• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağustos Annelerindenim Doğum Normal gözüküyor,Çoğunluktan Fikir almak istiyorum

HaLiMeRo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
1
0
36
Konya
bazı kişiler abartıyolar korkmuyorum ama merak da ediyorum ilk bebişim daha biraz paylaşsanız olurmu ?şimdidden teşekkür ediyorum.:49:

Lütfen konularınızı uygun başlıklara açınız.
Konunuz, içeriğinden dolayı "Ağustos anneleri" bölümüne taşınmıştır.

bazı kişiler abartıyolar korkmuyorum ama merak da ediyorum ilk bebişim daha biraz paylaşsanız olurmu ?şimdidden teşekkür ediyorum.:49:

canım öncelikle hoşgeldin forumumuza :70: :71:

soruna gelince, her anne adayı korku yaşar ilk gebeliğinde. çünki alışkın olmadıgın bir durum. ama şunu bil ki, her anın ayrı bir keyif, tadını çıkara çıkara yaşa hamileliğini.
doğum tabiiki kolay değil. gerek normal gerek sezeryan. düşün, dünyaya bir can getiriyorsun. rabbimin mucizesini...
kimilerine göre normal doğum daha kolaydır kimilerine göre sezeryan.ama şunu unutma ki, normal veya sezeryan olacagı son ana kadar belli olmaz. normal görünür ama sezeryan olur, sezeryan derler, sez. günün gelmeden sancın tutar normal doğum yaparsın. rabbim kolay doğumlar versin. inan ben asla zorlanmadım. tabi herkezin bünyesi farklıdır. inşalllah seninki de kolay geçer ve ağrısız sızısız alırsın minik paşanı kollarına.
öpüyorum seni. allaha emanet ol :54:

Canım ben son ana kadar normal doğuma hazırlandım. Hatta acilden bile normal yapmak için çıkarıldım ağrı odasına. Son anda çatı darlığından alındım sezeryana. Çatı muayenesinde normal görünüyorsa sezeryana girme derim. Ben sezeryana alındığımda 5cm açıklık vardı ve gıkım çıkmıyordu. İşin yarısına gelmiştim. Doğumdan 1 gün önce kontrolüm vardı nst 100'ü gösteriyordu, ayakta durabiliyordum, eve yolladılar. Ertesi gün öğleye doğru oğlum kucağımdaydı. Yani korktuğun kadar yok. İnan bana sezeryan zor. Normal doğum yapanlar, 1 saat sonra tır tır geziyor. Sezeryan bildiğin ameliyat.

Kesinlikle normal doğum. Ben bebeğim aşırı iri olduğu için normal doğumu son ana kadar beklememe rağmen spinal sezaryenle dünyaya getirdim bebeğimi. Hairkaydı herşey ama buna rağmen doğanın mucizesini yaşayamamış olmak içimde uktedir. Normal doğum için tıbbi risk varsa tamam, ama tıbben gerek yoksa normali normal doğum.

Bende. Epidural normal dogum yaptim .. Oglum 43. Haftada hala gelmeyince sunni sanciyla dogumum basladi .. Sabah 7 den oglen 12 ye kadar dayanabildim sunni sanciya daha sonra epidural yapildi aksam 10 dada bebisim kucagimdaydi .. Turkiyede olsaydim heralde 38. haftada alirlardi sezeryana ;) .. bide bebisim 3950 dogmasina ragmen kolaydi dogum ani .. Hayirli dogumlar canim simdiden kafana takma tadini cikar ..

ben hamileyken :P
hamileliğimin neredeyse 4-5 ayından itibaren kızım hep başı aşağıdaydı(doğum pozisyonundaydı)her aylık kontrolümüzde.
doktorum hep normal doğum dedi.bende hep normal doğum istemiştim.(allahın izniyle ve hayırlısıyla)
ve inanmayacaksınız hamileliğim boyunca doktorum beni alttan hiç muayene etmedi.çatı darlığı için.nedense anlamadım herkesi kontrol ediyolar.heppp bana çok kolay bir doğum olacak deyip durdu.neye göre karar verdiyse artık.(bebeğin baş ölçülerine göre olabilir diye düşünüyorum)
veee 38+4 te sancılarım başladıktan 5 saat sonra hastaneye gittik.sancılar 5dk arayla gelmeye başlayınca.ve 3 saat hastanede geçti...
gerçekten doktorumun dediği gibi çookk kolay bir doğum oldu...
doktorum yanılmadı yaniii
ama herkese göre değişiyooo.benim acı eşiğim yüksektir ve dayanıklıyımdır biraz...gıkım çıkmadan doğurdum çookk şükür allah ıma.ama son sancılarda gözümden yaşlar gidiyodu ama neyseeee

normal doğumda hayata çabuk dönülüyo.doğumdan 1 saat sonra ayakta geziyordum.doktor bizi taburcu etsin diye :)
toplam 12 saat kaldık hastanede..sabah 5 giriş -öğleden sonra 17 çıkış............

Son düzenleme:
Back