda evden çok Üzgünüm ama annemden kaçmak için evlendim akrabaydi..olmadı 2 ay sürdü aldatildigimi öğrendim ayrıldım geri baba evine..Annem o vakit bana dedi ki , ne yalan soyliyim evlendiğin zaman çarşafını görene kadar kesin bişey yaptınız sandım. ( bukadar kibar değildi o kelime) yıkıldım annem böyle düşünüyorsa 2 ay sonra gelinlikle çıktığı eve geri dönene millet ne demez! Babam dağ gibi durdu dost oldu baba değil ..ve aradan çoook uzun yıllar geçti çalıştım evden ise işten eve.. ne arkadaş ne çevre ne onsuz gezme hiçbiri olmadı lafın olur diye..ama yine ben kötüydüm ne kötü evlattim lanet olsun sana taş olsaydın vs sebeb yemek kavgası ona bağırmam vs..
Sonra annem değişti daha içe kapanık oldu sigarasindan asla vazgeçmedi çalışıyordum baban zorluk çekiyor derdi maaşımı babama verirdim 100 tl alırdım sadice her akşam sigara al diye arar laf edince hakaret isitirdim 2 kuruş kazandın insan mı oldun ..vs sonra annem çok Üzgünüm ama pis birine dönüştü ev temizleme hijyen kişisel temizlik 0 a indi Dr gitmedi sen git dedi yalvardim yine şiddet. . Eve misafir gelecek diye aklım çıkıyordu çünkü bir yeri siliyorum temizliyor um düzen yokki yine pis oluyor..Annem o süreçte pc de oyun oynuyor sonra gelip bana is mi yaptın şimdi bu mu temizlik diye kızıyordu. .bende yapıyordum bıktım çünkü. .sonra eşimle tanıştık ben sigarayı bıraktım. .nisanliyken annemden ötürü ayrılma noktasına geldik zaman zaman Otarite olmak istedi ..ben onu üzmemek ama ben üzüldüm hep.. ve biz şükür evlendik annemin aklına gitsem 1000 kere ayrilmistik neden o öyle değil neden bu böyle değil. ..kaynanamlar başka memlekettelerdi nisanliyken ben resmen yalvarmasam,görüşmeyecekti ve babam olmasa. .ne arar ne gider ne gelir ne arandiginda o teli açar bir sorunları da yok neymiş sevmiyormus telle konuşup gelip gitmeyi..Bu durumu nekadar idare edebilirsiniz ki ben hep mahçup. .Evimi yerleştiriyoruz 1000 kere önceki evlilikten kalma dantel falan istemediğimı söyledim halde bana hiç göstermeden getirmiş evde kaynanamın yanında açıp sericem demesin mi kaynanam da ay güzel olur dedi bilmiyor ki kadın eskiden kalma. .bende o an taştıM serdigin an alır yakarım diye bağırdım .kaynanam saygisizlikla suçladı haliyle kustu bana..anlatamadim..şimdi taşınıyorlar yardıma gitmiyor gidemiyorum eşim çok titiz ev suan feci ..ve sigara kokuyor..Eşim bişey demese de rahatsızlığını görmemek kör olmak demek..babam umursamiyor artık.ama ben çok kızıyorum.dün ordaydım konusu açıldı. .evimde sigara ıcırmiyorum balkon yok dışarda içiyorlar işte torun olunca ben birakicam dedi babam bende eşim için sigara içen öpemez diyo zaten dedim..Annem çokta fifa öpmem de gelmem de evlendi bi..oldu sanıyor kendini dedi benim için. ..kaynanam annemin yeni telini istedi hayırlı olsun diycekmis yok neden verdin Sağol deseydin yerime sordun mu..vs hiç dertlesemiyorum kin tutuyor olur olmadık anda sak diye yüze vuruyor cik bunaldım çok eşim de annemden korktuğumu düşünüyor demiyorsun ama bu belli diyor..yakınız ama hiç gidesim yok malesef babama olan ozlemimden gidiyorum nette görüyorum annemi yazisiyoruz sonunda kesin hakaret edip offline oluyoroh be yazdım rahatladim soracak birseyi yok destan gibi biliyorum ama rahatlamam lazımdı okuyan olursa sağolsun ..bir yandan da vijdan azabı çekiyorum Kalpsiz merhametsiz evlat olmaktan korkuyorum geceleri eşime sarılıp

Son düzenleme:
babanızla dışarda görüşün. kalpsiz merhametsiz evlat olmamak için kendi ruh sağlığınızdan olmayın sonra. maalesef doğurmakla anne olunmuyor

annenin çocukluğuna inmek lazım, malesef ki hasta. sen de kendi ruh sağlığını koruyabilmek için, ilişkini minumum seviyede tut derim. babanı sık görmek istiyorsan, dışarıda buluş. doktora gitmeye ikna olsa, bu güne kadar giderdi. daha da ikna etmeye uğraşma. allah sabır versin.

insan annesiylede dertleşemiyecekse dost olamayacaksa kimle olurki? sanırım küçüklüğünde göremediği sevgisizliği sizden çıkarıyor.Nedense kızamadım annenize başında anne baba olmadan büyümüş psikolojik tavrı kendi travmalarını sizede yaşatıyor

acaba annenızın psıkolojık sorunu olabilir mi ? Hakaret olarak algılamayın lutfen.. Ciddi anlamda soruyorum..

