• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağrılı yumurtlama dönemi yaşayan var mı

bsnrkmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2022
273
480
33
29
Merhabalarr.
Yaş azcık azcık ilerledikçe yumurtlama dönemi de kendini belli etmeye ve “ senin için çalışıyoruz burda kadın artık yap şu bebeği ! “ diye sinyal göndermeye başladı.
Dün sabah 10.30’da minnak sağ kasık ağrısıyla uyandım. Geçer dedim , gaz sıkışması olduğunu düşündüm. Fakat her şey normaldi.
Akşama doğru ise bacağa vurmalar , yürütmemeler bele doğru geçmeler iştahsızlık başladı. En sonunda sağ kasığımda inşaat başlamış hissi alınca eşimin ‘bende böyle oldum apandisit bu!’’ demesiyle acile taşındık. Kan idrar tahlili röntgen Sonuç : hiç bir şeyim yok. Aşırı kibar doktorum . Yumurtlama olabilir . Kadın doğumla görüşün cevabını aldım vee uygulamadanda günü doğruladım.
Şimdi sormak istediğim şu yumurta takibi yapıyorum ve muhtemelen çatlama olmadığını düşünüyorum çünkü 3 4 gün pik gidiyor.
Daha önce böyle ağrı yaşayan oldu mu? Yumurtlama mı yoksa çatlama yüzünden mi yaşadınız?

Merhabalarr.
Yaş azcık azcık ilerledikçe yumurtlama dönemi de kendini belli etmeye ve “ senin için çalışıyoruz burda kadın artık yap şu bebeği ! “ diye sinyal göndermeye başladı.
Dün sabah 10.30’da minnak sağ kasık ağrısıyla uyandım. Geçer dedim , gaz sıkışması olduğunu düşündüm. Fakat her şey normaldi.
Akşama doğru ise bacağa vurmalar , yürütmemeler bele doğru geçmeler iştahsızlık başladı. En sonunda sağ kasığımda inşaat başlamış hissi alınca eşimin ‘bende böyle oldum apandisit bu!’’ demesiyle acile taşındık. Kan idrar tahlili röntgen Sonuç : hiç bir şeyim yok. Aşırı kibar doktorum . Yumurtlama olabilir . Kadın doğumla görüşün cevabını aldım vee uygulamadanda günü doğruladım.
Şimdi sormak istediğim şu yumurta takibi yapıyorum ve muhtemelen çatlama olmadığını düşünüyorum çünkü 3 4 gün pik gidiyor.
Daha önce böyle ağrı yaşayan oldu mu? Yumurtlama mı yoksa çatlama yüzünden mi yaşadınız?
Bende de aynı söylediğiniz gibi ağrılar oldu 2. Ayda tekrarlayınca doktora gittim. Doktorum vajinal ultrasonla baktığında yumurtamın çatladığını söyledi ama benim az şekilde lekelenmem de oluyordu. Yani Bi sorun olmadığını ve yumurtamın çatladığını söyledi.

Bende de aynı söylediğiniz gibi ağrılar oldu 2. Ayda tekrarlayınca doktora gittim. Doktorum vajinal ultrasonla baktığında yumurtamın çatladığını söyledi ama benim az şekilde lekelenmem de oluyordu. Yani Bi sorun olmadığını ve yumurtamın çatladığını söyledi.
Normalde çatlamıyor inşallah bu ay çatlamıştır 🫰🏻

Merhabalarr.
Merhaba,
Benim de nedense çocuk düşünmeye başladıktan sonra son 2dir bel ağrısı hafif kasık ağrısı ve kanama oluyor 1/2 gün de . :)) Çatlamış mıdır sizce? dün kanamam oldu. bugün de akıntım vardı şeffaf.

Merhabalarr.
Bende o minnak sancılar oluyor. Ama çatlama gerçekleştikten sonra geçiyor. Eğer yumurta çatlamazsa o minnak sancılar ağrıya dönüşüp adete kadar devam edebiliyor. Bir de çatlama olunca yumurta akı kıvamında akıntı oluyor.

Bende şunu merak ediyorum kızlar. Adetim hep sancılı olmuştur ağrı kesici kullanmadan yataktan bile cikamazdim. Ama evlilik ve devamında gelen bebek arzusu ile ilaç kullanmayı bıraktım yaklaşık 7 8 aydır. Ağrı kesiciler hayatımdan çıkınca adet dongumde uzama meydana geldi. 28 29 günde 34 e uzadı. İki ay öncede tayin yer değişikliği derken sanırım biraz stres yaşadım. Aynı zamanda kadın doğumada gittim. Bana yumurtalıkları güçlendirecek bir takviye birde antibiyotik yazdı. Bu arada demir ilacida kullanmaya başladım baya düşünmüş demirim. Özete gelecek olursam 34 de uzayan dongum 2 aydır 41 çıkarak beni heyecana sürüklüyor; Hamile miyim diye?? Ama sonuç hüsran. İki uygulama kullanıyorum yumurtlama takibi için ikiside farklı zamanlarda yumurtladigimi söylüyor. Ben yumurtladigimi nasıl anlayacagimmmm??? Bilginiz varsa lütfen☺️☺️☺️

Bende bazen ayda bir ya da iki kez genelde gece vakti kasıklarımda birkaç dakika süren bir acı tatlı karışık bir ağrı oluyor ve geçiyor. Bu yumurtlama ya da çatlama olabilir mi?
Bende o minnak sancılar oluyor. Ama çatlama gerçekleştikten sonra geçiyor. Eğer yumurta çatlamazsa o minnak sancılar ağrıya dönüşüp adete kadar devam edebiliyor. Bir de çatlama olunca yumurta akı kıvamında akıntı oluyor.

Bende bazen ayda bir ya da iki kez genelde gece vakti kasıklarımda birkaç dakika süren bir acı tatlı karışık bir ağrı oluyor ve geçiyor. Bu yumurtlama ya da çatlama olabilir mi?
Olabilir ama emin olmak için bir süre ovulasyon testi kullanmanızı öneririm. Yukarıda yazmışsınız adet döngünüz uzamış, ne zaman yumurtladiginizi bilmiyorsunuz. Takvim uygulamaları ortalama bir tarih verir size, ne zaman yumurtladiginizi bilmezler. Gebe kalma arzunuz varsa ovulasyon testini deneyin derim. En azından yaşadığınız sancılara denk gelirse çatlama anlarsınız ve sonrasında ovulasyon testi olmadan devam edebilirsiniz.

Merhabalarr.
Ben yaşadım. Nefesimi kesen bıçak gibi sancılar,öksürme,hapşırma,adım atma hak getire o sırada. Folikül kisti fazla büyük ve sıvı dolu olunca oluyormuş. Doktorumla da teyit ettim. 20 mm den büyüktü. Çatlayınca karın içine yayılan sıvı kaybolana kadar sancı devam ediyor. Testim silikleştikçe sancı da azaldı. Kayboldu gitti.

Ben bugün yumurtlama günüm testte pik. Sabahtan beri ağrı içindeyim böbreğe bile vuruyor sanki gaz sıkışması gibi

Back