- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #10.741
Kızlar çok şükür 12 mm lik minnişimin kalp atışlarını gördük, çok şükür çok sağlıklı :) Dr da ağlamaktan harap oldum. Canım sana biara göndereyim fotosunu cinsiyet tahmini yaparmısın :) Çok şükür rabbime bugünleri gösterdi. Çok şükür...
Myss bu değerleri bizler çok anlayamayabiliriz, sen kötü olduğu sonucuna nerden vardın?
Doktorunla konuş, inşalh hiç bir sorun çıkmayacak, sen gönlünü ferah tut...
Ya sabır çekip testin sonucunu bekle cnm inşş Bişeycik çıkmazzz...görüştüm canım tüm değerlerin kombine hesabında düşük risk çıkıyor ama biyokimyasal risk yani kan değerlerinden kaynaklı risk 1/40 çıkmış. çünkü PAPP-A değeri olması gerekenden düşük. yemin ederim bıktım bu kan değerlerinden. 2li-3lü-4lü hiç biriyle uğraşmamaya karar verdim. Fetal DNA yaptıracağım. %99,9 sonuç veren ve tüm DNA yapısını inceleyen bir test. Henüz Türkiye' deki laboratuvarlar yapamıyor. İki tüp kan vereceğim, Amerika' ya gönderilecek.
inşallah birşey çıkmaz canım bende anlamıyorum hiç bu değerlerden falan kan akışı ters falan demiştin onlamı alakalı ki ? inşallah tez zamanda iyi haberlerini aırsınSonucum doktora gitti zaten canım, doktor kötü demedi aslında. Çünkü genel sonuç düşük risk ama biyokimyasal risk 1/40 çıkınca ona çok endişe ediyorum.
valla 100 puanlık uzmanlık sorusu olmuş gerçekten, hiç düşünmemiştim ben orasını, bir yolunu bulurum artık ne yapalım. habersiz bırakmam sizleri ve sizlerden haber almadan durmam merak etmeyin :)mf_d canim benim aklima bisey takildi simdi sen is yerinde yaziyorsun bize dimi peki sen doğum iznine ayrilandan sonra ve doğum yaptikda biz senden nasil haber alicaz
tabiki hayatım. benim de hiç olmadı ve allaha şükür çok da rahat geçirdim şimdiye kadar hamileliğimi, aslında şimdi de fena değilim ama büyüdük hareket ediyoruz o yüzden bacak ve bel ağrılarım arttı. gece uykusu pek kalmadı gibi, akşama kadar ayakta olduğum için çocuk sanırım uyuyor ve pek hakeret etmiyor gün içinde, akşam nasıl uzanıyorum başlıyor kalk yatma der gibi, napalım bu kadarcık da olsun, karnımın etleri ağrıyor daha da büyüdüğünde nasıl katlanacağım bilmiyorum ama anne olmak kolay değil işte.ayy canım saçmalık işte benim ki. Biliyorsun benim sıkıntılı başladı zaten, kalp atışı varsa mide bulanıyor filan dediler. ben panik. oysa annemde de kayınvalidemde de hiç olmamış. Böyle şey biraz ırsi olabilirmiş.
tamam da hayatım zaten ikinci çocuklarda çıkıyormuş bu durum. sen ilk hamileliğinden sonra iğne olman gerekirdi. sen bu durumunu şu an doktoruna söyledin mi peki sanırım ikinci hamileliğin şu anYaaa canim bizdede kan uysmazliği var esim pozitif ben neqatif oğlumda hic bir sorun olmadi iğne filanda yapilmadi hatta oğlumun kanida pozitif hic kafana takma
Ya sabır çekip testin sonucunu bekle cnm inşş Bişeycik çıkmazzz...
inşallah birşey çıkmaz canım bende anlamıyorum hiç bu değerlerden falan kan akışı ters falan demiştin onlamı alakalı ki ? inşallah tez zamanda iyi haberlerini aırsın
tabiki hayatım. benim de hiç olmadı ve allaha şükür çok da rahat geçirdim şimdiye kadar hamileliğimi, aslında şimdi de fena değilim ama büyüdük hareket ediyoruz o yüzden bacak ve bel ağrılarım arttı. gece uykusu pek kalmadı gibi, akşama kadar ayakta olduğum için çocuk sanırım uyuyor ve pek hakeret etmiyor gün içinde, akşam nasıl uzanıyorum başlıyor kalk yatma der gibi, napalım bu kadarcık da olsun, karnımın etleri ağrıyor daha da büyüdüğünde nasıl katlanacağım bilmiyorum ama anne olmak kolay değil işte.
benim annem de çok rahat geçirmiş hamileliğini, bana çekmişsin diyor. inşallah doğumum da annem gibi olur. annem erkek kardeşimi ve beni neredeyse sancısız doğurmuş. kız kardeşimde uzun sürmüş sadece onda da suni sancı vermişler inşallah doğumum da benzer. bir solukta biter gider takılma çok kendini dinleyip durma, hele bir hakeretlenmeye başlasın bak nasıl güzel bir duygu sana anlatamam. akşamları ben konuştuğumda tepki veriyor artık ve bu çok güzel birşey
Aynen canım direk onu yaptır en azından diğerlerinin stresini yaşama ama ben bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorumgörüştüm canım tüm değerlerin kombine hesabında düşük risk çıkıyor ama biyokimyasal risk yani kan değerlerinden kaynaklı risk 1/40 çıkmış. çünkü PAPP-A değeri olması gerekenden düşük. yemin ederim bıktım bu kan değerlerinden. 2li-3lü-4lü hiç biriyle uğraşmamaya karar verdim. Fetal DNA yaptıracağım. %99,9 sonuç veren ve tüm DNA yapısını inceleyen bir test. Henüz Türkiye' deki laboratuvarlar yapamıyor. İki tüp kan vereceğim, Amerika' ya gönderilecek.
