• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aglamaktan gözlerim şişti

Size borcu olan bileşikten düşün geri kalan borcun fiyatini günncelleyip ablana soyle su kadar borcun kaldi bilgisayari icersinden cikarinca deyin

Ablaya tek hak veren benim galiba;

Ablaya bilgisayarını düşürdüğünüz için haber vermeniz gerekirdi. bunu kendi farketmiş olması sinirlendirir haliyle.

ev kokuyo diye girmiş vs bunlarda bişi yok, evde yaşarken ev bize kokmaz ama dışardan gelen oo havasız kalmış burası diyebilir, sonrasında da size trip atması normal değil mi? bilgisayarını düşürüp haber vermemişsiniz, servise götürmem bozuyolar diyince de bilezikleri vs'yi katıp öderiz ne var diye üste çıkmaya çalışmışsınız.

ben biraz sizde buldum hatayı, ne olursa olsun eve geldiğinde böyle böyle oldu demeliydiniz.
diğer hatanız da o evde yaşayanlar varken hamile halinizle temizlik size mi kaldı? bıraksaydınız bol bol havalandıra havalandıra temizleseydi evini.
Kendinin farketmesi sorun olmadı aramızda. Birbirimizi tanıdığımız için bunu rahat söylüyorum.
Biz o evde kalıyoruz ve içeri girer girmez üff bu ev kokuyor gibi kibirden konuşmasına ben sahit oldum bana göre hiç de normal degil. Hele ki eşimin yanında demesi. O zaman biz de onun pisliklerini sayıp dökelim ki burada yazmaya bile çekiniyorum.
Bilezik konusunda zaten kendimi haklı bulmuyorum. Ama üste çıkmak için falan yapmadım bunu. Gerçekten elimde yok ve oradan gelince de almak istiyorum

Merhaba arkadaşlar
Az önce ablamla çok kötü tartıştık.
Nasıl anlatacağımı bilmiyorum en başından itibaren anlatayım.
Annem mahkeme işi için memlekete gitti. Evde babam ablam ve kedim olacaktı. Annem de kedim tek kalmasın evde yemek olsun diye eşimle benim kalmamızı rica etti. Bu arada ablam birkaç gün için şehir dışına gidecekti.
Biz eşimle kalmaya başladık. Temizlik yaparken ablamın pc yere düştü. Sivri ucu içe gömülmüş. Ben farketmedim. Kontrol ettim. Hatta sapasağlam oldugu için bir oh çektim. Bu sabah ablam geldi. Ev leş gibi kokuyor diyerek giriş yaptı.
Neyse biz eşimle dışarı cıktık. Bana bir mesaj geldi. Pc nin resmini çekmiş, sen mi yaptın, demiş. Düşürdüğümü söyledim mesajda. İçim rahat etmedi aradım. Öyle iğrenç bir ses tonu ile ' ne var ' diyerek açtı. Durumu anlattım, isterse tamir edeceğimi söyledim. Ne gerekirse yapacağımı söyledim. Tamirde daha da bozuyorlar böyle kullanıcam falan dedi ama berbat konuşuyor benimle.
Huzursuz oldum mesaj attım düzgün konuşması gerektigini söyledim. Yanlışlıkla oldu gerekirse yenisini alırız dedim.
Bu kez de evde şarj aleti kayıp, kim yaptıysa hakkımı helal etmiyorum falan diye sarmaya başladı. Bu kez ben patladım açık açık söyle düştüğü için sürekli bir şey çıkarıyorsun dedim. Hakaret etmeye başladı iyice yükseldi. Ben de yükseldim. Senin pisligini temizlerken oldu dedim. Sonra "Annem için kedim için geliyorum, meraklı degilim, zaten huyunu bildigim için her gün diken üstünde geçti,. Ev kokuyor dedin, eşim duydu utandı cam açtı" dedim. Saydık birbirimize.
Ben bunun okul parası için dört bilezik borç vermiştim. Sonra "babam bilegizimi ödediği zaman pc ni alıcaz önüne atıcam" dedim. O da "Pc hurdaya döndü aldırmak istesenm al derim sadece sordum ve sormamdan rahatsız oldun" dedi. Oysa sorması degil uslubundan rahatsız olmuştum. Bunu belirtmeme ragmen konuyu oraya çekti. Sonra ben agladım ama gözlerim şişti nefessiz kaldım. Çünkü onla hep sorunlarımız vardı.
Eşim de normal düzgün konuşmak için aradı onu. Eşimi hiç konuşturmayıp birçok laf saydı ve yüzüne kapattı.
Şimdi taksitle alsak mı hemen yoksa borcunu ödeyince mi alsak?
Ağlama hamilesin canını sıkma, ne olur yani canınız sağolsun cana geleceğine mala gelsin demişler. Ablalar bazen neye kızıp kızmayacağını bilemez o anın şokuyla ama sonra geçer siniri pişman olur merak etmeyin. Bi keresinde üniv.yeni bittiği zamanlar evdeydik kardeşim ütü yapıyordu yerde yapmayı sever sonra orda da benim pc şarj kablosu kalmış ütü düştü yaktı kabloyu. Tamam dedim sana bişey olmasın üzülme. Geldi sarıldı bana kızmadın diye. Gerçekten kızmadın mı diye defalarca sordu kızmadım gerçekten 😊 başka sarj aleti aldım hatta o pc daha sonrasında ona lazım oldu senin olsun dedim. Nedir yani değer mi eşya için kalp kırmaya. Ablanızın o olgunluğa gelmesi gerekiyor sadece.

