Agustos anneleri hadi tanışalım

deryacım iyi yolculuklar sana .... kendine iyi bak... bebişide... arayı cok uzatma .. int hemen halletmeye bakk... kocaman öpüldünnççççç

Sibel bizi unutma lütfen sen yokken topiği kim bekliyecek bilmiyorum.

Eşine , evine kavuşman tabiki çok güzl ama bir an evvel netini bağlat olurmu. Kendine ve prensese çok ama çok iyi bak. a.s.

Sibel bizi unutma lütfen sen yokken topiği kim bekliyecek bilmiyorum.

Eşine , evine kavuşman tabiki çok güzl ama bir an evvel netini bağlat olurmu. Kendine ve prensese çok ama çok iyi bak. a.s.

yaaa ben biryere gitmiyorummm ki..... derya gidiyo karıstırdın beni sen...... kaydirigubbakcemile3

İyi yolculuklar Derya,
Ayrı kaldığınız günlerin acısını çıkarın.

tülaycım gerçekten çok teşekkürler böyle bi açıklamaya ihtiyacım vardıa.s.a.s.a.s.

ya ben tülaycım dedim ama abla dememden rahatsız olmazsan öyle hitap ediyim saygı açısından canım çünkü aramızda yaş farkı var galiba....

günaydın kızlar nasılsınız .buradan bilmeyenler için duyurmak istediğim konu var. ilk olarak ssk çalışan anneler doğum parası nasıl alabiliyorsa iş veren bağkurlu annelerde 32 haftalıkta iş görememezlik raporu ile doğum parası alabiliyor. şimdiki yazacağımı duydum fakat daha netleştirmedim devlet hastaneleri hasta haklarından da öğrenenilebilir. doğumuna 90 gün kala işe girmiş ssk lı anneler emzirme parası alabiliyorlarmış.bu yazdıklarımı bilenleriniz muhakkak vardır fakat bilmeyenler için duyurmak istedim. hepiniz kendinize çok iyi bakın.

doğum parası olayı için bende uğraşıyorum zaten.ama ben ssk lı olarak.bizim muhasebecinin bilgisine göre 32.haftamda doktorumdan rapor alıp muhasebeme vermem.ondan sonraki prosedürler nedir bende bilmiyorum

ya ben tülaycım dedim ama abla dememden rahatsız olmazsan öyle hitap ediyim saygı açısından canım çünkü aramızda yaş farkı var galiba....

canım aynı şeyi bende söyledim ama izin almadan abla dedim.umarım kızmamıştır.hani bende ufağım ona göre.

merhaba arkadaşlar,
yarın ki misafirler için hazırlık yaptığımdan pek giremiyorum nete.
Geceleri bacağıma kramp giriyor. Geçen hafta doktor ilaç yazayım demişti çok sık olmuyor, doğal yollarla halledemezsem yazarsınız demiştim ama keşke yazdırsaymışım.
Bugun arayıp ilaç isimlerini sordum ama eczaneler kapalı bugun.
Magnezyum ilacını kendim alacağım, kalsiyum ilacı 50 liranın üstünde o yüzden onu haftaya yazdırıp sigortamdan alacağım.
Sizde ne haberler var?

elifcigim bizde iyiyiz ogluşumda iyi kalsiyum ilacını dr mu verdi? ben sadece demir ve vitamin kullanıyorum.... baska birsey vermedi dr :1no2:
haftaya kontrolümüz var..... bakalım ne diyecekkk??

ANALIK ıSTıRAhATı ıÇıN; ışyeri sicil no
“Işyerimiz çaIışanlarından.sicil analı istirahatı dolayısyla .. . . tarihinde lşyerimde doğum Istirahatına ayrılmış olup doğumdan sonra....... tarihinde işyerirnizde işbaşı yapmıştır.”

(Doğum sonu Işbaşı yapmayıp ücretsiz izine ayrılanlar için ait kısım doldurulacaktır)
Doğumdan sonra....... tarihinde işbaş yapması gerektiği halde işbaşı yapmayıp ücretsiz izine ayrılmıştır.

işveren Imza ve Kaşe

içerikli imzalı kaşeli bir işyeri yazısı (dilekçe) ile birlikte aşağıdaki belgelerin getirilmesi gerekmektedır 1- Çocuğun Canlı Doğduğunu Belgeleyen Doğum Raporunun Aslı Veya Nüfus Cüzdanı Asil ve fotokopisi
2.. Varsa ; Doktor Tarafindan Verilen iş Güremezlik Belgeleri , Doğum Önü Istirahatmı Doğum Sonuna Aktarma Raporu (32, haftada alman çalışabilir raporu)
3- Çocuğun Doğum Tarihinden Geriye Dönük 120 Günlük Prim Ve Kazançlarım Gösteren Vizite Kağıdı Asil
4 ışyeri Yazısıyla Ve Vizite Kağıdma Imza Atan Yetkilinin Imza Sirküler Fotokopisi Veya Imza Beyannamesi Ve Vekaletname Fotokopisi
5- Evlenme Cüzdanı Ve Sağlık Karnesi

not:çalışan anneler yukarıdaki kağıdı bağlı oldunuz ssk dan alacaksınız.belki yeni kanunla evraklar biraz daha azalmış olabilir. ssk hastaneleri hasta kabullerden yeni liste isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba
arkadaşlar bişey sorucam; hamileliğiniz süresince hangi aşıları oldunuz ben düzenli olarak kontarole gidiyorum ama dokorum hiç aşıdan bahsetmedi sizler oldunuz

ben de hiç aşı olmadım canım ya.. hiç de birşey demediler...

Cevapladığın için saol canım.bugün bi arkadaşım bahsettide .O hamileyken olmuş.Haftaya gittiğimde doktorumla bu konuyu görüşecem.yazarım.hoşçakal:a015:

elifcigim bizde iyiyiz ogluşumda iyi kalsiyum ilacını dr mu verdi? ben sadece demir ve vitamin kullanıyorum.... baska birsey vermedi dr :1no2:
haftaya kontrolümüz var..... bakalım ne diyecekkk??

Ben Elevit kullanıyorum folik asiti bıraktığımdan beri.
Doktor kramplara karşı kalsiyum ve magnezyum verdi. Elevitin içinde bir miktar var bu elementlerden ama demek ki yeterli gelmiyor. Benim kramplarımın nedeni magnezyum eksikliği diye tahmin ediyorum. Çünkü bol süt içiyorum, peynir yiyorum.. kalsiyumu yeterince aldığımı tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…