Aynen canım direk onu yaptır en azından diğerlerinin stresini yaşama ama ben bi sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum
Sıkma içini canm... Bi dışarı çık nefes al söyle rahatla sonra da güzel düşün bence güzel şeylerde olacak sıkıntı çıkmayacak gör bak :) o yüzden güzel şeyler düşün üzme miniği :)inşallah öylediro kadar içim sıkılıyor ki bugün
inşallah sonucun temiz çıkar sağlıkla alırsın yavrunu kucağına canm stres yapmamaya çalış ben sonucun temiz çıkacağını düşünüyorum Allahın izniyleİnşallah canım çıkmaması için dualarınızı bekliyorum. Bu değer böyle çıkmasaydı damardaki ters akışın önemi kalmayacaktı. ama bu PAPP-A değeri down sendromu dışında gebeliğin devamında hiper tansiyon, preklemsi, erken doğum gibi riskleri de gösterebiliyormuş. Şu fetal DNA' yı yaptıracağız bakalım sonuç nasıl çıkacak. Orada böyle risk oranları yok zaten. Bebek normal veya anormal diye çıkıyor sonuç.
ben yaptırmadım bu ikiliyi üçlüyü falan, allahın izniyle sağlıkla alalım inşallah bebeklerimizi kucağımızatatlım en başından beri soru işaretleri bir türlü peşimi bırakmadı. 13. hafta gelsin rahatlayacağım dedim, şimdi de ikilinin sonucuyla uğraşıyorum.
inşallah öylediro kadar içim sıkılıyor ki bugün
ya inslh hiç kötü birsey yok üzme kendini bebek de etkileniyor.oste bu yüzden bu testleri yaptırmıcam.çoğunluk zaten riskli çıkıyor ama çocukta bişey yok. hala tip ta çok gerideyiz malesef. Allâh buyukCanım sonuçlar az önce geldi ve çok canım sıkkındeğerler aşağıdaki gibi ama PAPP-A çok düşük çıktığı için Down Sendromu için Biyokimyasal Risk = 1:40 çıkıyor. off çıldırıcam en başından beri sürekli bir şeyler çıkıyor.
Test Sonuç MoM
PAPP-A 198.7 ng/mL 0.23
T- hCG 110.5 IU/ml 1.42
NT 1.01 mm 0.59
NB Mevcut
Risk Degerlendirmesi (dogumda)
Risk Sınır deger
Down Sendromu ~ 1:545 1:250
Sadece Yas 1:897
Trisomi 18/13 ~ 1:5180 1:101
DOWN SENDROMU DÜSÜK RÝSK
Down sendrom riski tarama cutoff degerinin altındadır.
Down Sendromu için Biyokimyasal Risk = 1:40
TRISOMI 18/13 DÜSÜK RÝSK
Trisomi 18/13 riski tarama cutoff degerinin altındadır
Sıkma içini canm... Bi dışarı çık nefes al söyle rahatla sonra da güzel düşün bence güzel şeylerde olacak sıkıntı çıkmayacak gör bak :) o yüzden güzel şeyler düşün üzme miniği :)
inşallah sonucun temiz çıkar sağlıkla alırsın yavrunu kucağına canm stres yapmamaya çalış ben sonucun temiz çıkacağını düşünüyorum Allahın izniyle
quot;:{"insertAlbum":{"title":"Alb\u00fcm Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-album&time=1457963340"},"insertContent":{"title":"Foto\u011fraf\/Video Ekle","fetchingUrl":"index.php?gallery\/editor-content&time=1457963340"}}}">
canım eğer 30 yaş üstüysen bu testin hatalı çıkma oranı çok yüksek, yani risk varderlerse sakın kendini harap etme, benim bütün arkadaşlarımda bunu söyediler. risk var diye ama çok sağlıklı ve zeki çocukları var şimdi çok şükür, bu yüzden ben yaptırmadım 33 yaşındayım ben sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama 30 yaş üstü hamileleerde mutlaka risk çıkıyormuş
ya inslh hiç kötü birsey yok üzme kendini bebek de etkileniyor.oste bu yüzden bu testleri yaptırmıcam.çoğunluk zaten riskli çıkıyor ama çocukta bişey yok. hala tip ta çok gerideyiz malesef. Allâh buyuk
Canım inşallah sonucunda bir sıkıntı çıkmaz. Sen inancını koru ve iyi düşün. Doktorun tam olarak ne dedi? Bir de testi yaptırmadan önce kahve içtin mi? Bana doktorum özellikle ikili testten önce kahve içme dedi. Belki ilgisi yoktur ama merak ettim.öyle düşünmeye çalışıyorumDoktorum fetal DNA için bir kaç hafta daha bekle diyor ama sanırım ben bekelemeden vereceğim kanı
inşallah tatlım, nolu sz de dualarınızı eksik etmeyin.
Benim yaşım 30 canım, yaş riskim çok düşük çıkıyor. Ense kalınlığı ve burun kemiği de gayet iyi. Bunlar dışından alınan kanda iki değere bakılıyor. maalesef PAPP-A denen değer 0,5 olması gerekirken ben de 0,23 çıkmış. Tüm bu değerlerin kombine sonucunda testin sonucu çıkıyor ve 1/545 çıkmış. Bu düşük risk demek.
Ama ayrıca sadece kan değerlerine bağlı risk 1/40 görünüyor. sıkıntılı kısım da burası zaten.
Biliyorsun benim kan değerleri en başından beri baş belası oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?