• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlamaktan yoruldum :'(

sonseng

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
62
1
1
Bolu
Merhaba kızlar. Uzun zamandır türlü konularda bu forumdan yardım aldım ama bir gün bu konuya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Birçok konu okudum sabahtan beri. benim durumumda olan çok kişi varmış, kimi çözmüş kimi çaresiz kalmış. Sanırım ben de çaresiz kalanlardanım.

2,5 yıllık bir birlikteliğim var ve geçen yaz evlenmeye karar verdik. Kız isteme, nişan, resmi nikah vs. aşamalarından hiçbirinde sıkıntı yaşamadık şimdiki kadar. Ne olduysa bir hafta önce oldu. Ben, nişanlım ve ailesi aynı şehirdeyiz ailem başka şehirde. Ailem geçen hafta çeyizimin bir parçasını getirdi ve o akşam babam onlara yemeğe gitmek istemedi, çok yorgundu biraz dinlendi onlara çaya gittik, ertesi gün ailem geri döndü. Onların gitmesini fırsat bilen kayınvalidem evime geldi ve beni çocuk gibi azarladı. arada samimiyet yokmuş, neden ailem onlarda yemek yememiş, ben onu aramıyormuşum artık (ki her haftasonu onları ziyaret ederim.) vs vs saçma sapan uzun zamandır biriktirdiği belli olan bana göre ufak tefek ama sinir bozucu şeyler söyledi. Ben gerektiği kadar cevap verdim kendimi bozmadan. O gün nişanlımla da görüştük hiçbir sorun yoktu, onların sorun olarak gördükleri şeyleri de çözmeye karar verdik. Biz ailelerin arasında kalmayalım dedik. Dedik de uyan olmadı. Akşamına kavga etmeye başladı benimle. Ama normal sözler değil söyledikleri. Bana, sevgime, bu evliliğe inanmıyormuş, güvenmiyormuş falan filan. birkaç gün görüşmedik sonrasında kesin karar verelim diye oturduk masaya. Olumlu çıktı kararımız. Dün gelinlik provasına gittik, ilişkimiz için güzel kararlar aldık. Bir ara durgundu "bitireceksen burada bitsin" dedim. "sen ilk ve teksin senden sonrası olmaz" dedi. Eski biz olmaya karar verdik ama akşam yine kavga hem de sudan sebeple. Borca harca düğün yapılıyormıuş, beni artık tanıyormuş vs.

Ben hiçbir olayı aileme yansıtmadım üzülmesinler ve ben bu kişiyi tercih ettim diye. Ancak son kavgada dayanamadım. Kayınpederim babama mesaj göndermiş kandil için "çocuklar güvensiz, ilgilenin" diye not düşmüş. Annem kayınvalidemi aramış buz gibi cevaplar vermiş. Ailemin de benim de bu muameleye tahammülü kalmadı. Sabah feci hastaydım gel doktora gidelim dedim cevap bile vermedi. Sonradan farkettim ki telefondan engellemiş, sosyal siteden silmiş. Ailem gelip konuşacak ama çözüm odaklı bir konuşma olamayacak, artık istemiyorlar. Ben ise her şeyi yaşadığım, hala çok sevdiğim ve sevildiğime inandığım dünyadaki tek insandan ayrılmak istemiyorum. Ama bu tavırlara karşı sevgim yetmiyor, düzelmiyor hiçbir şey. 25 gün sonra düğünümüz olacaktı. Şu mübarek günde ağlamaktan yoruldum :43:

canım benim üzülüp ağlaman çok doğal
benim de geçen sene düğüne 15 gün kala kavga çıktı herşey bitti
ama bir yıl sonra şükrediyorum iyi ki bu iş olmadı diye
bekle bakalım netice ne olacak
daha ayrılmamışsınız
netice olumsuz da olsa kendini hırpalama
çünkü daha nişanlıyken sudan sebeplerden kavga çıkarıp seni üzüyorsa
çok da büyük bir şey kaçırmış olmayacaksın.
senin için hayırlısı olsun şu mübarek gecede

bak sende bi sürü şey okumuşsun belliki ailesinin dolduruluşuna geliyor 25 gün sonra düğünüm olacak dı evlliliğe bukadar kalmışken ayrılık olmasın deme evleneceğin insanın sana saygı duyması mantıklı olması merhametli sevgi dolu olmasını istemezmisin bu şimdidien ailenin gazına geliyor düğüne bi kaç gün kalmış yada herneyse ben bu kıızı nedne üzüyorum diye düşünmüyor birde kalkıp sosyal siteden engeliyo telden engeliyo ne geçtide hemen engeli basmış okadar basit demekki aileler çoğu zaman doğru kararlar veriyor evlendikden sonra bu aile seni yer çiğ çiğ kocanda işden gelirken ailesine uğrar bi güzel dolar gelir sana patlar sende şuan ağladığının 5 katını ağlarsın üzgünüm inşalah acısız bi şekilde biter bitecekse ama seni bukadar üzmeye boş bi sebebden dolayı ne hakkı ne hakları var bi düşün

