AĞUSTOS AYI TRANSFER OLACAKLAR GELİN DERTLEŞELİM 🤩

Cookiee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2022
449
592
29
Kızlar ayın 14ünde transfer olacağım çok heyecanlıyım
Bu bizim ilk tüp bebek tedavimiz

Benden 25 adet yumurta toplandı ve
5. Güne 2si iyi kalitede
toplam 4 TANE bebişim kaldı.
eşimden kaynaklı sorunumuz vardı (hatta embriyoloğumuz son zamanlarda beni en çok zorlayan spermlerdi dedi )

Sizlerin sorunu neyden kaynaklıydı
Kaç adet yumurta toplandı
Ve kaç embriyonuz kaldı

Bu süreçte neler yiyip içiyorsunuz

Merhaba ben 7 ağustosta transfer oldum.Bizde hala sorun ne tam olarak belli değil.Daha önce bir negatif aşılama ve ondan önce letu çatlatma iğnesi şeklinde tedavi gördüm.Rahim filmi iki defa çekildi son olanı tamamen temizdi.Embriyolog ne sperm ne yumurta ikisi de çok iyi diyemem demiş.Ama yapılan testlerde bişe çıkmamıştı.Bende 12 yumurta toplandı.3 embriyomuz oldu.İki tane transfer edildi.Beklemedeyim.Beslenme konusunda ne yapacağımı bilemiyorum kendi evimde değilim.Elimden geldiği kadar su içmeye yağlı paketli gıda tüketmemeye özen gösteriyorum.
Benimde bir sorum var size.Eşiniz sigara kullanıyor mu? Doktorum bana şey dedi yumurtalar hakkında bilgi topladığımız kadar sperm hakkında maalesef çok bir şey bilemiyoruz dedi.Yani yumurta toplamadan sonra yumurta kalitesini anlıyorlar ama sperm hakkında çok aşırı detaya inemiyorlarmış.Benim kafamı karıştıran şey acaba bizde de mi eşimden kaynaklı.

Sorunun kaynağının ne olduğunu bilmemek kötü olmuş sizin için ama çok şükür ki 3 tane embriyonuz olmuş bile çok iyi bence.
Daha transferiniz çok yeni ne güzel umarım tutunur bebişiniz size
Evet maalesef eşim sigara kullanıyor ama çok az içiyor.
Bizim sorunumuz direk belli olmuştu eşimin testisleri normale göre küçükmüş o yüzden sperm sayısı,hareketliliği, herşeyi çok kötüydü.
Hatta dediğim gibi embriyoloğumuz seçmekte çok zorlanmış.
Sizinde İnşallah kimden kaynaklı olursa olsun embriyonuz size tutunur ve pozitif sonucu görürsünüz.

Canım meraba öncelikle hayırlısı olsun ilkte bende çok heyecanlıydım ve korkuyodum ama hiç öyle olmadı sakin olmak lazım ve kafaya takmamak lazım rahat olmak lazim birazda.Benim 3 denemem oldu malesef kucağıma alamadım biri bos gebelik diğeri tutmadı en son ikiz tuttu ve saglikliydi 5 aya kadar ama sonrasında erken doğumla kaybettim.Son 2 tane taze dondurulmuş emriyom kaldı ?Şu an için bende henüz baslayamadim yeni olduğu için büyük ihtimal yeni başlangıcım Şubat Mart belkide Nisan gibi tekrar başlayacağım net bişey Yok ama seneye olucak sanırım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah olumlu sonuç alırsın umarım.Kafein çay falan icmiyorsun gazlı içecekler yasak.bol bol dinlenip ilaç iğne aliyosun .Tabiki meyve sebze onun dışında pek bişey yok aslında kalkmicaksin bir süre en azından sonucu öğrenene kadar süreç öyle oluyor

Kadınlar bizde diyor ama erkeklerinde problemi olabilir insllah bebişleriniz olur isteyen herkese nasıl etsin ALLAH

Kadınlar bizde diyor ama erkeklerinde problemi olabilir insllah bebişleriniz olur isteyen herkese nasıl etsin ALLAH
Aslında bizde diye denmsi bana o kadar doğal geliyor ki anlatamam.
Ben en başından beri daha sorun kimde belli değilken bile sorun kimde olursa olsun sorun ikimizde Allah bu yolda bizden dua istiyor ve bebişimiz olması için çaba göstermemiz gerekiyor diye düşünmüştüm.
Sorunun ne olduğu eşimin ilk tedavisinden beri belliydi ama bana soracak olursan sorun bizdeydi... zaten evlilikte bunu gerektirir bence.
evet eşimden kaynaklı bir problem bu orası ayrı ama günde
8 tane ilaç
3 tane fitil ve 1 tane göbişten iğneyi eşim değil ben kullanıyorum

Bende korkuyorum nasıl bir sürece giricem başıma ne gelecek çocuk sahibi olacakmiyim diye düşünüyorum 10 aylık evliyim çocuk olsun dedim dktora gittim hormon testi istedi baktı istefigim gibi birşey yok dedim yumurtalık için verdirdi bu ay tekrar gidicem reglinin 2 günü yumurtalarım yavaş calisiyormus başka doktora gostertim menopozami giriyorum acaba sorduğu sorular hep bu yönde eşim doktora gitmedi daha

Allah'tan umudu kesmeyin bizde de ilk eşime imkansız vaka gibi baktılar hatta azospermi dedi devlet hastanesindeki doktor
Tabi biz öyle diyince üzüldük vs hatta bebek işinden bile soğuduk bi 6 7 ay doktora gitmek ben o dönemde hiç anne olamayacağım galiba diye bile düşündüm.
Sonra eşimin tekrar bi üroloji doktoruna bakınmasına gerek yok diye düşünüp direk tüp bebek merkezine gittik(iyikide öyle yapmişiz)
Eşim azosperm değilmiş orada öğrendik sadece sperm var ama çok az dedi doktorumuz ve bu bize yeter dedi
Neyse o şekilde bilmeden bi yola girdik
Şuan bebişim kesesini görmek için gün sayıyoruz
Size tavsiyem bu konuda kendinizi çok yıpratmayın
Doktora gidin sorun ne iyice öğrendikten sonra eğer direk tüp bebek derlerse kendinizi maddi manevi hazır hissettikten sonra girin bu sürece.
Belki sizin sorununuz ilaç tedavisiyle bile atlatılacak birşeydir
Yaşınız kaç peki bu tedavide yaş faktörü de baya önemli çünkü

26 yaşındayım inşallah saglikli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin

İnşallah olur bir gün sonucum negatif maalesef.Mesajınızı yeni okuyabildim.Hiç siteye giremedim negatif sonucu gördüğümden beri.

İnşallah olur bir gün sonucum negatif maalesef.Mesajınızı yeni okuyabildim.Hiç siteye giremedim negatif sonucu gördüğümden beri.
Ya çok üzüldüm gerçekten
Allah gönlünüze göre versin
bu nedeni bilinmeyen durumlarda 1 2 tüp bebek denemesinden sonra daha farklı yöntemler deniyolarmiş galiba tam bilmiyorum ama iyice araştırın ve umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin
inşallah en kısa zamanda....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…