• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlamak istiyorum 😢bebeğim covid oldu

Ya kızlar bir şey soracağım.
Kızımın sınıfında bir pozitif vardı muhtemelen kızım da pozitif ama belirti olmadan test yaparlar mı?
Yapıyorlar test yaptırın,benimde 6 yaşındaki yeğenim covit oldu ama hiç bir belirti göstermedi ,ama evdekilere bulaştırdı,kesin okula giden çocuğun bulaştırdı size

Of ateş bir hafta sürdü mü kıyamam off.. ağzını kilit yapıyor kaşık görünce 😢
Bunyeden bünyeye değişiyor. Kızım çok cabuk hastalanan bir çocuk. Bünyesi biraz zayıf. Oğlum 3 yaşındaydı covid oldugumuzda onun hiç şikayeti olmadi. Sizin bebeğinizde belki çabuk atlatır ♥️ Bu arada kaşığı reddediyor diye çok uzulmeyin. Bebeginiz henüz 6 aylıkmis ek gıda onun için tadımlık su an zaten. Bol bol emzirin. İnşallah çabucak iyileşir kuzucuk ♥️

Merhabalar.. 6 aylık bebeğim covid oldu maalesef ailece covidiz. Bebeğimin ateşi var. Ateşdüşürücü kullanıyoruz. Ben kendim umurumda değilim. Bebeğimi düşünüyorum. Arada öksürüyor da. Emziriyorum mama da almıyor. Azıcık ek gıda alırdı artık ağzını kitliyor şurup bile alırken. Ne yapacağım ilerlerse diye korkuyorum. Süreci atlatan tecrübeli birileri var mıdır
Bizde 2 hafta önce olduk 6 aylık bebeğim
2 gün sürdü ateş
Uyku fazla yaptı hafifte öksürük 2 güne de geçti şükür
Bebekler çok dayanıklı sadece Demir kullanıyorsanız 1 hafta onu kesmeniz gerek bilginiz olsun

Öncelikle geçmiş olsun, ben hem kediye ben bebeğe şırıngayla veriyorum şurupları. Hem ml olarak kolay hem de ağzını kapatsa bile yandan yavaş yavaş damlatabiliyorum. Bir yandan da hijyenik geliyor. Gece falan ilaç verilecekse hayat kurtarıyor.

Benim oglum da 3 aylık, gecen hafta covid olduk, anne sütü ve mama birlikte alıyor, sadece parolle 2 günde atlatti, ates, halsizlik, huzursuzluk oldu, uyumakta zorlandi, istahi azaldi ama 2 gun sonra bıçak gibi kesildi. Iciniz rahat olsun. Atesi duzenli kontrol edip incecik giydirin, ates artarsa eklem yerlerine ılık suyla islatilmis bez koyun, geçecek hic merak etmeyin.

Yapıyorlar test yaptırın,benimde 6 yaşındaki yeğenim covit oldu ama hiç bir belirti göstermedi ,ama evdekilere bulaştırdı,kesin okula giden çocuğun bulaştırdı size
Biz de öyle düşünüyoruz
Öncelikle geçmiş olsun, ben hem kediye ben bebeğe şırıngayla veriyorum şurupları. Hem ml olarak kolay hem de ağzını kapatsa bile yandan yavaş yavaş damlatabiliyorum. Bir yandan da hijyenik geliyor. Gece falan ilaç verilecekse hayat kurtarıyor.
çok doğru hiç düşünmemiştim teşekkürler
Benim oglum da 3 aylık, gecen hafta covid olduk, anne sütü ve mama birlikte alıyor, sadece parolle 2 günde atlatti, ates, halsizlik, huzursuzluk oldu, uyumakta zorlandi, istahi azaldi ama 2 gun sonra bıçak gibi kesildi. Iciniz rahat olsun. Atesi duzenli kontrol edip incecik giydirin, ates artarsa eklem yerlerine ılık suyla islatilmis bez koyun, geçecek hic merak etmeyin.
inşallah, çok teşekkür ederim

