- 25 Ağustos 2017
- 5.007
- 6.917
-
- Konu Sahibi mavili_yeshll
- #1.601
Biontech canlı aşı değil. Ben eczacıyım. Bu mantıkla bakan hangi doktor olursa olsun çocuklardaki çocuk felci aşısı gibi anlatır ve o mantıkla da zaten evet gebelik riskli olur. Ama biontech aşısı canlı hatta virüse dair herhangi bir parçacık içermiyor. mrna teknolojisi de değil buradaki olay liposom yani kapsüllendiği sistem ile vücudun heryerine erişim sağlayabilir. Ama bu erişim sağladı diye oraya gidecek ve etki göstereceği anlamına gelmez. Vücudumuz gereksiz gördüğü mrna ları parçalar ve gereksiz görme olayı da organa göre değişir. Yani kısacası bizim vurulduğumuz biontech aşısının karşılığını akciğer burun lenf düğüm gibi olan yerde görür. Olmayan yerlerde ise imha edilir. Ama söyle bir durum var. Vücut uyarılır hale geliyor sunuçta fazla uyarılmanın sonucu ne olacak bunu kimse bilmiyor bilmesi de pek mümkün değil bu süreçte. Yani vucud fazla uyarılırsa yumurtalıkları yada fetüs yabancı görme ihtimali de var gözünüzü kulağınızı böbreğinizi görme ihtimali de var. Ama şuan için bunu değerlenmek mümkün değil. Ki kaldı ki benzer durum sma hastalarında ya da gen tedavisi olan binlercr hastada da durum aynı.. Kimse onlar ölecekler vay şöyle böyle konuşmuyor. Bu da bilmediklerinden kaynaklı.. İlaç teknolojiisini doktor değil eczacı bilir. Gelişimsel toksisite ayrı bir dünya şuan için bu doğmamış çocuga don biçmek gibi birşey . Bende bunun ile ilgileniyorum firma bu testleri daha açıklamadı. Açıklaması için zaten daha zamanı var. doktorlarda konuşamaz konuşursa atıp tutuyordur.cnm ben bi kaç doktora daha sordum da hepsi biontech canlı hücre o yüzden olma dedi bi tane bile ol diyen olmadı desem yeridir bu ay oldu oldu olmazsa hem ara vermiş dinlenmiş olurum bi süre kafam dağılır
canim bu peak, ama dun de peak olmus ve catlama yarin olacak olabilir ya da bugun peakin ilk gunudur yarin da peak olup yarindan sonra catlama olur olabilecek alternatifler bunlar :)katmoeder bu pik mi oluyor canım? Dün test yapmadım, ama ilişkiye girdim, keşke yapsaydım. Acaba dün yumurtlama olmuş muydu biraz önce de aşımı oldum. Zaten 3 yıldır vajinusmusla uğraşıyordum, bu ay yendim. Bu ay da aşı çıktı ne yapsam bilmiyorum, bu akşam da yıla çıkıyoruz, 4 gün ailemle olacağım, orada da olmaz. Son bir kaç saat tek şansım
Bugün yumurtlama günüm, yaşım da 37, zaten çok geciktiğimi hissediyorum. Biraz önce 3. doz aşımı oldum (biontech). Ne yapmalıyım sizce? Korunmalı mıyım? Gerçi dün de ilişki oldu, döllenme olduysa üstüne aşı olmuş oldum. Çok korktum nedense. Yumurtlama günü aşı olmak zarar vermez değil mi? Uzun süredir yumurta takibi yapıyorum, aşı olacağım günü sürpriz olduBiontech canlı aşı değil. Ben eczacıyım. Bu mantıkla bakan hangi doktor olursa olsun çocuklardaki çocuk felci aşısı gibi anlatır ve o mantıkla da zaten evet gebelik riskli olur. Ama biontech aşısı canlı hatta virüse dair herhangi bir parçacık içermiyor. mrna teknolojisi de değil buradaki olay liposom yani