Ağrısız doğum(epidural) hayatını kararttı

Ben genel olarak böyle haberleri sevmiyorum.
Diş apsesinde bile ölüm riski var ona bakılırsa.
Tamam ihmalkarlık varsa ortaya çıksın, kimse suçlusu bir daha yaşanmaması için önlem alınsın ama "Baaaak işte normal doğum varken bunu seçerseniz ölürsünüz"cülere malzeme çıkmıyor mu ifrit oluyorum. Herkes keyfinden sezeryan oluyor çünkü. Pöf.

Devlet sigortanı ödüyor bi kuruş para almadan normalde,sezeryanda (gerek olursa sezeryan) yapıyor bebeğe de sahip çıkıyor.
hem para için normal olacak kadını sezeryan yapmıyor devletin hastane şartları çok iyileşti bence..

bence de. herkes normal doğurmak zorunda mı ki anlamıyorum. sonuçta annenin kararı, belki ben normal doğurmak istemiyorum? ya da epiduralle doğurmayı seçiyorum? hemen başlamıyolar mı ''ayyyyy cnmm o bebeğe zararr yeaaaaa ben yavruma asla o kötülüğü yapamammmm'' e tamam git o zaman sen yapma. ''ayy ne var ki yeaa herkes doğuruyo cnm korkacak bşy yokkk ben sezaryen doğuramam evladımı normalden başkası yalannn'' seni tutan mı var? normal doğur ama doğurmayana laf etme. ne çok bilmişler var ya sanki anneliğin kitabını yazmışlar. sinir oluyorum. uykuda bile ölüm riski var bi de korkutmaya çalışıyolar 'bakk sezaryen doğurdu dikişleri patladı' falan diye çarpıcam bi tane.

Ben onu erkeklerin askerlikteki kahramanlık anılarına benzetiyorum.
Vay böyle zordu, vay süründük, vay komutan böyle yaptırdı böyle ettirdi diye hayatlarının en büyük kahramanlığını nasıl yıllarca limitsiz anlatıp böbürleniyorlarsa, normal doğum yapan kadınlar da doğum hikayelerini (kahramanlıklarını) aynen böyle yıllarca, defalarca anlatılıyor. Evet annelik kutsal evet doğum bir mucize ama yeter be tatlım, tamam en zor doğumu normal olarak sen yaptın, ordan buraya yırtıldın, 24 dikiş atıldı, 17 saat sancı çektin ama bravo normal doğum yaptın, en birinci sensin, süpersin, anlat 86. kez aynı hikayeni, çünkü şampiyon sensin!!! Sezeryan doğum yapanlar anne mi bee! Kediler bile normal doğum yapıyor, onlar yapmıyor /yapamıyor! Vur şamarı, şişir egonu!

Aynen aynen ! hatta biri bana abartıp normal doğurmayınca yavrunun kıymetini bilmiyosun, onca sancıdan sonra bebeğinin kıymeti başka oluyo demişti. kendisi de bekar ve doğurmadı bu arada ama ben hamileyim !! sezaryen olunca bebeğini normal doğurmuş kadar sevmiyomuşsun yani cahil zihniyete bak ! bi de onca çileleri doğaüstü gibi anlatır, sonra da hülyalı bi sesle ama hatırlamıyorum o acıları.... yavruma değerdi... kucağıma aldıktan sonrasını hatırlamıyorum.... pardon da b.k hatırlamıyosun, doğururken normal doğuran kafama s...ayım diye haykıran onlar değil sanki. var öyle bi tanıdığımız, doğuma giderken ben epidural istiyorum diye haykırmıştı geç kalınmamış olsa yaptıracaktı bi de çıkmış 8 saat sürdü çok rahattı diyo. çok rahatmış (!) gerçekten 8 saat ! anladık en iyi anne sensin yavrunu en iyi sen düşünüyosun bravo !

