- 18 Ağustos 2020
- 2.202
- 2.077
- 83
- 34
- Konu Sahibi LarkeTanner
Ben o helvadan sonra fırçaladım dişimi . Çayı bir deneyim teşekkürlerDişlerinizi fırçalayın , florür gargara üstünede limon zencefil çay ( şekersiz )
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben o helvadan sonra fırçaladım dişimi . Çayı bir deneyim teşekkürlerDişlerinizi fırçalayın , florür gargara üstünede limon zencefil çay ( şekersiz )
Tabii bilirim ,bilmem miBence o bagımlılıktan . Şekerde çok bagımlılık yapar biliyorsun
Ya bende ondan korktum da daha önce böyle bişi hiç başıma gelmedi ilk kez oluyor. Belki de yeni oluyodur tabi diyabet olayı bilemicem ki.diyabet olabilir
sık idrara çıkma vs var mı ?
Aslında bırakabiliyorsun , ve sonrasında hiç canın tatlı istemiyor. İnsülin direncinde normale dönüyor.Tabii bilirim ,bilmem mi
Gebelik sekerim çıktı artis oldu bu durumda.
Zaten genetikte vardi ailede seker hastaligi bende insulin direnci
. Direnmeye calisiyorum ama yapamıyorum cogu zaman.
Hamile olunca biraz ya hadi şimdi yemesem olmaza variyor kendini simartmak bir yandan tabi ama bu da benim yumusak karnim
Yemek yemeyi severim en cokta tatli yemeyi hatta genelde seker yukselten seyleri yemeyi severim. Sonuc buinsallah kalici olmaz.
Hamileligim gecsin tekrar denemeye caliscagim tabii emzirme doneminde de olmuyor. Bir donem aşırı azalttim. Bir gofreti bile 1 haftada yiyordum. Sabir isteyen surec ama basarabilmistim. Bu esnetme donemi uzun olacak ama umarim tekrar basaririm.Aslında bırakabiliyorsun , ve sonrasında hiç canın tatlı istemiyor. İnsülin direncinde normale dönüyor.
Dişinizi fırcalayın sirkelı sunıle agzınıza gargara yapınMerhabalar , bugün sabahtan beri bi sorunla karşı karşıyayım . Çok canım sıkıldı. Sabah kahvaltısında biraz helva yedim. Kahvaltı sonrasında ağzımda yoğun bi tatlı hissi oluştu. Midem bulanmaya başladı . Geçirmek için her şeyi denedim ama ne çare asla azalmayan bir his . Sanki ağzımda bi kesme şeker var devamlı şeker tadıyorum. Su içsem şekerli gibi geliyor tadı. Tatlı bir şey görmeye asla tahammülüm yok. 12 saat oldu hala böyle geçmiyor. Böyle bişi yaşayan var mı ? Neden olabilir ki bu ? Ne yapsam iyi gelir ?
Ben iş arkadaşıma özenmiştim . Kadın şekere dair herseyi hayatından çıkarmıştı. Sorduğumda zor oluyor ama oluyor dedi.Hamileligim gecsin tekrar denemeye caliscagim tabii emzirme doneminde de olmuyor. Bir donem aşırı azalttim. Bir gofreti bile 1 haftada yiyordum. Sabir isteyen surec ama basarabilmistim. Bu esnetme donemi uzun olacak ama umarim tekrar basaririm.
Ben diyet yapabildiğim biri değilim diyet yapmadan sadece bu tarz sekerli ve hamur isini parca parca yiyordum. Bir yudum yudum bugün bir yudum 2 gun sonra falan gibi.
Kessem biliyorum ki yasak bana acayip cazip geliyor oyle basarisiz oluyorum.
Ben birakmak, kullanmamak sozleri iceren seyler oldugunda daha fazla istiyorum bunu anladim.
Sen nasil yaptin ?