canım benim üzülüp ağlaman çok doğal
benim de geçen sene düğüne 15 gün kala kavga çıktı herşey bitti
ama bir yıl sonra şükrediyorum iyi ki bu iş olmadı diye
bekle bakalım netice ne olacak
daha ayrılmamışsınız
netice olumsuz da olsa kendini hırpalama
çünkü daha nişanlıyken sudan sebeplerden kavga çıkarıp seni üzüyorsa
çok da büyük bir şey kaçırmış olmayacaksın.
senin için hayırlısı olsun şu mübarek gecede

Birinin okuması bile çok rahatlattı, çok teşekkür ederim orada olduğun için. Böyle bir insan hiç değildi ama kim (cevap kayınvalidem) dolduruyorsa artık beni dinlemiyor bile. Ki bizim sadece düğünümüz kalmıştı, her şey tamamdı. Ben sadece onun için geldim buraya :43:

Cok uzuldum canim. Evlilik hazırlığında gerginlikler yasanir. Kimse gule oynaya huzurla yapmiyor malesef evlilik hazirliklarini. Surtusmeler yaşanıyor. Ama konusulup halledilmesi gereken seyler. Borcsuz bu devirde zaten yuva kurulmuyor. Ayrica neye guvenmiyor ki birseyini mi gordu ? Herseyi gectim silmek, engellemek ne demek. Istemiyorsan konusursun ve yapamayacagini soylersin karsi tarafida belirsizlik icinde birakmazsin. Ailen artik istemiyorsa ve nisanlinda bu cocukca tavir icine girdiyse ben aileni dinle derim. Bildikleri, gordukleri seyler vardir. Daha tecrubeliler sonucta. Kayinpederinin mesajina da sinir oldum. Bostan korkulugumu onlar orada ? Buyuk gibi karsilarina alip konusmak, sorunlarinizla ilgilenmek varken topu neden hemen ailene atiyorlar. Sen aileni dinle..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
bak sende bi sürü şey okumuşsun belliki ailesinin dolduruluşuna geliyor 25 gün sonra düğünüm olacak dı evlliliğe bukadar kalmışken ayrılık olmasın deme evleneceğin insanın sana saygı duyması mantıklı olması merhametli sevgi dolu olmasını istemezmisin bu şimdidien ailenin gazına geliyor düğüne bi kaç gün kalmış yada herneyse ben bu kıızı nedne üzüyorum diye düşünmüyor birde kalkıp sosyal siteden engeliyo telden engeliyo ne geçtide hemen engeli basmış okadar basit demekki aileler çoğu zaman doğru kararlar veriyor evlendikden sonra bu aile seni yer çiğ çiğ kocanda işden gelirken ailesine uğrar bi güzel dolar gelir sana patlar sende şuan ağladığının 5 katını ağlarsın üzgünüm inşalah acısız bi şekilde biter bitecekse ama seni bukadar üzmeye boş bi sebebden dolayı ne hakkı ne hakları var bi düşün

Kendisi 30senedir ailesinden hiçbir şey görmemiş ne eğitim ne iş. Bunun da farkında, çok konuştuk artık bizim bir yuvamız var, geri kalan herkes ikinci planda diyordu 1 hafta öncesine kadar. Şimdi bana 1 yıl öncesinin lafını yapıyor. Valla doldurma da bir yetenekmiş ben 2,5 senedir iş-güç-eğitim anlamında gaz vermeye çalışıyorum işlemedi 30 senede hiçbir şey yapmayan annesi 1 günde doldurdu, helal olsun demeli

Cok uzuldum canim. Evlilik hazırlığında gerginlikler yasanir. Kimse gule oynaya huzurla yapmiyor malesef evlilik hazirliklarini. Surtusmeler yaşanıyor. Ama konusulup halledilmesi gereken seyler. Borcsuz bu devirde zaten yuva kurulmuyor. Ayrica neye guvenmiyor ki birseyini mi gordu ? Herseyi gectim silmek, engellemek ne demek. Istemiyorsan konusursun ve yapamayacagini soylersin karsi tarafida belirsizlik icinde birakmazsin. Ailen artik istemiyorsa ve nisanlinda bu cocukca tavir icine girdiyse ben aileni dinle derim. Bildikleri, gordukleri seyler vardir. Daha tecrubeliler sonucta. Kayinpederinin mesajina da sinir oldum. Bostan korkulugumu onlar orada ? Buyuk gibi karsilarina alip konusmak, sorunlarinizla ilgilenmek varken topu neden hemen ailene atiyorlar. Sen aileni dinle..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ailemin haklı olduğuna aklım %100 inanıyor ama kalbim zorlanıyor :43:

Birinin okuması bile çok rahatlattı, çok teşekkür ederim orada olduğun için. Böyle bir insan hiç değildi ama kim (cevap kayınvalidem) dolduruyorsa artık beni dinlemiyor bile. Ki bizim sadece düğünümüz kalmıştı, her şey tamamdı. Ben sadece onun için geldim buraya :43:

bizim de herşeyimiz tamamdı.
kına gecesi kavga çıktı
senin söylediğin gibi dolduruşa geliyorsa
kişilik ve olgunlaşmada sorun var demektir
yarın öbür gün seni bu adam ailesine ve herkese karşı savunması yüceltmesi gereken adam
dolduruşa geliyorsa bu hiç iyi değil

bizim de herşeyimiz tamamdı.
kına gecesi kavga çıktı
senin söylediğin gibi dolduruşa geliyorsa
kişilik ve olgunlaşmada sorun var demektir
yarın öbür gün seni bu adam ailesine ve herkese karşı savunması yüceltmesi gereken adam
dolduruşa geliyorsa bu hiç iyi değil

Bir insan o kadar uzun süre rol yapabilir mi bunu aklım almıyor. Bu halinin tamamen tersiydi, her şey mükemmel olmasa da birlikte çözüyorduk şimdi yalnızım ve onsuz tek çözüm ayrılık :43:

Emin olmam lazım bir daha olmayacağından. Ve artık ailemin olumsuz fikrini de değiştirmesi gerekecek. Ama gelse mutlu olacağım, hem de çok. Dışarıdan gelen her araba sesini dinliyorum belki diye :43:

evet doğal olarak 2 buçuk senelik arkadaşlıktan sonra bir anda bitsin istemezsin
hem de gelinlik provası bile yapılmışken
şu mübarek gece bol bol dua et
hayırlısıysa barışırsınız inşallah
yok hayırlı değilse
en başından 1 ay ağlaman ileride senelerce ağlamandan çok daha iyi

evet doğal olarak 2 buçuk senelik arkadaşlıktan sonra bir anda bitsin istemezsin
hem de gelinlik provası bile yapılmışken
şu mübarek gece bol bol dua et
hayırlısıysa barışırsınız inşallah
yok hayırlı değilse
en başından 1 ay ağlaman ileride senelerce ağlamandan çok daha iyi

inşallah hayırlısı olur, çok teşekkür ederim cevapların için

bu mübarek gecede Allah yardımcın olsun okuduklarıma çok üzüldüm senin için hayırlı olan neyse umarım o olur bazen insanları yıllarca tanıyamadığımız oluyo malesef ve uzun bi zaman geçtikten sonra üzülsekte sevdiğimizi sanıp herşeye rağmen devam etmeye çalışıyoruz ( en azından ben öyle yaptım :17:) . Aileleri de anlayamıyorum yapıcı olmak yerine daha çok yıkıcı oluyolar sen kendini üzme herşey olacağına varır senin için hayırlısı olsun inşallah

bu müek gecede Allah yardımcın olsun okuduklarıma çok üzüldüm senin için hayırlı olan neyse umarım o olur bazen insanları yıllarca tanıyamadığımız oluyo malesef ve uzun bi zaman geçtikten sonra üzülsekte sevdiğimizi sanıp herşeye rağmen devam etmeye çalışıyoruz ( en azından ben öyle yaptım :17:) . Aileleri de anlayamıyorum yapıcı olmak yerine daha çok yıkıcı oluyolar sen kendini üzme herşey olacağına varır senin için hayırlısı olsun inşallah

Güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim

Ama yaptigi terbiyesizlik onca emek silip atmakla olacak şey mi. Böyle ani kacislari suçlu insanlar ya da kisiluksizler yapar... Sikma canini yarin oburgun herturlu haber alacaksin...

Söyleyeceğin sey sakince ve akillica olmali. Bence karsilastiginiz da...

Kayinpederin mesaji ne oyle yahu? Ne tuhaf insan bunlar?

Sakin ama sakin evlilige 1 gun bile kalsa bunun uzerinde dusunmekten vazgecmeyin. Kina gecesinde neden ayrilmadim diyen 6 aylik evli arkadasim var.

Kayinpederin mesaji ne oyle yahu? Ne tuhaf insan bunlar?

Sakin ama sakin evlilige 1 gun bile kalsa bunun uzerinde dusunmekten vazgecmeyin. Kina gecesinde neden ayrilmadim diyen 6 aylik evli arkadasim var.

kayınpederin mesajı bana da çok tuhaf geldi
adam kendini tümgeneral sanıyor kanımca

Hiçbir gün ailesi tamamen yanımızda olmadı, bunu o da çok iyi biliyor.Bir sorun var gelin konuşalım demezler sonra samimi olmamakla suçlarlar. Belki gerçek hali bu, belki strese girdi bilmiyorum ama ben sadece sevgime üzülüyorum.

Back