Ağzımda sanki şeker var 🤦🏻‍♀️

Bence o bagımlılıktan . Şekerde çok bagımlılık yapar biliyorsun
Tabii bilirim ,bilmem mi :KK22:
Gebelik sekerim çıktı artis oldu bu durumda.
Zaten genetikte vardi ailede seker hastaligi bende insulin direnci
. Direnmeye calisiyorum ama yapamıyorum cogu zaman.
Hamile olunca biraz ya hadi şimdi yemesem olmaza variyor kendini simartmak bir yandan tabi ama bu da benim yumusak karnim:110:
Yemek yemeyi severim en cokta tatli yemeyi hatta genelde seker yukselten seyleri yemeyi severim. Sonuc bu :KK23:insallah kalici olmaz.

diyabet olabilir
sık idrara çıkma vs var mı ?
Ya bende ondan korktum da daha önce böyle bişi hiç başıma gelmedi ilk kez oluyor. Belki de yeni oluyodur tabi diyabet olayı bilemicem ki.
3 sene kadar önce şekerime fln baktırmıştım düşüktü sıkıntı yoktu.
bugün çok su içtiğim için sık çıktım idrara ama o normaldir herhalde şeker vicudumdan gitsin diye su içtim içtim gittim.

Tabii bilirim ,bilmem mi :KK22:
Gebelik sekerim çıktı artis oldu bu durumda.
Zaten genetikte vardi ailede seker hastaligi bende insulin direnci
. Direnmeye calisiyorum ama yapamıyorum cogu zaman.
Hamile olunca biraz ya hadi şimdi yemesem olmaza variyor kendini simartmak bir yandan tabi ama bu da benim yumusak karnim:110:
Yemek yemeyi severim en cokta tatli yemeyi hatta genelde seker yukselten seyleri yemeyi severim. Sonuc bu :KK23:insallah kalici olmaz.
Aslında bırakabiliyorsun , ve sonrasında hiç canın tatlı istemiyor. İnsülin direncinde normale dönüyor.

Aslında bırakabiliyorsun , ve sonrasında hiç canın tatlı istemiyor. İnsülin direncinde normale dönüyor.
Hamileligim gecsin tekrar denemeye caliscagim tabii emzirme doneminde de olmuyor. Bir donem aşırı azalttim. Bir gofreti bile 1 haftada yiyordum. Sabir isteyen surec ama basarabilmistim. Bu esnetme donemi uzun olacak ama umarim tekrar basaririm.
Ben diyet yapabildiğim biri değilim diyet yapmadan sadece bu tarz sekerli ve hamur isini parca parca yiyordum. Bir yudum yudum bugün bir yudum 2 gun sonra falan gibi.
Kessem biliyorum ki yasak bana acayip cazip geliyor oyle basarisiz oluyorum.
Ben birakmak, kullanmamak sozleri iceren seyler oldugunda daha fazla istiyorum bunu anladim.
Sen nasil yaptin ?

Edit- deneidn mi konu sahibi soylediklerimizi

Son düzenleme:
Bir yiyecegin tadi 12 saat kalmaz. Hissetiginiz şey yediginizin tadinin kalmasi degildir muhtemelen. Garip geldi durum şöyle bir google baktim diyabet dahil hiç hoş şeyler yazmiyor gerci internette hersey en kotusu 😂
Ama ihmal edilecek bir durum degil.

Dun gun boyunca her yuttugum tukurugum :)) bildiginiz sekerliydi.Bi hoş oldum bende sonra o tadın oncesini dusundum ne yedim diye.Kumkuat diye bir meyve yemistim eksi tatli bir limon familyasi kendisi.Nedenini arastirmadim bi kac saat agzim balli gezdim sebepsiz

Merhabalar , bugün sabahtan beri bi sorunla karşı karşıyayım . Çok canım sıkıldı. Sabah kahvaltısında biraz helva yedim. Kahvaltı sonrasında ağzımda yoğun bi tatlı hissi oluştu. Midem bulanmaya başladı . Geçirmek için her şeyi denedim ama ne çare asla azalmayan bir his . Sanki ağzımda bi kesme şeker var devamlı şeker tadıyorum. Su içsem şekerli gibi geliyor tadı. Tatlı bir şey görmeye asla tahammülüm yok. 12 saat oldu hala böyle geçmiyor. Böyle bişi yaşayan var mı ? Neden olabilir ki bu ? Ne yapsam iyi gelir ?
Dişinizi fırcalayın sirkelı sunıle agzınıza gargara yapın

Ben bir
Hamileligim gecsin tekrar denemeye caliscagim tabii emzirme doneminde de olmuyor. Bir donem aşırı azalttim. Bir gofreti bile 1 haftada yiyordum. Sabir isteyen surec ama basarabilmistim. Bu esnetme donemi uzun olacak ama umarim tekrar basaririm.
Ben diyet yapabildiğim biri değilim diyet yapmadan sadece bu tarz sekerli ve hamur isini parca parca yiyordum. Bir yudum yudum bugün bir yudum 2 gun sonra falan gibi.
Kessem biliyorum ki yasak bana acayip cazip geliyor oyle basarisiz oluyorum.
Ben birakmak, kullanmamak sozleri iceren seyler oldugunda daha fazla istiyorum bunu anladim.
Sen nasil yaptin ?

Edit- deneidn mi konu sahibi soylediklerimizi
Ben iş arkadaşıma özenmiştim . Kadın şekere dair herseyi hayatından çıkarmıştı. Sorduğumda zor oluyor ama oluyor dedi.