Ben ilk dogumumu genel anestezi ikinciyi spinal anestezi oldm O igne ameliyathanede yapiliyor ve hemsire yapmiyor anestezi uzmani yapiyor ki igne yapilirken prof baslarinda duruyor ve kontrol ediyor benim basimda 5 kisi vardi igne yapilirken o korku bile yetiyor insana bele igne girmesi.Allahima sukur ki 8 saat sonra ayaktaydim.
Bunlarin yasanmasi cok aci anne ayri acida baba apayri bir aci icinde ...
Allahim sabirlar versin guc kuvvet versin.

Ben mecburi sezeryan oldum. Olmadi. Sabaha kadar beledim olmadi. Inanin hala üzülürüm bir normal doguramadim diye ama olmadi. Bebebgim benim vucuduma göre cok büyük dogdu, yola giremedi bile sikisti.
Böyle seylerle mecburi sezeryan olanlari da korkutmayalim.
Ikinci kez hamile kalirsam büyük ihtimal o da sezeryan olacak, uyusturulmadan mi ameliyata girelim.
Ben o stresi hic yasamak istemezdim. Adamlara imza atiyorsun, felc kalma riskin var diyorlar tamam diyorsun. Ben de epidural oldum belimden. Tabi uzmanlari yapiyor, sancilarim artttigi bir arada geldiler yaptilar bekleye bekleye. Kasilmalarim cok siddetliydi az kipirdasam kötü seyler olabilecekti. Taktilar belime, o korku da cok baska. O epiduralle ameliyata girdim . Ve normal dogurmak bilincli ameliyata girmekten cok ama cok daha iyi.
Kendi rizasiyla sezeryan yapanlara birsey diyemem ama buna macbur kalanlar icin zaten zor bir durum.
Burada neden normal dogurmuyorsunuz diye cavlayanlar icin sölüyorum bunlari.
Elim kolum bagli bes alti kisi basimda ameliyat altinda insan kendini kurban gibi hisseiyorlar zaten. ameliyat hic öyle zevkli ir duygu degil.
Ama bebegimiz icin bunlara katlanmak zorundayiz. Benim gibi bircok kadin yasamistir bunu. Hemen kalkamadik agri sizi cektik.
Lütfen daha duyarli yazalim.
Cogumuz normal dogurmak ister eminim. Mecbur kalanlara cesaret vermemiz lazim.

söye birsey var aslinda. Sezeryan oldum ve cok cile cektim. ama bebegimi kucagima alinca bir tane daha yapalim dedim hemen. Sanki o cileleri ben cekmemisim gibi. Sanki hepsi kikaye gibi arkada kaliyor. Ama normal dogurdum sen doguramadin konusuna katiliyorum. Var öyle dangalaklar.

Hayati tehlike varsa sezaryen olunur.
malesef bizim kadinlarimiz hicbir risk yokken sezaryen oluyorlar.
Gebelik topiklerinde yurt disinda yasayanlar burda sezaryen yasak,ancak hayati tehlike olursa sezaryen oluyoruz diyorlar.ama bizim ulkede ayy hangi dogumu tercih etmeliyim diye soruyorlar.
sacma olan bu.durduk yerde niye sezaryen istiyorsunuz.
zaten haberdeki kadinin tehlikesi varmis.mecbur sezaryen olmak zorunda.
ameliyatin hep riski vardir.ehil ellerde yapilmamis dikkat edilmemis bu kadina.
Allah sifa versin.

Bebeği kucaklayınca tabii ki o an her şey akıldan siliniyordur. O doğal ama yine de çektiğiniz çileler aklınızdadır, yine de bugün bile hatırlarsınız o acıyı paniği. benim dediklerim onları da hatırlamaza vuranlar.

Tabiki, hicbirsey olmamis gibi davranmak zaten inandirici degil. Benim kahramanlik hikayem de kendi sezeryanim. Her anne kahramandir. Sezeryan olanlara cocuk dogurmamis muamelesi yapanlar aslinda daha cok cile cektigimi bir kabul etse..

Tabiki, hicbirsey olmamis gibi davranmak zaten inandirici degil. Benim kahramanlik hikayem de kendi sezeryanim. Her anne kahramandir. Sezeryan olanlara cocuk dogurmamis muamelesi yapanlar aslinda daha cok cile cektigimi bir kabul etse..
kesinlikle, tanıdığımız sezaryenle ikiz doğurdu ve boğazındaki gıcığı bile temizleyemiyodu dikişleri yüzünden.

kesinlikle, tanıdığımız sezaryenle ikiz doğurdu ve boğazındaki gıcığı bile temizleyemiyodu dikişleri yüzünden.