Bide eklemek istiyorum Annenızın bu durumunu bir psikolog ile görüşün..Şiddet baskısını, çevresindeki herkesten kendini uzaklaştırdığını, temizliği bıraktığını vesairesi bize anlattığınızdan daha da fazlası vardır...Çocukluk döneminde yaşamış olduğu ölümler travma olarak dönmüş olabilir.Belkide başka bir sıkıntısı vardır.İnsan öz çocuğuna böyle davranmaz ki .. Hele de anne..Ondan yani..

Iste aynen bence de çok üzülüyorum seviyorum onu ama kizginim da öyle ki geceleri sayikliyormusum hep anneme kızıyormusum, eşim öyle diyor

Bence de var ama o kabul etmiyor olucegim günü bekliyorum diyor daha 47 yasinda

az öncede yazdım Siz gidin durumunu anlatın ..Mutlaka gidin Daha sonra gerekirse babanızla birlikte ikna edersiniz.. Doktor zaten sizi yönlendirecektir.

Fazlası olmaz mı, .. kayinvalidemle bir sorunum yoktu ,kina olacağı dönem kadının babasını yoğunbakimda aldılar gidemedi durgundu e kendine 57 yaşında k.Valide. .annemin yorumu dulsun ya istemiyo seni..
K.Validemler borç bitene kadar çocuk düşünmeyin bence biz çok çektik o durumdan dedi
Annemin yorumu..oğlu senden sıkılana kadar dur aman çocuk yapma diyo işte. . Eee haklı hiç evlenmemis mühendis dağ gibi yakışıklı seni napsin ki bence de haklı kadın. .. daha neler neler ...

anneniz eğer hastaysa ki öyle görünüyor söylediklerine ve yaptıklarına takılmayın bence...
başka dra diye psikologa götürseniz ya da siz gidip anlatsanız durumu ona göre en azından bi ilaç felan verir olmaz ama yine de bi çare bulmak lazım daha gençmiş anneniz yazık hayatına....

Anlatıklarınıza göre annenizin bir rahatsızlığı var.Normal bir insan yada anne gibi değil bir sebebi olmalı böyle davranmasının.Şimdi o kendisini normal gibi gördüğü içinde tedaviye de yanaşmıyordur yada dr gitmeye çok zor bir durumdasınız Allah yardımcınız olsun

Sana çok üzüldüm arkadaşım ve çok takdir ettim sonrasında nasıl dayandın nasıl bir sabır varmış sende.. Annen psikolojik olarak bitmiş senide yavaş yavaş bitirmiş tedavisi zor bence gitmeyecektir. Nasıl bir çözüm önerebileceğimide bilemiyorum okurken tüylerim diken diken oldu.

Aynen öyle yanasmiyor bildim bileli böyle ama son 15 yıldır daha beter oldu sebebi biraz da babam doğruya dogru

Her annenin ayaklarının altında cennet olmuyor maalesef. Anneniz sizin hayatınızda olmayı hak etmiyor. Hayatınızda olmak istediğinden bile emin değilim. Babanızla görüşmeye devam edin, ama annenizi hayatınızdan ve ailenizden uzak tutun. Eşinizle huzurunuzu ve psikolojinizi daha fazla bozmasına fırsat vermeyin.

Annenize ne gibi bir olay yaşattı ki bu tarz bir travma yaşayıp ve de sadece size böyle davranıyor.
Çocukken bişey yapmadı ama sonra evimize misafir ettiğimiz kadınla aldattı. Üstüne cocuguda oldu..Annem ondan sonra hiç toparlanmadi birakamadi da!babama da çok kizginim ama o acılarını benden cikarmiyor....uzun hikaye

çok vicdansızımdır bu tarz konularda..o annelik yapamıyorsa sen de evlatlık yapmayacaksın bu kadar basit... allah göstermesin hastalıktır vs yanında olursun ama diğer geçirdiğin zamanları asgariye düşür,sen de artık yetişkin bir kadınsın ,annenin geçmeyen ergenliğiyle yuvanı dağıtma

Artık annenizin hücumu biliyorsunuz sizede idare etmek düşüyor malesef ki bu şekilde bazı şeyler hallolur kayinvalidene herseyi anlat söyle böyle böyle de senide yanlış anlamadım tanı anlatılacak biriylse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…