Bunyeden bünyeye değişiyor. Kızım çok cabuk hastalanan bir çocuk. Bünyesi biraz zayıf. Oğlum 3 yaşındaydı covid oldugumuzda onun hiç şikayeti olmadi. Sizin bebeğinizde belki çabuk atlatır ♥️ Bu arada kaşığı reddediyor diye çok uzulmeyin. Bebeginiz henüz 6 aylıkmis ek gıda onun için tadımlık su an zaten. Bol bol emzirin. İnşallah çabucak iyileşir kuzucuk ♥️
Kızımda ek gıda süreci çok zorlu geçmişti bunu hiç zorlamayacağım dedim ve güzel başlamıştık ondan üzüldüm. Olsun oğlum sağlıklı olsun da inşallah.. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim size ☺️

Komsum gecen hafta kovitti 13 aylik. Bebekten anne baba ve anneanneye de bulasti. bebek 1 gun atesli idi sonra istahsizlik vardi okadar. Hafif atlatti yani diger aile bireylerine gore. Dun.negatife donmus cok sevindik. Gecmis olsun biseycik olmaz ins. Zor gununu atlatmis

2.5 aylık bebeğim oldu biz biraz ağır atlattık bronşite çevirmiş 20 gün uğraştık. Ciğerlere inmeye milim kalmıştı ciğerler inseydi yoğun bakımlık olacaktı 12 penisilin 3 nefes açıcı iğne 1 kutu antibiyotik ve havalarla iyileştik çok şükür
İştahsız olabiliyorlar bol bol emzirin
inşallah sizinki hafif be çabucak atlatır sevdiği yiyecekleri verin

Ya kızlar bir şey soracağım.
Kızımın sınıfında bir pozitif vardı muhtemelen kızım da pozitif ama belirti olmadan test yaparlar mı?
Boşuna test yaptırmayın çok yanıyor canı çocukların karantinasınızdır.
inşallah o hiç semptom göstermeden atlatır çok öyle atlatan çocuk var 🤗

Bol bol emzir bebeğim 8aylıkken, birde 20aylıkken ailecek covit olduk. Allahın izniyle daha kolay geciyor bebeklerin. İçini ferah tut.

Merhaba çok geçmiş olsun 💐 öncelikle çok üzüldüm . Oğlum 26 aylık 15 şubatta oğlum gece çok ağlayarak uyandı ve sabaha kadar uyumadık . Sabah kalktığımız zaman burnu tıkalı gibiydi bir gariplik vardı . Üşüttü diye üzüldüm bol C vitaminli besledim ateş takibi yaptım filan . Daha sonra doktora götürdük doktor boğazı biraz kızarmış ve soğuk algınlığı dedi ateş yok antibiyotik vermeyeceğim sadece soğuk algınlığı için ilaç verdi . Aradan 2 gün daha geçti ateş takibi yaptık hep öğlen uykusundan uyandığı zaman nefesi çok kötü kokuyordu cumartesi çocuk doktoruna götürdük antibiyotik gerek yok dedi yolladı bizi. O gün gündüz inanılmaz bir halsizlik oldu bende akşama çok ağır bir baş ağrısı ve boğaz ağrısı . Aaaa dedim üşüttüm çocuktan bana geçti 🤦🏻‍♀️ Pazar doktora gittim sinüzit olabilir dedi antibiyotik verdi kullanmaya başladım . Pazartesi çok kötü kalktım ama çok kötü tüm gün süründüm içtiğim hiç bir ilaç işe yaramadı . Annemler covid oldun dediler ilk inanmak istemedim sonra burnum tamamen kapandı antibiyotik içtiğim halde ateşim yükseldi nefes darlığı başladı oğluma kitap okuyamaz oldum öksürük krizi mide bulantısı vs vs . 4. Gün teste gittim negatif çıktı ama doktor test sonuçları artık güveni yitirdi covid dedi . Ki oğlumun durumu ile tarihlerimiz tutuyor hep . Netice de 7. Gündeyim kötüyüm ateşim hala çıkıyor fark eder etmez antibiyotik bıraktım onun içtikçe çok daha kötüye gidiyordum . Oğlum çok kolay geçirdi çok şükür üzülmeyin lütfen bol emzirin bol sıvı. Ben mandalina suyu sıktım nar yerdirdik vs . Ateş takibi çok önemli .Bu arada 3 aşımı da emzirirken olmuştum antikorun bebeğe geçtiğini düşünüyorum böylece kolay atlattık şükür Çok geçmiş olsun

7 aylık bebeğin 2 hafta önce oldu bizimde daha yeni toparlandık.