Tuvaletini yapamamak, gülememek, öksürememek. Yardimsiz ayaga zor kalkmak. Benim icin ilk bir ay kambur gezmez ve derin nefes alamak da var. Ama en acisi da aglayan bebegini rahatca gögsüne koyup emziremek..
O caresizligi kimsenin yasmasini istemem. Yardimcim da yoktu. Kiminin sezeryani kolay olur ama kimisinin ki gercekten kötü devam eder..

Bu'da benim dikkatimi çekti. O yatak nasil oradan çikmadi? Yani acil durum oldugunda hastalar ile ne yapiliyor? Burda bile ihmalkarlik var. Normal hastanelerden yataklardan dolayi kapilar ve asansörler büyük olur, yataklar kolayip girip çiksin diye.

Bide kadin'a zaten epidural verilmisti, niye dogumda tekrar epidural verildi? Bana öyle geliyor ki, kadin epidural'a karsi ya bir alerjisi oldu, yada yalnis uygulandi. Zaten orada kadin gelir gelmez hemen epiduralin verilmeside yalnistir. Adam diyor 250 lira ekstra ödemis. Sirf para için o epidural'i uyguladilar gibime geliyor.

Ve hemsirelerin parmagin mormarmasina hiç birsey yapmamasi... bastan sonra imhalkarliktir bu. Yani haber basligi gibi kadin epidural ile dogum yaptigi için bu hale gelmedi. Ihmalkarliklar yüzünden bu hale geldi.

Ve genel olarak evet, Türkiyede sezeryan seçilebiliyor, bunuda Türkiyedeki saglik sistemine bagliyorum. En basit birçok doktor sezeryan parasini almak için yalan söylüyorlar. Dogum basliyor ve doktor birden "aah çatin dar senin" yada" bebek zorluk çekiyor, mecburen sezeryan olman lazim" diyor ve ekliyor "baska hastane'ye giderseniz bebegi tehlikeye atarsiniz" ordaki çaresiz anne baba adaylari tabiki hemen sezeryan oluyorlar.

Bunun üstüne bide hemsirelerin yardim etmemesi, normal dogum'da absürd olarak kadin'in tek basina birakilmasi, erkegin dogumda yaninda olamamasi,.. birçok sey artik Türkiyedeki kadinlarin normal dogum korkusunu tetikliyor. Aslinda bu problem bireysel degil, toplusmal bir problemdir. Saglik bakanligi buna el atmasi lazim ama tabiki yapmaz. Hastanelerin para kazanmasi onlarinda isine geliyor. Türkiyenin saglik sistemi böyle oldukça, valla ben sezeryan ile dogum seçenleri yadargayamiyorum.

4 ay öncesine gittim bîr an dediklerinizin hepsini yaşadım. Narkozdan dolayı mide bulantım çok oldu tabî ameliyat yeri yanıyor kusmaya çalışırken. Resmen doğum fobisi oluştu bende. Genel anesteziyi hiç tavsiye etmem eğer hassas bir yapınız varsa.

sezaryen ve normal doğum arasında öyle aman aman bir fiyat farkı yok.
Türkiye'deki sezaryen artışının sebebi zavallı kadın doğumcuların malpraktis ve komplikasyon ayrımını anlamak istemeyen insanlar yüzünden en ufak bir risk almak istememesidir, gayet de haklı adamlar.
en basit şeyde suçlu çıkartılacaklar çünkü.
mesela normal doğumda köprücük kemiği kırılabilir, bu olabilecek bir durumdur, komplikasyondur, öngeremezsiniz.
bir arkadaşımın tanıdığına olmuş bu durum, bin kere anlatmama rağmen olabilir diye hala doktorunu suçluyor.
mesela amniyon sıvı embolisi diye bir şey var.
öngörülemez ve yüksek oranda ölümcüldür, doğum esnasında ve doğumdan sonra herkesin başına gelebilir ve bir tedavisi de yok, sadece yaşamsal bulguları takip edip bozulduğunda destek yapıyorsun.
sezaryende de olabiliyor.
böyle bir durum olsa hemen doktoru linç ederler.
bu hastada da ilk aklıma gelen bu durum oldu.
muhtemelen sebep amniyon sıvı embolisidir.

