Ağrılar:( Ağrılar:( Ağrılar:(

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
36
Nasıl anlatsam bilmiyorum. Öylesine dolu, öylesine dertliyim ki. Yaklaşık 4 yıldır diz ağrıları çekiyorum. Görenleri şaşırtıyorum adeta. 3 sene önce ameliyat oldum .Dizimden bir tümör alındı. Ameliyattan sonra baktım ki ağrılar geçmiyor. Tekrar doktor, hastane. Git git bıktım artık. Bulamıyorlar, anlamıyorlar:KK43: Kimisi psikolojik dedi, kimisi hiç bir şey. Psikiyatri tedavisi gördüm. Ruh gibi dolaştım aylarca. Eğitimime ara verdim. En sonunda annem bu durumdan usandı ve ilaçlarımı sakladı benden. "Ben böyle evlat istemiyorum" dedi:KK43: Bir anne için çok zor olmalı. Ben de gençlik falan kalmadı desem yeridir, 20 yaşındayım; ama bazen hayatın hiç bir zevki yok benim için. Her neyse, yaklaşık 2 ay önce tekrar ( bir üniversite hastanesinde) benim için ameliyata karar verildi. 1 hafta sonra ameliyat olacağım. Aslında hem korkuyorum, hem de hiç korkmuyorum. Anlamadığım ve sizinle paylaşmak istediğim şu: Doktorum beni ameliyat etme taraftarı değil, hatta "Ne idüğü belirsiz bu hasta!" diyecek kadar. Çünkü ne ağrı kesiciler, ne dizime vurulan iğneler hiçbiri ağrımı geçirmiyor. Ben artık uyurken ağrısız, uyanırken ağrısız yaşamak istiyorum:KK43:

Biri bana, "....." sebeptendir, geçer, üzülme desin:KK43:

Canım geçmiş olsun inşalah sağlığına kavuşursun genelde bu tip rahatszılılkarın başı sebebp stres malesef..İnşalah iyi olursun canım benim...

gecmis olsun canimm yaa nedenini neden bulamadilar kii hayrett
sen olumlu dusunmeye bak gecer insallah dua et allaha

Canım geçmiş olsun inşalah sağlığına kavuşursun genelde bu tip rahatszılılkarın başı sebebp stres malesef..İnşalah iyi olursun canım benim...

Şu an ki sebep %80 ihtimalle önceki ameliyatımdan hatıra(!) doktor hatası. Ağrılarımın psikolojik olmaması için dua ediyorum hep. Ameliyat olmak vız gelir. Yeter ki, güçsüz bir insan olduğumu düşündürmesin bana. Bu kadar aciz olamam ben. Ağrı yaratacak kadar. Bilinçaltım bu kadar mı acımasız?

Seni o kadar iyi anlıyorumki.Bende ağrıyan dişlerim geçsin diye dişçiye gidiyorum.Kanal tedavisi yapılıyor örneğin,sinirler alındığında ağrının bitmesi lazım ama aylarca ağrı çekiyorum.Bu konuda doktorumdan net bir cevap alamıyorum,bende çıldırıcam.Yarın büyük ihtimal yine gidicem dişçiye,o koltuğa oturmaktan korkmuyorum sonrasında yine ağrı çekersem ondan korkuyorum.:KK43:((((((((((

Seni o kadar iyi anlıyorumki.Bende ağrıyan dişlerim geçsin diye dişçiye gidiyorum.Kanal tedavisi yapılıyor örneğin,sinirler alındığında ağrının bitmesi lazım ama aylarca ağrı çekiyorum.Bu konuda doktorumdan net bir cevap alamıyorum,bende çıldırıcam.Yarın büyük ihtimal yine gidicem dişçiye,o koltuğa oturmaktan korkmuyorum sonrasında yine ağrı çekersem ondan korkuyorum.:KK43:((((((((((