Edit- deneidn mi konu sahibi soylediklerimizi
Sirke asitli ve dişlere zarar verir. Sakın öyle bişey denemeyin. Zamanında çok narenciye ve sirke tüketirdim suan tüm dişlerimi yaptırmak zorunda kaldım. Asit diş minesini yok ediyor .Dişinizi fırcalayın sirkelı sunıle agzınıza gargara yapın
Suyla karıştırıcaksınız.Direk sürersenız tabıkı zarar verır.Ben sureklı agız gargaramı bu şekılde yaparım.Hatta sulndırıp dişlerımı bıle fırcalarım.Diş Suyu alerjı yapıo .Doktorum önermıstı .Sizin dişlerınız çok hassasmış belkıde.Her bunye her seyı kabul etmıo.Sirke asitli ve dişlere zarar verir. Sakın öyle bişey denemeyin. Zamanında çok narenciye ve sirke tüketirdim suan tüm dişlerimi yaptırmak zorunda kaldım. Asit diş minesini yok ediyor .
Benzer bir sey yaşamıştım, 1 2 sene helva yiyemeyebilirsiniz fena oluyor insan. Ben sutsuz aci kahve içerdim yerinizde olsamMerhabalar , bugün sabahtan beri bi sorunla karşı karşıyayım . Çok canım sıkıldı. Sabah kahvaltısında biraz helva yedim. Kahvaltı sonrasında ağzımda yoğun bi tatlı hissi oluştu. Midem bulanmaya başladı . Geçirmek için her şeyi denedim ama ne çare asla azalmayan bir his . Sanki ağzımda bi kesme şeker var devamlı şeker tadıyorum. Su içsem şekerli gibi geliyor tadı. Tatlı bir şey görmeye asla tahammülüm yok. 12 saat oldu hala böyle geçmiyor. Böyle bişi yaşayan var mı ? Neden olabilir ki bu ? Ne yapsam iyi gelir ?
Belki öyledir. Suan şirke ve narenciye kesinlikle giyemiyorum .Suyla karıştırıcaksınız.Direk sürersenız tabıkı zarar verır.Ben sureklı agız gargaramı bu şekılde yaparım.Hatta sulndırıp dişlerımı bıle fırcalarım.Diş Suyu alerjı yapıo .Doktorum önermıstı .Sizin dişlerınız çok hassasmış belkıde.Her bunye her seyı kabul etmıo.
Helvadan aşırı tiksindim zaten de genel olarak tatlı yemeyi hayal bile edemiyorum artık. Ki ben çok severdim . Bu vesileyle belki kilo veririm napimBenzer bir sey yaşamıştım, 1 2 sene helva yiyemeyebilirsiniz fena oluyor insan. Ben sutsuz aci kahve içerdim yerinizde olsam
Belki öyledir. Suan şirke ve narenciye kesinlikle giyemiyorum .![]()
Evet bu sebeple muz ve sut ayni anda tüketilmeli ki seker birden çıkmasın. Ve küçük muzlar tercih edilmeli.Bir 100gr muzda 30 karbonhidrat vardir :) bir tam muz 2 dilim ekmege es deger.Bazen besin degisimi dedigimiz yontemle, 35 karbonhidrata es deger kucuk kacamaciklar yapilir.Glisemik yükü düsünmeden ozgurce :)
Hic cikolata yemedigim bir hayat düşünmem. O donemde genelde bitter tuketirdim. Bitter az miktarda faydali bir sey hatta.Ben bir
Ben iş arkadaşıma özenmiştim . Kadın şekere dair herseyi hayatından çıkarmıştı. Sorduğumda zor oluyor ama oluyor dedi.
Hakikaten oluyormus. Canım tatlı isterdi ilk zamanlar , bende kuru meyve yada muz yerdim. Zaten tatlıyı bir tek kahvenin yanına seviyordum. Hala bazen kahvenin yanına muz yiyorum. Tuhaf bir uyum ama ben seviyorum. Tabi arada tarçınlı börek falanda yiyorum . Ama genelde bu ayda bir falan denk gelirse oluyor. Çikolatayı ise hiç canım istemiyor desem ...