Ne laptop alması yav, alt tarafı bir kaza olmuş. Sanki adam öldürdünüz, nedir bu şiddet bu celal? Ablanız normal olsa cana geleceğine mala gelsin der, bu kadar şirret davranmazdı. Onun bağırıp çağırası varmış. Bu da aslında başka bir yarası olduğunu gösteriyor bence, o yara nedir bilemem de, aranızdaki asıl sorun laptop değil, kesin.
Aramız hep kötüydü. Beni küçükken hep ezdi, asagıladı. Kendisinin psikolojik sorunlarının oldugunu dusunuyorum

Ağlama hamilesin canını sıkma, ne olur yani canınız sağolsun cana geleceğine mala gelsin demişler. Ablalar bazen neye kızıp kızmayacağını bilemez o anın şokuyla ama sonra geçer siniri pişman olur merak etmeyin. Bi keresinde üniv.yeni bittiği zamanlar evdeydik kardeşim ütü yapıyordu yerde yapmayı sever sonra orda da benim pc şarj kablosu kalmış ütü düştü yaktı kabloyu. Tamam dedim sana bişey olmasın üzülme. Geldi sarıldı bana kızmadın diye. Gerçekten kızmadın mı diye defalarca sordu kızmadım gerçekten 😊 başka sarj aleti aldım hatta o pc daha sonrasında ona lazım oldu senin olsun dedim. Nedir yani değer mi eşya için kalp kırmaya. Ablanızın o olgunluğa gelmesi gerekiyor sadece.
Ablamın karakteri bu,asla değişmez. Siz gerçekten yüce gönüllülük etmişsiniz. Herkes aynı degil malesef ki tamir etmek bana zor gelmezdi