:KK43:( Kulakları çınlasın. Evli Bir ablam vardı. Bir gün dişi ağrıyan kızına şöyle demiş:" Sen kaç kilosun?" Kız cevap vermiş:"54". "Peki dişin? Bu 54 kilonun içinde ne kadar?". Kızı yine cevap vermiş." 2 gr, 3 gr". "2 gr'lık bir diş mi seni ürkütüyor demiş:). Ona "seni yenicemm" de" demiş ve biraz zaman sonra kızı uyuyakalmış:)

Bana bu olayı anlattığında kendime söz vermiştim. Bu ağrılar geçicek, yenicem diye. 2gün ağrısız geçmişti hakikaten:) Ben çok şeyi başardım biliyorum. Fikriniz olsun diye yazdım. Benim de şu an hissettiğim sinir ağrılar. Onlar da bir başka oluyor be:KK43:

Alah'ım yardımcınız olsun.

çokkk geçmiş olsun canım.
inşallah ameliyatla bu sıkıntından kurtulursun.
Allah yardımcın olsun.

Arkadaşım psikolojik oldugunu düşünüyorum..
Ve bu kitabı ameliyattan önce okumanı şiddetle tavsiye ediyorum..

getimage.asp

ANNE NEDEN BEN - Murat Kefeli'nin "Önce kulaklarım gitti.
"Gitmesi için bir neden yok. Sen duymak istemiyorsun," dediler.
Sonra aldatıldım. Bu sefer bacaklarım gitti.
"Aldatıldığını kabullenirsen düzelir," dediler.
Kabullendim. Bacaklarımı geri almayı başardım ama kulaklarım orada kaldı.
Tekrar aşık oldum. Sonra terkedildim. Bu sefer ellerim gitti.
Reddettim. "Aşk yüzünden olamaz," dedim.
"İçindeki adam seni kandırıyor. Deli hastanesine yatmalısın," dediler. İçimdeki adamın varlığına inandırıldım.
Ağrıdan yerlerde sürünürken, içimdeki adamı yenmek için ilaç almayı reddettim.
Sonra "Pardon. Biz yanılmışız. İçinde başka bir adam yokmuş, sen gerçekten hastaymışsın," dediler.
Ve en sonunda gözlerim güneşe veda ederken, "Yapılacak bir şey yok. Kabullenmelisin. Kör ve sağır bir şekilde de yaşayabilirsin," dediler.
Reddetmek istedim.
Başaramadım..."

Canım Allah şifa versin çok üzüldüm bende omuz+boyun+kol ağrıları çekiyorum uzun zamandır,kolumda güç kaybı var.Netten araştırdığım kadarıyla ilerde Allah muhafaza felç e kadar gidebilirmiş.Bugünüme şükürler olsun diyorum,Şifasız hastalık,dermansız dert vermesin Allah'ım.
İmtihan dünyası,sabır ve şükür lazım.Güçlü ol,daha çok gençsin geçer hiç merak etme,yeter ki umudunu kaybetme canım.
Annemin dizleri ağrıyodu,4 yıl önce babam düştü ve kalçası kırıldı bu olayın üzerine annemin dizleri felaket ağırmaya başladı,gece uyuyamıyor,gündüz inliyordu (psikolojik mi yoksa üzüntü başka bir rahatsızlığı tetikledi mi bilemiyoruz.doktorlarda bilmiyor işin acı tarafı ) her neyse bir tanıdığın tavsiyesiyle sabah-akşam 1 su bardağı sıcak suya,yarım çay kaşığı toz zencefil ve isteğe göre bal karıştırıp içti,birkaç hafta sonra günde 1 bardağa düşürdü.birkaç ay sonra ağrıları geçti maaşallah, çok şükür Rab'bim şifasını verdi.Dene istersen,şifa içinde sebep lazım.Rab'bim inşaallah sana da sebep kılıp şifanı verir....