Özel hastahanede hiç muayne olmadım ama olurda hamile kalırsam eğer onun için özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum. Sırf sıra beklememek ve özel ilgi olucağı için.
Diğer her hastalığımda yada rahatsızlandığım da devlet hastanesini tercih ederim.
Oranın doktorları emekli olacak artık yani doktorluk adına uzun yılları var ve ellerinden milyonlarca hasta geçmesi.
Devlet hastanesinde bir doktor günde 100 hastaya bakıyorsa özelde 20 kişiye bakılıyor.
Yani bence devlet doktoru daha bilinçli diye düşünüyorum.
Doğum içinde şunu söyleyebilirim, özele giden arkadaşlar ve özel doktorunuz size sezeryan dediyse bir başka doktora daha gösterin.
Çünkü kuzenimin başına geldi bu durum. Özelde gittiği doktor normal dogumdan korkutmuş çaktırmadan ve sezeryana karar verildi. Daha sonra başka bir doktora gidip tekrar muayne olduğunda ise normal doğumla ilgili bir sıkıntı olmadığı söylendi.
Normal doğum 1000 liraysa sezeryan 1750 idi.
Sırf fazla para almak için hamileleri sezeryana iten çok sayıda doktor var.

Çok üzücü Rabbim şifa versin sabır versin inşallah.
Acaba hangi hastane yaa bilseydik

Herkes normal doğurmak ister demişsiniz Mecburi sezeryan olanları Korkutmayalım diyorsunuzda korkan da mecburi olacakta genel anestezi ile olsun Allah aşkına.epidural nedir? keyfi spinalı epidurali seciyorlar resmen isterken hiç okuyorlar mı nedir bu arkadaş diye ! ne demek lazım bilemiyorum. İlla bebeginizi görmek istiyorsanız bence normal doğuma cesaretli olsunlar biraz he yok normalden de korkuyorsanız, sartsa sezeryan genel anesteziyle olun. Sizin kendinizi tehlikeye atmanız o bebegi annesiz bırakmanız demek. Ben cevremde de yasadım böyle olay ve asla epidural sezeryan istemiyorum yaşamasaydımda bilinç edinmeden seçmezdim asla . Allahım inşallah normal doğumu mümkün değilse de genel anestezi ile sezeryani nasip etsin. Birisi de diş apsesi tedavisinde bile risk var böyle haberleri sevmiyorum diyor. Diş apsesi, doğuran kadınlara oranla yüzde kaçını oluşturuyor ve yüzde kaçlık riski var acaba da söylüyorsunuz. Her kadın en az 1 kere doğuruyor ve ülkemizde yüzde kaç bu lanet riski ameliyatı seçerek doğum yapıyor da siz apse vb risklerle denk tutuyorsunuz. Sizin gibi düşünenler oldukça böyle bir toplumda yaşadığıma utanıyorum. Eskiden sezeryan yoktu evet ölen bebekler de vardı e hadi sezeryan geldi belki benimde imkanım olmayacak normale herhangi sebepten bu benim epidurali seçmem anlamına gelmiyor genel anestezi dururken ben bebegimi sağlıklı kucagıma alıp emziremedikten büyütemedikten sonra, o an doğumunu görmem hiç birşey ifade etmez. Biz o bebekleri fedakarlık yapmak için Allahın emaneti ile gücü ile dünyaya getiriyoruz. Bir sn kendi menfaatimi düşünüp görmek için sonrasında bedelini yaşayamam !

Son düzenleme:
Neden öyle dedin şimdi ki? Yarıyıl tatilinde özelde bademcik ameliyatı olmaya karar verdim. Devletten şaşmazdım ama yarıyıl tatiline denk gelmesi mümkün değil ameliyatın devlette olursa.. Korktum şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…