kayınpederin mesajı bana da çok tuhaf geldi
adam kendini tümgeneral sanıyor kanımca
Kayınpeder kayinvalidenin yaveri, sadece o yokken ortada geziyor. O mesajı da kendinden akıl edip yazmaz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınpeder kayinvalidenin yaveri, sadece o yokken ortada geziyor. O mesajı da kendinden akıl edip yazmaz
birbuçuk kayınvaliden var bu durumda
Yıllarca ""keşke düğünden babamın evine dönseydim" diye hayıflandım durdum.
Alem ne der, ailem üzülür, başım öne eğilir diye yapmadım. Ama düğün boyunca eğlenir gibi görünürken bile hep bunu düşünüyordum.
Bu yüzden düğün kasetimi bir kez bile izleyemedim.
Dönseydim ne olurdu... 1 ay 3 ay 5 ay bilemedin bir sene ağlar sızlardım çok aşıktım ya ondan..
İnsanlar 1 ay konuşur kendilerine başka meseleler bulurdu...
Ailem biraz kızar söylenir iki güne unuturdu...
Ben 15 yıl çektim.. Evlilik bir kez olurdu ya. öyle yerleşmiş beynimize..
Ömrüm gitti...
Ve bitti...
Eğer aklında bir nebze şüphe varsa asla atma o imzayı..
Çözümü sen değil o üretsin. Yaptğın yanlış yok anlattığın kadarıyla, olsa bile gerginlikle o günlerde yapılabilir,
konuşarak halledilecekken...kayınpederin mesajı, nişanlının seni engelleyip silmesi hiç kabul edilebilir şeyler değil.
Allahtan hayırlısını dile..
Gün gelir Allah'ın sevgili kuluymuşum, bana gerçek yüzlerini gösterdi evlenmeden önce diye şükredersin...
Aşk meşk herşey bir yere kadar. İnsanlar kriz anlarında gerçek karakterlerini ortaya koyuyorlar.
Nişanlında karakterini belli etmiş...
Ne diyeyim...
Allah sana güç ve ferahlık versin...
24 yaşında bekar biri olarak size sormak istiyorum..bazı sorunların varlığını biliyorsunuz ama aşık olduğunuz için görmezden gelip halledilir diye düşünmek büyük bi hatamı sizce..?
yani aşka kanıp hata yapmak istemem bende...sizcede ne yapmak lazım?
Merhaba kızlar. Uzun zamandır türlü konularda bu forumdan yardım aldım ama bir gün bu konuya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Birçok konu okudum sabahtan beri. benim durumumda olan çok kişi varmış, kimi çözmüş kimi çaresiz kalmış. Sanırım ben de çaresiz kalanlardanım.
2,5 yıllık bir birlikteliğim var ve geçen yaz evlenmeye karar verdik. Kız isteme, nişan, resmi nikah vs. aşamalarından hiçbirinde sıkıntı yaşamadık şimdiki kadar. Ne olduysa bir hafta önce oldu. Ben, nişanlım ve ailesi aynı şehirdeyiz ailem başka şehirde. Ailem geçen hafta çeyizimin bir parçasını getirdi ve o akşam babam onlara yemeğe gitmek istemedi, çok yorgundu biraz dinlendi onlara çaya gittik, ertesi gün ailem geri döndü. Onların gitmesini fırsat bilen kayınvalidem evime geldi ve beni çocuk gibi azarladı. arada samimiyet yokmuş, neden ailem onlarda yemek yememiş, ben onu aramıyormuşum artık (ki her haftasonu onları ziyaret ederim.) vs vs saçma sapan uzun zamandır biriktirdiği belli olan bana göre ufak tefek ama sinir bozucu şeyler söyledi. Ben gerektiği kadar cevap verdim kendimi bozmadan. O gün nişanlımla da görüştük hiçbir sorun yoktu, onların sorun olarak gördükleri şeyleri de çözmeye karar verdik. Biz ailelerin arasında kalmayalım dedik. Dedik de uyan olmadı. Akşamına kavga etmeye başladı benimle. Ama normal sözler değil söyledikleri. Bana, sevgime, bu evliliğe inanmıyormuş, güvenmiyormuş falan filan. birkaç gün görüşmedik sonrasında kesin karar verelim diye oturduk masaya. Olumlu çıktı kararımız. Dün gelinlik provasına gittik, ilişkimiz için güzel kararlar aldık. Bir ara durgundu "bitireceksen burada bitsin" dedim. "sen ilk ve teksin senden sonrası olmaz" dedi. Eski biz olmaya karar verdik ama akşam yine kavga hem de sudan sebeple. Borca harca düğün yapılıyormıuş, beni artık tanıyormuş vs.