Arkadaşım psikolojik oldugunu düşünüyorum..
Ve bu kitabı ameliyattan önce okumanı şiddetle tavsiye ediyorum..

getimage.asp

ANNE NEDEN BEN - Murat Kefeli'nin "Önce kulaklarım gitti.
"Gitmesi için bir neden yok. Sen duymak istemiyorsun," dediler.
Sonra aldatıldım. Bu sefer bacaklarım gitti.
"Aldatıldığını kabullenirsen düzelir," dediler.
Kabullendim. Bacaklarımı geri almayı başardım ama kulaklarım orada kaldı.
Tekrar aşık oldum. Sonra terkedildim. Bu sefer ellerim gitti.
Reddettim. "Aşk yüzünden olamaz," dedim.
"İçindeki adam seni kandırıyor. Deli hastanesine yatmalısın," dediler. İçimdeki adamın varlığına inandırıldım.
Ağrıdan yerlerde sürünürken, içimdeki adamı yenmek için ilaç almayı reddettim.
Sonra "Pardon. Biz yanılmışız. İçinde başka bir adam yokmuş, sen gerçekten hastaymışsın," dediler.
Ve en sonunda gözlerim güneşe veda ederken, "Yapılacak bir şey yok. Kabullenmelisin. Kör ve sağır bir şekilde de yaşayabilirsin," dediler.
Reddetmek istedim.
Başaramadım..."

Çok karışık durumdayım:KK43:
Evet bazen ben de bazı noktalarda bu ağrının psikolojik olduğunu düşünüyorum. Örneğin; sabah gözlerimi açar açmaz dikkatimi dizime vermem ve ağrıyor mu diye kontrol etmem:KK43: sonuç:tabi ki ağrıyor:KK43:

Bir diğerinde ise, örneğin; 10 dakika ayakta dursam bile dizimin şiddetli ağrıması. Biraz yürüdükten sonra baş ağrısı gibi ( dizimin hemen altındaki, daha önceki ameliyatımdan sonra çıkan o sinir yumağı) dizimin zonklaması ve dediğim gibi çabuk yorulmalar.

Her neyse siz söyleyin bana? Bir akıl verin. Bu konuda sağlıklı düşünemiyorum ben. Bu kitabı inşallah hemen tedarik edicem. Yardım bekliyorum.

Canım Allah şifa versin çok üzüldüm bende omuz+boyun+kol ağrıları çekiyorum uzun zamandır,kolumda güç kaybı var.Netten araştırdığım kadarıyla ilerde Allah muhafaza felç e kadar gidebilirmiş.Bugünüme şükürler olsun diyorum,Şifasız hastalık,dermansız dert vermesin Allah'ım.
İmtihan dünyası,sabır ve şükür lazım.Güçlü ol,daha çok gençsin geçer hiç merak etme,yeter ki umudunu kaybetme canım.
Annemin dizleri ağrıyodu,4 yıl önce babam düştü ve kalçası kırıldı bu olayın üzerine annemin dizleri felaket ağırmaya başladı,gece uyuyamıyor,gündüz inliyordu (psikolojik mi yoksa üzüntü başka bir rahatsızlığı tetikledi mi bilemiyoruz.doktorlarda bilmiyor işin acı tarafı ) her neyse bir tanıdığın tavsiyesiyle sabah-akşam 1 su bardağı sıcak suya,yarım çay kaşığı toz zencefil ve isteğe göre bal karıştırıp içti,birkaç hafta sonra günde 1 bardağa düşürdü.birkaç ay sonra ağrıları geçti maaşallah, çok şükür Rab'bim şifasını verdi.Dene istersen,şifa içinde sebep lazım.Rab'bim inşaallah sana da sebep kılıp şifanı verir....

Rabb'im size ve yakınlarınıza şifa versin. Teşekkür ederim öneriniz için.

canım çok gecmiş olsun.seni anlıyorum,neren ağrısa canın orda oluyor.allah şifa versin.
acaba şifalı otlar sarmayı denedinmi.ne bilim ısırgan felan yani ne iyi gelirse vardır mutlaka bi caresi aktarlara bi sor istersen .google den araştır birde öyle dene.rabbim derdini verdiyse caresinide vermiştir mutlak.

