Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım, kortizon iğneleri bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için, erken doğarsa diye... Benim rahmim ultrasında bile kasılmış olarak gözüküyor, yani düz durması gereken yer böyle top gibi. Bebek de orayı tekmeliyor, o tekmeledikçe yine kasılıyor. En ufak bir yorgunlukta vücudumun bütün kasları çekiliyor gibi oluyor.
Tam doktor randevumdan çıktım, gideceğim oturduğum yerde bir kalbim atmaya başladı ki öyle böyle değil. Gebeliğim sırasında 1-2 kez oldu ama hafifti ve hemen geçmişti. Bu kez baktım geçmiyor söyledim oradakilere. Benim doktor falan baktı, hemen kan aldı, acile indirdiler. Acilde bağladıkları alet çıldırmış gibi bipbipliyordu. Geçmeyince damardan bir ilaç verdiler, artık o neydi bilmiyorum ama çok güçlü bir hisle 1-2 saniyede kalp atışlarım 100'e falan indi. Beni acile indirdiklerinde kendimi iyi hissediyordum düşün, ki oradayken eşim 250 olduğunu görmüş. Bu benim doğuştan gelen kalbe azla sinyal gönderen bir "kablo"danmış. Emzirme de bittikten sonra bir müdahale gerekebilecek, ama öyle nispeten basit bir müdahaleymiş...
Acil durumda doktor kanı triod hormonlarına bakmak için almış. Kalbin onunla bir ilgisi olmadığı anlaşıldı ancak tesadüfen serbest T4 hormonunun düşük olduğunu öğrenmiş olduk. Antikorlara bakıldı, eğer onlar anormal olsaydı ciddi bir rahatsızlık anlamına gelecekti ama çok şükür o normal çıktı. Şimdi sadece T4 düşüklüğü için ekstra ilaç alıyorum...
Durumum budur. Bir yandan annemlere hiçbir şey söylenmiyor, iyiymiş gibi davranıyorum falan. Epey stres oluyorum, şimdi yazarken farkettim :) Ben de senin gibi 34 olsun diye dua ediyorum.... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Asıl rahman ve asıl rahim olan o, biz sadece aracıyız.... İsteyen arkadaşlara da yine de bu duyguyu yaşamaları için dua etmeye devam ediyorum. Şimdiden bu duygularla bağlandığımız evlatlarımızı kucağımıza alınca kimbilir neler olacak. Dediğin gibi her şeyi ama her şeyi unutmak için az kaldı, ha gayret....
kızlar 12.gün dondurulmuş embriyo test günüm 3 gün sonra kan değerim 41.87
Dün gece bizim burda bir hastaneye gittik sancılarım için nst baglandık adam bize arenin 3 kilo olduğunu , sıvının artıpını tehlikeli oldugunu, testislerinde su birikmesi oldugunu söyledi, bebek 39 haftalık bebekle aynıymış vs... Bizde güldük yuh dedik dandirik ultrason dandirik doktor ... Meğer hepsi doğruymuş... banu hoca agzımdan girdi burnumdan çıktı gene... 2 hafta önce 1.700 gr olan bebek daha 33 e yarın girecekmişim onun hesaba göre 3 kilo olmuş, şaka gibi dimi iki haftada 1 kilo 300 gram almış dedi iki ultrasonda...sıvısıda artmış, testisleri şimdi boşver çocuk doktoru bakar onada dedi... Her an suyun gelebilir kanaman başlayabilir agırlık rahim agzını yırtabilir dedi... Tabiki neden şeker ve düşmeyen bu şeker bebek bir iki hafta bile dayansa kilo alırmış bu gidişle 5 kilo olursa normal doğumu unutalım , dikişi başka türlü hallederiz hele bi o gün gelsin dedi.. Sezeryan olacak vs dedi... Sanki umuruda artık nasıl doğacak... morfin istiyommmm ben artukun!!!! :))) 3 gün içinde çok sıkı diyet ( salata domates süt yoğurt et balık tavuk dısında ekmek dahil ( kepek) yokmuş gerekirse aç kalcakıım... Yoksa daha 34 olmadan doğarsa çokciddi akciğer problemi yaşarmış şekerden dolayı ciğerinde sorun olabilirmiş sakın vurulduğun ciğer geliştirici iğnelere güvenme dedi... Ultrasonda bi ara sinirden kahkaha atıyordum çünkü bunları duydukça ... sinir laçka...o ara meger renklii 3d i açmış bi ara iki parmağım kadar bi baş parmak gördüm sosis halt etmiş o derece... Yani 2 hafta sonra ben bu cocuğu düşünemiyorum kilosunu dedi... Artık ağlasammı gülsemmi oh kiloya bak diye sevinsem maasallah desem sonçuç; iyi değil anormal kilo; zaten psikolojim kalmadı kusura bakmayın ben artık çok nete giremicem Sizi zaten habersiz bırakmam ama ben en azından bu kaşıntıdan kurtulana kadar hayata normal bakamıcam... Umarım siz ve bebişlerde iyisinizdir... Çok öpüyorum sizi....alaha emanet olun... Her an doğum olursam diye artık sezeryan olursa listemi narkozdan hemen önce dualarla okurum...bu listedeki herkes hamile kalacak arkadas!!!!