Ben hiçbir olayı aileme yansıtmadım üzülmesinler ve ben bu kişiyi tercih ettim diye. Ancak son kavgada dayanamadım. Kayınpederim babama mesaj göndermiş kandil için "çocuklar güvensiz, ilgilenin" diye not düşmüş. Annem kayınvalidemi aramış buz gibi cevaplar vermiş. Ailemin de benim de bu muameleye tahammülü kalmadı. Sabah feci hastaydım gel doktora gidelim dedim cevap bile vermedi. Sonradan farkettim ki telefondan engellemiş, sosyal siteden silmiş. Ailem gelip konuşacak ama çözüm odaklı bir konuşma olamayacak, artık istemiyorlar. Ben ise her şeyi yaşadığım, hala çok sevdiğim ve sevildiğime inandığım dünyadaki tek insandan ayrılmak istemiyorum. Ama bu tavırlara karşı sevgim yetmiyor, düzelmiyor hiçbir şey. 25 gün sonra düğünümüz olacaktı. Şu mübarek günde ağlamaktan yoruldum
Aciz varlıklar olarak biz insanlar hiçbirimiz 4*4 lük değiliz. Elbette eksiklerimiz olur. Hatalarımız olur.
Aşık olduğumuz için görmezden geldiğimiz bir çok şey ileride daha büyük sorun olarak karşımıza çıkabilir.
Aşk evlenmek için yeterli bir sebep değil.
Evlilik gerçekten zor bir müessese.. Anlayışla, sabırla, karşılıklı sevgi ve saygıyla yürütülebilir.
Eğer kaldıramayacağınız kadar büyük şeylerse görmezden geldiğiniz konular... bence çok düşünün..
O şeyler her neyse ömür boyu katlanmak zorunda kalacaksınız... Ya da sürekli anlayış göstemek zorunda kalan taraf olursunuz.
O da nereye kadar..?
Kendinizi ve ilişkinizi iyi irdeleyin.
Mesela ben... önemsenmediğimi hissettiğimde zıvanadan çıkarım. Beni önemsemeyen biriyle, kendi başına buyruk birine uyumlu davranamam.
Düğüne 1 hafta kala farketmiştim bunu... Öncesinde bir dediğim iki olmuyor, hatta bir çok şey ben söylemeden düşünülüyordu.
Neyse..
Çeyizim gidecek koltukların eve gelmesi lazım, evin düzenlenmesi lazım ama beyefendi "hallederiz yeaa" modundaydı...
son gün ya bu işler hallolur ya da biter dedim... halloldu ama benim resti çekmemle...
kına gecemde kuaföre tek başıma gittim - geldim... kendisi işinden geç saatte geldi... (kendi işi)
Davetiye seçecektik bir baktım davetiyeler basılmış. Ben güzel bir seçim yaptım çok asil!!! bu davetiye dedi... :)
Bunlar çok basit gibi görünen şeyler değil mi? Hayır aslında değil.
Bana verilen mesaj şu... "keyfime göre ben istersem, istediğim zamanda, istediğim gibi olur her şey"
Ve gerçekten öyle oldu... Hep onun keyfine göre, o isterse, onun istediği gibi...