• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Agustosu Beraber Bekleyelim ♡

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaaaçookk sevindimmm canim,hayirli olsunn saglikla gelsin insallahh,allahimm ne guzel bi haberr yaa bende vermek istiyorum bu guzel haberden bizde hala ayni devam ediyoz bakalim artik hayirlisi diyoruz artik herseyin bi zamani vardir elbet,neler hissettin,neler yaptin anlatsana canim,bu defa su farkliydi dedigin oldumu,🤗
İnşallah canım en kısa zamanda senle @anka3334 vermek nasip etsin bu haberi cifte sevinç yaşayalım inan cnm hiç bişey hissedemeden çatlatma iğnesinin 10. Günü gebe oldugum cıktı testte testi 5 gün tekrarladım hergün Bi tık koyulaştı şimdi yeni yeni başladı gögüslerim cok fena hiç değilmio cok acıo gaz tavan yapmış durumda bide idrar cok sık geceleri cok uykum dagılıyor salı randevum var inş saglıkla keseyi de görürüzde 🙏 benimde kendiliğinden kalıcagı yoktu kuzum yumurta büyütme tedavisiyle kaldı sıkıntılıydı yumurtalar cok ugrasırım tedaviyle die cok korkuyordum şükür Bi kerede kaldı allahım size nasip etsin tez zamanda canım🙏🙏🙏🤲😘

İnşallah canım en kısa zamanda senle @anka3334 vermek nasip etsin bu haberi cifte sevinç yaşayalım inan cnm hiç bişey hissedemeden çatlatma iğnesinin 10. Günü gebe oldugum cıktı testte testi 5 gün tekrarladım hergün Bi tık koyulaştı şimdi yeni yeni başladı gögüslerim cok fena hiç değilmio cok acıo gaz tavan yapmış durumda bide idrar cok sık geceleri cok uykum dagılıyor salı randevum var inş saglıkla keseyi de görürüzde 🙏 benimde kendiliğinden kalıcagı yoktu kuzum yumurta büyütme tedavisiyle kaldı sıkıntılıydı yumurtalar cok ugrasırım tedaviyle die cok korkuyordum şükür Bi kerede kaldı allahım size nasip etsin tez zamanda canım🙏🙏🙏🤲😘
Çok şükür canim benim,onlar neguzel belirtiler oyle 🥰🥰

Kızlar, nasılsınız 😊 girmeyeli çok olmus.. Herkes hamile çok sevindim 🤩 darısı diğer bekleyenlere... Agustos ayı ne heyecanlıydı, maşaallah bir çok kisi muradına ermiş rabbim sağlıcakla kucaklarına almayı da nasip etsin yavrucaklarını... 😊
Ben agustos ayı dısında denemedim... Artık bu yaz yne denemelerde buluşurum sizlerle Allaha emanet olun 🥰💕

Yumurtalar, foliküller içerisinde olan bir yapı ve gelişmemiş her adet dönemi genellikle bir tanesi bazı kişilerde iki veya daha çok olabiliyor (döllenirse çoğul gebelik olusuyor, ikiz üçüz vb) gelişiyor büyüyor. Folikül den çıkacak hale geliyor. Çıkması demek halk arasında çatlaması bilimsel adı ovulasyon demek... Yumurtalıklar yumurtayı tüplere atmak için yakınlasıyor ve yumurta folikül ünden ayrılıp kanala (tüpe) geçiyor.. Bu geçme aşaması için LH hormonu gerekiyor bu hormon yumurtayı tüpe serbest bırakan hormon... Lh görevi bittiğinde azalıyor. Yerini yumurtanın geride bıraktığı folikül den(artık adı korpus luteum ya da sarı cisin.. ) salınan progesteron alıyor bu da rahim içini döllenmeye hazır hale getiren meme bezlerinin uyaran hormon. Bu sayede gögüs dolgınlugu ve gögüs te hassasiyet hissediyoruz. Bu bizim kısaca en basit sekli ile yumurtlama asamalarımız😊 ha bu arada yumurta genellikle en fazla 24sa yaşar bu zaman diliminde döllenirse gebelik döllenme ise 14gün sonra regl başlar.. Regl in baslaması demek korpus luteum un bozulması progesteron hormonunun azalması demek bu da rahmin iç yüzünün artık ise yaramayacağı döllenmenin olışmadgı anlamı tasıdıgıdn iç yüzeydeki kılcal damarlar a zengin yapı dısaro atılır buna regl diyoruz 😊

Merhaba ben de bugün yaşadığım bir olayı anlatacağım, fikrinize ihtiyacım var :) karın şişliğim ve sağ kasığımın aşırı gerginliği ile kendimi doktorda buldum. ilk gebeliğimde geç döllenmeydi. bu ay ovu testi ile takip ettim ve iki kez pik yakaladım ben ikincisinin old düşünüyorm 7 Aralıktı. sat 14 Kasım, reglim düzenli, doktorum bana bugün corpus luteum oluşmuş belirgin gebelik olabilir dedi hcg baktık fakat negatif çıktı....
acaba geç döllenme mi anlamadım sizce ne olabilir ? 😅

IMG-20191226-WA0002.webp
kizlar gece gece sizede atiyimda sabah kalkipbana yorum yapin :)

Back
X