kapsüllendiği sistem ile vücudun heryerine erişim sağlayabilir. Ama bu erişim sağladı diye oraya gidecek ve etki göstereceği anlamına gelmez. Vücudumuz gereksiz gördüğü mrna ları parçalar ve gereksiz görme olayı da organa göre değişir. Yani kısacası bizim vurulduğumuz biontech aşısının karşılığını akciğer burun lenf düğüm gibi olan yerde görür. Olmayan yerlerde ise imha edilir. Ama söyle bir durum var. Vücut uyarılır hale geliyor sunuçta fazla uyarılmanın sonucu ne olacak bunu kimse bilmiyor bilmesi de pek mümkün değil bu süreçte. Yani vucud fazla uyarılırsa yumurtalıkları yada fetüs yabancı görme ihtimali de var gözünüzü kulağınızı böbreğinizi görme ihtimali de var. Ama şuan için bunu değerlenmek mümkün değil. Ki kaldı ki benzer durum sma hastalarında ya da gen tedavisi olan binlercr hastada da durum aynı.. Kimse onlar ölecekler vay şöyle böyle konuşmuyor. Bu da bilmediklerinden kaynaklı.. İlaç teknolojiisini doktor değil eczacı bilir. Gelişimsel toksisite ayrı bir dünya şuan için bu doğmamış çocuga don biçmek gibi birşey . Bende bunun ile ilgileniyorum firma bu testleri daha açıklamadı. Açıklaması için zaten daha zamanı var. doktorlarda konuşamaz konuşursa atıp tutuyordur.
2 katına çıkmış gayet iyi. Ama çok çok erken yakaladın biraz zaman gerekiyor anlamak içinKizlar bata su an 3 gun var. 5 Gun varken beta hcg değerim 6.07 çıkmıştı. Dun yani 4 gun kala yapılan test sonucum 12.47 sizce sağlıklı ilerliyor mu. Iki gun geçmeden yaptim. Aralıksız. Sizce normal mi 12 olması bata 4 gun varken
guzelim nolursa olsun biz ne dersek diyelim bebegimiz dunyaya gelecegi zaman gelecek, omru varsa bize kavusacak insallah saglikli olsun hepsi :) umarim sen bu ay hamile kalirsin ve hic icine kurt dusmeden kavusursun bebegineorası öylede zaten çok uzun zaman olmadı riske de atmak istemyrm kuzum bu sefer tutar da düşerse felan hep acaba mı derim
canim degerden ziyade artis oranina bakiliyormus daha cok, o yuzden bence gayet guzel sonuc :) coook erken ogrenmemin olumsuz yani da bu hep bi korku :) sen kendini biraz rahatlat bak testin sana ne guzel moral olsunKizlar bata su an 3 gun var. 5 Gun varken beta hcg değerim 6.07 çıkmıştı. Dun yani 4 gun kala yapılan test sonucum 12.47 sizce sağlıklı ilerliyor mu. Iki gun geçmeden yaptim. Aralıksız. Sizce normal mi 12 olması bata 4 gun varken
Amin canım inşallah hepimiz bu duyguları tez zamanda tadarızguzelim nolursa olsun biz ne dersek diyelim bebegimiz dunyaya gelecegi zaman gelecek, omru varsa bize kavusacak insallah saglikli olsun hepsi :) umarim sen bu ay hamile kalirsin ve hic icine kurt dusmeden kavusursun bebegine
Canım bnce evde test varsa koyulaşmaya takip et normal ilerliyor diye düşünüyorum hadi sana da bi Hamiş emojisi koyma vakti geldiKizlar bata su an 3 gun var. 5 Gun varken beta hcg değerim 6.07 çıkmıştı. Dun yani 4 gun kala yapılan test sonucum 12.47 sizce sağlıklı ilerliyor mu. Iki gun geçmeden yaptim. Aralıksız. Sizce normal mi 12 olması bata 4 gun varken