Canım ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten bunları okuyunca çok üzüldüm:KK43: Umarım hakkında herşeyin hayırlısı olur. ama bunun psikoloJik olması büyük bir ihtimal olabilir. Genelde büyük ameliyat geçiren insanlarda bu tarz Problemler yaşanabiliyor...Sen kendini umutsuz bırakma:KK66: Hastalığın üzerine gidip senden kurtulucam dersen emin ol onsan kurtulabilirsin. istersen bir de sana önerdiğim doktora başvur.. [/QUOTE

Anlattığım gibi ilaçla tedavi istemiyorum. Psikolojik mi, adını da koyamıyorum:KK43:

bulundugun ortamı değiştirirsen belli bir dönem uzun bir tatilde oalbilir belki şikayetlerin ve ağrıların azalır strees çok önemli bir etken

Bilmiyorum ki:KK43: Psikolojim berbat. Neyin bana iyi geleceğini kestiremiyorum. Sağlıklı düşünme yetimi kaybettim.

canım çok gecmiş olsun.seni anlıyorum,neren ağrısa canın orda oluyor.allah şifa versin.
acaba şifalı otlar sarmayı denedinmi.ne bilim ısırgan felan yani ne iyi gelirse vardır mutlaka bi caresi aktarlara bi sor istersen .google den araştır birde öyle dene.rabbim derdini verdiyse caresinide vermiştir mutlak.

Teşekkür ederim. Isırgan sarmadım, sadece dalattırmıştım. Yanmıştı, kaşınmıştı ama yine faydası olmamıştı. İnşallah bir gün şifa bulucam.

merhaba böbreğimde taş vardı böbrekten çıktı.Şu anda mesanede çok ağrım var.Nefes zor alıyorum.Bol suda içemiyorum çok ağrıyor.Spor yapıyorum zıpladıkça yerinden oynuyor sanırım eczanede iğnemi vurdurayım.Voltaren napıcam ben

güzelim ben de çok üzüldüm senin adına.
bana da dün ankilozan spondilit teşhisi kondu,eklem iltihaplanması yani,ben de çok üzgünüm.
benim ağrılarım kalçamda ama benimki gibi başka romatizmal hastalıkların dizlerde ağrı ve şişme yapanları da oluyormuş canım.doktorlar bu açıdan da değerlendirdiler mi?bir romatologa gittin mi?
yoksa sadece psikolojik mi diyorlar?
mutlaka bir çaresi vardır canım,moralini yüksek tutmaya çalış.

Geçmişolsun canım çok üzüldüm. Ben de Romatoid Artrit hastasıyım benim de ağrısız uyanmadığım bir sabahım yok. Bütün eklemlerim ağrıyor. Şu an bile ağrısız yerim yok inan. Ben de 19 yaşımdan beri çekiyorum bu hastalığı. Bazen senin gibi ümitsizliğe düşüyorum. Rabbim her şey için bir zaman tayin etmiştir. Sen de inşaallah en kısa zamanda iyileşirsin. Moralini yüksek tut. Yaşama sevincini kaybetme... Allahtan ümidini kesme canım. Allah yardımcın olsun... Şafi ismiyle sana ve bütün hastalara şifalar versin inşaallah...

Ben de Romatoid Artrit hastasıyım.Bir dönem eklemlerimi kulanmakta güçlük çektim.Aksaya aksaya yürüyordum,ellerimi istediğim gibi kullanamıyordum,çömelemiyordum.Bir sabah uyandığımda bunların hepsinin %80 azaldığını gördüm.Artık ellerim,ayaklarımı ve dizlerim çok çok daha iyi.Mucize gibiydi o gün koşabildim.Bir yıllık sıkıntının ardınca mucize gibi iyileştim.

Ben de Romatoid Artrit hastasıyım.Bir dönem eklemlerimi kulanmakta güçlük çektim.Aksaya aksaya yürüyordum,ellerimi istediğim gibi kullanamıyordum,çömelemiyordum.Bir sabah uyandığımda bunların hepsinin %80 azaldığını gördüm.Artık ellerim,ayaklarımı ve dizlerim çok çok daha iyi.Mucize gibiydi o gün koşabildim.Bir yıllık sıkıntının ardınca mucize gibi iyileştim.

Sizin adınıza çok sevindim. Keşke ben de "bir sabah" böyle güzel uyansam.

X