Hakikaten oluyormus. Canım tatlı isterdi ilk zamanlar , bende kuru meyve yada muz yerdim. Zaten tatlıyı bir tek kahvenin yanına seviyordum. Hala bazen kahvenin yanına muz yiyorum. Tuhaf bir uyum ama ben seviyorum. Tabi arada tarçınlı börek falanda yiyorum . Ama genelde bu ayda bir falan denk gelirse oluyor. Çikolatayı ise hiç canım istemiyor desem ...

Sirke asitli ve dişlere zarar verir. Sakın öyle bişey denemeyin. Zamanında çok narenciye ve sirke tüketirdim suan tüm dişlerimi yaptırmak zorunda kaldım. Asit diş minesini yok ediyor .
Suyla karıştırıcaksınız.Direk sürersenız tabıkı zarar verır.Ben sureklı agız gargaramı bu şekılde yaparım.Hatta sulndırıp dişlerımı bıle fırcalarım.Diş Suyu alerjı yapıo .Doktorum önermıstı .Sizin dişlerınız çok hassasmış belkıde.Her bunye her seyı kabul etmıo.

Merhabalar , bugün sabahtan beri bi sorunla karşı karşıyayım . Çok canım sıkıldı. Sabah kahvaltısında biraz helva yedim. Kahvaltı sonrasında ağzımda yoğun bi tatlı hissi oluştu. Midem bulanmaya başladı . Geçirmek için her şeyi denedim ama ne çare asla azalmayan bir his . Sanki ağzımda bi kesme şeker var devamlı şeker tadıyorum. Su içsem şekerli gibi geliyor tadı. Tatlı bir şey görmeye asla tahammülüm yok. 12 saat oldu hala böyle geçmiyor. Böyle bişi yaşayan var mı ? Neden olabilir ki bu ? Ne yapsam iyi gelir ?
Benzer bir sey yaşamıştım, 1 2 sene helva yiyemeyebilirsiniz fena oluyor insan. Ben sutsuz aci kahve içerdim yerinizde olsam

Suyla karıştırıcaksınız.Direk sürersenız tabıkı zarar verır.Ben sureklı agız gargaramı bu şekılde yaparım.Hatta sulndırıp dişlerımı bıle fırcalarım.Diş Suyu alerjı yapıo .Doktorum önermıstı .Sizin dişlerınız çok hassasmış belkıde.Her bunye her seyı kabul etmıo.
Belki öyledir. Suan şirke ve narenciye kesinlikle giyemiyorum .😞

Benzer bir sey yaşamıştım, 1 2 sene helva yiyemeyebilirsiniz fena oluyor insan. Ben sutsuz aci kahve içerdim yerinizde olsam
Helvadan aşırı tiksindim zaten de genel olarak tatlı yemeyi hayal bile edemiyorum artık. Ki ben çok severdim . Bu vesileyle belki kilo veririm napim 😂 iyi yanından bakayım bari 🤦🏻‍♀️

Bir 100gr muzda 30 karbonhidrat vardir :) bir tam muz 2 dilim ekmege es deger.Bazen besin degisimi dedigimiz yontemle, 35 karbonhidrata es deger kucuk kacamaciklar yapilir.Glisemik yükü düsünmeden ozgurce :)

Belki öyledir. Suan şirke ve narenciye kesinlikle giyemiyorum .😞
:(:(Sırke benım hayatım .Bana da çok ıyı gelıyor.Temızlık yaparken kullanırım .Duş suyuma atarım.Saşlarıma kullanırım.Bana da kımyasallar hıc yatamıyor.Mahvedıyor benı .Alerjım var :(:(

Bir 100gr muzda 30 karbonhidrat vardir :) bir tam muz 2 dilim ekmege es deger.Bazen besin degisimi dedigimiz yontemle, 35 karbonhidrata es deger kucuk kacamaciklar yapilir.Glisemik yükü düsünmeden ozgurce :)
Evet bu sebeple muz ve sut ayni anda tüketilmeli ki seker birden çıkmasın. Ve küçük muzlar tercih edilmeli.

Ben bir

Ben iş arkadaşıma özenmiştim . Kadın şekere dair herseyi hayatından çıkarmıştı. Sorduğumda zor oluyor ama oluyor dedi.

Hakikaten oluyormus. Canım tatlı isterdi ilk zamanlar , bende kuru meyve yada muz yerdim. Zaten tatlıyı bir tek kahvenin yanına seviyordum. Hala bazen kahvenin yanına muz yiyorum. Tuhaf bir uyum ama ben seviyorum. Tabi arada tarçınlı börek falanda yiyorum . Ama genelde bu ayda bir falan denk gelirse oluyor. Çikolatayı ise hiç canım istemiyor desem ...
Hic cikolata yemedigim bir hayat düşünmem. O donemde genelde bitter tuketirdim. Bitter az miktarda faydali bir sey hatta.
Sevindim senin adına saglikli bir yasam deniyor ama tamamen kesmek benlik degil. 🙂
Muzu ben suan sutle yiyorum ve kucuk muz tüketiyorum cunku muz sekeri cok çabuk yukseltiyormus. Ama sende seker yokmus zaten yiyebilirsin de aklinda bulunsun

deneme amaçlı mandalina yedim sonra dişlerimi de fırçaladım ama çok yoğun şeker tadı oldum . Bir daha meyve bile yiyemeyecek miyim acaba ya ? Çok kötü oldum şuan 🤦🏻‍♀️

Back
X