Ağrılarla süren hayat (ankilozan spondilit)

Hanımlar merhaba.Ben de ankilozan spondilit teşhisi aldım yakın zamanda.Önceden de tanımlanmamış bağ doku hastalığım vardı,yabancı değilim romatizmaya.Boynu ağrıyan var mı tutuluyor gibi oluyor sürekli.Bir en aranızda iltihaplı bağırsak hastalığı olan var mı acaba?

gecmis olsun canim boynum senede bir kac krz tutulur ama hani kaslardan diyexdusundm ben

stres oldugumda ensemi sanki basima dogru bisey cekiyormus gibi oluyor

gecmis olsun canim boynum senede bir kac krz tutulur ama hani kaslardan diyexdusundm ben

stres oldugumda ensemi sanki basima dogru bisey cekiyormus gibi oluyor
Teşekkürler canım sana da çok geçmiş olsun.Belki dik durmadığımdan olıyordur bilemiyorum.

Teşekkürler canım sana da çok geçmiş olsun.Belki dik durmadığımdan olıyordur bilemiyorum.
olabildigince dik duracagiz :)) egzersizler cok duzenli yaptigim soylenemez ama her gun aklima geldikce mesela dolap silerken yada bir odadan bir odaya gecerken sırt kaslari icin biseyler yapiyorum :))

mesela duvar kosesine yuzunuzu donup ..ellerini iki yana dirseklere kadar yapistirip koseye iyice yaklasin 2 kurek kemigi birbirine yaklasip uzaklasiyor ya bu hareket cok iyi :))

Ya ben mide kanaması geçirdim sonrasında tedavi gördüm ama ülsere yatkın bi yapım var kronik gastrit var o yüzden nsai kullanamıyorum.Bir süre iyiydim ama Sonra inanılmaz bir topuk ve ayak parmakları ağrısı türedi spor da yapmaya çalışıyorum doktorum da metoart yazdı (daha önce kullanıyordum ama iyi olduğumu sanıp ara vermiştim) anladım ki geçme gibi birşey yok metoarta da yeniden başlayalı 1,5 ayı geçti sadece %10 diyebilirim ayak parmaklarımdaki aşırı ağrı geçti ama hala sürüyor Ağrın kesiliyor mu hiç senin acaba

bel ve kalca tutulmalarim hep var ...ama dayanilmauacak kadar degil

ilk teshis konulgunda agliyordum agridan ve oturamiyordum bisey aci veriyordu suan o kadar kotu degilim

midene dokunur mu bilmiyorum ama taze isirgan cayi cok iyi geliyor AS ye

doktoruna danismadan kullanma ama .
ben gecen kış hep ictim cok rahatlatti benu

Bi sorayım canım teşekkür ederim.Kalça tutulumu bende de var,sağ taraf.As olmadan önce de kalçamda ağrı olıyordu hatta kortizon enjekte etti doktorum az bir süre rahatlamıştım.O zamanlar topuk ayak ağrısı falan yoktu,geçti sandım bi süreliğine o ara beni ne iyi etti acaba ya.Bilsem hepinize anlatırım ne iyi gelmiş olabilir acaba

pilateste en son esneme hareketlerinde oturur pozisyinda ellerrinle ayaklarini dokundugun an var ya beli cok rahatlatiyor

birde otururken dizleri kirip dizlerle kafani yakinlastirip sirt ve beli yuvarlamak

pilateste en son esneme hareketlerinde oturur pozisyinda ellerrinle ayaklarini dokundugun an var ya beli cok rahatlatiyor

birde otururken dizleri kirip dizlerle kafani yakinlastirip sirt ve beli yuvarlamak
Spor yapınca kendimi daha sağlıklı hissediyorum ama ne bileyim topuklarıma faydası olmuyor ki. Yada ayak parmaklarıma.Yada el parmaklarıma.sen hangi ilaçları kullanıyorsun canım