Benim de ablamla aramız hep aynı. Çocukluğumu, gençliğimi zehir etmiştir kendileri. Annem ve babam asla el kaldırmayan insanlar ama ablamdan yediğim dayakla büyüdüm. Aramızdaki yaş farkı az olduğu için genelde kıskançlık yüzünden olduğunu düşünüyorum. Bebekken bile beni yakmaya kalkmış. Ben çareyi onunla muhattap olmamakta buldum. Polemiğe hiç girmiyorum. Kötü laflar söylese seviyesine düşmüyorum. Eskiden ben de ağlardım onun yüzünden. Ama onların umurunda değil. Kendinizi üzmeyin. Ben üzüle üzüle felç bile geçirdim. Olan bana oldu. S*tir edin. Bence bilgisayar işini de şöyle yapın. Kaç paraysa bilgisayar borcunun o kadarını silin, kalanını ödesin. İster alsın ister almasın yenisini sonra.
Bana yaptıklarının normal olmadıgını bile belli bir yaştan sonra farletmiştim. Ablam da beni döverdi resmen üzerime saldırıldı. Etimi sıkar mosmor ederdi. Ben ise kıyamazdım. Anlatsam o kadar çok var ki... Konuşmak görüşmek istemiyorum ama ailenin içinden olunca mecbur okuyor işte

Hamilelikten once de bu kadar hassas miydiniz?
Eger oyleydiyseniz , bir destek almanizi tavsiye ederim , anne olacaksiniz guclu olmaniz lazim
Cocuk bakmak hic kolay bir is degil , cok saglam durmak gerekiyor , bu kadar nefessiz kalmak vs vs hem bebege zararli hem size , kendiniz bas edemiyorsaniz destek alin mutlaka bebeginizin de saglikli gelisebilmesi icin

Eger oyleydiyseniz , bir destek almanizi tavsiye ederim , anne olacaksiniz guclu olmaniz lazim
Cocuk bakmak hic kolay bir is degil , cok saglam durmak gerekiyor , bu kadar nefessiz kalmak vs vs hem bebege zararli hem size , kendiniz bas edemiyorsaniz destek alin mutlaka bebeginizin de saglikli gelisebilmesi icin
Grip oldugum için ağlayınca tıkandım. Hamilelikten önce bu kadar hassas degildim. Ablamla her zaman sorunlu olduğumuzdan dolayı ona karşı doluyum. Bana küçüklüğümden beri hem fiziksel hem psikolojik şiddet uyguladı. O beni döverdi ben vurmaya kıyamazdım. Okuldaki başarımızı bile kıyaslar, başarılı olsam da beni ezerdi. Herkese karşı bu kadar hassas degilim. Ama ablamın saygısız tavırları nedeniyle " saygı" hassasiyetim var.
Bu da eski konum :

Hızımı alamıyorum aklıma geldikçe anlatmak istiyorum. Mesela ben esit ağırlık okudum, o fen bölümünü. Benim bölümümü küçümser alay ederdi. Küçükken ona bir geometri, matematik sorusu getirsem az bir şeyi anlamasam hakaret ederdi. Onun yapamadığı bir soruyu ben yapsam gururından gelip sormazdı. Yolda adresi karıstırsam hakaret ederdi. Hani bir litrelik sütler vsr ya, alıp dolaba koyardı, ben onun aldığını bilmeden kullanırsam eger yerin dibine sokardı. Bir gün ayağımın üzerine tabure ucu geldi soyulup mosmor olmuştu. O an acı ile bağırdım, Or... gibi bağırıyorsun, dedi... Say say bitmez

Hızımı alamıyorum aklıma geldikçe anlatmak istiyorum. Mesela ben esit ağırlık okudum, o fen bölümünü. Benim bölümümü küçümser alay ederdi. Küçükken ona bir geometri, matematik sorusu getirsem az bir şeyi anlamasam hakaret ederdi. Onun yapamadığı bir soruyu ben yapsam gururından gelip sormazdı. Yolda adresi karıstırsam hakaret ederdi. Hani bir litrelik sütler vsr ya, alıp dolaba koyardı, ben onun aldığını bilmeden kullanırsam eger yerin dibine sokardı. Bir gün ayağımın üzerine tabure ucu geldi soyulup mosmor olmuştu. O an acı ile bağırdım, Or... gibi bağırıyorsun, dedi... Say say bitmez
Anladim ablanizdan senelerce psikolojik siddet gormussunuz ve evinizde kimse buna dur dememis , artik sizin dur demeniz gerekiyor cunku anne olacaksiniz
Annelik bambaska bir olay , gercekten hem ruhen hem fiziken cok saglikli olmak gerekiyor saglikli bir cocuk yetistirebilmek icin
Artik bu kadar sinirlenmek ve uzulmek yerine ablaniza karsi olan duygularinizi yok etmeye calisin , silin aklinizdan ve kalbinizden , pyle biri yokmus gibi yasayin , caninizi acitmasina izin vermeyin , abla travmanizi atlatmaya calisin
Bebek dogduktan sonra daha da cok sinir etmeye calisacak sizi , o yuzden onleminizi simdi alin , travmanizin farkindasiniz , artik sizi uzup sinirlendirmemesi de sizin elinizde , bununla ilgili kitaplar okuyun , size yol gosterecektir