Biz 4 aylıkken geçirdik 2 gün ateşlendi soyundurup yatırdım hep bol bol emzirdim ilaçlarını düzenli verdim evet tiksiniyorlar ama öyle böyle azıcıkta midesine girse kar dedim 3. günde öksürüğü kalmıştı zamanla geçti ilaçları 5 gün kullandık, hırıltısı var azaldı ama geçmedi. Doktorumuz da bize bebeklerde hafif atlattığını endişe etmememiz gerektiğini söyledi ama ne mümkün.... Çok geçmiş olsun, minnak çabucak atlatsın inşallah, ben de içimizi ferah tutun diyeceğim ama ana yüreği işte 🙏🥰

Bebekler daha kolay atlatiyolar. Ama ek gida baslangic asamasinda hastalnip surup kullaninca kasik reddi cok oluyo. Varsa suruplarin icinden cikan enjektorler var ya onunla verin surubu. Kasiga da agzini kilitliyosa zorlamayip yedirmeyin. Bi sire sonra kasigi unutur reddetmekten de vazgecer. Bi an once atlatirsiniz hepiniz insallah cok gecmis olsun

Benim kızım 3 aylıktı covid olduğunda bol bol emzirin..
ek gıda alıyorsa zorlayın braz yemesi gerek. Ateş çıktıkça 5 saatte bir günde 3 defayı geçmeyecek şekilde ateş düşürücü vereblrsnz.
Eklem yerlerine ılık kompres uygulayın onlar biZden daha çabuk atlatıyor korkmayın.. bizim ateş 4 gün sürdü sonrasnda iştahszlk yaklaşık bi 10 gün kadar sürdü sonra eskiye döndü şükür çok geçmiş olsun

Merhabalar.. 6 aylık bebeğim covid oldu maalesef ailece covidiz. Bebeğimin ateşi var. Ateşdüşürücü kullanıyoruz. Ben kendim umurumda değilim. Bebeğimi düşünüyorum. Arada öksürüyor da. Emziriyorum mama da almıyor. Azıcık ek gıda alırdı artık ağzını kitliyor şurup bile alırken. Ne yapacağım ilerlerse diye korkuyorum. Süreci atlatan tecrübeli birileri var mıdır
Biz de covid geçirdik. En kolay atlatan 8 aylık kızımdı. Sadece ateşi çıktı 12 saat ancak sürdü geçti. 28 aylık oğlumun ateşi 24 saat sürdü. Başka hiçbir şikayetimiz olmadı. Ateşli oldukları süre boyunca ikisinin de iştahı yoktu

Bende şu an pozitifim çok geçmiş olsun demek için geldim, ben agirdim bazen bilincini kaybedeceğimi düşündüm ama tanıdık doktor vasıtasıyla ilaç başladım bir anda acildim merak etmeyin bebeğiniz de kolay atlatacaktir.
Zaten d vit kullaniyorsunuzdur bol su yada sıvı alsın c vit iyi geliyor
Ortamı bol bol havalandırin burnum garip bir şekilde tıkalı açamıyorum temiz hava iyi geliyor..
Karantina cikisi mutlaka kontrole götürün içiniz rahatlar..

5 aylık bebeğimle 10 gün önce pozitiftik 🙋🏻‍♀️ Çok çok geçmiş olsun. Valla bizimki bizden daha kolay atlattı biraz ateşlendi bi gün halsiz düştü o kadar. Calpol verdim 2 gün Maşallah beklediğimden daha kolaydı. Bol bol emzir çok ama çok sık emzirdim ben anne sütü aldıkları için şanslılar. Ayrıca bize çok su öneriliyor ya ben bebeğime de günde 5-10 cc kadar su da verdim. Allah bütün hasta çocuklara şifa versin 🤲🏻

Bebeklerin semptomları kısa sürüyor genelde. Aramızdaki hekimler veya aile hekiminiz daha iyi yönlendirir. Ciğerleri tıkandığında rahatlaması için hafif sırta vuruluyor. Covidin ilk zamanlarında öneriyorlardı bunu. Yüz üstü yatma da var ama bebekler için tehlikeli olabilir. Geniz akıntısı varsa fizyolojik suyla rahatlatabilirsiniz. Birkaç güne iyileşir büyük ihtimalle.

İnşallah hasarsız atlatırsınız bu süreci. Geçmiş olsun.

Back