Menac basak test tarihi için dualarım sizinle...
ya ağrılarım çoğalınca nasılsa negatif yaptırayım da rahat rahat ilaç alayım diye yaptırdım, şimdi gel de bekle, hemşire 15.gün 160 olması gerekiyor gebelik için dedi işim dualara kaldı, gebelik var diyor bakalım![]()
darısıııııı şimdi başakcığımızın başına inşallahhhhhh
başak cnm tabloda senin test günün 4 mart olarak yazıyoo
ne zaman senin günün..:44:
Saolasin canim insallahhhhhhhh:)carsamba gunu hayirlisiyla test gunum insallah guzel haberi veririm ececim 12 gun olarak hesaplamis galiba ondan 4 mart yazmis dualarinizi bekliyorumm![]()
Ah canım benim, sinirlerinin laçka olması da normal, hatta o kadar olaya iyisin bile, Allah gücünü kuvvetini artırsın. Doğum şeklini boşver, sonuçta iri bebek olduğu için normal yerine sezeryan daha mantıklı, başka bir sebep yok. En azından orada rahat edersin... Belki narkozla değil epiduralla alırlar. Her halükarda 34 olmasına çok az kaldı, doğunca da bir sorun olmayacak inşallah. O iğneler oldukça etkili, arkadaşımdan biliyorum, içini ferah tut... Dualarımız seninle. İnşallah ilk bebeğimizi, Aren'i dünyaya getireceksin :) Ve bütün kötü olaylar birer anı olarak tarihe gömülecek...
Dün gece bizim burda bir hastaneye gittik sancılarım için nst baglandık adam bize arenin 3 kilo olduğunu , sıvının artıpını tehlikeli oldugunu, testislerinde su birikmesi oldugunu söyledi, bebek 39 haftalık bebekle aynıymış vs... Bizde güldük yuh dedik dandirik ultrason dandirik doktor ... Meğer hepsi doğruymuş... banu hoca agzımdan girdi burnumdan çıktı gene... 2 hafta önce 1.700 gr olan bebek daha 33 e yarın girecekmişim onun hesaba göre 3 kilo olmuş, şaka gibi dimi iki haftada 1 kilo 300 gram almış dedi iki ultrasonda...sıvısıda artmış, testisleri şimdi boşver çocuk doktoru bakar onada dedi... Her an suyun gelebilir kanaman başlayabilir agırlık rahim agzını yırtabilir dedi... Tabiki neden şeker ve düşmeyen bu şeker bebek bir iki hafta bile dayansa kilo alırmış bu gidişle 5 kilo olursa normal doğumu unutalım , dikişi başka türlü hallederiz hele bi o gün gelsin dedi.. Sezeryan olacak vs dedi... Sanki umuruda artık nasıl doğacak... morfin istiyommmm ben artukun!!!! :))) 3 gün içinde çok sıkı diyet ( salata domates süt yoğurt et balık tavuk dısında ekmek dahil ( kepek) yokmuş gerekirse aç kalcakıım... Yoksa daha 34 olmadan doğarsa çokciddi akciğer problemi yaşarmış şekerden dolayı ciğerinde sorun olabilirmiş sakın vurulduğun ciğer geliştirici iğnelere güvenme dedi... Ultrasonda bi ara sinirden kahkaha atıyordum çünkü bunları duydukça ... sinir laçka...o ara meger renklii 3d i açmış bi ara iki parmağım kadar bi baş parmak gördüm sosis halt etmiş o derece... Yani 2 hafta sonra ben bu cocuğu düşünemiyorum kilosunu dedi... Artık ağlasammı gülsemmi oh kiloya bak diye sevinsem maasallah desem sonçuç; iyi değil anormal kilo; zaten psikolojim kalmadı kusura bakmayın ben artık çok nete giremicem Sizi zaten habersiz bırakmam ama ben en azından bu kaşıntıdan kurtulana kadar hayata normal bakamıcam... Umarım siz ve bebişlerde iyisinizdir... Çok öpüyorum sizi....alaha emanet olun... Her an doğum olursam diye artık sezeryan olursa listemi narkozdan hemen önce dualarla okurum...bu listedeki herkes hamile kalacak arkadas!!!!