Anladim ablanizdan senelerce psikolojik siddet gormussunuz ve evinizde kimse buna dur dememis , artik sizin dur demeniz gerekiyor cunku anne olacaksiniz
Annelik bambaska bir olay , gercekten hem ruhen hem fiziken cok saglikli olmak gerekiyor saglikli bir cocuk yetistirebilmek icin
Artik bu kadar sinirlenmek ve uzulmek yerine ablaniza karsi olan duygularinizi yok etmeye calisin , silin aklinizdan ve kalbinizden , pyle biri yokmus gibi yasayin , caninizi acitmasina izin vermeyin , abla travmanizi atlatmaya calisin
Bebek dogduktan sonra daha da cok sinir etmeye calisacak sizi , o yuzden onleminizi simdi alin , travmanizin farkindasiniz , artik sizi uzup sinirlendirmemesi de sizin elinizde , bununla ilgili kitaplar okuyun , size yol gosterecektir
Zaten bugun ilk kez aklıma şu geldi. Bebegim doğunca onun yanında da mı bunları yaşayacağız? Haklısınız.

siz çok iyi niyetli naif bi karaktersiniz, ablanız da tam tersi bence, hayatta pek bişey elde edememiş elle tutulur, belki başarıları çok ama manevi anlamda çok kaybı var onun hıncını sizden çıkarıyor. eski konunuzu okudum. fedakarlıklardan vazgeçip onu gerçeklerle yüzyüze bırakın. aranıza kesinlikle mesafe koyun, kişilik haklarınıza sürekli saldırmış eşinize saygısızlık yapmış, yarın çocuğunuz olduğunda bence onu da kıskanacak. sanki siz ablasınız o küçük şımarık kardeş.

Ablanız anlayışsız ve geçimsiz o kesin. Ama böyle durumlarda ben direkt haber vermek taraftarıyım. Keşke ilk düşürdüğünüz de böyle böyle oldu diye haber verseydiniz belki daha az carlardı.

Böyle insanlarla onun seviyesine düşüp tartışmamak lazım ayrıca. Onun eşyalarına el sürmemenizi tavsiye ederim bi daha.

Hep bir ablam olsun istemisimdir.Abla ve kız kardesleri arasındaki ilişki bana hep mükemmel gelir.Hatta iki tane kızım var bu yüzden çok mutluyum.Allaha, hamileyken hep ikinci çocuğum da kız olsun diye dua ettim.Umarim hayırlısını istemisimdir.Simdi sizin bu konunuzu okumak bir an düşündürdü beni

Hep bir ablam olsun istemisimdir.Abla ve kız kardesleri arasındaki ilişki bana hep mükemmel gelir.Hatta iki tane kızım var bu yüzden çok mutluyum.Allaha, hamileyken hep ikinci çocuğum da kız olsun diye dua ettim.Umarim hayırlısını istemisimdir.Simdi sizin bu konunuzu okumak bir an düşündürdü beni
Bizim aile ortamında biz böyle yetiştik. Her şeyden önce aile ortamı önemli. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bir de kardesler arasında hassas bir adalete sahip olmanızı

Back
X