- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
Benim ikinci üyeliğimdi. Çoook özür diliyorum herkesten, ve çook pişmanım. ,Sabah konuyu kapatmak ve kaydımı sildirmek için girecektim zaten... Tedavi aşamasındayım(mitomani rahatsızlığım).. Çoook özür dilerim tekrar. Üyeliklerimi iptal ettirip bir daha da girmiycem siteye. Özür diliyorum özür diliyorum özür diliyorum... tedavi olduğum bir rahatsızlığım var, böyle yapıp sonra pişman olduğum.. Çok özür dilerim çok özür dilerim. affedin çok özür dilerim.. hemen sildirmeye çalışıcam kaydımı bir dahada rahatsızlık vermiycem kimseye... Çook özür dilerim tekrar..
Dr. Sabri Yurdakul
Mitomani, yalan hastalığı ya da patolojik yalan söyleme durumudur.
Kişinin, sonucunda kazanç elde etmese bile, aklına gelen her şekilde yalan söylemesidir. O kadar çok yalan söylemektedir ki, bir söylediğini başka bir yalanla desteklemektedir.
Maalesef iş o hale gelmektedir ki, kişinin yalanı ortaya çıktığında, utanç duymayı bırakmakta ve karşı tarafı doğru söylediğine ikna etmeye çalışmaktadır. Tabi bu durum gerek ailesi, gerek sevgilisi gerekse arkadaşları için çok büyük problem olmakta, en büyük problemi de yalan söyleyen kişi yaşamaktadır.
Artık hiç kimse onun sözüne inanmaz ve sözlerine değer vermez. Yakın arkadaşlarından ve ailesinden uzaklaşmaya başlar fakat bunun bir hastalık olduğunu fark etmemektedir.
Burada en temel özellik, söylediği yalanların aslında hiçbir işe yaramayacak küçücük yalanlar olmasıdır. Bu büyük yalanlara da dönebilmektedir, fakat temel özellik yalanın hayatın bir parçası olmasıdır.
Bu insanlarda yalanın temel özelliklerinden bir tanesi de dürtüsel olmasıdır. Kişi, o yalanı söyleyene kadar huzursuz olmakta, yalanı söyledikten biraz sonra yeni bir yalan söylemek için huzursuzluk duymaktadır. Patolojik yalan, dürtü kontrol bozukluklarının bir parçasıdır.
Hafif olduğu durumlarda terapiyle geçerken, daha ağır olduğu durumlarda mutlaka ilaç tedavisi gerekmektedir.
..................................................
nasil.tv den alintidir.
Bir ben mi şok olamıyorum böyle konularda?Bana hiç şaşırtıcı gelmedi öğrendikten sonra da olamazz kandırıldım hissiyatına girmedim aynı ruh halindeyim işte.Bayanlar bence sanal alemi çok ciddiye almak da bir sorun.Yani her çeşit insan var sanal alemde.Bir insan nasıl sanal alemde kendini başkası gibi tanıtan bir insana ciddi anlamda şaşırabilir anlamıyorum.Burası da alt tarafı bir site yani. Yapmış,gitmiş işte hesabı da ceza almış siz niye üzülüyorsunuz,kandırılmış hissediyorsunuz,kafanıza takıyorsunuz.
feci köşeye sıkıştırmışsınız. ortaya çıkmasına sebep olan mesajlardan en önemlisi bu. sayenizde olmuş bazı şeyler.
Lisede benimde bir arkadaşım vardı.. Annesinin öğretmen babasınında çoookk zengin bir kuyumcu olduğunu söylerdi.Sürekli hava atardı...Üniversite sınavında önce Astronomi ve Uzay bilimlerini kazandığını ,ertesi yıl Hukuk Fakültesini kazandığını iddia etti. :Bir sonraki yıl hukuğun (!)kendisine göre olmadğı için sınava tekrar girip Edebiyat fakültesini kazandığını söylemişti(bu seferki doğru idi çünkü kimliğini gösterdi en sonunda ) hiç bir söylediğine inanmadğımı belirtmedim.Hep inanmış gibi yaptım Yalan olduğunu bildiğim halde. Şimdi görüşmüyoruz ..Ama düşünüyorum bazen acaba yüzüne vurmalımıydım yalanlar söylediğninin farkında olduğumuzu..
Cok utaniyorum. Cok ozur dilerim tekrar. Bikac aydir yasadigim bir rahatsizligim. Tedaviye basladim. Doktorum yalan soylediginde heerseyi goz al ve acikla demisti. Dun de tutamadim kendimi. Ama gece uyuyamadim agladim niye boyle yapiyorum diye... sabaha kapattiracaktim herseyimi. Cooook ozur diliyorum heerkeesten teker teker.. affedin nolur. Son yazimdir.
hatırlıyorum konunuzu sizin durumunuz çok iyiydi, aile şirketi vardı galiba, sizde hayalinizi gerçekleştirmek için ücretli öğretmenliğe başlayacaktınız. Ne güzel olmuş oradaki çocukların ailelerin ihtiyaçlarını giderirsiniz, ki haftaya halolacak demişsiniz. bir süre sonra durumlarına alışırsınız bence. ilk günler gibi etkilemez sizi...
Yazdıklarınız asıl bize ibret olmalı, dediğiniz gibi yakındaki okulların önüne gidip çocukların çıkış saatinde bile önüne gidip bi üste başa bakılsa, yada müdüre gidip okulda ihtiyacı olan bir çocuğa ayakkabı hediye etmek istiyorum falan desek nolur sanki. yada kış günü mont hediye etsek. yada ailesine ulaşıp hiç deilse 50- 60 bikaç şey versek. ihtiyaçlarını alırlar. Yarın ilk işim yakınımdaki okulun müdüryle görüşmek olacak ihtiyaç sahibi bir ile varsa yardımda bulunmak istiyorum diycem yettiğince para brakıcam o versin.
Bu arada bir şey merak ettim. ilk konunuzla ilgili okula giderken arabanızla mı gittiniz, birde öğretmenler sizin durumunuzun iyi olduğunu biliyorlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?