Spor yapınca kendimi daha sağlıklı hissediyorum ama ne bileyim topuklarıma faydası olmuyor ki. Yada ayak parmaklarıma.Yada el parmaklarıma.sen hangi ilaçları kullanıyorsun canım
ben tamamen biraktim ilaclari agrim olsa bile agri kesici almiyorum en... , nap....., ren..., ve 2 cesit anti tnf kullandim yan etkileri cok fazla oldu bende anti tnflerjn tamamen biraktim

ama surekli komtrollere giderek ve bu saydigim ilaclardan herhangi birini kullanarak uan etkilerinden etkilenmeyip cok konforlu hayatini surdurenlerde var siz bana bakmayin

Merhaba beni anlatmıssıniz şuan teşhis aşamasındayım bir senem boşa gitti yanliş tanıdan dolayı benim önemli bir sorunum daha var ck degerim onbinlerde kas hastalığıda araştirıliyor en son ana testim pozitif gelmiş .net şuyun var denilse rahatlıcam sakroiliak eklem kemigi omurilik ve topukda kireçlenme teşhis etti emarda sanırım ankilozan spondilit dicek ilaclara başlayamıyor ck seviyesi düşmeden belkide iki tanı alcam bilmiyorum

gecmis olsun umarim agrisiz bir hayat surersiniz
"ck" ne degeri anlayamadim

Yakın zamanda bu teşhisi aldım. Size neler iyi geliyor?
Benim kolajen ,propolis kullanımında harektlerim daha rahat oluyor . hastalığın ne boyutta bilmiyorum ama yeniysen stresten uzak durdukça hastalık sana gelmez geri kolay kolay sitresle sürekli tetikleniyor ağrılar

Benim kolajen ,propolis kullanımında harektlerim daha rahat oluyor . hastalığın ne boyutta bilmiyorum ama yeniysen stresten uzak durdukça hastalık sana gelmez geri kolay kolay sitresle sürekli tetikleniyor ağrılar
Konu Mesajı 'Doğum sonrası sakroileit ,iltihaplı romatizma , kalça bel bacak ağrısı' Doğum sonrası sakroileit ,iltihaplı romatizma , kalça bel bacak ağrısı
Burada anlattım benim durumumu. Teşhisin yanlış olabileceğinden şüpheleniyorum.

Bir ara çalıştığım dönemler bende öyleydim.İki kere sağ tarafıma yatakta yüklenip yatamadım Elim şişti.Ama ben soğuk ortamda çalıştım.Evden ısıtıcı taşıyordum kapı ağzında çalıştım hep onu bile neymiş ses cikariyormus ısıtıcı soğuk yiye yiye heryerim ağrıdı.Bir sene de düzeldim neredeyse.

Teşhis konmusmuydu peki ?

Kaç kez gittim ortopedi ye kalp damar'a birşey yok dediler.Yonlendirme yaptılar.Kucukken eklem romatizması geçirdim.
Ya burda bir kaç arkadaş ile özelden yazismitik onalrda çocukluk romatizması yaşamışlar ..bence bende çocukluktan varmış ama ailem anlamamış doktora götürmemis galiba ..çünkü annem diyor ki sen 3yasindan beri belim ağrıyor diyorsun

Benim tutulmalarim 22-23 yasinda şiddetlendi ve teşhis o zaman konuldu

Bak ben 93 doğumluyum.İyi hatırlıyorum.İlkokul 1 ' e yeni basladim galiba.Sonbahar olabilir kucukken sokakta oynuyorduk ya koştuk kostuk benim karnıma ağri girerdi çabucak kosamazdim fazla oturdum soğukta betona terledim birde heralde ayağımın üstüne basamadim.Mr'a girdim bacaklarımdan artık o zaman doktor krem mi verdi iyileştim bilmiyorum.Lise döneminde kızlara imrenirdim etekle usumezler mi diye.Ben pantolon giyip içine tayt giydiğim halde üşürdum.Hala da öyle yaz günü bile çorapsiz duramam.Karin bolgemden hasta oluyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…