Yumurtlama veya döllenme döneminde. Ve sonrasında etkisi olmaz. Döllenmeden 7-8 gün sonra yerleşme gerçekleşir. Eğer zarar verdi ise yerleşme gerçekleşmez ve direk atılır. Sizden zaten gebe kalıp kalmadığınızı anlamazsınız. Eğer zarar vermedi ise süreç devam eder. Ama zaten döllenip döllenmediğini bile bilmediğimiz için aşıya bağlayamayızBugün yumurtlama günüm, yaşım da 37, zaten çok geciktiğimi hissediyorum. Biraz önce 3. doz aşımı oldum (biontech). Ne yapmalıyım sizce? Korunmalı mıyım? Gerçi dün de ilişki oldu, döllenme olduysa üstüne aşı olmuş oldum. Çok korktum nedense. Yumurtlama günü aşı olmak zarar vermez değil mi? Uzun süredir yumurta takibi yapıyorum, aşı olacağım günü sürpriz oldu
Buraya yazabilir miyim ya ayyy gebe kalabileceğim zamanı mı tahmin ediyorsunuz heyecanlandımCnm beklenen adet tarihini yaşını ve deneme süreni yazarsan eklerim listeye
ben yerinizde olsam hiç beklemeden giderdim. Özele alttan bakılmaısnı isterdim.Herşey kısmet deyin üzülmeyin burda ilk hamile haberini alan benim ama dün beta 20067 olduğu halde ultrason görünmedi kese stres oldum baya ama özele gidicem bir hafta daha bekliycem
Dün gittim devlete 8 den 4 e kadar bekledim alttan bakicam dedi gittim bakmadı sabah gel dedi işim var gidemedim bugün önümüzdeki hafta sağ salim ise kalp atışında duyarım inşallah 6 hafta olmuş olucak bugün 5+1 gün diyor otomatik sistemlerben yerinizde olsam hiç beklemeden giderdim. Özele alttan bakılmaısnı isterdim.
Cnm beklenen adet tarihini yaşını ve deneme süreni yazarsan eklerim listeye
Canım ters rahim olablr alttan muayene de görünür kese belkiHerşey kısmet deyin üzülmeyin burda ilk hamile haberini alan benim ama dün beta 20067 olduğu halde ultrason görünmedi kese stres oldum baya ama özele gidicem bir hafta daha bekliycem
İnşallah canım diyelim o zaman hrşey yolunda gitsinDün gittim devlete 8 den 4 e kadar bekledim alttan bakicam dedi gittim bakmadı sabah gel dedi işim var gidemedim bugün önümüzdeki hafta sağ salim ise kalp atışında duyarım inşallah 6 hafta olmuş olucak bugün 5+1 gün diyor otomatik sistemler
İnş bir sıkıntı yoktur. Hiç endişe yapma beta yükseliyorsa görünür. Çok sağlıksız olsa anormal yükselirdi. Kendime evham yapma hiçDün gittim devlete 8 den 4 e kadar bekledim alttan bakicam dedi gittim bakmadı sabah gel dedi işim var gidemedim bugün önümüzdeki hafta sağ salim ise kalp atışında duyarım inşallah 6 hafta olmuş olucak bugün 5+1 gün diyor otomatik sistemler
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınızYumurtlama veya döllenme döneminde. Ve sonrasında etkisi olmaz. Döllenmeden 7-8 gün sonra yerleşme gerçekleşir. Eğer zarar verdi ise yerleşme gerçekleşmez ve direk atılır. Sizden zaten gebe kalıp kalmadığınızı anlamazsınız. Eğer zarar vermedi ise süreç devam eder. Ama zaten döllenip döllenmediğini bile bilmediğimiz için aşıya bağlayamayızmantıken ilk 15 günlük süreçte herhangi bir etki gebeliğe zarar vermez. Burada görüyoruz erken tespit edilince kimyasal görme ihtimalimiz artıyor. Bundan dolayı da aşıya bağlayamayız